STP Timișoara Forum: Vivalia Grand - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (15 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vivalia Grand (V4,V5-finalizate; V6,V7-in constructie; V8-in proiectare) Evaluare topic: -----

#121 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 29 decembrie 2019 - 21:15

Am gasit 2 cetrificate urbanistice pentru cladire pana la 13 etaje:

Imagine postataImagine atasata: Untitlfghded.pngImagine postata

LE: e langa calea ferata, unde zicea colegul ca se face V8:
Imagine atasata: Untitl665f6gged.png

1

#122 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 11 ianuarie 2020 - 21:13

Aaammm.... OK....Imagine postata

https://www.facebook...?type=3
Imagine atasata: Untitle6edesdfd.png

...si postarea e pe pagina lor oficiala.
2

#123 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 12 ianuarie 2020 - 12:22

Pai Joker asta nu ar fi un personaj negativ, psihopat? Folosirea lui in reclama imi aduce aminte de "filozoful" a carui imagine o folosea emag, el fiind de fapt mana dreapta a Anei Pauker la un moment dat. :plemplem:
1

#124 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 12 ianuarie 2020 - 12:42

Personajul este foarte bine ales! Trebuie sa fii la mintea lui Joker, ca sa cumperi un apartament langa calea ferata, pe o magistrala principala, aproape de gara. :rad_masa:
3

#125 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 12 ianuarie 2020 - 16:13

Nu inteleg de ce aceasta fuga de calea ferata, chiar magistrala?
Am vazut in Spania (Barcelona si zona Barcelonei) zeci si poate sute de blocuri (si case) langa calea ferata, chiar magistrale de cale ferata, magistrale care nici nu pot fi comparate cu "magistrala" noastra...
1

#126 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 12 ianuarie 2020 - 16:27

Romanului ii place linistea...Imagine postata

Cunosc multi care stau in vecinatatea acestui proiect, in 'blocuri comuniste' cu vedere la calea ferata si practic atat de mult s-au obisnuit incat nu mai aud trenul. Acuma daca te muti de la o casa sau bloc dintr-un cartier/ sat 'pustiu', o sa ai probleme in premele luni, poate chiar 1-2 ani de sedere, dar daca vi de pe un bulevard/ strada principala intens circulata, nu cred sa fie probleme, mai ales ca trenurile nu circula unul dupa altul toata ziua.

Pe de alta parte, odata cu reabilitarea si dublarea magistralei, cred ca in proiect vor fi prevazute panouri fonoabsorbante. Nu stiu cat de eficiente vor fi, dat fiind faptul ca linia este la o oarecare inaltime, dar cu siguranta vor strica aspectul zonei.
1

#127 Useril este offline   vldklm 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 13 ianuarie 12

Postat 15 ianuarie 2020 - 22:55

Se vand si apartamentele din V6 cat de curand. 33% deja vandute. Dupa parerea mea , singurele probleme in zona sunt garajele comuniste si drumul de acces spre strada Bader. Un alt impediment e lipsa unei traversari pietonale catre Iulius Town...

Imagine atasata: Untitled.jpg
2

#128 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 15 ianuarie 2020 - 22:57

Deci, pana la urma Joker face vanzare....Imagine postata

In randari parca aparea un drum pe langa V5 spre Baader.
Traversare pietonala este inspre blocurile 'comuniste' de langa calea ferata, dar e 'iolo', o carare peste linii. Ar fi util un tunel pietonal, sau o pasarela, numai ca nu la toata lumea le place sa urce pe scari...
3

#129 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 175
  • Inregistrat: 20 septembrie 19

Postat 16 ianuarie 2020 - 21:33

V6 azi 16.01.2020

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: V6_16.01.2020.jpg

5

#130 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 18 ianuarie 2020 - 14:21

Vezi postareamile, la 12 ianuarie 2020 - 16:13, a spus:

Nu inteleg de ce aceasta fuga de calea ferata, chiar magistrala?
Am vazut in Spania (Barcelona si zona Barcelonei) zeci si poate sute de blocuri (si case) langa calea ferata, chiar magistrale de cale ferata, magistrale care nici nu pot fi comparate cu "magistrala" noastra...

Aici incepem sa comparam iar merele cu perele, desi ambele sunt fructe, sunt 2 chestii complet diferite.
Piata din TM si din RO in general, nu este inca saturata complet. Daca comparam RO cu restul Europei de vest, numarul de proprietari de la noi tinde usor catre 65-70% pana cand in DE, este sub 30% din locuitorii unui oras denivelul Barcelonei, Kölnului, etc. exceptie facand Berlin. (din motive obvious)

Ceea ce vreau sa spun este faptul ca in TM piata nu este inca saturata. Inca ai optiune de a alege, inca ai optiounea de a cumpara, si in momentul de fata chiar ai de unde sa alegi. -> prin urmare cei care se muta in aceste blocuri sunt cei care aleg expres sa o faca. Pe de alta parte, cam in toate orasele mari, lumea care sta in aceste cladiri de langa autostrazi, magistrale de tren, fabrici si etc, sunt cei care nu isi permit altceva. Chiriile pentru aceste apartamente pot fi cu pana la 20-30% mai ieftine decat pentru un apartament similar, doar intr-o locatie mai linistita. Timisoara si Romania in general abia intra in perioada asta de, hai sa o numim boom imobiliar, desi are un alt inteles, in care tineretul in special, face primii pasi catre o casa noua, un apartament propriu, de dorit proprietate privata, si pleaca in cautare, momentan avand de unde alege. In Köln spre exemplu, ca sa va dau un exemplu concret pe care il cunosc, ai 2 optiuni pentru numarul si asa foarte redus de apartamente: 1. platesti o chirie aproape dubla decat media pentru un apartament central, sau te lupti ca cate 100 de persoane / apartament pentru a obtine ceva intr-o cladire situata in diferite locatii neavantajoase (AS, magistrala, aeroport) sau pur-si-simplu la periferie. Nici daca ai avea banii de un apartament nou 75m2 2-3 camere (cam 280.000 -300.000€) intr-o zona semi centrala (echivalentul Vivalia) nu ai avea nimic de cumparat. Si asta din 2 motive: ori sunt preturile de 3 ori cat am specificat inainte, deoarece tot ceea ce este nou intr-o astfel de zona se construieste ca si super luxos, ori pur-si-simplu numai exista aceste constructii noi, ei trecand prin faza prin care trecem noi, acum 30 de ani.

Si ca sa revin la punctul de plecare, mile, pun pariu, pe ce vrei tu, ca 90% din cei care locuiesc in acele apartamente mentionate de catre tine, NU locuiesc acolo de buna voie. Si prin urmare, romanaul daca are optiunea de a-si alege locatia, pana cand inca este posibil, pai sa o faca.
3

#131 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 26 ianuarie 2020 - 15:53

V6 si V7 azi:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ish,blc-26.jan.2020-001.jpg
  • Imagine atasata: ish,blc-26.jan.2020-002.jpg
  • Imagine atasata: ish,blc-26.jan.2020-003.jpg
  • Imagine atasata: ish,blc-26.jan.2020-004.jpg
  • Imagine atasata: ish,blc-26.jan.2020-005.jpg
  • Imagine atasata: ish,blc-26.jan.2020-006.jpg

6

#132 Useril este offline   vldklm 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 13 ianuarie 12

Postat 29 ianuarie 2020 - 18:23

Se lucreaza bine si cu spor din ce vad !
0

#133 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ

Postat 01 februarie 2020 - 14:35

santier V6 si V7, a aparut si macheta lui V8

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: V6V7.jpg
  • Imagine atasata: V6V7_2.jpg
  • Imagine atasata: machetaV8.jpg

8

#134 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 15 februarie 2020 - 19:04

vedere de pe Baader:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: blc,ish,iul-15.feb.2020-001.jpg
  • Imagine atasata: blc,ish,iul-15.feb.2020-002.jpg
  • Imagine atasata: blc,ish,iul-15.feb.2020-003.jpg
  • Imagine atasata: blc,ish,iul-15.feb.2020-004.jpg

2

#135 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 19 februarie 2020 - 00:09

Vezi postareaChagall, la 12 ianuarie 2020 - 12:42, a spus:

Personajul este foarte bine ales! Trebuie sa fii la mintea lui Joker, ca sa cumperi un apartament langa calea ferata, pe o magistrala principala, aproape de gara. :rad_masa:

Eu am fost intr-un apartament din Vivalia Grand (la cineva care locuieste acolo), cu vedere spre Iulius Mall / calea ferata (la ultimul etaj, 7).
Cu ferestrele inchise, NU se aud deloc trenurile.
1

#136 Useril este offline   Ebi 

• Membru activ
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 08 septembrie 15

Postat 19 februarie 2020 - 07:51

Zicea cineva care locuieste langa calea ferata ca acum 30 de ani treceau 30 de trenuri/zi iar acum abia vreo 5. Si ca nu il deranja deloc trenul, ba chiar copii se bucurau cand il auzeau si ieseau sa-l vada de fiecare data. Nu te deranjeaza trecerea trenului cum nu te deranjeaza rapaitul ploii.
2

#137 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ

Postat 19 februarie 2020 - 11:16

Trenurile nu sunt problema acolo. Majoritatea care trec sunt cu 2 vagoane (cat un tramvai) si nu se aud. Sunt cateva marfaruri pe zi care se aud si la distanta mare.
Mai multa galagie e de la masinile de pe Baader si de la santierele din zona.
0

#138 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ

Postat 09 mai 2020 - 17:24

Poza de azi 9.05.2020

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: V6V7.jpg

3

#139 Useril este offline   Seba76 

• Membru activ
  • Postari: 249
  • Inregistrat: 11 noiembrie 19
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 mai 2020 - 17:39

Salut,imi poate spune un proprietar de la Vivalia cum este cu izolația fonică între apartamente,se aude ceva de la vecini-lateral, deasupra sau dedesubt?
Întreb asta pt că eu locuiesc tot într-un bloc recent construit(de la alt dezvoltator)și îi aud pe vecinii din lateral(dormitor+living),de parcă aș sta cu ei în cameră.A trebuit să izolez fonic după ce m-am mutat,a fost un coșmar,praf,mizerie,prize schimbate,muncitori pe cap,etc...
Eu am discutat cu mai mulți dezvoltatori din oraș,din păcate pe prea puțini îi interesează partea cu izolația fonică,iar mulți dintre viitorii proprietari sunt inconștienți,realizează ca trebuiau să ridice problema de-abia după ce se mută și se lovesc de ea(așa cum am fost și eu).Mersi
2

#140 Useril este offline   biciclistu2 

• Membru activ

Postat 09 mai 2020 - 17:53

Izolatia exterioara este foarte buna, geam tripan. Nu prea se aud trenurile, numai marfarul sau locomotiva.
Intre apartamente este caramida (V5 si V4) sau BCA (V6). In V4 mi se pare OK izolatia intre apartamente sau nu am eu vecini galagiosi.
Probleme fonice ar fi cam astea 2 numai:
- usa de intrare din metal, se aude totul de pe hol. M-am interesat de o solutie, singurul raspuns care l-am primit a fost: alta usa
- in baie se mai aude zgomot de la alte etaje prin coloana de aerisire, ventilatoarele sunt si ele zgomotoase
2

Arata acest topic

• (15 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou