STP Timișoara Forum: Germania - Bundesrepublik Deutschland - Federal Republic of Germany - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (32 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Germania - Bundesrepublik Deutschland - Federal Republic of Germany Berlin - Hamburg, Munich, Cologne, Frankfurt, Stuttgart Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#401 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 26 aprilie 2013 - 23:23

Zici ca-s metro-uri si nu tramvaie!... :coolspeak: :coolpics:
0

#402 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 27 aprilie 2013 - 14:27

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 aprilie 2013 - 20:08, a spus:

Din nou vad ca autobuzele nu au clima. Sunt curios sa ne spui, la vara, cum e in ele.

Gott sei Dank, nu prea am eu tangente cu autobuzele... Apropo v-am amintit vreaodata cate tramvaie sunt in total? 390! Cuplate cate doua, cum circuala ele, 190 de garnituri.

Cat despre clima, doar ultimul model de tramvai pare sa aiba, adica seria 45xx. Dar nu sunt sigur, problema e ca la noi si in momentul de fata sunt 11 grade... Si ploua.
0

#403 Useril este offline   AMD 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 14 martie 08
  • Locatia:TM
  • Interese:fan AMD,PC-uri, masini...

Postat 29 aprilie 2013 - 22:02

clima se schimba si nu va mai fi ce a fost nici acolo. vara vor fi temperaturi la care nu poti calatorii confortabil fara clima
0

#404 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 30 aprilie 2013 - 03:18

Adevarat. Eu in Grossraum Nürnberg n-am vazut autobuze nou-noute, insa presupun ca urmatoarea generatie va fi dotata si cu clima.
0

#405 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 25 mai 2013 - 15:34

Deci asta trebuie sa v-o povestesc.
Azi mergeam catre lucru in tramvaiul 1 ( merg cam vreo 25-30 min). Ingandurat in lumea mea si cu telefonul sub nas, eram rupt de realitate. La un moment dat un domn respectabil in jur de vreo 90 de ani se indreapta catre mine ma saluta si imi imponge sub nas o legitimatie.
Rupt de relitate trezit parca din somn, nici nu am stiut cum sa reactionez... Controlor? Cersetor? Missionar al martorilor?
Norocul meu ca nu am schitat nici o reactie. Probabil vazand cei din jur ca ma uit ca boul la poarta noua, am fost repede informat ca este vorba despre un veteran de razboi (WW II), si ca sunt obligat prin lege sa ii acord locul meu.
Intrand in vorba cu persoana respectiva, acesti veterani (tot mai putini pe an ce trece) beneficieaza de niste drepturi de-a dreptul impresionante, si sunt protejati prin lege. De exemplu daca nu ii acordam locul, si cineva anunta organele, eram bun de plata a 20 € din partea KVB pentru tulburarea linistii publice, si inca una intre 50€-250€ din partea Politiei.

Una peste alta regula difera de la land la land, si regie la regie. Ideea si implementarea sa mi se par geniale. Chiar daca cei varstnici nu "sufera" de reduceri peste masura, trecutul le este respectat. La noi asa ceva?
Nici o sansa!
1

#406 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 04 iulie 2013 - 13:23

Weekendul trecut am iesit si eu ca tot omul cu sculele la pozat. Cand ajung la prima locatie, montez aparate, trepiede tot ce trebe, "Va rugam introduceti cardul de memorie..." :sleeping: :slap: :slap: :huh2: Am calatorit special vreo 20 km pentru o locatie noua.

Intr-un final am ramas la mana telefonului. Iata ce a iesit. Locatii: Bensberg (Bushof), Bergisch-Gladbach (Bahnhof) si Overath (Bahnhof)..

Daca aveti intrebari astept cu drag.

Fisiere atasate

3

#407 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 04 iulie 2013 - 23:32

:up_arow: Da, DIVERSITATE DE CULORI! Cate poze, atatea culori si cam toate placute retinei.
Poate-mi vei spune ca sunt firme de transport diferite si din acest motiv au culori diferite. Nu ma intereseaza acest aspect ci doar faptul ca niste ochi prezenti acolo vad culori diferite pe MTC-uri, in cazul de fata pe autobuze! Este un lucru deosebit de important...
-1

#408 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 05 iulie 2013 - 11:23

Poate vi se va parea amuzant, dar intradevar sunt firme diferite. In pozele de mai sus numaram nu mai mult, nu mai putin de 9 firme diferite... NOUA!

Cat despre scheme, mie personal imi place enorm cea din a II-a poza.
0

#409 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 09 iulie 2013 - 14:04

Dragi prieteni, vreau sa va marturisesc ca dupa o lunga perioada in care tot imi doream sa ajung in casa tramvaielor noastre, o radacina a pasiunii pe care o avem, dupa o perioada buna de timp am facut-o cu ocazia unei excursii prin tara, cu ocazia careia am dat prin mai multe orase din DE. Fara sa trag prea mult de vorba, iata:

Bremen. No comment. Deci chiar nimic de reprosat. Totul asa cum ar trebui sa mearga peste tot. Tramvaie in orasul istoric, intretinute, curate si tot ce trebe:

Fisier atasat  3011.JPG (226.9K)
Number of downloads: 28Fisier atasat  3013.JPG (228.14K)
Number of downloads: 34
Fisier atasat  3037.JPG (225.82K)
Number of downloads: 34Fisier atasat  3046.JPG (252.63K)
Number of downloads: 35
Fisier atasat  3110.JPG (232.97K)
Number of downloads: 33Fisier atasat  3113 (2).JPG (226.77K)
Fisier atasat  3113.JPG (210.62K)
Number of downloads: 34Fisier atasat  3121.JPG (219.68K)

Bus:

Fisier atasat  HB BQ 209.JPG (229.27K)
Number of downloads: 33Fisier atasat  HB BQ 567.JPG (233.36K)
Number of downloads: 24

Din pacate, pentru a cuprinde un teritoriu cat mai mare, nu am avut prea mult timp in fiecare locatie. Insa cu siguranta orasul acesta va mai primi o vizita din partea mea, si cu siguranta va fi una mai longeviva!
4

#410 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 09 iulie 2013 - 14:28

Acuma va voi posta cateva poze din orasele prin care am trecut in calatoria mea.

I. Osnabrück. Un orasel cam de marimea Bergisch-Gladbach (unde stau eu), care are insa norocul sa faca parte dintr-o importanta magistrala Sud-Nord al tarii. Autobuzele sunt un MAN Lion's City (model foarte raspandit dupa cum ati putut deja vedea din pozele mele), autobuz al firmei locale de transport, si un Mercedes Citaro mai interesant cu dublu ax in spate, axul 3 fiind virtor. Acest autobuz circula pe liniile Schnel Bus, si face lagatura intre oraselele si satele din jur. Ea apartine unei alte firme. Diferenta care am observat-o fata de ce e la mine, este ca aici fiecare linie isi liciteaza liniile, si intr-un oras pot fi si 10-20 de regii sau companii de transport care practica servicii, si nu unul singur care el insasi isi liciteaza liniile si doar firmele vin cu autobuzele, pe care ulterior va fi afisat: In auftrag XY, adica in intrebuintarea sau sub comanda XY.

Fisier atasat  OS S 3693.JPG (188.54K)
Number of downloads: 16Fisier atasat  ST RV 1204.JPG (227.82K)
Number of downloads: 19

Numero II, este un orasel-statiune pe malul marii: Nordsee. Fiind in landul Bremen, mare coordonator este VBN, din care face parte si BSAG. Ceea ce am remarcat este ca aici autobuzele in general sunt mai vechi decat prin restul DE pe unde am umblat, cel mai nou Citaro fiind modelul de prin 2000-2004. La fel si sistemul de taxare si infrastructura este mai invechita. Articulatele apartin acetui Bremenhaven Bus, iar MAN-ul VWS dintr-un orasel adiacent.

Fisier atasat  HB K 5234.JPG (175.72K)
Number of downloads: 16Fisier atasat  HB K 5277.JPG (179K)
Number of downloads: 16
Fisier atasat  OL NB 418.JPG (216.42K)
Number of downloads: 11
1

#411 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 09 iulie 2013 - 14:58

Si ca si o incheiere pe moment, vin cu orasul Aachen, orasul de la granita cu Belgia si Olanda. Un oras studentesc, interesant si cu toate frumos! De stiut este ca este amplasat pe un deal, deci prin urmare si strazile sunt in unele locuri in panta sau in rampa.

Cum la mine este VRS-ul, aici este AVV-ul. Prin ei, in Aachen compania locala de transport este ASEAG, insa dupa cum veti observa, DB opereaza si ei linii normala orasenesti, ceea ce m-a surprins putin. Oricum daca pana acuma de la ei vazusem doar Setra-uri, Mercedes Citaro-ul articulat mi-a placut enorm.

Si cum vorbim de granita cu Olanda, Van Hool nu putea lipsi din pesisaj. Si nici nu va vine sa credeti cat de tare m-am bucurat, cand pentru prima oara in viata am vazut un dubluarticulat cu ochii mei in miscare, virand si asa mai departe!

Deci fara prea multa vorbarie, pozele. Cum spuneam in postarea anterioara, chiar daca acestea sunt cu o zi dupa, la fel timpul a fost strans, asa ca Aachen reapare pe radarul meu pentru o sedinta exclusiva.

ASEAG:

Fisier atasat  AC L 251.JPG (187.61K)
Number of downloads: 18Fisier atasat  AC L 262.JPG (221.58K)
Number of downloads: 21
Fisier atasat  AC L 371.JPG (172.93K)
Number of downloads: 23Fisier atasat  AC L 508.JPG (224.65K)
Number of downloads: 26

DB:

Fisier atasat  AC RV 810.JPG (162.42K)
Number of downloads: 21Fisier atasat  AC RV 8101.JPG (206.1K)
Number of downloads: 18

P.S. Pana nu uit. Ceva si mai interesant ce am vazut aici, este ca firme cu HQ in alta tara(B,NL) opereaza in oras, ba linii care leaga tarile, ba si mai interesant linii orasenesti simple. Caz concret Sadar Autobusbetrieb, o firma belgiana de langa granita, din oraselul Kelmis.
Fisier atasat  1 CHJ 271.JPG (240.58K)
Number of downloads: 14

Deocamdata asta a fost tot, daca aveti intrabari, cu mare drag! :happy:
2

#412 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 09 iulie 2013 - 19:13

Am eu chiar mai multe dar n-as vrea sa-ti rapesc prea mult din timpul tau liber...

In cate poze postate de tine, din cele recente si nu numai apare faimoasa (la noi) culoarea mov?

De ce mai pe toate mtc-urile germane pozate de tine, predomina culoarea rosie sau sunt "pete" de culoare rosie pe diferite alte culori de fond, in mod deosebit pe fond alb?

Si am si o recomandare si anume sa faci ceva de genul cum face Chagall in topicul Timisoara-Atunci si acum ( :respekt: ), deci sa faci ceva similar cu MTC-uri germane versus MTC-uri timisorene, bineinteles ca fiecare cu clasa lui, respectiv tramvaiele cu tramvaie, firobuzele cu firobuze si autobuzele cu autobuze, din unghiuri aproximativ egale, poza langa poza, spre comparatie....Sa nu uitam ca ale noastre (firobuze si autobuze!) in multe situatii sunt mai noi decat ale lor, dupa cum chiar tu ai precizat mai sus...

In acest mod exista posibilitatea ca tu si inca cativa printre care si domn' profesor violetblood sa va schimbati opinia in privinta folosirii excesive a culorii mov pe MTC-urile timisorene...Ce zici?...

PS Am observat cam la jumatate din pozele postate recent de tine ca este des folosita schema cu botul mtc-ului vopsit intr-o culoare dar culorile sunt diferite de la un mtc la altul, iar restul de 80 % din corpul mtc-ului este alb...Aceasta schema mi-am dorit-o si eu si alti colegi de forum si in Timisoara, precum au avut-o Wegmann-urile cand au venit la noi. N-a fost sa fie asa (si) datorita unor obsedati!

PPS In rest felicitari pentru munca depusa, sunt bine venite asemenea poze spre documentare si comparatie si personal astept in continuare materiale de acest gen...pentru ca Germania nu mi-e chiar la-ndemana... :nervos: ...

Aceasta postare a fost editata de mile: 10 iulie 2013 - 20:16

0

#413 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 14 iulie 2013 - 08:40

Neluand in calcul tramvaiele (ei au mai noi si noi avem vechiturile lor) si culorile, a caror apreciere tine de gustul privitorului, nu cred ca Skodele sau G-urile arata rau fata de ale lor. C-urile poate sunt putin mai "obosite", dar nici ele nu sunt de dus la fier vechi. :)
0

#414 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 14 iulie 2013 - 10:59

Iarasi n-am fost inteles!

Ma refer exclusiv la diversitatea de culori aplicate pe ele in Germania si la saracia de culori (doar doua si aceleasi) aplicate pe mtc-urile timisorene...Abia apoi urmaresc intretinerea lor sau disciplina/indisciplina soferilor...
0

#415 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 14 iulie 2013 - 11:14

Ba da, am inteles! De aceea am spus ca: "Neluand in calcul culorile, a caror apreciere tine de gustul privitorului" :)
0

#416 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 14 iulie 2013 - 15:33

:up_arow: Inseamna ca multi dintre noi stam rau cu gustul culorilor. Este adevarat ca acest gust al culorilor este o chestiune subiectiva dar nici pe departe nu se pot compara in aceasta privinta schema folosita de ei cu schema noastra de culori. Pana si a noastra a fost cu niste ani in urma destul de atractiva insa am regresat foarte mult si acest lucru ma deranjeaza foarte mult. Am mers inapoi...
Pana si tramvaiele vechi primite de la ei erau mult, mult mai atractive decat cum arata acum...

Cred ca ratiunea lui Orza a fost ca daca le face in alb-violet nimeni nu le va mai mazgali, fiind culoarea reprezentativa sportiva a orasului. S-a inselat amarnic crezand asa ceva...

Voi incerca cand voi avea timp sa fac acea alaturare de poze pe care i-am propus-o lui cseh_17....Se va vedea atunci diferenta ...
1

#417 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 14 iulie 2013 - 15:48

Sa incercati insa sa comparati vehicule din aceeasi categorie (acelasi model).

Cel mai landemana (si singura) Conecto G cu Citaro G. De altfel acelasi model de autobuz, primul produs in Turcia pentru europa de est si cumparata doar de NOI (aparent), cealalta produsa in Germania pentru THE REST OF THE WORLD si cumparata de toti...
0

#418 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 14 iulie 2013 - 22:38

Cristi, nu compar partea tehnica la autobuze sau firobuze, nu asta ma intereseaza, ci compar culorile folosite la vopsirea lor. Chiar nu se deduce acest aspect din ceea ce am postat mai sus...Eu spun una, voi intelegeti altceva...Si nu cred ca am probleme atat de mari in exprimare ca sa se inteleaga cu totul altceva decat ce incerc sa spun...

Este ca si cand noi folosim inca televiziunea ALB-NEGRU (in cazul nostru alb-violet!) iar ei folosesc cu brio televiziunea COLOR....Asta-i diferenta intre noi si ei referitor la schema de culori. Chiar nu este o chestiune subiectiva ci una pur tehnica...

Deci, daca imi gasesc timpul necesar, voi face comparatie pe culorile folosite la autobuze ca o categorie, indiferent de marca lor, respectiv firma producatoare, la firobuze ca o alta categorie tot indiferent de marca lor si la tramvaie, cautand eventual poze cu tramvaie mai vechi de-ale lor, cam din aceeasi generatie cu ale noastre...

In schimb voi cauta unghiuri asemanatoare....
0

#419 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 14 iulie 2013 - 22:52

Aşa ceva?
Fisier atasat  co.jpg (79.07K)
Number of downloads: 21
1

#420 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 14 iulie 2013 - 23:08

:up_arow: Da, exact asa ceva!...Dar mult mai multe...Si nu neaparat din orase diferite ci din acelasi oras german din care avem poze mai multe...

In final se va observa varietatea mare de culori la ei si saracia de culori de la noi. Daca in general suntem saracii europei prin nivel de trai scazut si prin nivelul economic deasemenea scazut, trebuie sa fim saraci si cu culorile folosite pe MTC-uri. Nu costa o avere folosirea diferitelor culori sau a unor scheme mai variate de culori.

Orice gradina cu flori sau parc va fi mult mai frumos daca va avea o varietate mai mare de flori decat daca vedem in tot parcul un singur soi de flori...

Inchipuiti-va ca in tot orasul am avea un singur soi de flori. Cum ar fi aratat? Aiurea!
Tot asa prin comparatie, putem spune ca mtc-urile noastre sunt de fapt un singur soi de flori, care nu infrumuseteaza orasul...

Cred ca am explicat logic ceea ce am vrut sa spun...

Aceasta postare a fost editata de mile: 14 iulie 2013 - 23:09

0

Arata acest topic

• (32 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »