STP Timișoara Forum: Despre autobuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre autobuze in general Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#801 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 24 decembrie 2013 - 20:01

La cel din Germania, numerele sunt din Soest (Kreis Soest->Districtul Soest), in apropiere de Dortmund. Initial credeam ca e din fostul DDR.
0

#802 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 24 decembrie 2013 - 20:01

Dar ce (stra)lucia suprafata metalica de pe el? Cel din Germania...Si are tot 3 usi...
0

#803 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 25 decembrie 2013 - 02:35

De cand lumea nemtii au sistemul cu 2 respectiv 3 usi.

Ceea ce ar fi mai interesant de aflat este ce scrie pe autobuz, aceea fiind chiar o reclama DAC.

Oricum o fii, nemtii au renuntat extrem de rapid la autobuzele cu trepte in favoarea low-floor. Singurele care circulau pana spre sfarsitul aniilor '90 au fost Ikarusurile. Inca din anii '80 aparusera modelele Mercedes si Man cu podea joasa.
0

#804 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 decembrie 2013 - 11:26

Nu e chiar o reclama DAC. Daca privesti atent, scrie IDAC-Autobusse Imagine atasata: 002.JPG
0

#805 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 ianuarie 2014 - 20:06

Astazi seara in jurul orelor 19 am vazut un G pe cursa metropolitana spre Sacalaz... Nu cred ca avea 10 calatori in el... :Facepalm_emote_gif: Chiar nu sa gasit un C pentru cursa asta ?
0

#806 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 ianuarie 2014 - 20:17

Da, e planificat VZJ pe M43. Testeaza si ai nostri "piata". Probabil se vor orienta in functie de numarul de calatori.
0

#807 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ

Postat 15 ianuarie 2014 - 21:44

Am vazut in oras un Ikarus in zona spitalului Judetean, ce mi-a atras atentia la el e faptul ca avea montate pe ele compostoarele nemtesti portocali care au fost folosite pana la instalarea noului sistem...
Sa inteleg ca o parte din vechile autobuze au fost vandute cu tot "inventarul" de pe ele....:coolspeak:

Pe M43 inca circula un articulat... si nu-i vad rostul din moment ce si un C s-ar descurca aici, sau e pus pentru nr mai mai mare de locuri pe scaune ...:eusa_think:

In ce sens se testeaza piata ?
0

#808 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 ianuarie 2014 - 21:49

Pai, nu ai cum sa prognozezi cati calatori vor folosi o linie pe care abia ai inceput sa o deservesti. Vad in planificare ca e un articulat, inseamna ca se justifica.

Nu cred ca s-a vandut vreun Ikarus din parcul RATT. Nici nu cred ca ar mai fi adecvate pentru circulatie pe drumurile publice.
0

#809 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 16 ianuarie 2014 - 12:29

Vezi postareaBobby, la 15 ianuarie 2014 - 21:44, a spus:

Am vazut in oras un Ikarus in zona spitalului Judetean, ce mi-a atras atentia la el e faptul ca avea montate pe ele compostoarele nemtesti portocali care au fost folosite pana la instalarea noului sistem...
Sa inteleg ca o parte din vechile autobuze au fost vandute cu tot "inventarul" de pe ele....:coolspeak:

Pe M43 inca circula un articulat... si nu-i vad rostul din moment ce si un C s-ar descurca aici, sau e pus pentru nr mai mai mare de locuri pe scaune ...:eusa_think:

In ce sens se testeaza piata ?

Daca ne-ai zice ceva detalii, macar culoarea, poate si nr. de imatriculare... :04:
0

#810 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ

Postat 16 ianuarie 2014 - 22:53

L-am vazut in trafic seara, in timp ce ma indreptam dinspre complex spre strada Mures...
Nu am retinut prea multe detalii... insa nu e prima data cand il vad... :eusa_think:
0

#811 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 16 ianuarie 2014 - 23:10

Wowowo! Stai asa ca esti intr-o mare ceata!

Deja ma puse-si pe ganduri serioase. Este vorba despre Transgiroceana, Ikarusul galben al lor, si acele validatoare, sunt defapt niste compostoare (cred) pentru biletele lor...
0

#812 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 ianuarie 2014 - 00:21

Cum spuneam, nu cred ca RATT a vandut Ikarusuri, deci probabil ca ai dreptate.
0

#813 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 05 martie 2014 - 19:26

Probleme cu suspensia:

Imagine atasata: TM39PKT - 2014.03.05.jpg

Initial am crezut ca se inclina in curba...
0

#814 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 05 martie 2014 - 19:31

Si la troleibuze se mai intampla dinastea(fiind aceiasi marca, mai mult ca sigur ca sitemele sunt la fel).
0

#815 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 07 martie 2014 - 14:20

E pur-si-simplu perna de aer care ori se sparge, ori are o fisura... In cazul I calatorii sau pur-si-simplu cei din jur pot avea un soc serios, am avut nenorocul sa particip la astfel de evenimente de 2 ori, si va pot spune ca cei cu inima slaba o pot pati rau...

Prima oara am fost doar spectator, insa a II-a oara s-a intamplat pe un Tem Sa Safari al celor de la Autotim. Bubuitura in sine este extrema in interior, insa pe langa socul de moment autobuzul va incepe a se inclina iar daca se afla in deplasare nu ai timp sa-ti dai seama ce se intampla asa ca te gandesti la ce-i mai rau...
0

#816 Useril este offline   Rico D. 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 17 octombrie 12

Postat 22 martie 2014 - 20:19

Vezi postareacseh_17, la 07 martie 2014 - 14:20, a spus:

E pur-si-simplu perna de aer care ori se sparge, ori are o fisura... In cazul I calatorii sau pur-si-simplu cei din jur pot avea un soc serios, am avut nenorocul sa particip la astfel de evenimente de 2 ori, si va pot spune ca cei cu inima slaba o pot pati rau...

Prima oara am fost doar spectator, insa a II-a oara s-a intamplat pe un Tem Sa Safari al celor de la Autotim. Bubuitura in sine este extrema in interior, insa pe langa socul de moment autobuzul va incepe a se inclina iar daca se afla in deplasare nu ai timp sa-ti dai seama ce se intampla asa ca te gandesti la ce-i mai rau...

In poza ce ai postat-o tu autobuzul respectiv nu trebuia sa se lase asa, deoarece pe puntea spate are 2 perne de aer, una inainte de roata si una dupa roata, teoretic daca se sparge una din ele cealalta sustine autobuzul gol fara calatori,, la greutate e problema ca se lasa jos.
Cat despre bubuitura eu zic ca exagerezi un pic, la troleibuzul Berliet avut am avut destule perne (de dormitImagine postata) sparte, cu calatori si fara, si bubuitura nu e chiar asa extrema cum zici tu, singura problema e doar inclinatia cauzata, acuma daca esti taran cu autobuz cum sunt majoritatea de pe la Autotim, nu prea stiu aia ce e aia perna sparta sau sa observe ca e autobuzul inclinat si probabil intro curba mai stransa si fara adaptarea vitezei sigur tu duci pe o parte.
Si apropo de perne mai sunt si cateva C-uri care se mai lasa dimineata la aglomeratie, e la moda sa ai autobuz tunat. In schimb este un G prin garaj , (nu stiu daca l-au facut intre timp ca sunt in concediu) care pierde aer sau are perna sparta si nu se ridica suspensia la nivelu reglat iar ca masura de siguranta nu poti pleca cu el de pe loc.

Aceasta postare a fost editata de Rico D.: 22 martie 2014 - 20:24

0

#817 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 22 martie 2014 - 21:20

Rico sa sti ca la troleibuze a fost o masina(3043) care a avut parte de o bubuitura urata de tot, incat podeaua a facut in acel loc o galma :wacko: .
0

#818 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 martie 2014 - 21:41

E similar cu explozia unui pneu, doar ca volumul pernei de aer, e mai mic. Nu stiu cum e presiunea, dar daca e mai mare... :whistle:
0

#819 Useril este offline   NF1-800 

• Membru activ
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 07 septembrie 11
  • Interese:Trenuri,Autobuze,Tramvaie.

Postat 26 martie 2014 - 22:17

Sunt curios de o chestie...
Mai exista vreun autobuz Roman 111 functional la noi in oras sau macar prin imprejurimi?
Ultima oara m-am intalnit cu o frumusete de genu in zona Circumvalatiunii, la starea lui nu pare sa mai fi iesit la vreo cursa de mult timp dar inca sta pe rotile proprii si inca pare destul de intact.
Oare cine este proprietar? Sa fie chiar acel club sportiv unde este parcat? (parca asa imi aduc aminte).
Nu stiu care este lista autobuzelor din parcul ce va face parte din muzeul RATT dar mi-ar placea foarte mult sa fie si un Roman 111.
In gandul meu va dati seama ca visez la o mica afacere intre RATT si acel proprietar care probabil il lasa in paragina.

Aceasta postare a fost editata de Elektriska: 26 martie 2014 - 22:19

1

#820 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 martie 2014 - 22:37

Nu cu mult timp in urma am aflat ca pentru a clasifica un MTC ca exponat de muzeu, acesta trebuie sa aiba o vechime de cel putin 50 de ani. Nu cred ca acest model s-ar incadra si atunci cumpararea lui nu prea ar avea rost.
0

Arata acest topic

• (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou