STP Timișoara Forum: infoTrafic STPT (RATT) - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

infoTrafic STPT (RATT)

#201 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 26 aprilie 2017 - 23:24

Cristi, sper ca nu crezi acum ca RATT-ul ne-a dotat cu un rastel in care stau aliniate telefoane mobile de diferite modele, rezolutii, marimi ale ecranelor, etc, pe care noi sa facem teste. Testam pe ale noastre, ale neamurilor (nu iti mai spun ce injuraturi si-a luat Cosmin pentru ca sora lui a indraznit sa scrie pe Play ca ei ii merge aplicatia :machine-gun:) sau prietenilor. Acum ca toti si-au tras telefoane cu ecrane de peste 5", e alta poveste... :)
0

#202 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 27 aprilie 2017 - 11:17

Imi pare rau, dar cred ca raspunul tau este putin rautacios. Chiar atat de naiv ma crezi, sa cred ceea ce ai scris? Normal ca nu v-a dotat nici macar cu un device de teste... Nu asta era ideea.
Eu ii dadea lui Cosmin, un sfat ca de la programator la programator. Nu iesii niciodata in public sa sustii ca o problema sesizata de acestia, NU exista, tu testand doar pe emulator. (nu aveam de unde sa stiu ca el a testat pe un device, vazand doar screen-uri din emulator. Si oricum nu l-am pus la zid, sau acuzat. Era un sfat)
Aceste emulatoare sunt simulari ale unor "telefoane" ideale, scoase din cutie.

Presupun ca nu trebuie sa va explic, ca un device cu cat are mai mult folosit, cu atat mai des apar anomalii. Atat era ideea. Nu o lua niciodata de a buna, ce iti arata doar emulatorul. ;) :)
0

#203 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 aprilie 2017 - 12:21

Pe langa al meu Samsung Trend Plus, am incercat si la un coleg care are un Samsung S3 mini (tot 4'' diagonala, tot 480x800 rezolutie).

Fix acelasi comportament: daca simbolul cu ">>" + iconita de vehicul este undeva pe un sens de mers, toata coloana se afiseaza sub lista statiilor.
0

#204 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 aprilie 2017 - 13:07

Vezi postareacseh_17, la 27 aprilie 2017 - 11:17, a spus:

Imi pare rau, dar cred ca raspunul tau este putin rautacios. Chiar atat de naiv ma crezi,..

Sigur ca nu! Era o gluma pe tema asta cu testele pe diverse gadget-uri... :unsure:
0

#205 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 27 aprilie 2017 - 14:09

Vezi postareadAImon, la 27 aprilie 2017 - 12:21, a spus:

Pe langa al meu Samsung Trend Plus, am incercat si la un coleg care are un Samsung S3 mini (tot 4'' diagonala, tot 480x800 rezolutie).

Fix acelasi comportament: daca simbolul cu ">>" + iconita de vehicul este undeva pe un sens de mers, toata coloana se afiseaza sub lista statiilor.

Nu-i bai, modificam dimensiunile pana iti arata bine. Eventual vorbim in PM sa nu spaman topicul. :) Acum i-am dat icoane alte dimensiuni, si fixe.
0

#206 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 28 aprilie 2017 - 08:34

Dap, acum arata ok. Multam :)
1

#207 Useril este offline   FxTm 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 08 martie 17

Postat 03 mai 2017 - 17:59

O mica sugesti- Pe ruta 33 Barat dinspre Metro NU EXISTA statia City Shopping... (cel putin eu am fost de 2 ori si nu a oprit)
0

#208 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 03 mai 2017 - 18:18

In sistem este, de aceea apare si in aplicatie, dupa cum am facut noi sa preia automat de acolo.
0

#209 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 mai 2017 - 18:28

Da, culmea e ca pe dispecerizare apare pe ambele sensuri. O sa rog colegii de la grafice sa corecteze in sistem. (pe grafice nu apare)
0

#210 Useril este offline   dacu 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 18 februarie 12

Postat 08 mai 2017 - 08:52

Salut,
Vreau sa semnalez o problema cu datele afisate. (am semnalat-o si prin petitie la ratt dar raspunsul e ... zero )

1. In fiecare zi, in bucla Sudului este stationat un troleu 16 pe la ora 12:5x.
Aplicatia afiseaza urmatoarea plecare la ora 13:00. Astept.
Se face 13:00. Nimic. Aplicatia afiseaza plecare la 13:03. Intreb soferul: cand pleaca ? Spune: 13:03. OK. Pleaca la 13:03.

Deci in fiecare zi lucratoare graficul e initial 13:00 ca apoi sa sara in 13:03.
Asta nu e bug ?
(Bine, am prins cand am nu pleca nici la 13:03 ci mai tarziu, dar asta e deja alta problema, nu de afisaj. )

2. Cat de greu ar fi sa fie afisate si localizarea curenta a mijlocului de transport ?
Inteleg ca masinile comunica serverului pozitia lor GPS. Este adevarat ?

3. De fapt ce afiseaza acum aplicatia ?
Se pare ca doar date statice: orarul mijlocului de transport la ora curenta. Asta e o pagina statica. N-are farmec.
Daca mijlocul de transport are de exemplu 3 min intarziere (vazuta prin localizarea GPS) aplicatia stie sa ajusteze orarul afisat cu +3 min ?

Merci,
Dacian
1

#211 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 08 mai 2017 - 10:29

Aplicatia afiseaza ce afiseaza si panourile electronice din statii.

Sper sa nu vorbesc prostii, dar din cate stiu procesul e asa:

- Vehiculul transmite la 30 de secunde, prin GSM, pozitia lui curenta + si viteza de deplasare in ultimele 30 de secunde
- Serverul RATT, pe baza acestor informatii, calculeaza/updateaza timpii estimati pentru ajungerea in statiile urmatoare.
- In lipsa unui vehicul in traseu, timpii afisati in formatul HH:MM sunt cei aflati in "graficul oficial" al dispeceratului. Nu-i clar daca au fost vreodata corecti, dar "curse fantoma" apar pe multe linii (e.g. linia 3 autobuz)
- La capetele de linii, exista o zona de excludere. Cand un vehicul e acolo, serverul nu-l ia in considerare pentru calcule (ar ajunge sa afiseze timpi imensi doar fiindca sta masina pe loc 5 minute). In statiile de pe traseu, se afiseaza HH:MM (cf. punctul 3)

Deci, raspunsuri (neoficiale):

1.
Din pacate, pentru capetele de linie trebuie sa te bazezi pe dispeceri ca au introdus corect plecarile de acolo. Daca nu le-au introdus, apar anomalii ca cea semnalata.

Si care, apropo, nu-i singulara .. pe linia 3 este o ora intre anumite curse (e.g. 20:32, 21:32), insa daca te uiti pe aplicatie, vei vedea ca timpul de plecare se updateaza de vreo 4 ori (pleaca busul de la 20:32, si apar tampenii gen 20:50, 21:10 etc) Imagine postata

2.
Datele GPS ajung la server, dar nu exista un API care sa permita accesarea lor, sunt doar procesate local.

Ne-existand o functie pre-programata care sa permita facerea publica a datelor, eu unul am dubii ca regia ar dori sa se complice adaugand functionalitatea asta.

3.
Daca o masina prinde ambuteiaj, da, serverul ajusteaza (cat de cat). Se poate verifica daca chiar stai intr-un ambuteiaj (40 o pateste pe Popa Sapca zilnic Imagine postata), poti urmari cum se comporta estimarea de ajungere in statia urmatoare.
0

#212 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 08 mai 2017 - 10:40

Vezi postareadacu, la 08 mai 2017 - 08:52, a spus:

Salut,
Vreau sa semnalez o problema cu datele afisate. (am semnalat-o si prin petitie la ratt dar raspunsul e ... zero )

1. In fiecare zi, in bucla Sudului este stationat un troleu 16 pe la ora 12:5x.
Aplicatia afiseaza urmatoarea plecare la ora 13:00. Astept.
Se face 13:00. Nimic. Aplicatia afiseaza plecare la 13:03. Intreb soferul: cand pleaca ? Spune: 13:03. OK. Pleaca la 13:03.

Deci in fiecare zi lucratoare graficul e initial 13:00 ca apoi sa sara in 13:03.
Asta nu e bug ?
(Bine, am prins cand am nu pleca nici la 13:03 ci mai tarziu, dar asta e deja alta problema, nu de afisaj. )

2. Cat de greu ar fi sa fie afisate si localizarea curenta a mijlocului de transport ?
Inteleg ca masinile comunica serverului pozitia lor GPS. Este adevarat ?

3. De fapt ce afiseaza acum aplicatia ?
Se pare ca doar date statice: orarul mijlocului de transport la ora curenta. Asta e o pagina statica. N-are farmec.
Daca mijlocul de transport are de exemplu 3 min intarziere (vazuta prin localizarea GPS) aplicatia stie sa ajusteze orarul afisat cu +3 min ?

Merci,
Dacian

1. Da, e un bug, dar nu e din aplicatie. Apar plecarile de la ambele capete. Adica, la ora 13:00 era o plecare de la Grozavescu (Posta Mare), iar la 13:03 era o plecare de la Sudului, iar aplicatia arata atat la Grozavescu cat si la Sudului ambele plecari. Daca te uiti cu atentie vei observa ca intotdeauna apare aceeasi ore de plecare si la Sudului si la Grozavescu. Dar, cum spuneam mai sus, aplicatia preia datele (cele de forma x min de la vehicule, iar cele de la capetele de linie de forma hh:mm dupa niste grafice statice) dintr-un alt sistem, iar eroarea vine de acolo si apare in toate aplicatiile si si pe panouri. De asemenea, apare la toate liniile, nu doar la linia 16. La liniile cu un singur vehicul pe traseu e mult mai clar ca este vorba de o eroare.

2. Pozitia si viteza vehiculului sunt cunoscute si se transmit catre dispeceri. Dar informatia nu este facuta publica in forma aceasta, ci este procesata si transformata intr-un timp estimat de asteptare pentru vehicul pentru fiecare statie (de forma x min). Aceasta informatie care apare si pe panouri este publica si este folosita de aplicatie. Cum spunea si colegul dAimon mai sus, pentru plecarile de la capetele de linie nu este utila informatia in format x min (estimata dupa pozitia si viteza vehiculului), deoarece vehiculul poate stationa la capat mai multe minute. Din acelasi motiv, atata timp cat vehiculul sta la capatul de linie, el este exclus din sistem.

3. In lipsa informatiilor despre timpul estimat de asteptare (prelucrat conform pozitiei curente si vitezei), panourile / aplicatiile vor afisa graficul (timpul la care ar trebui sa plece vehiculul din statie respectiva) in format hh:mm. La plecarea de la capetele de linie intotdeauna va fi afisat acest grafic (din motivul precizat la punctul 2). Graficele in format hh:mm sunt statice. Nu se adapteaza in functie de intarziere/avans.

Aceasta postare a fost editata de Paul85: 08 mai 2017 - 10:53

0

#213 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 mai 2017 - 17:26

Colegii au explicat perfect ce si cum sta treaba, practic eu neavand ce sa corectez sau sa mai adaug la cele spuse, ci doar sa confirm ce au scris ei mai sus. :respekt:
O sa semnalez erorile semnalate aici, cele ce tin de grafice, respectiv plecarile eronate de la capete si sper sa gaseasca colegii unde e problema si sa o corecteze.
0

#214 Useril este offline   FxTm 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 08 mai 2017 - 18:15

Colegii nu prea te asculta, statia shopping city e inca in sistem pe auto 33B dinspre Metro. Eventual mai zi-le odata sau pune parul pe ei! :naughty1:
0

#215 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 mai 2017 - 23:18

:D N-as vrea sa-mi depasesc atributiunile, dar de spus o sa le spun.
0

#216 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 mai 2017 - 13:15

Mai pune una pe lista. Tot pe 33b, autobuzul are capat la Metro, cu toata astea desi in sistem sunt timp afisati pentru Statia de la Cefin (Monladys 1a in sistem), autobuzul nu are statie acolo. In schimb apare Incontro de 2 ori.

Ceva nu pusca deloc la linia asta.

P.S. O alta problema veche ca si lumea, este ca la majoritatea liniilor, statia terminus si cea de plecare este una si aceeasi, astfel timpul de plecare la statia de capat, este aceeasi cu cea de sosire, si asta poate induce total calatorul in eroare. Sunt insa si cateva exemple unde avem spre exemplu:

Grozavescu_s
Grozavescu_p

Dupa parerea mea, asa ar trebuii sa fie la fiecare capat de linie.
0

#217 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 mai 2017 - 18:14

Azi am vorbit de ce am discutat ieri pe forum. Se modifica si graficul la 33 barat, deci vom avea si table de statie fara statia aceea. Au scos si Monlandys, autobuzul nemaiavand statie acolo.

O sa le spun si ce mi-ai semnalat tu Cristi.
0

#218 Useril este offline   FxTm 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 16 mai 2017 - 11:32

Din 3 Mai si pana in ziua de azi nu s-a reusit rezolvarea unei mici probleme , stergerea unei statii inexistente (33B Shopping City dinstre Metro)..... Doamne fereste de ceva mai grav.......

Aceasta postare a fost editata de FxTm: 16 mai 2017 - 11:33

0

#219 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 820
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 16 mai 2017 - 12:00

Vezi postareaFxTm, la 16 mai 2017 - 11:32, a spus:

Din 3 Mai si pana in ziua de azi nu s-a reusit rezolvarea unei mici probleme , stergerea unei statii inexistente (33B Shopping City dinstre Metro)..... Doamne fereste de ceva mai grav.......

Ai facut sesizare online sau la sediu? Daca ai facut doar aici, din pacate acest lucru nu va ajuta foarte mult. D-nul Florin nu poate face request-uri/reclamatii zilnice ( si nu vad a fii asta jobul lui, in special aici pe forum). Este si de datoria noastra sa sesizam asta regiei, fie online, fie la sediu.

Aceasta postare a fost editata de tm87blo: 16 mai 2017 - 12:01

1

#220 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 mai 2017 - 19:01

Deci chiar am discutat despre asta si am realizat si headere noi pentru tablele din statii, fara Monlandys si fara Shopping City. Cu toate astea vad ca s-a utilizat un tabel vechi editat, in loc sa se inlocuiasca headerul. In sistem au scos doar Monlandys... :Facepalm_emote_gif:
O sa mai insist.
0

Arata acest topic

• (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »