STP Timișoara Forum: veloTM - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (47 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

veloTM by Viacor Engineering

#421 Useril este offline   iepurasu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 17 mai 14

Postat 28 iulie 2015 - 17:42

Am avut si eu cardul blocat, tot pentru bicicleta care aparea ca nu a fost pusa in rastel, s-a rezolvat rapid, cca. 3 zile, sunat la nr. velotm, dupa 3 zile a fost functional cardul. Deci, sa zic ca sunt printre cei norocosi. Problema are ca si cauza faptul ca uneori nu poti depune bicicleta intr-un slot, pentru ca la apropierea cardului de zona de citire, LED-ul se coloreaza rosu si practic nu ai ce face, trebuie sa incerci la alt slot, apropii cardul, se deschide pui bicicleta, dar ramane eroarea generata de faptul ca tu nu ai depus bicicleta in primul slot, sistemul interpreteaza asadar ca nu ai predat o bicicleta. Am mai patit odata aceeasi problema cu slot care nu se deschide, dar nu s-a mai blocat cardul. Oricum, pot exlama, ca unul dintre primii care au testat sistemul, ca s-au facut progrese importante, nu stiu ce s-a facut, dar sistemul merge simtitor mai bine, cel putin in ultimele 2 saptamani am vazut rar statii offline si pe perioada scurta, statii oprite nu am mai vazut, chiar daca a fost foarte cald a disparut acel lag foarte suparator, timpul de asteptare s-a redus in majoritatea statiilor vizibil, deci sunt convins ca se lucreaza pe sistem.
1

#422 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 28 iulie 2015 - 19:47

@iepurasu : Imi cer scuze din greseala am apasat -(rosu) am vrut sa apas +
0

#423 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 28 iulie 2015 - 21:36

Eu pentru siguranta verific soldul cardului dupa ce pun bicicleta in rastel. Pana acum imi apar toate tranmzactiile facute. Vad putine rastele pline. Chiar asa solicitat este sistemul sau sunt stricate multe biciclete?
0

#424 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 28 iulie 2015 - 22:18

Se face, printre altele si o modificare a suportului de fixare a aripii spate, pe toate bicicletele.
0

#425 Useril este offline   iepurasu 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 17 mai 14

Postat 29 iulie 2015 - 04:59

Aparatoarea din spate s-a rupt/desprins la cateva biciclete si freaca urat in spate, aici vina e impartita, dar e clar ca o parte din vina apartine drumurilor, pistele de biciclete au intreruperi, sunt denivelari, borduri. E bine daca se fac reparatii/ intariri, poate se uita si la sistemul de fixare a sitului, unele biciclete au probleme cu parghia de fixare, pur si simplu nu sta situl sus, cade in jos pentru ca parghia nu-l tine sufucient de sus. Eu mai nou cand ridic bicicleta verific lantul si daca sta situl, inainte sa pun cadul pe zona de citire, daca e cu probleme nu o iau.
0

#426 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 29 iulie 2015 - 10:29

Pai, de la o tabla de 0,7 mm s-a trecut la una de 2 mm din otel inoxidabil, pentru piesa de fixare a aripii. Desenul CAD l-am realizat eu si dupa el au taiat piesele la o masina cu jet de apa de foarte mare presiune. Cred ca problema aceasta e rezolvata acum.
2

#427 Useril este offline   Ciup 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 262
  • Inregistrat: 19 martie 08
  • Interese:Sys Admin, IT

Postat 31 iulie 2015 - 10:28

Salutare,

Vreau sa felicit initiativa si colutia VeloTM , am fost si sunt inca printre cei care se bucura de serviciul acesta chiar daca posed o masina, copilaria mi-a fost marcata de o singura bicicleta deci sunt nostalgic, ma bucur sa vad ca sistemul functioneaza , chiar daca nu perfect dar avand in vedere ca e la inceput e oarecum normal sunt sigur ca va fi imbunatatit.
Sper sa ca este topic-ul corect pentru un feedback cu privire la biciclete, altfel imi cer scuze. Stiu ca nu sunt primul dar am patit sa ridic de cateva ori biciclete cu mici/mari defecte. Uneia i-a cazut lantul dupa ce pedalasem vreo 100m cu ea, nu e problema ca nu stiu sa pun lantul dar aparatoarea de lant te incurca rau in privinta asta iar pe o caldura mare dupamasa la ora 6 dupa ce iesi de la birou nu prea ai chef de asa ceva mai ales daca nici nu ai un servetel la tine :). O alta bicicleta am patit sa observ la fel dupa ce am luat-o ca i se misca ghidonul , i-a cazut si ei lantul si aripa incepea sa frece pe roata si trebuia sa ma opresc sa o fixez, in rest au fost ok , cu mici exceptii pe care le-am mai intalnit la calibrarea schimbatoarelor de viteze deoarece chiar unul din schimbatoare cauza caderea lantului. Dar per total eu sunt multumit de sistem, la inceput chiar am avut o mica problema cu cardul care desi fusese activat nu putea ridica biciclete dar am primit suport telefonic prompt chiar daca a presupus si niste drumuri la sediu :)
De asemenea felicitari Vlad Vesa pentru aplicatia de pe Windows Phone, arata si functioneaza bine, cat si pentru cea de pe android, VeloTM chiar o asteptam , aveam o presimtire ca va veni.
Chiar am o recomandare cu privire la o aplicatie mai mult pentru cei din afara orasului si/sau turisti care sa fac urmatoarele lucruri:
  • Sa introduca un punct de plecare si unul de sosire iar aplicatia sa recomande x variante de trasee in care sa fie incluse si bicicletele daca este cazul, ci nu doar mijloacele de transport
  • Utilizatorul sa poata seta alerte cu privire la un mijloc de transport astfel incat sa isi poata planifica o vizita la un obiectiv/ plecarea de la birou(pentru cei din oras) in functie de ora setata ca ora de final a serviciului
  • Cumva aplicatia sa aiba un mic motor de BI care sa iti "invete" sau sa ii poti spune chiar tu programul tau zilnic cu traseele urmate cu preponderenta si astfel sa vina cu sugestii cu privire la sosirea unui mijloc de transport care te-ar putea ajuta fara ca tu sa faci asta in mod activ Exemplu: pleci din Piata 700 spre Piata verde si numai ce a plecat 18 cand tu ajungeai in statie, ca sa nu astepti dupa urmatorul sa recomande 14 + 17 daca este cazul sau o bicicleta sau o combinatie dintre oricare astea

3

#428 Useril este offline   Vlad Vesa 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 22 ianuarie 14

Postat 31 iulie 2015 - 10:43

Mersi de feedback, am notat toate cele spuse de tine. O sa o diversificam cu multiple functionalitati utile si pentru cei care circula cu bicicleta proprie (vezi trasee biciclete) doar ca in masura in care "ne descurcam" sa deslusim tainele hartilor google :).

Tin sa mentionez ca trag speranta ca in curand aplicatia velo sa fie disponibile atat pentru iOS cat si pentru Windows Phone. Tragem tare (eu si cu cei care lucram la aceste proiecte) sa scurtam distanta pana la momentul in care vor fi lansate!
4

#429 Useril este offline   AlexD 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 27 iulie 15

Postat 04 august 2015 - 10:12

De ce statia de imprumutare biciclete de la AEM merge foarte greu sau chiar deloc? Aplicatia se misca greu, dureaza si 1 min pana citeste cardul iar cateodata pare ca nu reuseste deloc. Iar cand reusesc sa imprumut o bicicleta scanez la bicicleta se face portocaliu dar nu o deblocheaza... Si nu e cardul meu de vina pt ca am auzit multe persoane care au renuntat total la incercarea de a mai lua bicicleta cel putin din statia asta..

O alta chestie ar fi util sa fie numerotate locurile la biciclete ca atunci cand zice ca nu se poate imprumuta de la portul x.. sa nu fii nevoit sa mergi si sa numeri fiecare port pana ajungi acolo..
De asemenea sa se afiseze inainte bicicletele care nu pot fi imprumutate din statie nu dupa ce te loghezi. Daca e o bicicleta in statie sa stii ca nu poti sa o iei inainte sa pierzi 10 min pana te chinui sa scanezi cardul si sa bagi pinul. Stiu ca ar trebui sa fie cu rosu care nu le poti lua dar se pare ca de multe ori si acelea cu verde nu pot fi imprumutate.
0

#430 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 august 2015 - 10:18

Sistemul merge prost datorita deficientelor de proiectare si a conexiunii de date. Ideile tale sunt bune. O sa le transmit mai departe, sa vedem daca cei au vandut sistemul pot modifica aspectele sesizate. :coolspeak:
0

#431 Useril este offline   akros 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 04 iunie 15

Postat 04 august 2015 - 16:42

Sistemul se misca vizibil mai bine decat in prima luna, dupa cate am observat.

As avea totusi o propunere, care cred ca ar putea veni in sprijinul celor de la mentenanta: adaugata pe site/aplicatie o modalitate de a trimite notificari despre eventuale probleme observate in statii: lant cazut, pana (cum am observat azi la o bicicleta), biclete blocate in porturi (AlexD, buna ideea cu numerotarea porturilor) etc. Se intampla de multe ori sa fie cate 2-3 biciclete intr-o statie, si ele apar ca disponibile, dar cand ajung acolo constat ca au unele din problemele mentionate...
Nu cred ca e mare lucru de realizat, un formular cu numele statiei, problema observata, eventual numarul portului/bicicletei. Ce parere aveti?

Desigur ca as putea suna de fiecare data la telverde, dar nu vreau sa abuzez de numarul respectiv, prefer sa-l folosesc pentru cazuri de urgenta sau de ajutor (card blocat, instructiuni etc.)

Pedalare placuta!
0

#432 Useril este offline   G-man 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 19 martie 08
  • Interese:FAN COURIER :)

Postat 04 august 2015 - 17:17

Dar de blocat aiurea tot se blocheaza... astept de 2 saptamani si tot nu mi l-au deblocat! Cum e posibil asa ceva?
0

#433 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 august 2015 - 18:59

In general se deblocheaza dupa 2-3 zile (stiu ca si asta e mult, dar ...), eu zic sa mai suni la numarul verde. Din pacate, deblocarea nu o fac ai nostri, ei doar trimitand solicitarea dupa verificare.
0

#434 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 05 august 2015 - 21:39

Am observat ca au aparut mai multe biciclete in unele statii. In zilele cu mult soare nu poti sa stai pe ele, se incalzeste saua. La statia Kogalniceanu ar trebui pus un paravan care sa tina umbra la statie, nu se vede deloc ecranul daca bate soarele.
2

#435 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 august 2015 - 21:45

Am trimis cui trebuie...
0

#436 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 11 august 2015 - 07:09

La statia de la Catedrala era duba de Interventii RATT pe la 8 fara ceva, iar panoul lateral al statiei de inchiriere era dat jos. Nu am inteles care era problema insa, ecranul parea sa functioneze.

Are cineva idee?

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 11 august 2015 - 07:09

0

#437 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 august 2015 - 09:35

Printre altele, se face si un inventar al echipamentelor ce urmeaza a fi predate RATT.
0

#438 Useril este offline   Vlad Vesa 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 21 august 2015 - 08:46

Din pacate sistemul astazi iar m-a lasat balta.

Am vrut sa inchiriez o bicicleta din statie de pe Take Ionescu toate bune si frumoase pana sa i-au bicicleta din rastel.
Desi sistemul functiona frumos, "responsive" nu am reusit sa i-au nici o bicicleta din cele 6 disponibile. La fel si la Posta, la fel si la Judetean

E ceva ce fac eu gresit sau la ora 07:30 sistemul inca doarme :))?
0

#439 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 august 2015 - 10:15

Parerea mea (neverificata) e ca bateriile din sistemul montat pe chidonul bicicletei sunt descarcate. Portul IR nu mai emite si rastelul nu elibereaza bicicleta. Din cate am inteles, seful meu ar vrea sa modifice sistemul montand un acumulator ce sa se poata incarca cand bicicleta e in rastel, ca asa cum e gandit acum, in scurt timp (daca nu deja) costul bateriilor schimbate, va depasi pretul unei biciclete. :Facepalm_emote_gif:
Oricum, aceasta modificare nu e deloc simpla sau rapid de implementat, tinand cont de numarul de biciclete si rastele. Nu inteleg de ce bicicletele nu au un dinam integrat in butucul rotii (ca in Budapesta, de exemplu), care sa incarce un acumulator de unde sa se alimenteze electronica de pe bicicleta, dar si farul sau lampa de pozitie din spate. :intrebare:
3

#440 Useril este offline   Vlad Vesa 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 21 august 2015 - 10:46

Ar fi o varianta buna dinamul.
0

Arata acest topic

• (47 Pagini)