STP Timișoara Forum: Vandalizare - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (38 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vandalizare Evaluare topic: ****- 3 Voturi

#661 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 10 februarie 2012 - 15:26

Vezi postareaGeorge1000, la 10 februarie 2012 - 14:28, a spus:

oare ar mai avea cineva curajul sa intre?

Corect, nu va mai avea curajul sa intre nimeni. Nici gafferii dar nici personalul RATT.
0

#662 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3177
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 10 februarie 2012 - 15:40

Nu stiu ce sa spun despre gardurile electrice, daca cineva pateste ceva pe urma "vai de mine saracul copil sa corentat si a ....", iar din asta tot regia va iesi rau pentru ca presa ii va toca din cauza "masurilor aspre".
Dupa parerea mea un gard mare din beton, niste camere video cu zoom generos si un hard care sa stocheze inregistrarile de peste seara impreuna cu o echipa de comunitari intr-o masina bine ascunsa care sa ii prinda in flagrant, apoi cateva amenzi de platit in rate ,si am rezolvat problema. Nu spune nimeni ca trebuie prinsi toti odata, trebuie dat doar exemplu si atunci nu cred ca vom mai avea probleme.
Eu propun sa nu mai vorbim de masuri care AR TREBUII LUATE, pentru ca sigur se gaseste din nou vreun filozof sa spuna "ha ha nu-i pueti oprii", iar pe umra ne lungim la discutii fara rost cu atacuri in stanga si in dreapta. Pana una alta vina eu o plasez in carca autoritatilor care stiu de problema si nu fac nimic.
0

#663 Useril este offline   iloveratt 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 04 februarie 12

Postat 10 februarie 2012 - 15:58

Vezi postareaViktor, la 10 februarie 2012 - 15:26, a spus:

Corect, nu va mai avea curajul sa intre nimeni. Nici gafferii dar nici personalul RATT.

Bine zis! :rad_masa:

Cat despre gardul electic, exista si clesti izolati cu care sa il tai.
Gard de beton? Aberatii, nu sunt bani.
Camere? Toti cei ce deseneaza au ceva pe fata, si nu o sa stea nimeni sa se holbeze pe ele toata noaptea ca sa-i prinda in flagant.
Comunitari? :D Sunt prea multe locuri prin care se poate intra in depou ca sa faca fata o patrula sau doua de comunitari care sa supravegheze zona.

Vezi postareaGygyman6, la 10 februarie 2012 - 12:53, a spus:

"Ai nostrii" incearca sa ii imite pe cei de la 1UP din Germania ,care au facut si un film cu toate "peripetiile" lor prin lume (partea cu Romania a puso cineva chear aici cu cateva pagini inainte), si in care spun cu seninatate ca o fac pentru distractie. Oricum noua ne place sa copiem numai tampeniile din vest nu si chestile bune, apoi sa ne plangem ca in Romania e "naspa" si ca de ce nu e ca in Olanda, Suedia ,etc etc.

Suedia

Madrid (se vad paznicii daca va uitati mai atenti)

Nadrid (se vede mai bine paza)

Cam asa sta treaba cu civilizatia, bine ca doar ii imita, si nu fac precum cei din tarile civilizate, ar face izolatie termica(prin straturi de vopsea) tramvaielor daca ar fi asa "civilizati".

Hai sa nu ne mai aprindem atata pentru niste amarate de desene, sunt probleme mai mari legate de vandalizare ex: prima oara prinsi cei ce sparg geamuri sau rup scaune si distrug validatoare(in calitate de calator cred ca mult mai deranjant este sa stai in frig si curent sau sa iti rupi hainele in colturile scaunelor rupte sau sa iei amenda ca nu ai putut valida cardul deoarece validatorul a fost distrus) sau cei ce sparg statiile, astea fiind cateva exemple...
0

#664 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 10 februarie 2012 - 16:47

Vezi postareacelcareuraste, la 04 februarie 2012 - 14:50, a spus:

Repet! Cei care deseneaza cu adevarat si sunt pasionati de graffiti nu sparg geamuri, nu rup scaune, nu darama statiile, si NU DESENEAZA PE RECLAME(sunt constienti ca aduc bani regiei) Cazurile de reclame stricate sunt din cauza copiilor de maxim 14 ani care sunt inconstienti si nu prea stiu ei ce e ala graffiti.

Hai nu zau? Atunci semnatura nesimtitului sef, MSERO, ce cauta pe reclama de pe #3476... ?
0

#665 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 10 februarie 2012 - 17:24

"Odata ce sustii o actiune care distruge imaginea bine stabilita a transportului public cred ca iti pierzi dreptul de a mai comenta ceva impotriva anumitor impedimente care nu iti comvin."

In traducere, daca tu sustii ceva care e socotit ca stricaciune si aduce daune, nu vad ce te mai plangi ca nu e caldura , scaune bune etc. Inca un exemplu l-ai dat tu cu gardul electric pe care zici ca il tai cu un cleste izolat, care imi suna si a instigare.

Apropo amaratele alea de pseudo desene nu fac decat sa puna sare pe rana la o situatie siasa de tot r....., bani pentru alte chestii de care tu te plangi s-au dus pe revopsit.
Si nu iti fa griji ca nu se va ajunge si la noi sa se mazgaleasca ca in filmari, deja unele tramvaie sunt complet "tapetate" pe o parte inclusiv pe geamuri.

Care e scopul tau aici totusi?!, e evident ca nu vroiai o discutie amiabila din moment ce asteptai ca noi sa va comentam tampeniile voastre, iar apoi sa spui ca sunt maruntisuri. Daca nu va duce capul ca mesajul asta nu va fi primit cu caldura aici eu zic sa evidati forumul asta.
0

#666 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 10 februarie 2012 - 17:42

Vezi postareacseh_17, la 10 februarie 2012 - 16:47, a spus:

Hai nu zau? Atunci semnatura nesimtitului sef, MSERO, ce cauta pe reclama de pe #3476... ?

Vezi pagina 31, primele 3 commenturi si o sa-ti raspunzi singur la intrebare.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 10 februarie 2012 - 17:47

0

#667 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30256
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 februarie 2012 - 19:17

iloveratt accept in continuare postari dar fara imagini sau clipuri care ridica in slavi "lucrarile de arta" de genul acesta. Daca doriti voi sa popularizati chestia asta, luati o licenta de IPB si faceti-o pe banii vostri, pe propriul forum.
0

#668 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 23 februarie 2012 - 16:32

Eh asa forma de vandalizare as vrea si pe exterior :rad_masa: .
Imagine atasata: IMG_0141.JPG

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 23 februarie 2012 - 16:32

0

#669 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 25 februarie 2012 - 03:59

Imagine postata

Ca sa stiti si voi :04:
0

#670 Useril este offline   celcareuraste 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 28 martie 11

Postat 26 februarie 2012 - 23:18

Multumesc ca ma lasati in continoare sa postez iar tot ceea ce scriu nu este cu intentie de scandal sau cearta si voi incerca sa fiu cat mai amiabil cu putinta.
Vreau doar sa incerc sa va fac sa intelegeti ca in timp ce voi va agitati pe forum, cei cu adevarat vinovati pentru faptul ca sunt vandalizate de ORICINE (pt ca nu toti deseneaza stralucit) sunt cei din conducere, cei de sus....Veti spune acum ca:"nu domne fac ei tot posibilul." ceea ce nu este adevarat. Datoriile la curent arata asta! Faptul ca ii pune pe niste oameni care in cartea de munca sunt trecuti pe functii laudabile precum electricieni, mecanici, maistrii sau chiar simplii muncitori sa pazeasca desi nu sunt platiti pt asta.
Si care dupaia se plang ca nu facem aia ca nus bani. De unde sa fie daca se fura?

Cozile la bilete sunt interminabile...mergi in 700 plin de lume, in Libertatii plin de lume....chiar si cu reducere un abonament se simte la buzunaru omului de rand...iar la cum se cumpara eu nu cred ca nu exsista bani...ca se duc la cei pe care-i doare fix in cot de regie aiai partea a doua si poate mai stau si la un paharel si citesc pe forum amuzati
Iar sincer sa fiu...decat in buzunarele lor, mai bine pe solutii de curatat geamuri....cas si io muncitor pe timp de zi, platesc si eu la stat....macar stiu ca se duc banii acolo decat in buzunaru lu altu care nu face nimic...

PS: Eu nu mai postez poze sau filmari cu graffiti ca sa nu promovez cumva badarania. Observ ca raoul94 a mai postat el cate ceva....si genul de desene care se afla la "this is art" sau la "this is actually cool" sunt si se afla pe tramvaie chiar ilegal facut. Anul acesta daca nu a observat nimeni "tramvaiul de craciun" A fost facut ilegal. Iar in oras copii s-au bucurat, batranii i-am auzit sa spuna lucruri bune despre el.

@gygyman6: Cel care a facut stickerele care iti plac o sa faca si pe exterior ceva daca intradevar asa de mult iti place.
Imagine postata
0

#671 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 27 februarie 2012 - 10:05

Sa-ti spun ceva. Atunci cand prietenul tau ne va desena ceva asemanator ca pe #3465, poate vom trece mai usor cu vederea decat un tramvai. "mazgalit din cap pana in picioare" chiar si pe geamuri.

Orice vopsit ilegal ramane ilegal. Problema se pune cevse afla pe acel tramvai, si cum ne uitam la el...
0

#672 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 27 februarie 2012 - 13:31

Bun, ca sa clarificam situatia odata si pentru totdeauna am sa fac eu un rezumat al lucrurilor cu ajutorul imagini puse de Raoul, din care sper sa avem un rezultat benefic pentru ambele tabere.

THIS IS ART: da asta e intradevar arta, avem o gramada de simboluri ale copilariei acolo, o gramada de personaje, si pe langa faptul ca sunt o "delicatesa" si pentru ochiul necunoscatorului sunt si lucruri cu care unii se identifica.
Asa ceva intrece orice schema de culori al vreunui vehicul pentru ca il scoate in evidenta si il face sa para mai expresiv mai imbucurator privirii si pe langa asta si daca e facut ilegal desenul, lucrul asta nu mai conteaza pentru ca oricum ar fi mai bun decat ce se ofera din start.
Ce vreau sa spun este ca lucrurile de genul asta nu strica aspectul general al vreunui vehicul, ba chiar il imbunateste daca este facut cu cap, dar asta daca si numai daca e ceva ce surprinde placut privirea.

Pe langa asta sunt chestii standard, stim ce place unui trecator sa vada, stim ca un sticker ca cel postat de mine atrage privirea pentru ca este "visually entertaining" si asta pentru ca nu se adreseaza doar unei singure categroii de oameni si nici nu face vreunui tanc reclama (adica nu e tag).

Bun cam asa ceva este si pe la noi dar nu este la un grad atat de ridicat incat sa zici ca e mai bun decat schema originala de culori. Este la un nivel destul de scazut si e cam un stil de arta care se adreseaza unei singure catergorii de privitori, nu ai personaje care sa iti comunice ce iti poate comunica unul pe care deja il recunosti, ai niste chestii pe care le stiu doar un grup restrans de oameni si cam atat, daca lor le plac foarte bine, daca vor sa fie cunoscuti si mai bine, dar exista o gramada de siteuri care promoveaza artisti azi, daca neaparat vrei sa fii cunostcut mergi acolo.

Singurul exemplu din categria asta care chiar respecta tot ce am zis se gaseste in Take Ionescu (nu stiu daca mai e acolo si acum), era Top Cat desenat pe un Wegman, da aia e usor de identificat daca ai avut ocazia sa prinzi cartoon network cand inca mai difuzau desenele alea si il poti recunoaste foarte usor, daca nu tot ramane o imagine interesata de vazut pentru ca se desprinde de restul gunoaielor.
Imagine postata

THIS IS ACTUALLY KINDA COOL: asta este destul de interesant (ca sa nu-i mai zicem kewl de 100 de ori), da este pentru cineva care nu are abilitati in a manuii un tub de spray sau macar un creion/ pix. Asta avem din abundenta pe tramvaie dar merge pana la un anumit punct, pe mine unul ma atrag chestiile de genul asta cand nici nu mai intelegi ce scrie iar abstractul i-a locul intelgerii, nu iti mai dai seama daca e tag sau daca e vreo compozitie. Si chiar functioneaza un astfel de lucru daca spune ceva, un slogan, un cuvant cu semnificatie puternica, NU UN TAG, ala e doar porecla unui "artist" nimic mai mult.

S-a mai spus ca cei care practica cu desavarsire "arta" nu sunt cei care fac numai taguri aiurite, si din contra pentru alea sunt responsabili cei mai tineri din breasla asta. Pai cam cum sta treaba, si uni si altii se cunosc, cei mici ii i-au pe cei mai mari ca exemplu, si incep si ei ca si cei mari in tinerete, evident ca cei mari si-au dat seama ca mai bine sa exerseze pe foaie pana ajung la un nivel mai ridicat si apoi sa treaca pe vehicul sau perete dar asta dupa o anumita varsta, in schimb cei mici o dau cu "arta" direct pe perete indiferent de nivel si asta e lucrul care supara, ca cei mari care sunt aparati nu dau sfaturi in ceea ce priveste momentul trecerii de la foaie la perete, iar cand cei din jurul tau te i-au ca exemplu devii direct responsabil pentru actiunile lor din moment ce ei au invata de la tine ce sa faca.

THIS IS SHIT: asta e un...naspa, si din astea avem o gramada prin tramvaie, si vad ca nu se opresc, cei drept aici confirm si eu ca sunt majoritatea munca copiilor, chiar si de clasa a 5a (da greu de crezut dar am vazut tanci care mazgaleau si pe cutiile electrice de langa staiile de tramvai). Cu asta isi incepe orice "artist" cariera, desigur ca sunt si exceptiile care le-am specificat cu cei care incep pe foaie si se ridica de acolo fara a cauza vreo paguba.

Vezi postareacelcareuraste, la 26 februarie 2012 - 23:18, a spus:

@gygyman6: Cel care a facut stickerele care iti plac o sa faca si pe exterior ceva daca intradevar asa de mult iti place.
Imagine postata

Dupa cum am spus si mai sus, e ceva care atrage privirea mult mai mult decat un tag spalacit s-au o schema de culori la fel de spalacita, poti pune orice fel de personaj langa un tag si o sa vezi ca va avea un public mai mare decat un tag.
Un mic exemplu: cum il identificam pe Da Vinci, pentru ca si-a lasat tagurile peste tot?! :naughty1: s-au pentru lucrarile sale de arta?!, cum il identificam pe Frank Frazetta sau Louis Royo, pentru ca au taguri prin metrou, autobuz, sau tramvai?! nu, pentru ca au lucrari originale cu care sunt usor identificati, evident nici unul dintre exemple nu e numele vreunui graffer, dar si aceasta ramura a artei are artisti care nu sunt identificati pentru tagurile lor ci sunt identificati prin lurcarile si stilul original, au lasat deoparte distractia si au muncit pentru a fi cunoscute, si mie imi palcea sa merg cu prietenii cand eram mic sa furam prune s-au corcoduse din pomii vecinilor apoi sa fugim si sa radem ca nu ne-au prins, dar astea sunt copilarii trebuie traite la momentul oportun nu tot timpul.

Sper sa fi lamurit lucrurile si pentru unii si pentru altii si ca nimeni nu sustine tag-urile si ca sustinem toti calitatea si limbajul comun, nu ceva care promoveaza indisciplina si teribilismul unei singure persoane care nu intelege ca asta nu e un mod de a te face cunoscut.
nu sustinem tag-urile, indiferent ca sunt pe exterior sau pe interior.

LE: Iar lucrurile astea nu trebuie sa le faca nimeni pentru mine, sunt lucruri pe care daca le faceti voi va "spalati" numele, daca neaparat vreau sa vad stikerul ala pe tramvai, am photoshop si stiu sa desenez asa ca nui nevoie sa o faca nimeni pentru mine in special, o faceti pentru voi si lumea care va va admira pentru asta.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 27 februarie 2012 - 15:47

0

#673 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 27 februarie 2012 - 19:06

Am si eu o propunere. Noi membri forumului sa facem cheta, sa ne cumparam solutii de curatat si sa ne organizam voluntari sa mergem la depou intr-un weekend si sa ne apucam de curatat toate MTC-urile. As da si eu 50 lei pt asta. Chiar de nu pot veni in TM prea curand. Si sa vedem apoi pe cei care murdaresc iarasi.
0

#674 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 27 februarie 2012 - 19:12

George1000

Citeste acest topic : http://www.ratt.ro/f...?showtopic=1229

Si cat despre participarea ta ... nu stai in oras sau in apropierea lui asa ca ... mai greu .
0

#675 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 27 februarie 2012 - 19:56

Nu am zis sa particip fixic ci cu bani doar pt cheta in caz de ar fi. Si ok, citesc.
0

#676 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 februarie 2012 - 19:58

George, nu am participat, dar din cate am inteles, materiale au cam fost. Mana de lucru lipseste. :naughty1:
0

#677 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 27 februarie 2012 - 20:37

Credeti-ne pe cuvant ca si banii vin la tanc... :naughty1: O solutie calumea cam pe acolo se invarte...
0

#678 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 februarie 2012 - 22:06

Ok. N-am stiut. :naughty1:
0

#679 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 28 februarie 2012 - 09:48

Vezi postareaGeorge1000, la 27 februarie 2012 - 19:06, a spus:

Am si eu o propunere. Noi membri forumului sa facem cheta, sa ne cumparam solutii de curatat si sa ne organizam voluntari sa mergem la depou intr-un weekend si sa ne apucam de curatat toate MTC-urile. As da si eu 50 lei pt asta. Chiar de nu pot veni in TM prea curand. Si sa vedem apoi pe cei care murdaresc iarasi.

Intr-un weekend, in patru persoane abia se curata unu-doua tramvaie, si nici atunci foarte bine, ci doar asa, sa se vada ca "s-a trecut pe acolo"....Cine a fost, stie despre ce vorbesc...
0

#680 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10632
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 30 martie 2012 - 20:31

Citeaza

Reprezentanţii RATT fac apel la spiritul civic al locuitorilor urbei şi le cer să-i reclame pe cei care mâzgălesc zi de zi mijloacele de transport în comun la numărul de telefon 0356/ 803.720 pentru a se putea interveni prompt în astfel de cazuri.

„În ultima perioadă oraşul Timişoara este împânzit de însemne graffiti ilegal desenate pe domeniul public sau privat. Regia Autonomă de Transport nu a fost ocolită de acest fenomen. Ne confruntăm tot mai des cu situaţia în care din patru tramvaie curăţate pe interior de graffiti trei se întorc în aceeaşi zi în depou cu însemne proaspete. Aşadar, o parte din banii municipalităţii sunt investiţi în produse costisitoare de curăţat acest tip de vopsea”, spune şefa Biroului de Relaţii Publice din cadrul RATT, Silvia Oprea. Şi călătorii sunt nemulţumiţi de aceste fapte, lucru care reiese şi din numărul mare de reclamaţii care ajung la Regia Autonomă de Transport Timişoara pe această temă.
...

tion
0

Arata acest topic

• (38 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36