Citeaza
Pentru a putea compara iluminarea becuri LED - vapori de sodiu pozele sint facute in modul manual, cu setarile identice. E adevarat ca o poza se pot face si la lumina stelelor, o poza poate sa minta, dar lumina oferita de 2 sau chiar o lampa LED pe un stilp, in loc de 4, este suficienta in acea zona. Ma asteptam cind am vazut puterea unei lampi, 110W. Prima poza cu statia LukOil este la setarile manuale de pe strada.
Eu cel putin nu am pus problema daca este lumina suficienta sau nu in zona! Sustineam doar ca lampile cu leduri nu dau aceeasi cantitate de lumina ca si cele cu sodiu...
Banuiesc ca cele cu leduri au 110 W. Nu deduc foarte clar din text. In aceste conditii sunt curios cati wati au cele cu sodiu. Personal banuiesc ca 125 W. Daca pana acum am avut un consum de 250 W (in dreptul a doi stalpi pusi pe margine), acum vom avea 440 W pe un stalp central...Daca calculele mele sunt corecte, atunci erau suficiente doua lampi cu sodiu pe stalp central si cu lumina poate mai multa decat 4 lampi cu leduri...
Cel putin ochii mei vad lumina mai multa la o lampa cu bec cu sodiu decat la una cu bec cu leduri...Pozele sunt graitoare pentru mine.
Iar despre culoare pot spune ca exact asa am fost si eu incantat cand au aparut becurile cu sodiu (lumina portocalie) la noi pe strazi (aproximativ in jurul anului 1985) ca si cum sunteti voi incantati de lumina alba data de leduri...Moda se schimba
prin revenire...In acest caz ma refer la culori...
LE Iar aceasta poza mi se pare extrem "explicita" in favoarea sustinerii mele...