Citeaza
Sa inteleg ca statiile vor fi pe marginea drumului si calatorii vor traversa benzile circulate ca sa urce in tramvai, ca pe Dorobantilor?
Da, iata o alta intrebare buna de tot...
Niciodata n-am sa inteleg de ce se fac schimbari, reamenajari si "modernizari" doar asa de dragul lor si nicidecum pentru a obtine niste avantaje in urma acestor schimbari...
Fundatia carosabilului de pe strada Ardealul este facuta din beton armat intr-un strat destul de gros (25-35 cm) si a fost facuta astfel pentru camioanele care urmau sa deserveasca Comtim-ul din Freidorf...Sa vi acum si sa spargi aceasta fundatie serioasa pentru a pune in locul ei linia de tramvai, mi se pare o tampenie mare,...ca apoi sa faci noul carosabil tocmai pe langa vechiul traseu betonat si cu o fundatie discutabila care poate tine 10 ani sau nici atat...
Aseara, cu totul intamplator m-am uitat la Z1 TV (Zagreb 1 TV - nu-i vorba de postul public) si am prins o emisiune de talk-show in care singurul invitat era purtatorul de cuvant al ZET Zagreb...Omul era foarte bine pregatit si informat astfel incat putea raspunde la toate intrebarile moderatoarei dar si intrebarilor venite in direct pe linia telefonica, mai toate intrebarile fiind de nemultumire fata de anumite aspecte legate de transportul in comun din Zagreb. Insa purtatorul de cuvant a reusit (zic eu) sa le explice oamenilor/telespectatorilor din ce cauze apar aceste probleme, ii linistea spunandu-le ca se cauta solutii la unele probleme expuse, le lua apararea conducatorilor de vehicule in anumite situatii semnalate de telespectatori, intregul dialog purtandu-se pe un ton impaciuitor....
Pensionarii (ca peste tot!?) isi faceau griji ca nu vor putea sa-si achizitioneze, respectiv sa-si incarce/valideze cardurile pentru anul viitor intrucat n-a inceput inca operatiunea...I-a linistit spunandu-le sa nu-si faca griji, este inca devreme pentru acest lucru iar pe de alta parte in aceasta perioada transportul in comun este gratuit incepand din
26 noiembrie pana in 8 ianuarie, de
Advent si mai mult decat acesta...
Pana si funicularul din Zagreb este gratuit in aceasta perioada iar programul este prelungit seara pana la ora 22 sau 24 (n-am retinut exact) de la 9-10 de dimineata...
A vorbit si de multe altele legate de dezvoltarea ZET-ului si toate astea le-am prins in ultimele 30-40 de minute ale emisiunii...
Imediat m-am gandit ce binevenit ar fi fost un astfel de "dialog" intre RATT si timisoreni prin intermediul mass-mediei...Lipsa unui astfel de dialog, a unei astfel informari din partea RATT-ului, duce la scene la care asistam aproape zilnic intre calatori si conducatorii de vehicule ai RATT...
Mereu am sustinut de-a lungul timpului necesitatea unei astfel de relatii intre calatori si RATT...Asa ar creste si respectul reciproc...