Iarasi am pierdut o postare relativ substantiala la care am muncit 15-20 minute ....
Iata pe scurt despre ce am scris...
Daca tot nu refac
Podul Dragalina (Stefan cel Mare) in totalitate, atunci era absolut necesara "solutia de la Sibiu" aratata mai sus, aplicata nu doar in Sibiu ci peste tot unde cetatenii sunt pe primul loc...
Insa la
Podul Eroilor lucrurile stau altfel...Exista spatii goale care se pot transforma in subtreceri...Un astfel de spatiu se poate observa printr-o gaura de vizitare aflata chiar in dreptul pomisorului (care tot creste de la un an la altul, candva fiind doar o tufa) de pe malul cu piata pe partea spre Dragalina...Acest pomisor mascheaza gaura de intrare in acel spatiu...Exista poze facute de mine cu acea vagauna in care stateau boschetarii ...
Situatie si mai buna o avem la
Podul Dacilor (de langa Piata Badea Cartan) unde exista subtreceri neamenajate insa zidite pentru a nu putea fi folosite...Trebuie doar amenajate cu efort financiar minim...Si acolo traversarea la suprafata se face legal in 3 cicluri de semaforizare (ca la idioti)...
La
Podul Mihai Viteazul (
atentie!, acest nume este atribuit podului de la Dorobantilor - Saguna de langa Printul Turcesc iar prin schimbarea numelui se va numi A. Saguna) situatia este si mai simpla si nevalorificata...Acest pod a fost (re)construit in 1988 (parca?!) expres cu subtreceri pietonale/cicliste insa autoritatile habar n-au si ca atare nici nu le-au amenajat...
Exista poze care vin in sustinerea mea, poze postate in topicul
Bulevardul Bega, in primele pagini din cate mi-amintesc...
Deci,
El insusi habar n-are ce pastoreste si nici consilierii nu-i sunt de ajutor pentru ca nici ei nu circula in mod pietonal in astfel de locuri...
Insa observ ca nici colegii de forum n-au vazut/sesizat aceste aspecte desi o buna parte din ei sunt fie pietoni, fie biciclisti plimbareti sau navetisti...si cu totii interesati de ceea ce se intampla in oras...