Bun, ca sa clarificam situatia odata si pentru totdeauna am sa fac eu un rezumat al lucrurilor cu ajutorul imagini puse de Raoul, din care sper sa avem un rezultat benefic pentru ambele tabere.
THIS IS ART: da asta e intradevar arta, avem o gramada de simboluri ale copilariei acolo, o gramada de personaje, si pe langa faptul ca sunt o "delicatesa" si pentru ochiul necunoscatorului sunt si lucruri cu care unii se identifica.
Asa ceva intrece orice schema de culori al vreunui vehicul pentru ca il scoate in evidenta si il face sa para mai expresiv mai imbucurator privirii si pe langa asta si daca e facut ilegal desenul, lucrul asta nu mai conteaza pentru ca oricum ar fi mai bun decat ce se ofera din start.
Ce vreau sa spun este ca lucrurile de genul asta nu strica aspectul general al vreunui vehicul, ba chiar il imbunateste daca este facut cu cap, dar asta daca si numai daca e ceva ce surprinde placut privirea.
Pe langa asta sunt chestii standard, stim ce place unui trecator sa vada, stim ca un sticker ca cel postat de mine atrage privirea pentru ca este "visually entertaining" si asta pentru ca nu se adreseaza doar unei singure categroii de oameni si nici nu face vreunui tanc reclama (adica nu e tag).
Bun cam asa ceva este si pe la noi dar nu este la un grad atat de ridicat incat sa zici ca e mai bun decat schema originala de culori. Este la un nivel destul de scazut si e cam un stil de arta care se adreseaza unei singure catergorii de privitori, nu ai personaje care sa iti comunice ce iti poate comunica unul pe care deja il recunosti, ai niste chestii pe care le stiu doar un grup restrans de oameni si cam atat, daca lor le plac foarte bine, daca vor sa fie cunoscuti si mai bine, dar exista o gramada de siteuri care promoveaza artisti azi, daca neaparat vrei sa fii cunostcut mergi acolo.
Singurul exemplu din categria asta care chiar respecta tot ce am zis se gaseste in Take Ionescu (nu stiu daca mai e acolo si acum), era Top Cat desenat pe un Wegman, da aia e usor de identificat daca ai avut ocazia sa prinzi cartoon network cand inca mai difuzau desenele alea si il poti recunoaste foarte usor, daca nu tot ramane o imagine interesata de vazut pentru ca se desprinde de restul gunoaielor.
THIS IS ACTUALLY KINDA COOL: asta este destul de interesant (ca sa nu-i mai zicem kewl de 100 de ori), da este pentru cineva care nu are abilitati in a manuii un tub de spray sau macar un creion/ pix. Asta avem din abundenta pe tramvaie dar merge pana la un anumit punct, pe mine unul ma atrag chestiile de genul asta cand nici nu mai intelegi ce scrie iar abstractul i-a locul intelgerii, nu iti mai dai seama daca e tag sau daca e vreo compozitie. Si chiar functioneaza un astfel de lucru daca spune ceva, un slogan, un cuvant cu semnificatie puternica, NU UN TAG, ala e doar porecla unui "artist" nimic mai mult.
S-a mai spus ca cei care practica cu desavarsire "arta" nu sunt cei care fac numai taguri aiurite, si din contra pentru alea sunt responsabili cei mai tineri din breasla asta. Pai cam cum sta treaba, si uni si altii se cunosc, cei mici ii i-au pe cei mai mari ca exemplu, si incep si ei ca si cei mari in tinerete, evident ca cei mari si-au dat seama ca mai bine sa exerseze pe foaie pana ajung la un nivel mai ridicat si apoi sa treaca pe vehicul sau perete dar asta dupa o anumita varsta, in schimb cei mici o dau cu "arta" direct pe perete indiferent de nivel si asta e lucrul care supara, ca cei mari care sunt aparati nu dau sfaturi in ceea ce priveste momentul trecerii de la foaie la perete, iar cand cei din jurul tau te i-au ca exemplu devii direct responsabil pentru actiunile lor din moment ce ei au invata de la tine ce sa faca.
THIS IS SHIT: asta e un...naspa, si din astea avem o gramada prin tramvaie, si vad ca nu se opresc, cei drept aici confirm si eu ca sunt majoritatea munca copiilor, chiar si de clasa a 5a (da greu de crezut dar am vazut tanci care mazgaleau si pe cutiile electrice de langa staiile de tramvai). Cu asta isi incepe orice "artist" cariera, desigur ca sunt si exceptiile care le-am specificat cu cei care incep pe foaie si se ridica de acolo fara a cauza vreo paguba.
celcareuraste, la 26 februarie 2012 - 23:18, a spus:
@gygyman6: Cel care a facut stickerele care iti plac o sa faca si pe exterior ceva daca intradevar asa de mult iti place.

Dupa cum am spus si mai sus, e ceva care atrage privirea mult mai mult decat un tag spalacit s-au o schema de culori la fel de spalacita, poti pune orice fel de personaj langa un tag si o sa vezi ca va avea un public mai mare decat un tag.
Un mic exemplu: cum il identificam pe Da Vinci, pentru ca si-a lasat tagurile peste tot?!

s-au pentru lucrarile sale de arta?!, cum il identificam pe Frank Frazetta sau Louis Royo, pentru ca au taguri prin metrou, autobuz, sau tramvai?! nu, pentru ca au lucrari originale cu care sunt usor identificati, evident nici unul dintre exemple nu e numele vreunui graffer, dar si aceasta ramura a artei are artisti care nu sunt identificati pentru tagurile lor ci sunt identificati prin lurcarile si stilul original, au lasat deoparte distractia si au muncit pentru a fi cunoscute, si mie imi palcea sa merg cu prietenii cand eram mic sa furam prune s-au corcoduse din pomii vecinilor apoi sa fugim si sa radem ca nu ne-au prins, dar astea sunt copilarii trebuie traite la momentul oportun nu tot timpul.
Sper sa fi lamurit lucrurile si pentru unii si pentru altii si ca nimeni nu sustine tag-urile si ca sustinem toti calitatea si limbajul comun, nu ceva care promoveaza indisciplina si teribilismul unei singure persoane care nu intelege ca asta nu e un mod de a te face cunoscut.
nu sustinem tag-urile, indiferent ca sunt pe exterior sau pe interior.
LE: Iar lucrurile astea nu trebuie sa le faca nimeni pentru mine, sunt lucruri pe care daca le faceti voi va "spalati" numele, daca neaparat vreau sa vad stikerul ala pe tramvai, am photoshop si stiu sa desenez asa ca nui nevoie sa o faca nimeni pentru mine in special, o faceti pentru voi si lumea care va va admira pentru asta.
Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 27 februarie 2012 - 15:47