Wegmann, la 30 mai 2016 - 09:37, a spus:
Am si eu o intrebare: Au fost deschise toaletele?
Ieri seara nu erau deschise, si eu eram curios cum arata.
Ca impresie generala dupa o tura pana la Autogara si inapoi:
- foarte cald, are un singur geam care se poate deschide (pe acoperis) -> vaporasul a trebuit sa mearga cu usile deschise
- oprirea in statie a durat destul de mult si pentru oprire a fost nevoie de 2 oameni pe mal care sa ajute
- viteza de "croaziera" e surprinzator de buna, dar oprirea in fiecare statie va avea un impact major asupra duratei calatoriei
- din discutiile cu alti calatori, principalul motiv pentru care ar folosi sistemul ar fi pentru a ajunge usor si ieftin in zona centrala a orasului (pentru parcuri, terase, restaurante) din periferiile care au acces la canalul Bega.
Ca opinie personala: Cred ca pentru Timisoara ar fi fost ideale niste vaporase mai mici, mai rapide, mai manevrabile, care eventual sa circule mai des (si probabil mai ieftine!).
Banuiesc ca ideea de a avea vaporase de 50 de locuri a venit pentru a face economie cu salariile personalului, dar in detrimentul aspectului, timpilor intre statii, confortului, pretului (factori care pana la urma vor decide daca sistemul e unul de succes sau nu)!
Nu cunosc exact legislatia cu privire la achizitiile publice, dar daca ar fi dupa mine as face cat mai curand urmatoarele modificari:
- As inlocui geamurile fixe cu unele rabatabile
- 2 dintrele cele 7 vaporase le-as dota cu mese, scaune si geamuri care se pot demonta, pentru a putea fi folosite ca "restaurant" sau inchiriate pentru diverse evenimente
- Statiile ar trebui prevazute cu anvelope sau alte materiale care absorb socurile
- montarea unui sistem de climatizare mai capabil
- montarea unui sistem prin care se poate solicita oprirea in urmatoarea statie (pentru a reduce timpul pierdut cu andocarea in caz ca nimeni nu doreste sa coboare/ urce)
- stabilirea unei ferestre de timp (ex: L-V 10-14) in care sportivii de la canotaj se pot antrena, am vazut ca momentan cand trece un vaporetto trebuie sa se prinda de mal