Strada Stefan cel Mare (finalizat), Constructor: Porr; (450 m) - din fonduri UE
Postat 22 decembrie 2014 - 16:28
Eu le inteleg perfect, mai putin cand inceputul postarii exprima ceva, si sfrasitul altceva. Nu inteleg de ce ar fi asta o solutie de compromis, cu sau fara stalp? Si nici "un fel de compromis" nu e.
Solutie de compromis este serpuirea complet inutila a liniilor. Ca si aceasta trecere putea fi realizata altfel? OK, insa totusi tin sa cred ca in acest loc, ca de altfel in toate locurile strambte, mi se pare cea mai logica si normala solutie pentru traversarea atat a liniilor cat si a soselei care va fi de 4 benzi, si cu trafic greu.
Solutie de compromis este serpuirea complet inutila a liniilor. Ca si aceasta trecere putea fi realizata altfel? OK, insa totusi tin sa cred ca in acest loc, ca de altfel in toate locurile strambte, mi se pare cea mai logica si normala solutie pentru traversarea atat a liniilor cat si a soselei care va fi de 4 benzi, si cu trafic greu.
Postat 22 decembrie 2014 - 17:25
Poate intelegi din DEX:
Exact asta s-a intamplat inclusiv conform spuselor lui Florin...S-a intalnit o "comisie" la fata locului si a analizat ce-ar fi de facut ca sa fie multumita si capra si varza si au ajuns la concluzia ca cel mai bine si usor (si ieftin) ar fi sa faca zebra in zig-zag...Ori aceasta hotarare se poate numi si compromis, conform citatelor din DEX. Acea "comisie" a fost formata din persoane cu diferite responsabilitati si cu diferite idei de solutionare iar in urma discutiilor purtate au ajuns la un numitor comun. Unii dintre ei au renuntat la ideile cu care au venit si au acceptat ideile altora, fiind convinsi ca sunt mai bune, mai ieftine, mai usor si mai rapid de realizat...
Daca toate aceste aspecte erau prevazute in proiect, atunci nu se punea problema unui compromis!...
Citeaza
COMPROMÍS1, compromisuri, s. n. Înțelegere, acord bazat pe cedări reciproce; concesie. ♦ Înțelegere între două sau mai multe persoane sau state de a supune unui arbitru rezolvarea litigiului dintre ele. – Din fr. compromis.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
COMPROMÍS2, -Ă, compromiși, -se, adj. 1. (Despre oameni) Cu reputația pătată; discreditat. 2. Primejduit, stricat. – V. compromite.
COMPROMÍS s.n. 1. (Jur.) Înțelegere potrivit căreia părțile în litigiu se supun judecății unor arbitri. 2. Înțelegere, acord care se bazează pe renunțări și pe concesii reciproce. [Pl. -suri. / < fr. compromis].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
COMPROMÍS s. n. 1. înțelegere, acord bazat pe renunțări și concesii reciproce. 2. înțelegere potrivit căreia părțile în litigiu se supun judecății unor arbitri. (<fr. compromis)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
COMPROMÍS s. concesie. (Nu face nici un ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
COMPROMÍS adj. v. dezonorat.
COMPROMÍS2, -Ă, compromiși, -se, adj. 1. (Despre oameni) Cu reputația pătată; discreditat. 2. Primejduit, stricat. – V. compromite.
COMPROMÍS s.n. 1. (Jur.) Înțelegere potrivit căreia părțile în litigiu se supun judecății unor arbitri. 2. Înțelegere, acord care se bazează pe renunțări și pe concesii reciproce. [Pl. -suri. / < fr. compromis].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
COMPROMÍS s. n. 1. înțelegere, acord bazat pe renunțări și concesii reciproce. 2. înțelegere potrivit căreia părțile în litigiu se supun judecății unor arbitri. (<fr. compromis)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
COMPROMÍS s. concesie. (Nu face nici un ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
COMPROMÍS adj. v. dezonorat.
Exact asta s-a intamplat inclusiv conform spuselor lui Florin...S-a intalnit o "comisie" la fata locului si a analizat ce-ar fi de facut ca sa fie multumita si capra si varza si au ajuns la concluzia ca cel mai bine si usor (si ieftin) ar fi sa faca zebra in zig-zag...Ori aceasta hotarare se poate numi si compromis, conform citatelor din DEX. Acea "comisie" a fost formata din persoane cu diferite responsabilitati si cu diferite idei de solutionare iar in urma discutiilor purtate au ajuns la un numitor comun. Unii dintre ei au renuntat la ideile cu care au venit si au acceptat ideile altora, fiind convinsi ca sunt mai bune, mai ieftine, mai usor si mai rapid de realizat...
Daca toate aceste aspecte erau prevazute in proiect, atunci nu se punea problema unui compromis!...
Postat 22 decembrie 2014 - 23:34
Cred (nu sunt sigur) ca proiectul nu a ajuns pana acolo, oprindu-se de fapt inainte de intersectie.
Postat 23 decembrie 2014 - 12:52
Uitandu-ma la aceste poze, trag urmatoarea concluzie....
Lumina alba (cea cu leduri) este o lumina lunara, nocturna (nopti senine cu luna plina) iar cea portocalie ar fi o lumina solara, diurna (zile senine, insorite)...
De aici incolo fiecare cu placerile lui...
Lumina alba (cea cu leduri) este o lumina lunara, nocturna (nopti senine cu luna plina) iar cea portocalie ar fi o lumina solara, diurna (zile senine, insorite)...
De aici incolo fiecare cu placerile lui...
Postat 03 ianuarie 2015 - 13:55
O filmare cu linia de tramvai, pe timp de zi și pe timp de noapte.
Postat 12 ianuarie 2015 - 00:15
Am observat ca asfaltul a inceput sa cedeze, pe colt cu biserica am vazut o prima groapa.
Postat 15 ianuarie 2015 - 22:39
Utilizarea zoom-ului (distanta focala foarte mare), poate da astfel de efecte. Realitatea e diferita de ce se vede acolo.
Postat 22 ianuarie 2015 - 22:15
Relash total si aici, cu toate ca vremea a fost mai mult decat buna.
Postat 03 februarie 2015 - 21:33
Azi am trecut cu masina pe drumul asfaltat si am constatat ca asfaltul nou a inceput sa se sfarmiteze, iar gurile de canal par sa nu fie la nivel cu asfaltul turnat.
Postat 03 februarie 2015 - 21:46
Gurile de canal chiar nu sunt la același nivel cu asfaltul. Mai mult decât atât, pe lângă canale, deja apar gropi și fisuri.