STP Timișoara Forum: Stiri despre transportul in comun din Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (141 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »

Stiri despre transportul in comun din Timisoara

#1501 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 10 mai 2013 - 17:42

Personal, n-am sustinut niciodata ca pretul biletelor ar fi prea mare sau mare, din contra, cred ca este usor mic. Dar lumea se va vaita (si se vaita) si daca calatoreste gratuit. Eventual ar trebui platiti calatorii de catre RATT pentru ca apeleaza la acesta! :rad:

In schimb am insistat mereu pentru controale in mtc-uri, pentru curatenie, pentru functionarea iluminatului in interior, pentru functionarea SAS-urilor unde e cazul, functionarea afisajelor, uniforme pentru personalul navigant, eliminarea sau reducerea gratuitatilor iar banii astfel "economisiti" sa mearga tot la RATT pe investitii, sistemul de ticketing sa fie folosit spre capacitatea sa maxima, introducerea biletelor electronice cu taxare pe statii (lucru greu de realizat cu actuala mentalitate a calatorilor), anunturi vocale prin SAS de indemnare catre validari si explicatii asupra avantajelor ce decurg din aceasta operatiune, etc...si un lucru foarte important zic eu, mentinerea legaturii intre RATT si populatia orasului, prin emisiuni la posturi de radio si TV, pentru a (se) simti "pulsul" calatorilor, dorintele lor, pentru a se veni in intampinarea acestor dorinte, cand este cazul si posibil, sa existe cumva un "dialog" continuu intre regia de transport si populatie...Nici vorba de asa ceva!!! Doar comunicate de presa! Rece, foarte rece!

Personal, nu l-am vazut niciodata pe domnul Goia la vreun post local TV intr-o emisiune de informare de cand este sef mare la RATT...Si atunci, daca nu accepti dialogul cu populatia, chiar daca vei auzi si pareri foarte critice, nu te poti astepta la o "relatie" foarte buna cu aceasta...

Actuala conducere a RATT-ului mi se pare una foarte inchisa in relatia cu calatorii, parca ar avea alte preocupari decat cele de transport in comun, de parca ar avea ceva de ascuns...
Iar cu participarea primarului s-ar putea sa avem "surprize" mari in viitorul apropiat, in domeniul acesta...Tare mi-e teama!...
0

#1502 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30188
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 mai 2013 - 22:28

Vezi postareamile, la 10 mai 2013 - 17:42, a spus:

Personal, n-am sustinut niciodata ca pretul biletelor ar fi prea mare sau mare, din contra, cred ca este usor mic.

Nici nu am spus asa ceva. Era vorba de comentariile la articolul din ziar.
0

#1503 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3163
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 mai 2013 - 14:04

Vezi postareamile, la 10 mai 2013 - 17:42, a spus:

Dar lumea se va vaita (si se vaita) si daca calatoreste gratuit.

Sa nu generalizam, nici cel care a comentat acolo nu spune ca peste tot e rau, in mare lumea se plange de tramvaie si pe buna dreptate.
Si sa fim seriosi de ce nu s-ar plange cineva de tramvaie si ca pretul acolo e oricum prea mare pentru cat se ofera (avand in vedere ca acolo sunt cei mai multi calatori), eu de exemplu nu am nici un alt mijloc de transport spre centru sau alta locatie inafara de tramvai, dar cand s-au facut achizitii de autobuze, pretul la bilet s-a marit pentru toate mijloacele, conditiile imbunatatindu-se doar intr-o parte, parte pe care eu o utilizez odata de 2 ori pe an si asta doar daca nu vreau sa merg pe jos. Cu toate astea am platit mereu bilet sau abonament cu gandul ca banii pe care ii dau se vor folosii pentru imbunatatirea conditiilor. Cand am primit gratuit nu m-am bucurat deloc de acest lucru, dar oricum in scurt timp s-a ridicat acea gratuitate de 100%, iar in cateva luni nici pe cea de 50% nu o voi mai avea, iar atunci va incepe "distractia".

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 11 mai 2013 - 14:58

0

#1504 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 mai 2013 - 15:50

Vezi postareaGygyman6, la 11 mai 2013 - 14:04, a spus:

Sa nu generalizam, nici cel care a comentat acolo nu spune ca peste tot e rau, in mare lumea se plange de tramvaie si pe buna dreptate.

Si eu ma plang de tramvaie insa nu sustin achizitia de tramvaie noi (straine) pentru ca au pretul umflat cu pompa. Probabil ca cu tramvaiele aradene as fi deacord daca se vor si produce in serie. Raportul pret-calitate deocamdata mi se pare OK la Arad, desi in general toate produsele noi sunt de proasta calitate. Iti iau doar ochii!

Si sa fim seriosi de ce nu s-ar plange cineva de tramvaie si ca pretul acolo e oricum prea mare pentru cat se ofera (avand in vedere ca acolo sunt cei mai multi calatori),...

Nu pretul biletului este mare ci mizeria din tramvaie este mare!

...eu de exemplu nu am nici un alt mijloc de transport spre centru sau alta locatie inafara de tramvai, dar cand s-au facut achizitii de autobuze, pretul la bilet s-a marit pentru toate mijloacele, conditiile imbunatatindu-se doar intr-o parte, parte pe care eu o utilizez odata de 2 ori pe an si asta doar daca nu vreau sa merg pe jos. Cu toate astea am platit mereu bilet sau abonament cu gandul ca banii pe care ii dau se vor folosii pentru imbunatatirea conditiilor. Cand am primit gratuit nu m-am bucurat deloc de acest lucru, dar oricum in scurt timp s-a ridicat acea gratuitate de 100%, iar in cateva luni nici pe cea de 50% nu o voi mai avea, iar atunci va incepe "distractia".

Nu incepe "distractia" ci dai piept cu viata ... reala ... din Romania!!! Venituri mici, preturi mari pentru astfel de venituri! Discrepanta majora!

Aceasta postare a fost editata de mile: 11 mai 2013 - 15:52

0

#1505 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 mai 2013 - 17:53

Citeaza

preturi mari pentru astfel de venituri! Discrepanta majora!

Exact prima etapa din cele enumerate de mine: alinierea salariilor la cele din EU, sau macar la ajutorul de somaj al celor din EU. :mellow:
0

#1506 Useril este offline   Horatius 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 285
  • Inregistrat: 12 februarie 09
  • Interese:IT,Sport(Tenis de cimp,Natatie,Karate,Calarie)Muzica Clasica,Populara si Pop)Pictura

Postat 23 iunie 2013 - 19:26

Buna dragi colegi de FORUM!!! :welcome:
O declaratie a Viceprimarului care o gasiti si pe TION!Linkul meu

Citez:

Chiar dacă lugojenii se bucură deja de transport public gratuit, Stoia spune că orice comparaţie a Lugojului cu Timişoara nu-şi are rostul, pentru că vorbim de alte dimensiuni şi alţi bani în cazul nostru.

„Trebuie făcut un calcul foarte riguros, domnul primar spunea că există nişte evaluări care duc la o diferenţă aparent nesemnificativă între subvenţionarea 100% şi ceea ce se întâmplă actualmente. Oricum subvenţionăm. Toată lumea circulă gratis: pensionarii pentru că-s pensionari, elevii pentru că-s elevi, studenţii pentru că-s studenţi… Mai este un segment de oameni care merg la lucru şi produc bani – ăia plătesc, ăia-s fraierii. În condiţiile astea, eu consider că vestea mare pe care a dat-o colegul nostru de partid, primarul Lugojului (n.r. – Francisc Boldea), este publicitară şi este foarte captatoare de interes. A apărut pe toate posturile naţionale treaba asta, în sensul în care ambele autobuze şi cele două microbuze care transportă publicul călător din Lugoj o să fie gratuit. Orice comparatie cu transportul în comun din Timişoara nu-şi are rostul. E vorba de alte dimensiuni, de alte costuri. Oricum, Timişoara subvenţionează şi acum undeva, eu consider că, dincolo de 70% din costurile transportului, deci e vorba dacă se pot aranja de aşa manieră costurile încât creşterea să nu fie semnificativă faţă de situaţia actuală. Lugojul, na, e un oraş draguţ…”, a declarat, zilele trecute, viceprimarul Traian Stoia.
Primarul Nicolae Robu a dezvăluit, în cursul şedinţei de consiliu local din această săptămână, că vrea gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru toată lumea, afirmând că nu exclude ca acest lucru să devină realitate până în 2015.
În prezent, în Timişoara beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pensionarii, preşcolarii, elevii din ciclul primar şi gimnazial, liceenii, studenţii, angajaţii Casei Faenza, angajaţii Salvo şi cei ai Serviciului de Ajutor Maltez, beneficiarii Legii 416 din 2001 privind venitul minim garantat, beneficiarii legilor 341 din 2004, 44 din 1994 şi 309 din 2002, cetăţenii de onoare ai oraşului şi multe alte categorii de persoane. Pentru aceştia RATT primeşte subvenţii de la bugetul local. Consiliul Local a aprobat acordarea unei compensaţii de 65% de la bugetul local pentru acoperirea costurilor de exploatare ale operatorului de transport în vederea asigurării de gratuităţi şi reduceri, iar Robu explica, la finele anului trecut, că RATT primeşte circa 3,5 milioane de lei pe lună. Dacă vorbim despre călătorii plătitori de bilete şi abonamente, reprezentanţii RATT spun că încasează lunar de la aceştia circa 3 milioane de lei, potrivit încasărilor din 2013.
0

