Stiri despre transportul in comun din Timisoara
#2461
Postat 28 iulie 2018 - 13:45
#2462
Postat 28 iulie 2018 - 15:11
Problema mea este ca NU voi avea vreo alta optiune serioasa decat daca candideaza Ovidiu Sandor sau chiar acest domn Supuran pe care deocamdata nici nu-l cunosc...
Nici la nivel national nu mai am optiuni politice ceea ce este chiar grav...Nu mai am de gand sa votez negativ adica sa dau votul cuiva care nu merita doar ca sa fiu contra altcuiva...
#2463
Postat 29 iulie 2018 - 10:09
Citeaza
...Potrivit unor surse din sanul PNL Timis, liderul organizatiei din Lugoj, Claudiu Buciu, a sustinut ca nu e corect ca partidul sa aiba de suferit din acest razboi si a sustinut ca ceea ce s-a intamplat la STPT este o ‘spalare de rufe in public’ ce lasa sa se inteleaga ca totul e facut ‘pentru ciolan’....
Opinia Timisoarei
Merita citit!...
#2464
Postat 29 iulie 2018 - 10:12
Suparat ca a fost mazilit de la conducerea Societatii de Transport Public Timisoara, Sorin Supuran ameninta cu dezvaluiri explozive despre jaful facut, ani de zile, de catre unii dintre cei care au votat revocarea sa din functie.
In conditiile in care fostul director al societatii, Ioan Goia, a lipsit de la sedinta extraordinara in care s-a decis inlaturarea fostului director general al ARR din fruntea transportului public din Timisoara, este clar ca amenintarile ii vizeaza pe alti membri ai Consiliului de Administratie, printre care Culita Chis, Cosmin Buboi sau Avram Stanusoiu.
„Modul lipsit de onestitate si de orice notiune de fair play in care au actionat vineri in absenta mea reprezentantii autoritatii tutelare in Consiliul de Administratie ma obliga sa aduc lamuriri referitoare la decizia de revocare a mea din functia de Director General al STPT.
Tin sa clarific unele aspecte, din respect pentru toti colegii mei din STPT (RATT) care au crezut ca impreuna vom aduce o schimbare in transportul public timisorean. Voi face acest lucru intr-o conferinta de presa pe care o voi organiza in data de 10.08, la sediul Maracana SRL, str. Marginii nr. 1 (soseaua de centura a Timisoarei) unde voi face public si raportul de audit pe care l-am realizat de la preluarea mandatului si pana astazi.
Voi face cunoscute cauzele pentru care NU ati primit salariile si voi vorbi de jaful facut de ani de zile chiar de unii care au votat vineri revocarea mea, despre cum intelege dl primar Robu sa isi respecte angajamentele. Despre cine sunt si pe cine reprezinta dl. Chis Culita (presedinte C.A STPT, sponsorizari, Armonia, investitii), Buboi (foarte mare competenta, examenul de bac la 37 ani), Avram Stanusoiu (jignea doamnele auditoare de la Curtea de Conturi ca nu au facut bine raportul, deplasari externe la Berlin, Geneva pe banii STPT), Bitea (singura calitate slugarnicia si ca a inceput sa ii placa la Bogsig), Mateut si Iapa C., membrii in C.A al STPT. Va multumesc pentru sustinerea pe care mi-ati aratat-o!”, a scris Supuran pe Facebook.
Si pentru ca tot a venit vorba despre Maracana SRL, firma la sediul careia vor fi facute dezvaluirile explozive despre jaful din transportul public local, trebuie sa remarcam discretia cu care membrii CA al STPT au tratat incompatibilitatea lui Sorin Supuran cu functia publica pe care a detinut-o aproape doua luni.
Sau, poate, mai abili decat i-a suspectat Sorin Supuran, acestia au asteptat momentul potrivit pentru a-l mazili in mod irevocabil. Iar acest moment a venit mai repede decat se asteptau, chiar in data de 26 iulie, cu o zi inainte demiterii din functie, cand Sorin Supuran si-a dezvaluit vulnerabilitatea institutionala.
Astfel, intr-un anunt postat pe Facebook, acesta nu face altceva decat sa recruteze soferi cu experienta pentru firma de transport a fratelui sau. Asadar, directorul unei societati apartinand Primariei Timisoara, in care peste 70% din personal este format din conducatori auto, isi transforma biroul intr-o agentie de resurse umane, oferind jobuiri pentru o firma de transport.
Comentariile sunt de prisos si, este de asteptat ca Sorin Supuran sa se resemneze si sa considere demiterea ca pe un favor, intrucat pierderea unei functii publice si a chiar a unui salariu lunar de 20.000 de lei este mai de preferat decat inculparii intr-un posibil dosar penal… (Vlad Enciu)
sursa: www.impactpress.ro
Iata ca incep sa apara si dedesubturile bataliei pe ciolanul stpt...Macar mai aflam si noi cand doi se cearta cum se impartea de fapt cascavalul...Interesant ca si la aspectele "marunte" fata de politica "mare" sistemul e acelasi...toti sunt frati cat se imparte beneficiul..cum unul e exclus din "schema" incep sa curga "dezvaluirile".. Un gust amar despre spiritul liberal...care ne bantuie..nu degeaba au fost in sleahta usl....
Pe de alta parte narcisistul sef "recidiveaza" cu perseverenta...
‘Secretori de venin! De la o zi la alta, uimirea imi e tot mai mare!’. Ce le transmite primarul Nicolae Robu timisorenilor care nu vor plata biletelor de transport doar cu telefonul
Dupa ce in urma cu mai multe zile a anuntat ca intr-un viitor nu prea indepartat vom calatori prin Timisoara cu mijloacele de transport in comun achitand biletul doar cu telefonul mobil, iar asta a starnit vii reactii in spatiul public, primarul Nicolae Robu a facut sondaje pe Facebook. N-a fost multumit de unele comentarii ale timisorenilor care sustin ca ar trebui pastrate in paralel si biletele de hartie pentru aceia care nu au un smartphone sau un card bancar.
La cateva ore de la sondajul facut pe pagina sa de Facebook, in care ii intreba pe utilizatori daca stiu ca in Timisoara calatoriile pe mijloacele STPT se pot plati cu telefonul, edilul le transmite timisorenilor un mesaj tot pe reteaua de socializare, unde ii face ‘secretori de venin’ pe unii dintre comentatori.
„CE OAMENI! DE LA O ZI LA ALTA, UIMIREA ÎMI E TOT MAI MARE!
Am declarat acum vreo două luni că VA VENI VREMEA când singurul mod de plată a călătoriei în sistemul de transport public al Timișoarei va fi cu smartphone-ul! De pe card bancar, printr-o aplicație bazată pe cod QR -cum se face acum-, prin sms sau altfel, asta rămâne de văzut, dar, e clar, cu telefonul. N-am spus că de mâine, repet, am spus că va veni vremea! Și am adăugat că vom ajunge în curând ca până și un cornet de înghețată și o pungă de popcorn să le plătim cu telefonul! Pt că, evident, acesta este cursul vremurilor! Dar, am mai adăugat că, până atunci, vom păstra, în paralel cu plata cu telefonul și plata cu bilete, pe care o avem acum!
Ei bine, cum au reacționat acești SECRETORI DE VENIN VEȘNIC DE SERVICIU?! Deși majoritatea lor covârșitoare nu folosesc și nu vor folosi transportul în comun, deși fără excepție, sunt convins, au smartphone-uri, au declanșat o adevărată isterie împotriva mea, ba că ce-o să se facă ei dacă nu au smartphone-uri, ce-o să se facă dacă nu au nici măcar un simplu telefon să trimită un sms, etc., etc.
Ei bine, eu voi merge înainte! TIMIȘOARA VA CONTINUA SĂ SE DEZVOLTE ÎN CONCEPTUL DE SMART CITY, iar acești cârcotași n-au decât să cârâie cât vor! Așa au făcut -aceiași indivizi, aproximativ, căci aceiași sunt, peste tot!- și când am introdus, în premieră națională, plata parcării exclusiv de pe telefon. Și timpul a demonstrat ce bine am făcut!„, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.
In urma cu cateva zile, fostul director al Societatii de Transport Timisoara Sorin Supuran, proaspat demis din functie de Consiliul de Administratie al STPT format din apropiati ai edilului sef, explica ca nu pot fi obligati calatorii sa foloseasca un singur mod de plata pentru bilete. Mai mult Supuran anunta ca Societatea cauta solutii in acest sens si avusese deja o prima intalnire cu reprezentanti ai boardului de la Telekom, de la Timisoara si Bucuresti, care au venit sa prezinte variante de ticketing care au fost implementate in mai multe orase, cum ar fi Oradea sau Bucuresti.
„Am cerut solutii de la mai multi parteneri, s-au angajat ca in data de 10 august sa ne reintalnim. Noi vom pune la dispozitia publicului mai multe sisteme de taxare, prin SMS, prin cititoare de carduri. Cetatenii sa aleaga varianta de plata, pentru ca asa va creste volumul de incasari. Aplicatia actuala ramane in uz, dar nu putem obliga cetatenii sa foloseasca o singura modalitate de plata„, explica joi Sorin Supuran, care de vineri nu mai este director la STPT.
sursa: www.opiniatimisoarei.ro
Asadar ramane stabilit stimati colegi si colege de forum si pasiune..suntem o gasca de vipere si hateri handicapati...EL Insusi dixit...Ma simt onorat sa fac parte din clubul select al celor care nu sunt cameleoni politici...care azi se imbratiseaza in campanie cu pinochio bojin si apoi se injura prieteneste pe facebook cu acelasi om... Mai putin si se va prinde Cel Mai Destept si Cel Mai Compentent si Cel Mai Cinstit dintre primarii in viata ca suntem toti din statul paralel..ca doar nu degeaba avem si sub forum in limbi straine si povestim despre transportul in comun din alte parti ale lumii..clar suntem vanduti pe un pumn de dolari agenturilor straine...


#2465
Postat 29 iulie 2018 - 10:30
#2466
Postat 29 iulie 2018 - 12:07
#2467
Postat 08 august 2018 - 18:24
Citeaza
#2468
Postat 10 august 2018 - 15:35
Momentan secret, cu cateva spoilere totusi:
http://www.tion.ro/c...conturi/2092314
Idei principale:
- prea multe gratuitati. Nu ar fi o problema pt STPT daca primaria ar livra banii la timp pt ele.
- primaria nu plateste la timp ce datoreaza STPT; deja asta e arhicunoscut
- lucrari care nu respecta AC
- lucrari care nu au AC dar deja se executa si cer decontari
- lucruri dubioase pe la atribuirea si executia contractelor
- piese de schimb si carburanti la suprapret. Asta nu stiu cat de adevarat e; nu cred ca ar fi putut cumpara piese direct de la sediul Mercedes

- ceva iphone 10, samsung, tablete cumparate si care sunt date disparute.
- masini de serviciu utilizate in weekend si in scop personal. Aici sa fim seriosi, cred ca toti facem asta cand prindem ocazia, indiferent ca suntem la stat sau cei care lucreaza la privat.
Cum se vede totul de la mine, din exterior, fara sa stiu ce se intampla pe acolo: nu iasa fum fara foc. Probabil ceva ceva pute pe acolo, se mai face un comision pe ici-colo, dar nu cred totusi ca e chiar asa apocaliptic cum incearca sa prezinte.

Aceasta postare a fost editata de RB93: 10 august 2018 - 15:37
#2469
Postat 10 august 2018 - 18:02
RB93, la 10 august 2018 - 15:35, a spus:
- masini de serviciu utilizate in weekend si in scop personal. Aici sa fim seriosi, cred ca toti facem asta cand prindem ocazia, indiferent ca suntem la stat sau cei care lucreaza la privat.
Sper pentru tine sa nu citesca nimeni de la interprinderea unde lucrezi. Privatii au reguli stricte, care daca nu sunt respectate... zbori!
#2470
Postat 10 august 2018 - 18:21
Pentru carburanti avem contract cu Lukoil, la un pret foarte avantajos, mai mic decat pentru mine (sa zicem) care iau ca persoana fizica de la aceasi pompa a Lukoil.
#2471
Postat 10 august 2018 - 18:32
RB93, la 10 august 2018 - 15:35, a spus:
- piese de schimb si carburanti la suprapret. Asta nu stiu cat de adevarat e; nu cred ca ar fi putut cumpara piese direct de la sediul Mercedes

Din cate stiu eu, putea sa le cumpere fara problene, ei nu chiar de la sediul Mercedes, dar de la reprezentanta Mercedes cu siguranta. Evident ca pretul ar fi fost mai convenabil mai ales ca nu cumpara sa zicem 1 filtru de motorina ci cateva zeci..nu doar un kit de ambreiaj ci din nou mult mai multe..si tot asa.. Evident ca firma capusa nu le vinde la pret mai mic ca si reprezentanta ca doar nu face srl ul de apartament piese mercedes in cuptorul din bucatarie. Le ia tot de la sursa si isi pune adaosul nesimtit.
Singura problema in ecuatie este decontarea, reprezentanta sau un dealer serios nu se milogea luni de zile sa incaseze facturile si intre timp sa livreze alte piese. Asa ca s-a introdus "in circuit" aceasta firma care sa astpte dupa bani..dar prin adaos sa fie acoperita asteptarea. Intrebarea este daca nu intentionat nu se decontau piesele de schimb la timp de catre primarie..tocmai ca sa se acumuleze aceste intarzieri..si o parte din adaos sa se intoaca in niste buzunare din CD Loga..
Tot din acel articol acele cateva telefoane se zice ca erau vreo 38..toate Iphone X si Samsung de ultim model..si vreo 15 tablete de care nimeni "nu stie nimic". E adevarat ca din cate stiu eu dispozitivele Apple au acea functie de localizare dupa IMEI bine implementata, asadar daca ar face Curtea de Conturi (ca banuiesc ca primaria nu are nici un interes..stie ea de ce) o sesizare catre politie sub forma de plangere penala de furt...usor s-ar localiza in ce buzunare de sefi din primarie sau in ce posete de consiliere de imagine, secretare si consiliere pe facebook odihnesc si se rasfata aceste aparate electronice.
Perfect de acord cu colegul nostru Cseh..la privat e strict urmarita utilizarea vehicolelor si consumul de carburant. Hai sa zicem ca daca ai in drum un Kaufland te mai poti abate 1 km desi se poate si acolo sa fi taxat la salariu datorita GPS ului..dar IN NICI UN CAZ plimbari cu masina RATT la Berlin, Bruxelles si in restul Europei dupa cum se pare ca a facut Culita Chis...eternul angajat "reevaluat" si acum adorat a lui EL Insusi..exact acelasi Culita Chis care a fost reprezentantul primariei in CA pe vremea lui Goia si care iata avea interese personale sa nu dezvaluie haosul si problemele existente..
Cu ocazia asta am aflat si noi cine se plimba cu autocarul care a fost cumparat odata cu autobuzele Mercedes articulate...oficial se spunea pentru deplasari contra cost a unor echipe sportive...se pare ca de fapt pentru plimbari decontate din pix si neachitate a celor "alesi" de catre stimabilii nostri alesi..probabil excursii de documentare a amantelor la shopping la Pandorf si la targul de Craciun din Viena....
Ei dar totul revine la normal, noul "prim-ministru" a multumit din adancul inimii geniului din CDLoga pentru ca le-a facut cinstea sa achite o parte din salarii si bani pentru ANAF..."implicarea maxima a domnului primar" parca au fost cuviintele folosite. Asadar ne intoarcem cam de unde am plecat...restul este tacere...
#2472
Postat 10 august 2018 - 21:14
cseh_17, la 10 august 2018 - 18:02, a spus:
E ok ca nu am treaba cu privatii.

Nu stiu cum e in tara unde lucrezi sau pe la multinationale, dar cunoscutii mei cu masini de servici (firme de constructii, instalari, agenti vanzari - locale) le folosesc si in interes personal, cu acordul superiorului direct. E drept ca nu merg cu ea prin alte tari (nici nu pot fara procura parca) ci doar local.
Divaghez putin cu o mica povestioara. Un prieten la scurt timp dupa angajare avea nevoie sa foloseasca masina de servici in interes personal.
A cerut voie, i s-a dat si a zis sa-i retina din salar un plin.
I s-a raspuns razand ca nu sta firma in cateva plinuri de benzina pe luna ...
Eu nu ma refeream ca le folosesc pe ascuns ci ca sigur in multe locuri te lasa si in scop personal. Dar poate era o parere gresita, datele de intrare fiind limitate doar la cei din jur.
Florin.B RATT, la 10 august 2018 - 18:21, a spus:
Pentru carburanti avem contract cu Lukoil, la un pret foarte avantajos, mai mic decat pentru mine (sa zicem) care iau ca persoana fizica de la aceasi pompa a Lukoil.
Eu doar am enumerat ce scria in articol.
Ma bucur sa citesc ce scrii, asa e si normal.
Aceasta postare a fost editata de RB93: 10 august 2018 - 21:15
#2473
Postat 10 august 2018 - 23:11
#2474
Postat 12 august 2018 - 11:40
RB93, la 10 august 2018 - 21:14, a spus:

Nu stiu cum e in tara unde lucrezi sau pe la multinationale, dar cunoscutii mei cu masini de servici (firme de constructii, instalari, agenti vanzari - locale) le folosesc si in interes personal, cu acordul superiorului direct. E drept ca nu merg cu ea prin alte tari (nici nu pot fara procura parca) ci doar local.
Divaghez putin cu o mica povestioara. Un prieten la scurt timp dupa angajare avea nevoie sa foloseasca masina de servici in interes personal.
A cerut voie, i s-a dat si a zis sa-i retina din salar un plin.
I s-a raspuns razand ca nu sta firma in cateva plinuri de benzina pe luna ...
Eu nu ma refeream ca le folosesc pe ascuns ci ca sigur in multe locuri te lasa si in scop personal. Dar poate era o parere gresita, datele de intrare fiind limitate doar la cei din jur.
Eu doar am enumerat ce scria in articol.
Ma bucur sa citesc ce scrii, asa e si normal.
Pai hai sa iti dau un exemplu de la noi. Avem 4-5 BMW i3 in dotare. (restul sunt masini inchiriate la nevoie. In afara se cam procedeaza asa, daca nu circuli cu masina zeci de mii de km). In fine, ideea e, ca aceste masini le poti folosii STRICT in interes de servici (drumul catre si de la locuinta, nu se considera in interes de servici) iar fiecare km parcurs este semna cu sange. Si aici nu vorbim de carburanti si alte chestii, masinile fiind electrice. Insa la alte firme care au masini cu combustie interna, este la fel.
Aici in DE, altfel este practica. Cei care primesc masini, primesc un buget alocat, si isi cumpara din acel buget, ceea ce isi doresc. Masina apartine firmei, insa angajatul are grija de ea. In cel mai fericit caz, i se deconteaza pe luna o suma x pentru combustibil. In rest, treaba ta. Si aici vorbesc de la cel mai de jos, pana la directori.
Iar varianta si mai comuna, este cea pe care am expus-o deja, si anume masini inchiriate pe perioade limitate.
Florin.B RATT, la 10 august 2018 - 23:11, a spus:
Afirmatia vine direct de la Supuran. Am auzit eu din interviul acordat. Acuma omul nu cred sa minta... Ca autobuzele alimenteaza la Lukoil, vedem si noi... Care o fi insa adevarul ascuns...
#2475
Postat 12 august 2018 - 19:43
Stiu ca pretul e mai mic din calculul ce ne este facut atunci cand depasim cota alocata sau norma de consum si se retine din salariu.
Daca asculti atent ce spune dl. Supuran, o sa vezi ca nu e vorba de carburantul vandut STPT si nici de Lukoil, ci de alta companie ce vindea in afara de piese de schimb si carburant, dar noua ne livra piese, nu carburant.
#2476
Postat 15 august 2018 - 11:31
Chiș Culiță, șeful Direcției Tehnice: Administrația Robu este vinovată pentru situația de la STPT (RATT)
În 17 mai 2018, Chiș Culiță, șeful Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, a înregistrat la STPT un document în care acuză în mod direct administrația Robu pentru situația de la societatea de transport.
Este vorba despre raportul administratorilor pe anul 2017 la STPT, în care Chiș Culiță arată faptul că societatea de transport se află într-o situație foarte dificilă datorită Primăriei Timișoara, care avea la 31 decembrie 2017 datorii către STPT în valoare de, atenție, 21.214.712 lei, reprezentând facturi servicii neachitate.
În urma unui proces pierdut la ÎCCJ în anul 2016, RATT(STPT) a fost obligată să plătească către ANAF 68.869.657 de lei (TVA și penalități calculate începând cu anul 2010). STPT a obținut eșalonarea datoriei prin plăți lunare pe o perioadă de 5 ani, prin decizia de eșalonare nr.9571/30.09.2016, respectiv plăți în cuantum de 1.147.827 de lei pe lună către ANAF la care se adaugă obligații fiscale curente.
Chiș Culiță a arătat în raport că din cauza neîncasării la timp a facturilor emise către Primăria Timișoara, STPT a întârziat plățile lunare către ANAF, fapt ce a condus la pierderea facilității de eșalonare și la alte dobânzi și penalități de întărziere foarte mari, calculate de ANAF, în cuantum de 1.889.742 de lei – doar pe anul 2017, cheltuieli care sunt nedeductibile fiscal.
Pierzând facilitatea de eșalonare a datoriilor către ANAF și fiind obligată la plata întregii sume (n.r. în septembrie 2017 au mai rămas puțin peste 56.000.000 de lei), ANAF a mai acordat o șansă societății de transport prin decizia de menținere a eșalonării plăților nr.6143/13.09.2017.
Redăm mai jos poziția asumată de Chiș Culiță în Raportul Administratorilor pe anul 2017 (raport pe care îl găsiți la finalul articolului sau pe site-ul STPT):
“La sfârșitul exercițiului (la finalul anului 2017), datoriile totale se ridicau la valoarea de 84.449.753 de lei, iar creanțele totale nete de 24.710.453 de lei (sume neîncasate), din care Municipiul Timișoara 21.214.712,5 lei.
(…)Din cauza neîncasării la timp a compensației de transport (servicii facurate de STPT primăriei), entitatea (STPT) a întărziat la plata ratelor de eșalonare și ca urmare ANAF a constatat pierderea eșalonării, reacordată apoi în baza solicitării noastre (…).
Consecința directă a neachitării la termen a obligațiilor curente și a ratelor din decizia de eșalonare, a dus la instituirea de dobânzi și penalități de întărziere foarte mari, cheltuieli nedeductibile fiscal, acestea fiind în 2017 în sumă de 1.889.742 de lei, care au reprezentat pentru societate o cheltuială suplimentară” arată Chiș Culiță în raportul administratorului din 17 mai 2018.
Timișoara poate pierde toate mijloacele de transport în comun aflate sub sechestru asigurator pus de ANAF (vezi întreaga listă la finalul articolului).
În aceste condiții, caz incredibil dar cât se poate de adevărat, în perioada când STPT nu plătise salariile angajaților de 2-3 luni și în perioada în care primăria Timișoara are datorii foarte mari către STPT, Robu a solicitat în iulie 2018 directorului STPT, printr-un mesaj privat(vezi aici), să vireze Primăriei Timișoara o mare parte din profitul obținut în anul 2017 de către societatea de transport.
În raport, Chiș Culiță a uitat să menționeze prejudiciile cauzate chiar de el societății de transport, prin eșecul vaporetto – costuri mari de întreținere care aduc 0 lei, minibuze care stau în garaj, autoturism SUV folosit ilegal ani de zile – dezvăluire făcută de Sorin Supuran, datorii vechi de 2.000.000 de lei către STPT ale asociației unde este Chiș Culiță președinte – dezvăluire făcută de Sorin Supuran, etc.
Ar mai fi de menționat faptul că în raportul primarului pe anul 2017, disponibil pe site-ul primăriei (vezi aici), Nicolae Robu nu a prezentat situația expusă de Chiș Culiță și cifrele reale ale dezastrului.
Raportul administratorilor STPT la 31.12.2017 publicat pe site-ul STPT(vezi cap.III rezultate financiare)
Proces verbal de sechestru ANAF pentru bunurile STPT nr. 2016-00046197339252-HCA
sursa: wwww.pentrutimisoara.ro
#2477
Postat 15 august 2018 - 20:33
M-as bucura sa se faca odata si odata ordine atat la STPT cat si la Primarie iar gasca sa ajunga la puscarie....
#2478
Postat 28 august 2018 - 16:43
Citeaza
#2479
Postat 29 august 2018 - 10:09





Sincer citind pana la capat...I am speachless....
Document: Licitație pentru transportul public. Robu și Chiș Culiță plănuiesc să conducă STPT în faliment
STPT(RATT) este hărțuită financiar de un grup de interese condus de Robu și Chiș Culiță. În ultimul document pe care îl prezentăm, Robu și Culiță au organizat pe ascuns, ziua ca hoții, o licitație pentru concesionarea serviciului de transport public metropolitan către o altă firmă decât STPT.
Licitația nu a fost înscrisă în SEAP, fiind publicată doar într-un supliment la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, în luna februarie 2018, de către Asociația Societatea Metropolitană de Transport Timișoara.
Din textul documentului reiese că se dorește concesionarea serviciului de transport public metropolitan către firma câștigătoare pe o perioadă de 15 ani, începând cu februarie 2019.
Documentul este aici: Licitatie concesionare transport public Timisoara 2018.
Evident, STPT nu poate participa la licitație având datorii imense la stat și la fel de evident nu se face nimic fără ordinul primarului Nicolae Robu.
80% din veniturile STPT sunt în pixul lui Robu și al directorului-președinte Chiș Culiță. Prezentăm mai jos acțiunile bine calculate împotriva STPT:
În aprilie-mai 2017 auditorul financiar de la STPT lansează cel mai puternic semnal de alarmă către Consiliul de Administrație, atrăgînd atenția că activul net a scăzut la un nivel catastrofal, iar potrivit legii, CA trebuie să decidă dizolvarea societății sau mărirea capitalului social. Semnalul a fost tratat cu indiferență maxima. Documentul este aici: Raport de Audit la 31.12.2016.
Din 2017 primăria Timișoara, cu rea-credinţă, a început să nu mai plătească facturile către STPT, chiar dacă plățile erau prevăzute în sumele din bugetul alocat la începutul anului.
În ianuarie 2018 Primăria Timișoara avea restanțe către STPT în valoare de 21 de milioane de lei, pentru ca în iulie 2018 să înregistreze restanțe de aproximativ 14 milioane de lei.
În 2018, Asociația Societatea Metropolitană de Transport Timișoara(președinte Chiș Culiță) avea restanțe către STPT în valoare de aproximativ 2 milioane de lei – dezvăluire din conferința de presă a dl Sorin Supuran.
În februarie 2018, Robu și Chiș Culiță organizează pe ascuns licitație pentru a lua de la STPT serviciul de transport public metropolitan și pentru a diminua și mai mult veniturile societății. Documentul este aici: Licitatie concesionare transport public Timisoara 2018.
În mai 2018 auditorul financiar de la STPT lansează cel de-al doilea semnal de alarmă, indicănd că STPT nu mai are nicio șansă de supraviețuire fără mărirea capitalului social. Și de această dată semnalul a fost tratat cu indiferență.[/u] Documentul este aici: Raportul de audit la 31.12.2017
raport audit 2017 STPT
În iulie 2018 Robu solicită directorului STPT, într-un mesaj privat vezi aici, să pornească formele pentru a trimite către primărie mare parte din profitul înregistrat în 2017(9 milioane de lei, dividende), în condițiile în care Primăria Timișoara era datoare vândută la STPT, iar societatea de transport nu mai avea lichidități pentru salarii.
STPT nu a mai reușit să achite la timp impozitele către ANAF, în principal din cauza celor doi rău platnici: Primăria Timișoara și asociația condusă de Chis Culiță, fiind penalizată cu alte milioane de lei de către ANAF. O spune chiar Chiș Culiță din dubla postură de „călău” și „victimă” – vezi aici.
În perioada 2015-2018 Robu și Chiș Culiță au fost în spatele achizițiilor neperformante plasate către RATT-STPT. Este vorba despre tramvaiele Armonia, Vaporetto și minibuze Mercedes.
Chiș Culiță este în conducerea STPT, în conducerea Primăriei Tmișoara și este președinte al Asociației Societatea Metropolitană de Transport Timișoara
Chiș Culiță este președintele Asociației “Societatea Metropolitană de Transport Timișoara”, entitate formată din Municipiul Timișoara – membru fondator și primării învecinate cu Timișoara, asociație care a primit dreptul, prin concesiune, de la UAT-urile membre, de a gestiona serviciul de transport persoane pe rute metropolitane(Timișoara – comune din Timiș). Chiș Culiță este de mulți ani membru în Consiliul de Administrație(CA) la STPT, având în unele perioade și funcția de președinte al CA al STPT. Chiș Culiță este și șeful Direcției Tehnice a Primăriei Timișoara transformată recent în Direcția Edilitară, care are în sarcini tocmai gestionarea și monitorizarea transportului public, inclusiv relația contractuală a STPT cu Primăria Timișoara.
Miza falimentării STPT: preluarea întregului serviciu public de transport de către asociația condusă de Chiș Culiță și delegarea serviciului către un SRL.
[u]PS: Tot în 2018, la propunerea lui Robu, majoritatea consilierilor locali au votat ca gestiunea serviciului vaporetto să fie făcută de către STPT doar în perioada implementării proiectului(vezi aici Hotararea Consiliului Local 167/03.04.2018).
sursa:www.pentrutimisoara.ro
#2480
Postat 30 august 2018 - 11:31