Florin.B RATT, la 06 octombrie 2018 - 09:22, a spus:
Din cate stiu si cum probabil banuiai, nu STPT a ales acele nume pt. statii. Cred ca asa apareau in proiect,
Da, mi se pare plauzibila aceasta varianta...Daca nu ma insel, proiectul a fost facut de o firma din Moldova (Piatra Neamt, Targu Neamt sau poate din ... Iasi)...
Este posibil ca aceasta firma sa fi stabilit numele statiilor iar cei din primarie sa nu se fi uitat peste proiect, l-au semnat/aprobat "ca primarul"...
Alta explicatie nu am...Insa si aici apare o problema, Statia de la Termal/Michelangelo a fost numita initial Gheorghe Coposu (in loc de Corneliu) urmand ca apoi sa vedem statia de la Baile Neptun numita Corneliu Coposu...Practic denumirea de Coposu a fost mutata de la o statie la alta...
Elphax, la 27 septembrie 2018 - 09:24, a spus:
o mare gaura neagra toata idiotenia asta cu transportul naval, si totul dintr-o ambitie cretina
se cheltuie bani aiurea, nu aduc nici o valoare, nu au nici un folos pentru oras si cetateni, doar cheltuie bani
inca un an irosit in care nu au circulat. in maxim 2 ani se renunta definitiv la ele, se vor vine la sfert de pret unor afaceristi din delta sau din alte parti care vor face agrement cu ele .
sper ca viitorul primar sa vrea sa elimine aceasta gaura neagra la buget si sa ne scape de ele
Am cautat sa gasesc niste explicatii de ce n-ar functione un asemenea serviciu (desi s-ar putea sa functioneze totusi daca se aduc minime imbunatatiri)...
Unul dintre motive este lipsa puncteleor de interes major de-a lungul canalului...Daca in trecut Bega era baza dezvoltarii industriale a orasului, astazi de-a lungul ei avem in majoritatea cazurilor fostele fabrici dezafectate, cu terenuri virane sau terenuri pe care se afla inca ruinele fostelor fabrici...
Iar marile cartiere de locuinte s-au construit departe de Bega, la nord si sud de aceasta...
Puncte majore de interes pentru populatie ar putea fi vreun hipermarket, vreun magazin de bricolaje, vreun mall, niste hoteluri pentru turisti romani si straini, diferite sedii cu numar mare de angajati (IT-isti in speta), etc.,...
De la Uzina Electrica pana la Podul Modos Bega are o lungime de peste 7 km ceea ce inseamna 14-15 km de maluri insumate iar pe acesti 14 km de maluri nu avem macar un super market daca nu hipermarket iar daca ar fi, atunci ar fi fost bine daca era in dreptul unei statii de vaporase...
Putem privi Bega ca un bulevard lung de 14 km...Ati mai vazut vreun bulevard urban lung de 14 km fara vreun magazin mai mare sau mai mic pe el? Avem in Timisoara vreun bulevard lung de 3 km (cumulat din mai multe bucati) fara sa gasim magazine pe el?...In mod cert nu cred sa fie asa ceva...Si iata 14 km de maluri ale Begai nu au asa ceva...Doar doua piete agroalimentare importante ale orasului avem pe Bega...si alea se trag din trecut cand, ma gandesc, ca orasul era administrat cu mai mare responsabilitate!...
Inchipuiti-va doar cum ar fi fost traficul de pasageri cu vaporase daca la un capat aveam un hipermarket (Carrefour, Auchan) iar la celalalt capat aveam un Dedeman sau un mall...In mod cert erau multi care foloseau vaporasele intre cele doua capete...Vaporase care pot respecta intocmai graficul in lipsa semafoarelor si traficului auto....
Majoritatea oraselor europene sau de pe mapamond care au o apa curgatoare pe teritoriul lor, profita de acest lucru si concentreaza in jurul ei tot felul de edificii mai mult sau mai putin publice, cauta sa foloseasca si sa exploateze la maxim aceasta resursa naturala prin toate formele precum a fost si cazul Begai in perioada industrializarii masive...
Dar iata ca acum cand "industria" a incetat sa mai functioneze pe langa Bega, nu s-a mai pus nimic la loc...Ca spune robu ca "Bega-i minunata" nu ajunge, trebuie si mai ales trebuiau facute mult mai multe...Sper ca inca nu-i tarziu pentru schimbari profunde legat de malurile Begai...