#1507 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 iunie 2013 - 20:13

Vezi postareaHoratius, la 23 iunie 2013 - 19:26, a spus:

ambele autobuze şi cele două microbuze care transportă publicul călător din Lugoj
:rad_masa: :rad_masa:

Ce e mai interesant e faptul ca la cate gratuitati avem in oras, membri familiilor angajatilor RATT au ramas fara gratuitate, chiar daca plateau impozit pe valoarea acestor abonamente. -_-
La cate gratuitati se acorda, macar familiile angajatilor sa participe la incasari cu ceva. ;)
2

#1508 Useril este offline   nad 

• Membru activ
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 05 martie 08

Postat 23 iunie 2013 - 21:29

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 23 iunie 2013 - 20:13, a spus:

Ce e mai interesant e faptul ca la cate gratuitati avem in oras, membri familiilor angajatilor RATT au ramas fara gratuitate, chiar daca plateau impozit pe valoarea acestor abonamente. -_-
La cate gratuitati se acorda, macar familiile angajatilor sa participe la incasari cu ceva. ;)

Imagine postata
Da ,chiar asa,s-a taiat gratuitatile membrilor de familie si chiar si celor care au lucrat la RATT 30-40 de ani dar au domiciliul in comune limitrofe!
2

#1509 Useril este offline   Horatius 

• Membru activ
  • Postari: 285
  • Inregistrat: 12 februarie 09
  • Interese:IT,Sport(Tenis de cimp,Natatie,Karate,Calarie)Muzica Clasica,Populara si Pop)Pictura

Postat 23 iunie 2013 - 21:45

Vezi postareanad, la 23 iunie 2013 - 21:29, a spus:

Imagine postata
Da ,chiar asa,s-a taiat gratuitatile membrilor de familie si chiar si celor care au lucrat la RATT 30-40 de ani dar au domiciliul in comune limitrofe!

VA DATI SEAMA CINE NE CONDUC!!!RESPECTUL ESTE O DEVIZA A MEA!ACUM ISI BAT JOC DE TOTI TIMISORENII DE LA RATT PINA LA CEL DE PE STRADA!!!
0

#1510 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 24 iunie 2013 - 11:42

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 23 iunie 2013 - 20:13, a spus:

De când? Nu ştiam. Soţia mea circulă încă cu cardul primit de la RATT.
0

#1511 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 iunie 2013 - 16:59

Sunt cateva luni bune de cand s-a aplicat asta. Vezi pe fluturas ca nici impozitul nu mai apare.
0

#1512 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10

Postat 27 iunie 2013 - 10:49

Atunci, soţia mea ce face? Îşi cumpără abonament?
Hai că asta ar fi chiar culmea. Când 3/4 din timişoreni circulă gratuit, membrii familiilor noastre să plătească?????? :nervos:
1

#1513 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 iunie 2013 - 10:56

Daca vrea sa circule legal, da. :( Si eu sunt in aceasi situatie (si multi altii)
1

#1514 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2366
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 27 iunie 2013 - 16:07

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 iunie 2013 - 10:56, a spus:

Daca vrea sa circule legal, da. :(

din pacate asta e mentalitatea primariei...ai deci esti vinovat...cine face greseala sa munceasca si sa castige un venit...sa se invete minte si sa plateasca....ceilalti...e voie pe gratis...ca doar nu au de unde si macar liber la calatorii nelimitate sa le dam.... :nervos:
0

#1515 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 04 mai 12
  • Interese:Tramvaie
    Muzica

Postat 08 iulie 2013 - 17:59

Tramvai sarit de pe sine pe Calea Buziasului

Circulaţia tramvaielor a fost blocată, luni, timp de câteva ore, pe Calea Buziaşului din Timişoara, după ce un vagon de pe linia 4 a deraiat. Echipele de intervenţie ale RATT au folosit o macara pentru a repune tramvaiul pe şine.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timişoara spun că tramvaiul de pe linia 4 a deraiat din cauza unei defecţiuni tehnice pe Calea Buziaşului.
„A fost o problemă tehnică la boghiuri. Circulaţia a fost întreruptă de la ora 13.40 între AEM şi Optica, dar călătorii care circulă pe linia respectivă au avut la dispoziţie un autobuz. Echipele noastre au intervenit pentru a remedia problema. În momentul deraierii nu se afla niciun călător în tramvai, din informaţiile primite de la angajaţii noştri de pe teren”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al RATT, Cosmin Bradu, la o oră şi jumătate de la producerea evenimentului, când situaţia nu era încă remediată.
Angajaţii Regiei au intervenit cu o macara pentru a ridica tramvaiul şi a-l repune pe şine.

Sursa articolului

Chiar de ziua transportului in comun... :o :( :cry: :no:

Aceasta postare a fost editata de Andy Wegmann: 08 iulie 2013 - 18:17

0

#1516 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3163
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 08 iulie 2013 - 18:42

Daca in poza e tramvaiul cu pricina... pfff sper sa nu fi plesnit articulatia ca vad ca e cam indoita destul de tare tramvaiul.

Si ma indoiesc ca boghiul e devina, la cum e linia acolo...

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 08 iulie 2013 - 20:10

0

#1517 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 08 iulie 2013 - 18:48

Nu numai acolo e!!! Daca stam sa ne gandim mai bine, intre AEM si BANATU e limita de viteza; 30 km/h, care de UNII e depasita cu usurinta, ajungand chiar si la 40, ba chiar 50 de km/h. Repet, UNII. Dar daca tot suntem la capitolul ''linii'', nu as vrea sa reamintesc linia 7, Emil Zola, Sagului etc, si pentru Torontal aceeasi poveste, dar sa nu intram in amanunte... :ico4:
0

#1518 Userul este online   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 08 iulie 2013 - 19:42

Vezi postareaAndy Wegmann, la 08 iulie 2013 - 18:48, a spus:

Nu numai acolo e!!! Daca stam sa ne gandim mai bine, intre AEM si BANATU e limita de viteza; 30 km/h, care de UNII e depasita cu usurinta, ajungand chiar si la 40, ba chiar 50 de km/h. Repet, UNII. Dar daca tot suntem la capitolul ''linii'', nu as vrea sa reamintesc linia 7, Emil Zola, Sagului etc, si pentru Torontal aceeasi poveste, dar sa nu intram in amanunte... :ico4:

Omule iao mai usor cu aberatile ca tramvaiu nare cum sa aibe asa mare viteza ca statia o are la cativa zeci de m in spate si nu prinde el 30 asa usor.
Si linia asa cum e ea tine tramvaiu fara probleme pe sine, cauza deraieri e boghiul nu linia.
-2

#1519 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 08 iulie 2013 - 21:32

Pana la locul in care a deraiat, linistit poate prinde 30 de km/h. Oricum si eu sunt de parere ca problema este la bogiul 2.
1

#1520 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 08 iulie 2013 - 21:37

Pai nici nu am spus ca a deraiat din pricina liniei ;). Bun, poate ca am exagerat cu 40-50 de km/h, dar, dupa cum a spus si Viktor, prinde linistit 30 km/h, si am vazut cu ochii mei, unele vagoane pe portiuni mici, prind si mai mult, de exemplu 35-38 km/h. :blush:

Aceasta postare a fost editata de Andy Wegmann: 08 iulie 2013 - 21:38

0

Arata acest topic

• (141 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »