STP Timișoara Forum: Soferii de troleibuz - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (31 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »

Soferii de troleibuz Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#201 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 22 martie 2010 - 18:49

:) <_< <_<
0

#202 Useril este offline   Goldmember 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 10 decembrie 09

Postat 23 martie 2010 - 10:13

Vezi postareaChagall, la 21 martie 2010 - 14:38, a spus:

Asa da!

Mai da ce bine o duc soferii in ziua de azi, se duc cu masinile personale la lucru! :)
Apropo, loganul e tot pe diesel?

Unii soferi nu sunt din Timisoara,ci din satele invecinate de unde vin cu masina la servici,neavand cu ce ajunge acasa dupa ora 24,cand intra in depou,sau neavand cu ce ajunge la servici la ora 4 dimineata.
0

#203 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30178
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 23 martie 2010 - 12:40

Teoretic, un criteriu la angajare este domiciliul in Timisoara.
0

#204 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 23 martie 2010 - 14:50

Vezi postareaGoldmember, la 23 martie 2010 - 10:13, a spus:

Unii soferi nu sunt din Timisoara,ci din satele invecinate de unde vin cu masina la servici,neavand cu ce ajunge acasa dupa ora 24,cand intra in depou,sau neavand cu ce ajunge la servici la ora 4 dimineata.

Soferul preia firobuzul din depou sau de pe traseu (bucle de intoarcere)?
Daca vine cu masina personala la lucru, traseul lui ar fi:
1. acasa - depou (cu masina personala)
2. depou - traseu - depou (firobuz)
3. depou - acasa (cu masina personala)

In mod normal, n-are logica prezenta ambelor vehicole in bucla de intoarcere.
0

#205 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 23 martie 2010 - 16:14

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 23 martie 2010 - 12:40, a spus:

Teoretic, un criteriu la angajare este domiciliul in Timisoara.

In urma cu cativa ani si dinainte nu era acest criteriu. S-a impus aceasta regula de vreo 3 ani.

Vezi postareaChagall, la 23 martie 2010 - 14:50, a spus:

Soferul preia firobuzul din depou sau de pe traseu (bucle de intoarcere)?
Daca vine cu masina personala la lucru, traseul lui ar fi:
1. acasa - depou (cu masina personala)
2. depou - traseu - depou (firobuz)
3. depou - acasa (cu masina personala)

In mod normal, n-are logica prezenta ambelor vehicole in bucla de intoarcere.

La schimbul II troleibuzul se preia din traseu.
Sunt cazuri cand prietena ori un membru al familiei il duce/aduce cu masina.
In cazul soferilor rezerve afara, acei "insotitori" stau cu ei pana la terminarea serviciului (ora 23:18 in bula din poza). Dupa terminarea serviciului insotitorul urmareste troleibuzul pana in depou dupa care il ia pe sofer spre casa.

In poza ori au venit unii colegi/prieteni, ori alte cazuri observate, parcheaza temporar unii straini pentru a merge la pompa din partea dreapta a ultimului autoturism (nu se vede in poza) pentru a lua apa, fiind singurul loc de parcare bun si aroape de pompa.

La troleibuze nu sunt cazuri despre ceea ce credeti. Se inregistreaza in depou consumul zilnic de motorina, soferii trebuind sa scrie si pe foaia de parcurs in cazul in care au folosit motorul Diesel, pentru cat timp si nr. de litri observati dimineata si seara in spate, tot pe foaia de parcurs.
0

#206 Useril este offline   cristi CFR 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 19 martie 08
  • Interese:Transporturi

Postat 26 mai 2010 - 13:57

La acest capitol intra si nesimtirea fara margini.
Azi dimineata pe la 7.53 ma duc sa i-au Troleibuzu 19 de la Strada Cluj.
Pentru ca 5 si 8 tot timpul circula unul in spatele celuilat apoi 25 de minute pauza...
Cum vin de pe 1 decembrie dinspre Olimpia observ ca 19 tocmai era in staie, fug cei 10 metrii la el iar nesimtitul de sofer imi inchide usa in nas, face 10 metrii pana la stop si sta 1 minut pana se face verde, nici de-al dracului nu a vrut sa deschida...
Acest lucru se intampla frecvent la aproape toate mijloacele de transport la acel semafor, este pur si simplu bataie de joc.
De ce nu sta in statie pana se face verde si face 10 m pana la semafor ?
Va rog frumos sa se ia masuri si sa fie atentionati toti soferii, personal m-am saturat ca un cretin de sofer sa isi bata joc de mine pe banii mei, si cred ca nu sunt singurul.

Aceasta postare a fost editata de cristi CFR: 26 mai 2010 - 14:01

0

#207 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 26 mai 2010 - 15:22

Faza nr. 1 e nesimtire. Insa pentru chestia la semafor am primit un raspuns foarte interesant de la un sofer de autobuz in Germania: Daca un ametit se accidenteaza (din orice motiv) urcand in afara statiei, nu asigurarea plateste ci soferul.
0

#208 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30178
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 26 mai 2010 - 18:36

Plus ca daca sta in statie pana e verde, oricum va fi injurat de cei carora le inchide usa in nas, grabindu-se sa prinda verdele. :(
0

#209 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 26 mai 2010 - 19:01

Dle Florin ati punctat adevarul, in ciuda argumentelor negandite de calatori. :(
Ar trebui informati calatorii ca daca troleibuzele/autobuzele sunt la semafor nu inseamna ca sunt si in statie! Odata plecat din fata refugiului, gata!
Nu sunt taxiuri. De ce? A spus Wegmann mai sus!
0

#210 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 26 mai 2010 - 23:12

Vezi postareaVisor, la 26 mai 2010 - 19:01, a spus:

Dle Florin ati punctat adevarul, in ciuda argumentelor negandite de calatori. :ph34r:
Ar trebui informati calatorii ca daca troleibuzele/autobuzele sunt la semafor nu inseamna ca sunt si in statie! Odata plecat din fata refugiului, gata!
Nu sunt taxiuri. De ce? A spus Wegmann mai sus!

Asta e valabil si in cazul tramvaielor si automuzelor dar cum is romani si vad trolebuzu la semafor si bate in geam sa deschisa soferu si nui deschide se pune imediat sa injure... :(
0

#211 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 26 mai 2010 - 23:17

Mie mi s-a intamplat de nenumarate ori sa incerc sa prind E8 care pleca de la UVT spre Complex. La orele de varf coloana e groaznic de mare, uneori ajungand pana in dreptul statiei.

Si totusi desi se avanseaza cu 1m / 10s sau mai putin, totusi foarte putini soferi mai deschid usile. Sigur, nu e corect, da' e al naibii de eficient pentru calator ...
0

#212 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 27 mai 2010 - 13:42

Dar la ora 23, la statia Salcamilor, cand sunt destul de putine tramvaie pe linia 9, sa fug dupa tramvai, si sa imi inchida usa in nas(nu era verde), vi se pare normal ? Mie NU!!!
Am fugit, ne-a vazut, a inchis usa, si a mai stat 2-3 secunde pana s-a facut verde :(
0

#213 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 27 mai 2010 - 17:11

Off-topic: mie mi s-a întâmplat să oprească autobuzul cu 30m înainte de staţie, apoi să închidă uşile şi să tragă în dreptul staţiei (că acolo se termina coloana de maşini), dar să NU mai deschidă uşile (o să-i sparg unui un geam până la urmă la o fază din asta). E off-topic că nu mi s-a întâmplat în Timişoara, în schimb mi se întâmplă zilnic în Bucureşti.
0

#214 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 27 mai 2010 - 23:13

Vezi postareadAImon, la 26 mai 2010 - 23:17, a spus:

Mie mi s-a intamplat de nenumarate ori sa incerc sa prind E8 care pleca de la UVT spre Complex. La orele de varf coloana e groaznic de mare, uneori ajungand pana in dreptul statiei.

Si totusi desi se avanseaza cu 1m / 10s sau mai putin, totusi foarte putini soferi mai deschid usile. Sigur, nu e corect, da' e al naibii de eficient pentru calator ...

Da, faza asta am prins-o si eu. Nici macar nu mai intra in alveola (probabil ca i-ar fi greu sa se mai incadreze in coloana - desi dpdv al legii are prioritate). Totusi, nu inteleg: daca nu intra in statie, si deschide usile acolo pe banda 1 o data (daca sunt calatori in statie, sau care vor sa coboare), de ce nu mai poate deschide inca o data, daca tot sta la coada. Oricum, nu era in statie nici prima data.

Vezi postareaalecs, la 27 mai 2010 - 13:42, a spus:

Dar la ora 23, la statia Salcamilor, cand sunt destul de putine tramvaie pe linia 9, sa fug dupa tramvai, si sa imi inchida usa in nas(nu era verde), vi se pare normal ? Mie NU!!!
Am fugit, ne-a vazut, a inchis usa, si a mai stat 2-3 secunde pana s-a facut verde :intrebare:

Se intampla peste tot, nu numai pe linia lui 9. Mie mi-a facut asa in Libertatii (si a mai stat si vreo 20 de secunde bune la rosu).

Dar ca si idee generala, asta depinde de felul de-a fi al soferului/vatmanului. Am prins si partea opusa, cand desi avea verde m-a asteptat sa urc, sau a oprit in mijlocul intersectiei ca sa ma pot urca, sau cel mai des, la linia 40 mi s-a intamplat sa-mi deschida cat timp statea la semafor la Posta Mare.
0

#215 Useril este offline   Horatius 

• Membru activ
  • Postari: 285
  • Inregistrat: 12 februarie 09
  • Interese:IT,Sport(Tenis de cimp,Natatie,Karate,Calarie)Muzica Clasica,Populara si Pop)Pictura

Postat 03 iunie 2010 - 13:25

Buna ziua tuturor,
azi pe Linia de troleibuz 16 ora 13:40 cu nr.03049 pe linga ca nu era in functiune anuntarea statiilor domnul sofer era in tricou alb si "mitisapca alba" mai si fuma la volan ,mai si vorbea la telefon si cu un vocabular :coolspeak: cu alt coleg laudindu-se de cum conduc de agresiv iar ca sa fie totul complet la zebra de la "Hotel Continental" nu lasa o femeie sa treaca care era si cu o valiza .
Mai nou un OBICEI LA DOMNII SOFERI DE TROLEIBUZE DE-A UMILII CALATORII CARE ASTEAPTA IN STATIA DE LA CAMINELE STUDENTESTI DE-A NU OPRII IN STATIE CI CHIAR LINGA ZEBRA fara sa aiba motiv ca ar fii alt mijloc de transport in spate ca sa zici sa aiba loc. :wacko: Cred ca ar trebuii putin revizuiti comportamentul si vocabularul care il folosesc caci nu trebuie sa uite ca eu ca si calator fidel al RATT cu "FULL ABONAMENT" am si pretentia de a primii servicii la acest pret!
0

#216 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 03 iunie 2010 - 17:26

Cam multe pretenti ai Horatius acuma sincer, soferi opresc langa zebra de la complex pentru ca sai faca loc la trolebuzu din spate ca el vine in statie si isi schimba macazul si o trecut de el si fix cand trece de macaz se afla fix in fata zebrei.
0

#217 Useril este offline   Horatius 

• Membru activ
  • Postari: 285
  • Inregistrat: 12 februarie 09
  • Interese:IT,Sport(Tenis de cimp,Natatie,Karate,Calarie)Muzica Clasica,Populara si Pop)Pictura

Postat 03 iunie 2010 - 18:54

Buna seara colegu "Vali" daca te uiti bine ce am scris eu am specificat ca nu este nici un alt mijloc de transport in spatele lui si pretentii mi se pare corect sa am daca dau atitia bani si mijloacele sunt dotate atunci sa le foloseasca cum trebuie si sa-mi ofere si servicii daca platesc.Atunci sa mute statia.Chiar te rog frumos sa stai sa observi acolo ca nu ma apuc eu asa de nebun sa scriu aici de dragu de a critica.De cind ii urmaresc sa prind si eu un sofer care este ok. sa il scriu aici cu litere deo schioapa dar momentan nu am gasit inca.
0

#218 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 03 iunie 2010 - 20:11

Vezi postareaalecs, la 27 mai 2010 - 13:42, a spus:

Am fugit, ne-a vazut, a inchis usa, si a mai stat 2-3 secunde pana s-a facut verde :coolspeak:

Credeam că e un lucru foarte cunoscut, acela că în cazul tramvaielor, nu vatmanii închid uşile.
0

#219 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10

Postat 03 iunie 2010 - 20:43

Vezi postareaHoratius, la 03 iunie 2010 - 13:25, a spus:

Buna ziua tuturor,
azi pe Linia de troleibuz 16 ora 13:40 cu nr.03049 pe linga ca nu era in functiune anuntarea statiilor domnul sofer era in tricou alb si "mitisapca alba" mai si fuma la volan ,mai si vorbea la telefon si cu un vocabular :coolspeak: cu alt coleg laudindu-se de cum conduc de agresiv iar ca sa fie totul complet la zebra de la "Hotel Continental" nu lasa o femeie sa treaca care era si cu o valiza .
Mai nou un OBICEI LA DOMNII SOFERI DE TROLEIBUZE DE-A UMILII CALATORII CARE ASTEAPTA IN STATIA DE LA CAMINELE STUDENTESTI DE-A NU OPRII IN STATIE CI CHIAR LINGA ZEBRA fara sa aiba motiv ca ar fii alt mijloc de transport in spate ca sa zici sa aiba loc. :wacko: Cred ca ar trebuii putin revizuiti comportamentul si vocabularul care il folosesc caci nu trebuie sa uite ca eu ca si calator fidel al RATT cu "FULL ABONAMENT" am si pretentia de a primii servicii la acest pret!

Domnule Horaţius, vă voi da câteva amănunte legate de partea 'tehnică' a manevrelor efectuate de şoferii de troleibuz, în cazul de care faceţi vorbire.
La cca 4-5 metri de la plecarea din staţie, ei sunt obligaţi să frâneze pt a permite trecerea troleelor prin macaz la o viteză care să nu determine sărirea acestora de pe fir.
Prin oprirea troleibuzului după macaz, ei evită disconfortul cauzat călătorilor de repetatele manevre de accelerare şi frânare.
Chiar nu înţeleg ce fel de prejudicii v-au adus parcurgerea celor 5-6 paşi suplimentari, pe care aţi fost "nevoit" să îi parcurgeţi pt a reuşi să vă urcaţi în troleibuz. A plecat acesta din staţie, fără a fi reuşit dvs să urcaţi? Îndoi-m-aş.
Încercaţi să nu mai fiţi atât de suspicios. Sunt sigur că atunci când vă plimbaţi cu prietena (prietenii), faceţi kilometri întregi per-pedes, fără a vă plânge. Dar, în cazul
celor 3 metri, vă sufocă indignarea.
0

#220 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 03 iunie 2010 - 20:52

Vezi postareaemilut, la 03 iunie 2010 - 20:11, a spus:

Credeam că e un lucru foarte cunoscut, acela că în cazul tramvaielor, nu vatmanii închid uşile.

Cred ca s-a referit ca i-a inchis usa 1(in nas), ca pe aceea o inchid si o deschid vatmanii.
0

Arata acest topic

• (31 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »

2 useri citesc topicul