Florin.B RATT, la 21 martie 2016 - 19:01, a spus:
@ Florin
Felicitari pentru design.
Atat afisul, cat si statiile in sine sunt reusite - mai ales consola de sticla ... arata bine. Bicicletele puteau fi o idee mai "smechere" sa spunem, dar sunt bune si astea. Motiv pentru care am zis sa-mi fac si eu card sa ma dau cu ele ...
@RATT
1. Trebuie sa te duci la punctul RATT, iti faci card, semnezi, iti trimit parola, etc ... (ca locuitor nu ar fi o problema, insa pentru turisti, cam greu)
2. Am incercat in p-ta 700 sa ridic o bicicleta, pe ecran nu am putut nici cum sa bag PIN-ul, erau si niste angajati de la RATT, astfel incat am spus ca ma lumineaza ei - in prima faza m-au trimis la plimbare, am insistat sa vina ei, expertii .. in cele din urma au desfacut magaoaia pentru a o reseta.
3. Am incercat sa iau o bicicleta de la Kaufland Circumvalatiunii, ecranul de acolo era si mai paralizat ... am stat 2 minute sa treaca la ecranul 2 pentru a baga PIN-ul, ca apoi sa nu ma lase sa bag nici o cifra
4 Ultima incercare a fost in Libertatii unde ecranul a mers perfect (m-am si mirat), merg sa iau bicicleta, cand dau cu cardul, trag de bicicleta, asta nu iasa (am incercat la vreo 3) ... am plecat de acolo si pe drum am sunat la numarul de dispecerat sa nu ia cumva altcineva bicicleta si sa figureze luata de mine. Am inteles de la acel domn ca acea statie avea "cararea pe alta parte" si ca defapt eu am gresit ... (trebuiau puse ceva sageti sa-ti indice ca statia aceea e mai cu mot)
in fine, ca o concluzie:
Sistemul este complet inutil daca functioneaza astfel, fie mergi la statie, dai cu cardul si ai plecat, fie iei masina si cu asta basta. Nu folosesc RATT-ul din 2 motive - nu are destule mijloace de transport si rute favorabile pentru traseele mele - fac de 2 ori mai mult cu tramvaiul decat cu masina si 2, sunt urate, vechi si mai si pute prin ele ... Mi-am facut cardul special pentru a folosi bicicletele. Nu mi-am putut imagina ca de un an sau de cand s-au instalat bicicletele in oras nu ati reusit sa faceti sistemul asta sa mearga. Am citit inca de la inceput ca aveati nu stiu ce probleme cu ecranele care sunt distantate si nu merg foarte bine, motiv pentru care nici nu mi-am facut atunci card pentru a nu ma enerva ... e, mi-a sarit acum tzandara.
Am inteles ca sistemul a fost gandit pentru a te deplasa intre 2 statii, nu pentru a te plimba asa, de dragul plimbarii. Credeti ca cineva are atata timp sa faca matanii in fata statiei de biciclete sa elibereze una dintre ele, iar daca nu, merge cu taxi??? o ia pe jos? sau asteapta 15-20 min dupa tramvai / autobuz? (luati in calcul ca poate ai nevoie sa mergi o statie cu unul, si apoi alte 2 statii cu alt mijloc de transport)
PS Toate incercarile au avut loc in aceasi zi, 3 din 3 ..
Aceasta postare a fost editata de Bogdan DS: 11 aprilie 2016 - 16:40