STP Timișoara Forum: Despre autobuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre autobuze in general Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#781 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 06 iunie 2013 - 23:09

SURPRIZE, SURPRIZE!!!
Luni am fost solicitat să merg cu utilajul într-o probă de traseu. Anume, pe la minusculul sens giratoriu aflat în preajma liceului MIU, lângă Muzeu. La capătul liniei troleibuzului 19. Din câte am înţeles, podul de la Termal se va închide complet pt cca o lună, o lună şi jumătate, pt ranforsarea pilonilor. Astfel, toate liniile de transport în comun care traversau podul vor fi deviate prin faţa liceului MIU. Dus în întors. Probabil, se va circula pe ruta Mihai Viteazul - Eroilor. Amănunte vom afla mai încolo. Naşpa e că,,,carosabilul din sensul giratoriu de la MIU este extrem de îngust. Eu am frecat bordura cu roţile din spate. Nu prea văd cum vor trece pe acolo autobuzele articulate.
0

#782 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 07 iunie 2013 - 12:10

Da, astea-s consecintele "modernizarilor" de-a lungul timpului prin care strazile (carosabilul) se ingustau mereu...
0

#783 Useril este offline   bata 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 31 ianuarie 10

Postat 07 iunie 2013 - 17:23

Vezi postareaemilut, la 06 iunie 2013 - 23:09, a spus:

SURPRIZE, SURPRIZE!!!
Luni am fost solicitat să merg cu utilajul într-o probă de traseu. Anume, pe la minusculul sens giratoriu aflat în preajma liceului MIU, lângă Muzeu. La capătul liniei troleibuzului 19. Din câte am înţeles, podul de la Termal se va închide complet pt cca o lună, o lună şi jumătate, pt ranforsarea pilonilor. Astfel, toate liniile de transport în comun care traversau podul vor fi deviate prin faţa liceului MIU. Dus în întors. Probabil, se va circula pe ruta Mihai Viteazul - Eroilor. Amănunte vom afla mai încolo. Naşpa e că,,,carosabilul din sensul giratoriu de la MIU este extrem de îngust. Eu am frecat bordura cu roţile din spate. Nu prea văd cum vor trece pe acolo autobuzele articulate.

Deci pina la urma tot la varianta propusa de mine se va ajunge doar ca de atita timp se putea largi acel sens girator si acum se putea circula fara probleme dar pentru ca traim in Romania probabil ca de saptamina viitoare se va inchide si acolo sensul pentru a fi largit .Deci succes tuturor soferilor!

Aceasta postare a fost editata de bata: 07 iunie 2013 - 17:23

0

#784 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 10 iunie 2013 - 11:27

Nu ştiu dacă la troleibuze există astfel de cazuri, dar la multe autobuze au dispărut foliile preotectoare de la anumite geamuri. În marea majoritate a cazurilor, prin contribuţia generoasă a jmecherilor de cartier.
Dacă tot s-a investit în înnegrirea geamurilor tramvaielor, de ce nu s-a procedat şi la completarea celor de la autobuze?
0

#785 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 iunie 2013 - 13:20

Posibil sa se ocupe si de ele dupa ce termina cu tramvaiele.
0

#786 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 10 iunie 2013 - 22:29

Nu era mai bine daca se cauta o folie care sa se aplice pe exteriorul geamurilor si nu pe interior...
Uni se plictisec rau de tot daca nu au altceva mai bun de facut decat sa o distruga in fel si chip (nu dau exemple sa nu dau idei), si partea nasoala e ca o mica portiune distrusa si tot geamul arata ca ceapa apoi... :nervos:
1

#787 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 iunie 2013 - 22:35

Nu cred sa existe o folie auto care sa se lipeasca pe exterior. :eusa_think:
0

#788 Useril este offline   Gabi S 

• Membru activ
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 19 februarie 11
  • Locatia:Timisoara,Timis
  • Interese:Autobuze,Muzica

Postat 17 iunie 2013 - 18:27

Azi am vazut ca pe G-uri a fost adaugat un parasolar din partea dreapta a parbrizului. Este cel original sau avea doar respectivul sofer? eu m-am uitat cu atentie si am vazut ca are piese ca si cel original al soferului:D Faina ideea. Dimineata te bate soarele daca stai pe scaunul din fata de nu mai stii ce-i cu tine.Imagine postata
0

#789 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 02 octombrie 2013 - 13:57

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 10 iunie 2013 - 22:35, a spus:

Nu cred sa existe o folie auto care sa se lipeasca pe exterior. :eusa_think:

Doar antiefractie, varianta exclusa din motive de securitate la mijloacele de transport in comun.
0

#790 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 octombrie 2013 - 14:48

Am facut azi o tura prin garaj cu autobuzul electric chinezesc. :) Am facut si poze, dar pana vineri nu le vom prezenta ca sa nu stricam surpriza. Spre seara revin cu date tehnice.
0

#791 Useril este offline   OLECO MOTORS 

• Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 2877
  • Inregistrat: 13 noiembrie 13
  • Locatia:Romania - Bucuresti - Titan
  • Interese:colectionar si constructor hand-made de machete la scara 1:43

Postat 12 decembrie 2013 - 17:00

Imi cer scuze, sunt nou pe aici, dar am observat ca voi nu aveti poze cu mijloacele voastre de transport, poze atat cu exteriorul dar si cu interiorul.

In Bucuresti exista forumuri de profil in care gasesti poze atat cu parcul actual cat si cu cel mai vechi al RATB-ului.

Am constatat acest lucru cand am cerut ajutor pentru constructia machetei mele iar raspunsul majoritar a fost... "nu avem poze"! E pacat, e istoria voastra a orasului iar peste timp, raman doar pozele.

Imi cer scuze inca o data daca aveti undeva in vreun topic poze, iar eu nu l-am descoperit.

Toate cele bune!
Ovidiu
0

#792 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 decembrie 2013 - 18:11

Vezi postareaOLECO, la 12 decembrie 2013 - 17:00, a spus:

Imi cer scuze, sunt nou pe aici, dar am observat ca voi nu aveti poze cu mijloacele voastre de transport, poze atat cu exteriorul dar si cu interiorul.

Cred ca glumesti, nu? :intrebare:
0

#793 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 13 decembrie 2013 - 11:36

50-50

Poze noi avem berechet, insa istoria a disparut. :eusa_think:
1

#794 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 21 decembrie 2013 - 12:51

Apropo de discutiile despre caldura din autobuze de pe un topic (nu-l gasesc acum), iata o relatare din experienta proprie...

Luni, 16.12.2013, la capatul lui E7 din Piata Regina Maria, autobuzul (Conecto C) a stationat vreo 4 minute, cu usile inchise iar soferita (cred ca era soferita, n-am putut s-o observ foarte bine din unghiul meu) era cu ochii in oglinda retrovizoare si cum se apropia vreun calator, avea grija sa deschida usa (fie cea din mijloc pentru cei care veneau dinspre Catedrala, fie cea din spate pentru cei care veneau dinspre Spitalul de Copii)...

Miercuri, 18.12.2013, tot in aceeasi statie de autobuz, un "G" a stationat tot vreo 4-5 minute, cu usile larg deschise mai putin usa 1...Nu mai pomenesc ca in fiecare statie se deschideau toate usile...

In aceste conditii ma intreb si intreb cum am putea avea caldura in autobuze?...

Ambele situatii descrise s-au petrecut in jurul orei 11.

N-am retinut numerele autobuzelor, ele nefiind edificatoare. Poate doar al primului autobuz din relatare pentru a fi felicitata soferita... pentru ca era cu mintea la lucru si nu in alta parte!...Bravo ei!...
4

#795 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 21 decembrie 2013 - 18:40

Sunt de acord cu tine. Şi totuşi, regulamentul RATT prevede ca mtc-urile să stea în staţii cu toate uşile deschise. Altfel spus, şoferilor nu li se poate reproşa nimic. Alta. Şoferii nu pot vedea întotdeauna în oglinda interioară la care dintre uşi se coboară şi la care nu.
0

#796 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 21 decembrie 2013 - 18:57

Regulamentul este depasit de situatii concrete precum de multe ori este chiar conducerea RATT-ului...

Trebuie sa fi dus ca sa impui prin regulament tinerea usilor deschise in stationare la temperaturi negative exterioare. La fel si in timpul verilor caniculare la autobuzele dotate cu AC.... :Facepalm_emote_gif:
0

#797 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 21 decembrie 2013 - 19:12

http://newsbv.ro/201...ectrice-brasov/
0

#798 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 decembrie 2013 - 19:20

Ce spune reprezentantul Cefin acolo, e o exagerare! (daca el nu ia de undeva kW/h cu 15 bani) Consumul e undeva la echivalentul ca pret, a 17-18 litri de motorina la o suta de kilometri, ceea ce este foarte bine oricum. In rest, cunoastem cu totii deja, plusurile si minusurile acestui vehicul.
0

#799 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 21 decembrie 2013 - 21:21

Consumul este în funcţie de mai multe variabile. De ex, în ultima zi când chinezul a mai circulat la noi, eu "am stins lumina". În aceea zi a plouat foarte multă vreme. De unde eram foarte sigur că voi reuşi să termin serviciul (ora 23), am plecat în garaj pe la 21. Din cauza funcţionării ştergătoarelor de parbriz (care nu sunt prevăzute cu temporizator, sau acesta nu funcţiona) şi a dezaburitorului de parbriz. Acesta nu are legătură cu sistemul de climă - încălzire, ci funcţionează pe bază de rezistenţe electrice. Adică, un consum enorm.
Sincer, nu-mi pot da seama ce consum ar putea avea "chinezul" pe timp de iarnă şi intemperii. Mai intervine şi patinajul, ABS-ul, etc.
0

#800 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 24 decembrie 2013 - 19:31

DAC in Germania? Probabil un autobuz de prezentare a aterizat pe acolo in anii '80.
Imagine atasata: 002.JPG

Si un DAC 117 ce nu s-a produs in masa cu 3 usi.
Imagine atasata: 030.JPG
1

Arata acest topic

• (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »