Pai lucrurile au revenit la normal doar in ceea ce priveste statia Corneliu Coposu prin corectarea numelui...In rest tot cam varza a ramas...
Si iata de ce? Statia Mihai Viteazul care este langa fostul pod numit (pana curand) aiurea Mihai Viteazul, prin schimbarea recenta a numelui podului in Andrei Saguna (o corectie binevenita), numele statiei este dat conform vechii denumiri a podului. Adica, se repara o greseala veche de ani de zile dar se face alta in momentul urmator!...
In mai toata presa locala au fost anuntate aceste schimbari de denumiri de poduri, doar la Ratt nu s-a auzit de ele...
Iata articolul din Renasterea...
Renasterea Banateana
Citeaza
Podul Mihai Viteazu – situat între Calea Dorobanților și str. Andrei Șaguna – va deveni Podul Andrei Șaguna.
Apoi, statia
Dacia de langa podul cu fosta denumire Dacilor in noua conjunctura cu redenumirea podului cu numele de Decebal se leaga si nu prea. Denumirea cea mai binevenita pentru aceasta statie ar fi
Statia Badea Cartan, fiind aproape lipita de marea piata agroalimentara cu acelasi nume...
Citeaza
Podul Dacilor (între Str. Dacilor și Piața Badea Cârțan) va deveni Podul Decebal;
Denumirea statiei
Constantin Brancoveanu de langa podul cu fosta denumire de Decebal/cu nume nou de Traian, este total pusa aiurea, ca sa ameteasca lumea si mai mult, multi se vor intreba daca merge vaporul pe Fasia Gaza ca sa mearga la cumparaturi la bazar...Chiar n-am inteles nicicum atribuirea acestui nume unei statii de pe Bega...La fel cum n-am inteles pe deplin nici motivul mutarii lui "Decebal" la Piata Badea Cartan si a lui "Traian" in locul lui "Decebal"...
Citeaza
Podul Decebal, dintre Bd. Revoluției și Bd. 3 August 1919, se va numi Podul Traian (foto);
Statia Corneliu Coposu este aleasa corespunzator, aflandu-se in apropierea bulevardului cu acelasi nume. Daca aceasta statie s-ar fi numit Michelangelo, cum de altfel ar fi fost corect intr-o oarecare masura mergand pe un principiu comun, am fi avut o inflatie de Michelangelo. Si anume strada Michelangelo, podul Michelangelo, pasajul subteran Michelangelo si mai nou si Piata Leonardo da Vinci se numeste Piata Michelangelo (a fost rebotezata odata cu podurile despre care tocmai vorbesc). Deci, daca si statia s-ar fi numit tot Michelangelo, ar fi fost deja prea mult pentru orice om normal...
Numele statiei
Catedrala Mitropolitana este nenimerit din punctul meu de vedere. Nimerit ar fi fost Mihai Viteazul deoarece se afla la un capat al bulevardului Mihai Viteazul iar mai nou si podul de langa se numeste oficial Mihai Viteazul, conform reparatiei recente din CL...
Citeaza
Podul Mitropolit Andrei Șaguna – între Bd. Mihai Viteazu și bd. Regele Ferdinand – va deveni Podul Mihai Viteazu;
Pentru cine nu este clar cum au stat lucrurile pana acum legat de numele a doua poduri, repet:
Podul din dreptul bul M. Viteazul se numea A. Saguna iar podul din dreptul strazii A. Saguna din Fabric se numea Mihai Viteazul...Parerea mea este ca cineva si-a batut joc de acest oras in mod intentionat cu niste multi ani in urma iar acum cand se incearca repararea acestor lucruri, vine altcineva si-si bate joc in continuare de acest oras prin atribuire ciudata a unor nume de statii de pe Bega. Ar trebui identificata aceasta persoana si aratata cu degetul ca sa fie cunoscuta de cei carora le pasa de aceste lucruri. N-au picat aceste denumiri din neant ci au fost rostite de gura cuiva, gura unei minti ori bolnave, ori smechere...
Despre statia Tudor Vladimirescu am mai pomenit cate ceva, dar revin cu alte argumente in defavoarea acestei denumiri...
Avem de-a lungul Begai un splai cu numele de T. Vladimirescu. Acest splai are lungimea de 2,3 km si se intinde de la bulevardul Mihai Viteazul pana in Iosefin in dreptul strazii Vulturilor. Avem pe acest splai 3 statii iar a patra statie de pe el si aflata exact la capatul lui poarta chiar numele splaiului pe care se afla. Atunci de ce celelalte trei statii au alt nume si nu au tot Tudor Vladimirescu, sau pentru a se deosebi intre ele sa fie si numerotate, adica Tudor Vladimirescu 1, T V 2, T V 3 si T V 4...
Deci, tot varza avem in aceste denumiri de statii...
emilut, la 04 iunie 2016 - 21:44, a spus:
Oricum, nu prea ai ce admira de la nivelul apei.
Părerea mea.
Si eu de ani de zile spun ca nu prea avem ce vedea de pe Bega decat in putine locuri, Dar avand in vedere ca s-au plantat pomi pe maluri si pe trei randuri, in mod cert vom vedea si mai putin peste cativa ani!...
Numai in mintea unora va inflori turismul de agrement pe Bega in aceste conditii.