STP Timișoara Forum: 10: controlul - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (12 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

10: controlul

#161 Useril este offline   ligia 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 02 noiembrie 11
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:vestul salbaticit

Postat 22 mai 2012 - 17:59

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 22 mai 2012 - 17:53, a spus:

Daca politistii sunt in statie, sau controlorii te conduc unde acestia asteapta, te vor amenda acestia, nu controlorii RATT. Controlorii nu pot da amenzi, de fapt titlul lor corect este de "Tehnician inspectie titluri de calatorie". Ei doar verifica titlul de calatorie si sesizeaza politistilor contraventia depistata. Politistii nu verifica titlurile de calatorie ci doar legitimeaza contravenientul si aplica sanctiunile contraventionale.

sa vad daca m-am prins: controlorii astia au voie sa te coboare in statie, desi nu e niciun politist care sa astepte? Si daca te coboara fara sa fie politisti, au dreptul sa iti ia datele? [in eventualitatea ca te trec pe vreo lista si iti trimit amenda acasa, fara martori oculari credibili, decat ei]?
Acuma eu tot intreb pentru ca stiu ca, controlorii triseaza la greu si cum populatia nu e informata, isi fac ciubuc gras. Eu in 2 ani am prind vreo 6 controale, unul singur cu politisti in zona.

Aceasta postare a fost editata de ligia: 22 mai 2012 - 18:01

0

#162 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30178
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 22 mai 2012 - 19:18

Raspunsul la ce m-ai intrebat este: nu. Pot sa-ti ceara un act de identitate dar nu te pot obliga sa-l arati. Daca nu-l arati nici lor.... e grav. :uimit2:
RATT nu da amenzi si nu incaseaza cuantumul acestora. Politia face acest lucru si banii merg catre primarie. (nu catre politie sau RATT)
0

#163 Useril este offline   ligia 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 22 mai 2012 - 19:55

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 22 mai 2012 - 19:18, a spus:

Daca nu-l arati nici lor.... e grav. :)

pai atunci de ce sa fie grav, daca ei oricum nu au motiv sa ceara actul? Ca oricum nu au ce face cu el, ca te duci de langa ei daca nu's politisti, nu te pot retine. Deci va dati seama ca majoritatea controalelor sunt lucrate sub mana? :uimit2:
Imi cer scuze daca sunt prea stresanta, mai ales ca nu's in situatia, dar trebuia sa stiu adevarul :mellow:

Aceasta postare a fost editata de ligia: 22 mai 2012 - 19:56

0

#164 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 mai 2012 - 21:14

Spuneam ca daca nu-l arati politistilor e grav... :uimit2:
0

#165 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 23 mai 2012 - 01:38

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 22 mai 2012 - 19:18, a spus:

RATT nu da amenzi si nu incaseaza cuantumul acestora. Politia face acest lucru si banii merg catre primarie. (nu catre politie sau RATT)

Am un proces verbal de amenda scris de catre un controlor RATT (acum 2-3 ani) fara politist comunitar sau martori, sa inteleg ca este nul? Atunci de ce a ajuns amenda la Directia Fiscala a Primariei si acestia au considerat-o valabila pe amenda aceea?

Cert este ca RATT obisnuia sa dea amenzi prin controlorii sai investiti cu puterea de a scrie procese verbale. Cand s-a schimbat acest lucru? Unde pot vedea un anunt in acest sens? Nu ma astept sa-mi raspundeti dvs., insa cineva de la Relatii Publice da :)

Vezi postarealigia, la 22 mai 2012 - 19:55, a spus:

pai atunci de ce sa fie grav, daca ei oricum nu au motiv sa ceara actul? Ca oricum nu au ce face cu el, ca te duci de langa ei daca nu's politisti, nu te pot retine. Deci va dati seama ca majoritatea controalelor sunt lucrate sub mana? :uimit2:
Imi cer scuze daca sunt prea stresanta, mai ales ca nu's in situatia, dar trebuia sa stiu adevarul :mellow:

Vezi intrebarile dinsus catre Relatii Publice. E posibil ca controlorii sa aiba puterea de a scrie procese verbale de contraventie, daca un calator contravenient le prezinta actul de identitate de buna voie. Sa vedem clarificarea ;)

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 23 mai 2012 - 01:38

0

#166 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 mai 2012 - 21:16

Acum 2-3 ani nu erau insotiti de politisti controlorii nostri. Puteau scrie procese verbale.

Faptul ca trebuie sa fie insotiti de politisti apare specificat in protocolul din decembrie 2011 care se aplica din 1 ianuarie 2012:

Citeaza

Controlul se realizează unitar la nivelul Municipiului Timişoara de către agenţi ai Poliţiei
Locale Timişoara, Jandarmeriei şi R.A.T. Timişoara prin personal autorizat, prin agenti de paza,pe
baza de programe aprobate de RATT, respectiv de catre autorităţile publice împuternicite cu această
activitate de control, în urma unor protocoale încheiate cu acestea.

Protocolul (anexa la HCL) este postat pe pagina web a RATT: link
0

#167 Useril este offline   ligia 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 24 mai 2012 - 12:44

asa, multumesc, acuma sunt deplin lamurita :)

N-ar fi frumos sa fie informat publicul de aceasta obligativitate a controlorilor de a fii insotiti de politie? [nu stiu cati iau ditamai regulamentul ratt sa-l citeasca]. Adica 90% sigur iau teapa din lipsa de stiinta. Asa mai scade rata coruptiei :ico4: :) Poate nenea de la relatii publice ne ajuta.
0

#168 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 24 mai 2012 - 20:19

Vezi postarealigia, la 24 mai 2012 - 12:44, a spus:

Poate nenea de la relatii publice ne ajuta.

Domnisoara :) Si nu stiu ce sa zic... Tu ca si calator, daca te simti nedreptatit, nu ai nici o obligatie sa arati actele nici unui alt organ inafara de cel al Politiei... Fie orice situatie, nu doar control RATT.
0

#169 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 mai 2012 - 20:36

Vezi postarealigia, la 24 mai 2012 - 12:44, a spus:

N-ar fi frumos sa fie informat publicul de aceasta obligativitate a controlorilor de a fii insotiti de politie? [nu stiu cati iau ditamai regulamentul ratt sa-l citeasca].

Nu e niciun regulament al RATT, este o anexa de doua pagini la un HCL. Se poate citi pe pagina web a RATT si in mod sigur si pe pagina primariei. Mai departe e treaba calatorului sa se informeze, RATT netiparind un fel de monitor oficial cu toate aceste documente. :)
0

#170 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 09 noiembrie 2013 - 08:36

Mi-a sarit in ochi acest paragraf din link-ul postat de Doppler mai sus...Istoria se repeta sau...continua...Am ramas la fel si dupa 150 de ani...Nu s-a schimbat nimic in mentalitatea noastra...

Citeaza

Controlorii, îmbrăcaţi asemnător vatmanilor, erau străini pentru că englezii aveau mai multă încredere în ei decât în bucureşteni, potrivit almanahului Flacăra, publicat în 1982. Dacă erau prinşi fără bilet, oamenii erau obligaţi să achite călătoria, dar cum viteza tramvaielor trase de cai era mică, mulţi săreau din mers ca să scape de plata călătoriei, scrie hetel.ro. - See more at: http://www.b365.ro/i...5.LCR2ZOyy.dpuf

0

#171 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 noiembrie 2013 - 10:39

Nu ar trebui "controlori straini" nici acum, ci doar sa le promiti 50% din incasari (garantez ca s-ar reduce aproape la zero fenomenul). Dar cum sa faci asta!? Mai bine aduci un strain pe care sa-l platesti cu 2000€, decat sa-l platesti decent pe roman. -_-
0

#172 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 09 noiembrie 2013 - 10:55

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 09 noiembrie 2013 - 10:39, a spus:

Nu ar trebui "controlori straini" nici acum, ci doar sa le promiti 50% din incasari (garantez ca s-ar reduce aproape la zero fenomenul). Dar cum sa faci asta!? Mai bine aduci un strain pe care sa-l platesti cu 2000€, decat sa-l platesti decent pe roman. -_-

E acelasi fenomen ca la CFR cu nasii....de ce sa astepte o luna pana la salariu pentru 50 % din amenzi cand pot lua 100 % din spagi zilnic?...pe rutele regio la cfr sa mergi cu bilet a devenit o raritate...nasul vine direct cu buzunarul deschis...nici nu se mai oboseste sa zica biletele la control...cand ai bilet e suparat si bombane ca trebuie sa isi caute clestele de controlor...plus ca nivelul spagii fiind mai mic il incaseaza...adica amenda de 200 de lei e mai greu de platit...dar 10 lei in mana....de la 100 de oameni pe zi...iese de un salariu.... :censored:
2

#173 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 09 noiembrie 2013 - 17:53

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 09 noiembrie 2013 - 10:39, a spus:

Este o teorie falsa. Si avem dovezi suficiente in acest sens, incepand cu magistratii, comisari din (fosta) Garda Financiara si terminand cu politistii de frontiera carora li s-au marit veniturile si efectele au fost aproape nule. Probabil cand se vor schimba generatiile pe cale naturala, poate atunci, si abia atunci se vor simti si niste efecte. Este vorba de sistemul social in care am crescut cu totii si in care majoritatea s-a obisnuit sa se "descurce" si in aceste conditii oricat ar creste veniturile oficiale, mentalitatea paguboasa pentru societate ramane.

Toata tara este retribuita indecent si acesta nu este un motiv ca sa nu-ti faci treaba pentru care esti pus acolo asa cum ti se cere prin fisa postului...

Partea proasta este ca ii stricam si pe functionarii din strainatate cu mentalitatea noastra de doi bani, prin "contaminare"...

Si controlorii de dincolo sunt platiti poate cu ceva mai mult decat restul lumii. Nu dublu si nu triplu...
0

#174 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 09 noiembrie 2013 - 18:33

Da. Problema asta e generala la noi (politisti, medici, functionari publici, etc). Totusi, cred ca daca ar fi bine platiti si sub amenitarea permanenta a pierderii locului de munca bine platit, la cea mai mica abatere, s-ar reduce fenomenul. Alta "solutie" e gratuitatea propusa de primar. -_-
0

#175 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 09 noiembrie 2013 - 19:01

Pai si eu am inceput sa "pedalez" pe ideea gratuitatii, desi acest lucru este contrar constiintei mele, insa merg pe ideea gratuitatii pentru ca ma consider un "fraier" care face parte dintre cei 25-30 % platitori de calatorii integrale la RATT. Ma simt chiar umilit in aceasta postura...
1

#176 Useril este offline   Adrian TM 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 17 septembrie 12

Postat 09 noiembrie 2013 - 23:11

Propunerea primarului de a fi gratuit transportul in comun mi se pare pur populista. Omul pare intr-o campanie continua. Prinde bine la o gramada (votanti), dar nimeni nu se gandeste ca si ratt-ul va trebui sa primeasca bani de altundeva daca nu din bilete/abonamente ca sa functioneze si de unde de altundeva decat din bugetul primariei/local, astfel incat in loc sa-i folosim in alte scopuri acoperim populisme. Mai mult parca vad ca pentru asta creste si impozitul pe cladiri, masini, etc si o sa ajung sa platesc mai mult chiar daca nu folosesc transportul in comun decat foarte rar.

Mentalitatea nu se schimba de la sine doar ca trece timpul si se face schimbul de generatie. Trebuie aplicata legea indiferent de situatie si aplicat sanctiuni pe masura si sa vezi atunci cum se schimba mentalitatea... deci nu atat salarii spectaculase (ca nu ai de unde da), cat justitie care sa lucreze ... pare ca oricum in ultimii ani incepe sa miste (comparativ cu jungla de mi-o aduc aminte prin anii '90).
1

#177 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 10 noiembrie 2013 - 00:01

Pai bani pentru pomeni electorale se pot gasi...in loc sa arunce (dea) 6.5 milioane de euro pentru "echipa de suflet a orasului"....raman destui pentru subventionarea RATT si pentru ceva lucrari de infrasctructura....plus ca juridic vorbind atata timp cat dai gratis elevilor studentilor pensionarilor si handicapatilor si celor care fac greseala sa munceasca si sa nu fie in categoria asistatilor sociali le iei bani pe bilete si abonamente acestia ar avea castig de cauza la curtea de justitie de la Haga.pentru ca sunt discriminati..toti cetatenii sunt egali...dar unii mai egali decat altii nu?? adica daca esti fraier si muncesti plateste si abonamentul ca ai de unde....fa-te somer sau pensionar sau om fara venituri si nimeni nu are nici o treaba cu tine...halal incurajare a muncii....exact cu ceea ce face ITM care amendeaza firmele care lucreaza in zile de sarbatori legale...muncesti deci esti vinovat...stai pe margine furi sau cersesti esti premiat si aparat de statul social....amenzile cine le plateste? tot cei care au buletin domiciliu si loc de munca...boschetarilor le poti da si 1 miliard de amenzi de 1 milion de lei ca in veci nu vor plati...deci nici macar nu se mai deranjeaza sa se atinga cineva de ei...concluzia trista e una singura....incurajam hotia nemunca si vagabondajul...si jupuim pe fraierii care vor sa respecte legea. Lectie de viata de la statul roman...
4

#178 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 noiembrie 2013 - 00:02

Sincer, nu-mi pare ca mentalitatea noii generatii sa fie alta, mai ales ca sunt deja obisnuiti sa considere acest serviciu ca pe ceva ce trebuie asigurat gratuit (toti elevii si studentii au gratuitate). Cand vor termina scoala/facultatea, vor considera ca pe ceva foarte deranjant si neobisnuit, validarea unui bilet sau cumpararea unui abonament. -_-
Mentalitatea se schimba doar atunci cand sti de mic ca nimic nu e gratis. ;)
1

#179 Useril este offline   Adrian TM 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 17 septembrie 12

Postat 10 noiembrie 2013 - 00:12

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 10 noiembrie 2013 - 00:02, a spus:

Sincer, nu-mi pare ca mentalitatea noii generatii sa fie alta, mai ales ca sunt deja obisnuiti sa considere acest serviciu ca pe ceva ce trebuie asigurat gratuit (toti elevii si studentii au gratuitate). Cand vor termina scoala/facultatea, vor considera ca pe ceva foarte deranjant si neobisnuit, validarea unui bilet sau cumpararea unui abonament. -_-
Mentalitatea se schimba doar atunci cand sti de mic ca nimic nu e gratis. ;)

Elevii si studentii - se stie, sunt o categorie care nu prea au bani. Nici noi nu am avut cand eram ca ei si nici nu prea ai de unde sa ai. Daca folosesc tramvaiul ca sa vina la scoala, cred ca e ok sa aiba gratuit/reducere. Odata ce ajung pe banu' lor ar trebui sa si plateasca, normal.
0

#180 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 noiembrie 2013 - 00:36

Nici nu se pune problema ca elevii sa aiba bani pentru transport. Parintii lor trebuie sa le plateasca abonamentul pentru a-i trimite la scoala. Desigur si parintii lor trebuie sa aiba un salariu decent, deci revenim de unde am plecat: salarii decente si gratuitati zero.
0

Arata acest topic

• (12 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

1 useri citesc topicul