STP Timișoara Forum: veloTM - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (47 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

veloTM by Viacor Engineering

#561 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 18 martie 2016 - 21:18

Imagine postata Fix piulita de pe partea cealalta a asa zisei "parghi" e problema. Sunt inalt, sezutul trebuie sa-l pun la inaltimea maxima. Aceasta "parghie" nu strange destul de tare tija sezutului si ori se roteste cand pedalez ori coboara cu incetul, de aceea trebuie stransa piulita aceia. Din pacate nu o pot strange cu mana, de aceea trebuie sa caut un bat de amestecat in cafea care-l pun intre piulita si gaura din cadru, ca sa preseze mai bine tija sezutului.

Aceasta postare a fost editata de dan.s: 18 martie 2016 - 21:19

0

#562 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30203
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 18 martie 2016 - 21:20

@Andy
Avem promisiunea ca se inlocuieste pe garantie (a mai fost inlocuit acum o luna, dar se pare ca nu rezista la apa :rad_masa: ). Nu putem decat sa asteptam ca reprezentantul firmei sa-l schimbe.
Statia apare online, deci problema e strict legata de monitor. (zic eu)

@dan.s
Ok. Eu pot sa le spun, dar nu stiu daca solutia e atat de simpla. (o sa ma uit si eu sa vad cum e construita partea respectiva)
0

#563 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 18 martie 2016 - 21:25

@ dan.s, Florin
Partea incercuita e problema, si eu am intalnit-o.
Imagine atasata: velo.jpg
0

#564 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 martie 2016 - 21:38

Exact, dar cred ca daca se strange piulita de pe partea opusa prea tare, forta pentru actionarea parghiei va fi prea mare. Precis ca vor fi utilizatori pentru care asta nu ar fi o problema, dar pentru altii poate fi o problema. Oricum, o sa intreb ca nu sunt vreun expert in biciclete. :)
0

#565 Useril este offline   iepurasu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 17 mai 14

Postat 19 martie 2016 - 09:00

Ieri dupa amiaza se lucra pe sistem, am incercat sa ridic bicicleta de la mai multe statii, mai erau si alte persoane care incercau, nu am reusit, aparea un mesaj ”Nu puteti ridica bicicleta. Cardul dumneavoastra este invalid”. Am sunat la telverde si un domn a zis ca se lucreaza pe sistem si stie de eroare.
0

#566 Useril este offline   HeavyD 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 22 noiembrie 15

Postat 19 martie 2016 - 10:20

Vezi postareadan.s, la 18 martie 2016 - 21:18, a spus:

Imagine postata Fix piulita de pe partea cealalta a asa zisei "parghi" e problema. Sunt inalt, sezutul trebuie sa-l pun la inaltimea maxima. Aceasta "parghie" nu strange destul de tare tija sezutului si ori se roteste cand pedalez ori coboara cu incetul, de aceea trebuie stransa piulita aceia. Din pacate nu o pot strange cu mana, de aceea trebuie sa caut un bat de amestecat in cafea care-l pun intre piulita si gaura din cadru, ca sa preseze mai bine tija sezutului.

Si eu am acelasi probleme ii cam greu sa gasesti bicigleta care tine!
Sau o solutie este de schimbat inelu de platic periodic cand se uzeaza ca sa nu stai si bagi betisoare de cafea!!
0

#567 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 martie 2016 - 10:29

Vezi postareaiepurasu, la 19 martie 2016 - 09:00, a spus:

... aparea un mesaj ”Nu puteti ridica bicicleta. Cardul dumneavoastra este invalid”.

Da, asa e. Daca insisti cu logarea mai apare si o fereastra care spune ca programul nu raspunde (asta dovedeste ca si software-ul e putin cam varza, la fel ca si hardware-ul -_- ) Sper sa poata rezolva pe plan local.

O sa vorbesc si despre fixarea sezutului.

P.S. Vad ca de pe site-ul http://clujbike.eu/ a si disparut harta care indica cate statii sunt offline, fiind inlocuita cu una banala care doar indica locatia statiilor si... atat. ;)
1

#568 Useril este offline   Bodo 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 356
  • Inregistrat: 24 ianuarie 16
  • Locatia:Timișoara

Postat 21 martie 2016 - 17:57

Imagine postata
S-au pus afișe în stații.
Arată chiar bine, RATT ar putea învăța ceva despre design de la ele.
4

#569 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 martie 2016 - 19:01

:rad_masa: :rad_masa: Pai design-ul imi apartine, afisele au fost montate si platite de RATT. Deci ce spuneai de invatat? :04:

Cel mai bine, pana nu dai/propui lectii altora, e sa citesti macar cateva postari anterioare. -_-

Oricum, ma bucur ca ti-au placut si multumim pentru poza.
2

#570 Useril este offline   Adian 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 22 iunie 14

Postat 21 martie 2016 - 19:49

Imagine atasata: image.jpg
Statia de la catedrala da eroare. Am lasat o bicicleta care a facut pana si am vrut sa iau alta. Nu stiu daca ajuta cu ceva dar bicicleta cu pana are nr.1220
0

#571 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 martie 2016 - 19:57

Exact de eroarea asta scriam mai sus:

Citeaza

Daca insisti cu logarea mai apare si o fereastra care spune ca programul nu raspunde

Se cauta o solutie pentru a o rezolva.
0

#572 Useril este offline   iepurasu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 17 mai 14

Postat 31 martie 2016 - 10:29

La statia Piata Leonardo DaVinci (complex) intr-una din zile, saptamana trecuta, ledurile aferente portilor erau stinse, cei care utilizau sistemul fiind in imposibilitatea de a ridica sau depune biciclete in rastel. Nu am dat importanta prea mare si am dus bicicleta la statia Ripensia (Olimpia), dar ieri ”gluma” s-a repetat din nou. Pentru ridicare, dupa logare, aparea mesajul nu puteti ridica bicicleta de la Poarta 1, Poarta 2 ...... Poarta 20, adica toate. La fel led-urile portilor stinse. Poate ar fi bine venita o verificare.
De asemenea, am observat unele necorelari intre harta http://www.velotm.ro/ si realitate in privinta numarului total de porti, spre exemplu la Piata Leonardo DaVinci sunt mai mult de 15 porti (nr maxim de biciclete). Am observat ca s-au pus biciclete si pe malul Begai, la Pod DaVinci erau biciclete ieri in rastel, dar statia apare tot offline si cu 0 biciclete existente pe harta velo. O sa trec pe acolo cand am timp sa vad daca se pot si ridica biciclete.
0

#573 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 martie 2016 - 18:44

Se cunoaste problema. Firma constructoare asteapta o placa controler cu care sa o schimbe pe cea defecta.
0

#574 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 04 aprilie 2016 - 09:58

O comparatie interesanta pentru New York:

Personal as fi ales mersul pe jos. 1.3 mile ar fi vreo jumatate de ora de mers relaxat... Interesant si ca bicicletele ocupa loc pe sosea si nu pe trotuar.
1

#575 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 aprilie 2016 - 14:39

:up_arow:
Ca de altfel peste tot pe unde am vazut acest sistem.
0

#576 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 10 aprilie 2016 - 20:52

Citeaza

Șase licitații și degeaba! Primăria nu reușește să cumpere cele 140 de biciclete pentru cele nouă stații amenajate pe malul Begăi. La licitații nu s-a prezentat până acum nimeni, iar reprezentanții PMT nu reușesc să găsească o explicație pentru aparentul dezinteres al firmelor.

Articolul complet

Suma mentionata acolo e de 154.072 lei. Ar veni cam 246 Eur/bicicleta. Deci pretul in sine n-ar putea fi problema.
0

#577 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 aprilie 2016 - 12:07

Putin off-topic insa pentru o oarecare comparatie este binevenita aceasta postare...

Este vorba de SU-BIKE din Subotica (100 000 loc), sistem infiintat in 2012 cu 5 statii initiale...Statiile sunt acoperite si sunt pozitionate in general pe zone verzi pentru a nu incurca pe nimeni...

Nu m-am documentat prea mult asupra sistemului insa aspectul statiilor mi-a retinut atentia...

SU-BIKE
0

#578 Useril este offline   nad 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 05 martie 08

Postat 11 aprilie 2016 - 14:13

Da,mai ales cand vad statia de biciclete de la C.C.Iulus Mall(linia 14 troleibuz)ma intreb cata minte o fi avut proiectantul sau chiar si beneficiarul.....
0

#579 Useril este offline   Bogdan DS 

• Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 555
  • Inregistrat: 23 aprilie 09
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 aprilie 2016 - 16:37

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 21 martie 2016 - 19:01, a spus:

:rad_masa: :rad_masa: Pai design-ul imi apartine, afisele au fost montate si platite de RATT. Deci ce spuneai de invatat? :04:

@ Florin
Felicitari pentru design.

Atat afisul, cat si statiile in sine sunt reusite - mai ales consola de sticla ... arata bine. Bicicletele puteau fi o idee mai "smechere" sa spunem, dar sunt bune si astea. Motiv pentru care am zis sa-mi fac si eu card sa ma dau cu ele ...

@RATT
1. Trebuie sa te duci la punctul RATT, iti faci card, semnezi, iti trimit parola, etc ... (ca locuitor nu ar fi o problema, insa pentru turisti, cam greu)
2. Am incercat in p-ta 700 sa ridic o bicicleta, pe ecran nu am putut nici cum sa bag PIN-ul, erau si niste angajati de la RATT, astfel incat am spus ca ma lumineaza ei - in prima faza m-au trimis la plimbare, am insistat sa vina ei, expertii .. in cele din urma au desfacut magaoaia pentru a o reseta.
3. Am incercat sa iau o bicicleta de la Kaufland Circumvalatiunii, ecranul de acolo era si mai paralizat ... am stat 2 minute sa treaca la ecranul 2 pentru a baga PIN-ul, ca apoi sa nu ma lase sa bag nici o cifra
4 Ultima incercare a fost in Libertatii unde ecranul a mers perfect (m-am si mirat), merg sa iau bicicleta, cand dau cu cardul, trag de bicicleta, asta nu iasa (am incercat la vreo 3) ... am plecat de acolo si pe drum am sunat la numarul de dispecerat sa nu ia cumva altcineva bicicleta si sa figureze luata de mine. Am inteles de la acel domn ca acea statie avea "cararea pe alta parte" si ca defapt eu am gresit ... (trebuiau puse ceva sageti sa-ti indice ca statia aceea e mai cu mot)

in fine, ca o concluzie:

Sistemul este complet inutil daca functioneaza astfel, fie mergi la statie, dai cu cardul si ai plecat, fie iei masina si cu asta basta. Nu folosesc RATT-ul din 2 motive - nu are destule mijloace de transport si rute favorabile pentru traseele mele - fac de 2 ori mai mult cu tramvaiul decat cu masina si 2, sunt urate, vechi si mai si pute prin ele ... Mi-am facut cardul special pentru a folosi bicicletele. Nu mi-am putut imagina ca de un an sau de cand s-au instalat bicicletele in oras nu ati reusit sa faceti sistemul asta sa mearga. Am citit inca de la inceput ca aveati nu stiu ce probleme cu ecranele care sunt distantate si nu merg foarte bine, motiv pentru care nici nu mi-am facut atunci card pentru a nu ma enerva ... e, mi-a sarit acum tzandara.

Am inteles ca sistemul a fost gandit pentru a te deplasa intre 2 statii, nu pentru a te plimba asa, de dragul plimbarii. Credeti ca cineva are atata timp sa faca matanii in fata statiei de biciclete sa elibereze una dintre ele, iar daca nu, merge cu taxi??? o ia pe jos? sau asteapta 15-20 min dupa tramvai / autobuz? (luati in calcul ca poate ai nevoie sa mergi o statie cu unul, si apoi alte 2 statii cu alt mijloc de transport)

PS Toate incercarile au avut loc in aceasi zi, 3 din 3 ..

Aceasta postare a fost editata de Bogdan DS: 11 aprilie 2016 - 16:40

2

#580 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 aprilie 2016 - 19:11

Bogdan, se cunosc toate aceste probleme si desigur, stim si ca toate injuraturile le vom lua tot noi, adica RATT, care nu avem nimic de a face cu proiectarea sistemului, cu realizarea lui, cu calitatea pieselor folosite, etc. Ecranele tactile au inceput sa se deterioreze dupa niciun an de utilizare si probabil se vor inlocui pe garantie.
Am avut doua astfel de ecrane vandalizate si le-am inlocuit noi, cu un alt model si sunt curios cum se va comporta acesta in timp. Cele doua noi au fost montate chiar azi, la Liege (langa Piata Verde) si Armoniei (C.Lipovei-bucla). Un astfel de ecran costa undeva in jur de 400€ si ar trebui sa fie fiabil la banii astia. Eu, daca as fi proiectat sistemul, as fi utilizat o tastatura antivandalism, metalica, ca in cazul bancomatelor, ecranul fiind de control, nu tactil.

1. Da, pentru turisti e mai complicat, dar altfel nu vad cum sa-l faci sa o aduca inapoi. Tinand cont ca e gratis, nu cred ca vor avea ce comenta
4. Statia din Libertatii e dubla, de aceea e diferita fata de altele.
0

Arata acest topic

• (47 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou