Aplicatia afiseaza ce afiseaza si panourile electronice din statii.
Sper sa nu vorbesc prostii, dar din cate stiu procesul e asa:
- Vehiculul transmite la 30 de secunde, prin GSM, pozitia lui curenta + si viteza de deplasare in ultimele 30 de secunde
- Serverul RATT, pe baza acestor informatii, calculeaza/updateaza timpii estimati pentru ajungerea in statiile urmatoare.
- In lipsa unui vehicul in traseu, timpii afisati in formatul HH:MM sunt cei aflati in "graficul oficial" al dispeceratului. Nu-i clar daca au fost vreodata corecti, dar "curse fantoma" apar pe multe linii (e.g. linia 3 autobuz)
- La capetele de linii, exista o zona de excludere. Cand un vehicul e acolo, serverul nu-l ia in considerare pentru calcule (ar ajunge sa afiseze timpi imensi doar fiindca sta masina pe loc 5 minute). In statiile de pe traseu, se afiseaza HH:MM (cf. punctul 3)
Deci, raspunsuri (neoficiale):
1.
Din pacate, pentru capetele de linie trebuie sa te bazezi pe dispeceri ca au introdus corect plecarile de acolo. Daca nu le-au introdus, apar anomalii ca cea semnalata.
Si care, apropo, nu-i singulara .. pe linia 3 este o ora intre anumite curse (e.g.
20:32, 21:32), insa daca te uiti pe aplicatie, vei vedea ca timpul de plecare se updateaza de vreo 4 ori (pleaca busul de la 20:32, si apar tampenii gen 20:50, 21:10 etc)
2.
Datele GPS ajung la server, dar nu exista un API care sa permita accesarea lor, sunt doar procesate local.
Ne-existand o functie pre-programata care sa permita facerea publica a datelor, eu unul am dubii ca regia ar dori sa se complice adaugand functionalitatea asta.
3.
Daca o masina prinde ambuteiaj, da, serverul ajusteaza (cat de cat). Se poate verifica daca chiar stai intr-un ambuteiaj (40 o pateste pe Popa Sapca zilnic

), poti urmari cum se comporta estimarea de ajungere in statia urmatoare.