STP Timișoara Forum: Despre autobuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre autobuze in general Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#901 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 16 octombrie 2014 - 06:46

Atunci când strada e foarte bine luminată, există riscul ca şoferii să uite să aprindă farurile. Se întâmplă destul de des. Am păţit-o şi eu.
4

#902 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 16 octombrie 2014 - 22:31

Daca bordul este iluminat, ai toate sansele sa nu iti dai seama ca farurile sint stinse.

La autoturisme VW a rezolvat aceasta problema cu un senzor de lumina in tabloul de bord si daca comutatorul de lumini este pe lumina de zi, cind este intuneric in masina (si deci afara), stinge iluminarea bordului pentru a iti atrage atentia sa aprinzi farurile.

Ma rog, si mai bine este cind farurile se aprind automat la intuneric...
0

#903 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 noiembrie 2014 - 20:20

Topic mai bun nu am gasit.

Ce parere aveti despre design-ul celor de la Solaris?
Mie mi se pare de departe cel mai frumos, dintre noile modele, dat fiind faptul ca MAN Lion's City nu s-a schimbat maideloc, iar Citaro III a suferit doar un mic facelift.

Imagine postata
1

#904 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 21 noiembrie 2014 - 20:51

Pare un fel de concept. Modelul de serie arata exact asa? :eusa_think:
0

#905 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 21 noiembrie 2014 - 21:11

Da. A fost prezentat acum o luna la IAA in Germania.

autonews-123.de

Si aici un video:

http://wideo.onet.pl

Deci tin sa cred ca arata bestial! Sper ca macar in DE sa am ocazia sa merg cu ele, ca de RO numai visez :blush:
0

#906 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 noiembrie 2014 - 22:45

La IAA toata lumea prezinta si concepturi. Sa-l vedem cum arata cand ajunge pe strada. (asta nu inseamna ca nu va arta bine, doar ca unele elemente vor fi diferite sau vor lipsi)

Iata un model din 2011, dar care nu cred ca se poate vedea chiar pe toate drumurile nici in 2014: Imagine atasata: 1280px-Solaris_Urbino_18_BHNS_-_RNTP_2011_-_3.JPG Wikipedia.it
1

#907 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 21 noiembrie 2014 - 23:08

Medelul de prezentat mai sus de Cseh, chiar arata bestial! :coolspeak: Modelul din 2011 cred ca e pe departe cel mai hidos posibil :timeout:
0

#908 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 22 noiembrie 2014 - 11:25

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 21 noiembrie 2014 - 22:45, a spus:

La IAA toata lumea prezinta si concepturi. Sa-l vedem cum arata cand ajunge pe strada. (asta nu inseamna ca nu va arta bine, doar ca unele elemente vor fi diferite sau vor lipsi)

Iata un model din 2011, dar care nu cred ca se poate vedea chiar pe toate drumurile nici in 2014: Atasament 1280px-Solaris_Urbino_18_BHNS_-_RNTP_2011_-_3.JPG Wikipedia.it

Arată cam futuristic, dar îmi place. Parcă ar fi "săgeata albastră" a CFR.
Şi totuşi, i-am găsit o hibă a cărei prezenţă mă miră grozav în anul 2014. Constructorul a montat oglinda exterioară din stânga şoferului exact la nivelul acestuia, obturându-i serios câmpul vizual.
0

#909 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 noiembrie 2014 - 11:54

Vezi postareaViktor, la 21 noiembrie 2014 - 23:08, a spus:

Modelul din 2011 cred ca e pe departe cel mai hidos posibil :timeout:

E desenat astfel incat sa semene cu un tramvai. Mie imi place mai mult decat cel din 2014, care nu arata rau, dar are un design clasic, care nu aduce nimic spectaculos.
1

#910 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 22 noiembrie 2014 - 13:45

Ok, am cautat putin, si modelul din 2011, este un model desenat special pentru un oras din franta (aparent Paris?), unde si circula.
Cica ar avea botul exact de la tramvaiul Solaris Tramino?! (nu stiam ca fac si tramvaie)

Imagine atasata: solaris_urbino_bhns_1.jpgImagine atasata: solaris_urbino_bhns_2.jpg
Imagine atasata: solaris_urbino_bhns_3.jpgImagine atasata: solaris_urbino_bhns_4.jpg

A fost si in teste la Frankfurt:

Imagine atasata: 9100_00.jpg

Iar la Salzburg, avem varianta de Trolino:

Imagine atasata: OBUS42-web_02.jpg

Este clar ca avem de a face cu un model special desenat pentru un oras anume. Astfel de idee exista si in Hannover si Leipzig, unde avem Citaro II, cu un complet alt design. Sunt modele realizate special pentru ei, de designerul: James Ervine

Imagine postata
Imagine postata

Deci eu prin concept inteleg altceva. Inteleg un singur model de prezentare realizat. Toate de mai sus sunt minim in 2, exemplare ceea ce nu le mai face concept.

Back to Solaris Urbino, inafara de bot, linia acoperisului, forma arcadelor de la roti si capacele de roata, nu vad nimic iesit din comun.

Iar daca le desfacem: forma curbata a parbriului, este ceva tipic Solaris. Forma farurilor, este mult mai bine realizata si mai decent decat la VDL Citea, arcada rotilor, este mai ca nu copycarbon de la CItaro III iar capacele exista deja la modelul anterior Solaris Urbino. Deci linia acoperisului este singura chestie mai WOW.

In orice caz, cred ca este pur-si-simplu o intrebare de gusturi.
0

#911 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 22 noiembrie 2014 - 16:57

@ cseh_17

Citeaza

Deci eu prin concept inteleg altceva. Inteleg un singur model de prezentare realizat.

Acela se numeste PROTOTIP...

Citeaza

PROTOTÍP, prototipuri, s. n. 1. Model care reprezintă tipul original după care se efectuează sau se realizează ceva; prim exemplar de probă dintr-un lot de piese, de mașini etc. care urmează să se execute în serie. 2. Exemplar ilustrativ, model (desăvârșit), tip. – Din fr. protoptype.

Iata definitia pentru concept...

Citeaza

CONCÉPT s. n. 1. idee, noțiune care constituie treapta cea mai înaltă de abstractizare în reflectarea realității. 2. ciornă, bruion, schiță. (<fr. concept, lat. conceptus)

Asta ar trebui sa inteleaga toata lumea... :D
0

#912 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 22 noiembrie 2014 - 18:28

Citeaza

Mie personal numi place noul design, e prea patratos Imagine postata si prea parca scos dintr-un film Sci-fii.
Noul Model va intra de la anul in productie :) , is tare curios cand va fii implementat noua caroserie si pentru sectia de Trolebuze.

Aici vedeti evolutia modelor I, II , III

Urbino 1
Imagine atasata: 8401_13.jpg
Imagine atasata: 8401_14.jpg

Urbino 2
Imagine atasata: 8401_22.jpg

Imagine atasata: 8401_25.jpg

Si noul Urbino 3
Imagine atasata: new_solaris_1052_mid.jpg

Imagine atasata: new_solaris_1328_mid.jpg

Imagine atasata: new_solaris_1441_mid.jpgImagine atasata: new_solaris_1483_mid.jpg

Imagine atasata: 1604727_587282348044168_4265061423341501004_n.jpg

Aceasta postare a fost editata de Vali: 22 noiembrie 2014 - 18:35

0

#913 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 noiembrie 2014 - 20:02

Raman fan al modelului din 2011, chiar daca habar nu am cat e de fiabil. Designul e cu cativa ani buni inainte.
P.S. Tineti cont ca e un hibrid, deci probabil mai eco decat cel vopsit verde ca sa sugereze asta. :)

Cristi, multe concepturi ajung in final pe strada, dar nu in varianta prezentata la saloanele auto. Unele variante de serie seamana mult cu conceptul, altele mai de loc si asta depinde mult de potentialul clientilor carora se adreseaza. Un concept de la Rover va ajunge aproape ca atare pe starzi, pe cand unul de la Dacia, nu. (vezi conceptul Duster si ce avem pe strazi acum)
0

#914 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 22 noiembrie 2014 - 22:24

@Vali: E chestie de moda si de obisnuinta. Vezi si la tramvaie: Primele Timis erau mai rotunjite dupa care a aparut modelul mai patratos. S-a obisnuit lumea si cu alea.
0

#915 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3161
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 22 noiembrie 2014 - 22:50

Vezi postareaWegmann, la 22 noiembrie 2014 - 22:24, a spus:

@Vali: E chestie de moda si de obisnuinta.

Partial adevarat. Trebuie sa ne gandim ca tramvaiele din epocile trecute in special cele mai "rotunjite" erau ramasitele "streamline-ului", curent care dorea sa infrumuseteze vehiculele sa para mai aerodinamice si mai rapide. Dupa razboi, a inceput reconstructia asa ca "frumusetea" a cazut pe locul doi in favoarea practicalitatii, in tarile comuniste doar in cateva instante putem vedea vehicule cu un aspect mai "prietenos", dar pe masura ce ne apropiem de anii 70 lucrurile se schimba si nu doar aici ci si peste ocean si in intreaga lume. Totul incepe sa devina tot mai patratos mai robust, pentru ca asta reduce costurile de productie foarte mult. Astazi avem atat de multe tehnici si atat de multe utilaje si modalitati de a realiza ceva incat putin conteaza cum arata ceea ce iese din fabrica, totul se bazeaza mai mult pe un principiu, care in functie de cine il lanseaza el va fi multiplicat si copiat de celalti producatori.

Mie unul autobuzul celor de la Solari ma duce cu gandul la Land Roverele modificate pentru filmul Judge Dredd cel din 90', in schimb la nucleu e tot autobuz, si asta nu il schimba cu nimica fata de modelele mai vechi, vibratii tot vor fii cand se deplaseaza.

Imagine postata
0

#916 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 06 decembrie 2014 - 19:50

Din arhiva Timpolis:

Citeaza

Intersectii | 3 - 6 octombrie 2002 |
Micsoreaza fontMareste font
"Concurs" fatal

Un alt accident in care a fost implicat, de asemenea, un autobuz a avut loc la intersectia strazii 16 Decembrie cu bulevardul General Dragalina, din Timisoara. Syocaros Mihaly, in varsta de 67 de ani, din municipiu, circula "cu viteza" pe prima banda la bordul unei biciclete, cand, dorind, probabil, sa depaseasca masivul autovehicul, s-a dezechilibrat si a fost acrosat de partea dreapta spate a autobuzului. Vehiculul, marca Roman, inmatriculat 32-TM-1525, proprietatea R.A.T.T.-ului, era condus de timisoreanul Toader Zbant, de 52 de ani. Acesta circula pe traseul Piata Stefan Furtuna - Calea Sagului. In urma impactului, batranul a fost transportat la Spitalul Judetean din Timisoara cu multiple rani.

In 2002 mai exista autobuz Roman cu numar de inmatriculare vechi? Nu-mi dau seama care oare sa fi fost acela...
0

#917 Useril este offline   bata 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 31 ianuarie 10

Postat 11 decembrie 2014 - 18:22

Pe cind si la timisoara?

Linkul meu
1

#918 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 11 decembrie 2014 - 21:42

Pe cand la ce te referi? Clima so dat in autobuze vara deci nu te poti plange al fel sin troleibuze :) cu furatu carburantului la autobuze astai alta problema Imagine postata
0

#919 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 12 decembrie 2014 - 15:44

Bata & Vali. Vă rog să nu aruncaţi cu acuzaţii dacă nu aveţi dovezi. Dacă le aveţi, să le vedem.
0

#920 Useril este offline   Rico D. 

• Membru VIP
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 17 octombrie 12

Postat 13 decembrie 2014 - 14:09

Da este adevarat, consumul creste in ambele cazuri enumerate de prezentatoarea de la stiri. Ce sa dat la stiri la TV acolo e grav ca erau mana in mana toti si sefii implicati. Acolo era bine sa fie trasi toti in jos inclusiv sefii, asa soferu intra la inchisoare si sefii scapa, mizeria merge mai departe.
Nu este lege in tara asta decat pt aia saraci, aia manjiti scapa tot timpul.

Aceasta postare a fost editata de Rico D.: 13 decembrie 2014 - 14:11

0

Arata acest topic

• (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »