veloTM by Viacor Engineering
Postat 23 iunie 2015 - 08:29
Inca n-am reusit sa iau bicicleta, ca o data era offline statia de langa mine, iar azi e offline cea de langa Catedrala, unde trebuia sa ajung.
Intrebare: s-au mai scos si biciclete sau numarul lor a ramas acelasi?
Postat 23 iunie 2015 - 09:29
Am vrut de dimineata sa ridic o bicicleta din Piata Mocioni, si am primit un mesaj de genul: nu puteti ridica alta bicicleta pana nu o depuneti pe cea ridicata deja.
M-am logat in cont si intr-adevar ultima bicicleta folosita acum 4 zile apare ca ridicata dar e gol la statie sosire. Am sunat imediat la telverde si mi-a spus ca a fost o eroare la depunerea bicicletei si ca va solicita deblocarea cardului.
Au trecut 3 ore de la incident, si nu s-a facut inca vreo modificare, ba mai mult am observat acum ca am la facturi si o taxa de 100 de lei din data respectiva...
Sper ca se va remedia problema curand.
Totul a decurs fara probleme cand am lasat bicicleta, iar prin asta vreau sa subliniez faptul ca nu prea exista vreun mod in care sa imi dau seama pe moment daca e vreo problema sau nu si sa anunt imediat dispeceratul, nu dupa 4 zile... Intr-adevar, a fost suspect faptul ca am incercat, dupa ce am depus-o, sa asist acolo un domn care voia sa ia o bicicleta pentru prima oara si nu a reusit nici pe cea pe care am lasat-o eu, nici pe cealalta disponibila desi aveau ambele beculete verzi si cardul era functional...
Aceasta postare a fost editata de akros: 23 iunie 2015 - 09:30
Postat 23 iunie 2015 - 09:38

Postat 23 iunie 2015 - 09:49
akros, la 23 iunie 2015 - 09:29, a spus:
Sper ca se va remedia problema curand.
Facturile nu trebuie bagate in seama. Sunt active doar pentru ca RATT sa recupereze banii de la primarie, ea fiind cea care acorda aceasta gratuitate.
Probabil vor debloca cardul dupa ce studiaza problema. (nu cred ca o fac dupa un simplu telefon)
Postat 23 iunie 2015 - 21:27
andreig, la 23 iunie 2015 - 09:38, a spus:
La fel si la mine - 700 si Libertatii. Am luat tramvaiul pana in Piata Mocioni si de acolo am reusit sa iau din prima. La consultare sold arata ultimele doua tranzactii - statia de plecare si de sosire si durata calatoriei.
Aceasta postare a fost editata de Andy: 23 iunie 2015 - 21:28
Postat 24 iunie 2015 - 07:11
1. anunt cu Statie offline - cazul fericit, nu te mai chinui, nu ridici nimic din statie;
2. nu este niciun anunt de statie offline, dar nu se aude nici un beep la apropierea cardului de zona de scanare - nu poti ridica bicicleta, nu prea are rost sa continui;
3. se aude beep la apropierea cardului de zona de citire dupa alegerea in prealabil a meniului Ridica bicicleta, apare ecranul de logare, incepi sa introduci pinul, dar nu apar bulinele negre la tastarea pinului pe ecran, introduci si nu se intampla nimic - aici ai 3 variante ori astepti cateva minute, ori renunti ori inchizi si incerci din nou; cu putin noroc poate reusesti, dar de cele mai multe ori pleci tot cu mana goala si la acest simptom;
4. reusesti sa te loghezi si esti invitat sa ridici bicicleta in 20 min, dar nu poti ridica bicicleta de la portile 2, 6, 11, etc, apoi te uiti sa vezi care sunt bicicletele de la portile interzise si surpriza, acelea sunt toate bicicletele din rastel, altele nu sunt - nu are rost sa te chinui sa le scoti, nu vei reusi;
5. reusesti sa te loghezi si esti invitat sa ridici bicicleta in 20 min, nu sunt mesaje de restrictie dupa logare, te asiguri ca te uiti doar la bicicletele care au led verde, apropii cardul de zona de citire (de obicei din dreapta bicicletei) si ledul se schimba in rosu, mai incerci la alte biclete si tot asa; solutia poate fi o noua logare, poate reusesti.
Simptomul 3 este cel mai intalnit, aseara era prezent la IuliusMall, Marasti, Libertatii, simptomul 5 in P-ta 700.
Postat 24 iunie 2015 - 09:28
1. Daca alegi limba engleza mesajele sunt mixte, cateva in engleza, cateva in romana
2. Daca alegi engleza si iei o bicicleta, mesajul dupa introducerea pin-ului e "pick a bike in 20 seconds" nu "20 minutes".
Postat 24 iunie 2015 - 13:35
Postat 24 iunie 2015 - 13:50
Am povesti pe care le-am auzit de la prieteni. Si cand aud povestile astea ma bucur ca s-a introdus un nr mai redus de biciclete intai pentru testare.
Un prieten a vrut sa ridice o bicicleta. Cand s-a apropiat de terminal au aparut 2 tipi. Unu s-a asezat in spatele lui, altul s-a dus langa biciclete. Nu mai stiu daca a reusit sa ia bicicleta sau nu, dar tipii au plecat imediat dupa ce a plecat si el, deci nu vroiau sa inchirieze. Am dedus ca ei se asteptau ca atunci cand bagi cardul sa se elibereze automat o bicicleta din rastel. Unu lua bicicleta, celalalt il incurca sa nu poata sa fuga dupa primul.
Alt prieten a vazut o dubita care a oprit langa un rastel. S-a deschis usa de marfa si un tip a tras pe rand de biciclete in speranta ca nu erau bine prinse.
Aceasta postare a fost editata de th3lurker: 24 iunie 2015 - 13:51
Postat 24 iunie 2015 - 19:11

Cred ca s-a suplimentat numarul de biciclete, majoritatea statiilor sunt >50% pline de saptamana aceasta.
Postat 24 iunie 2015 - 20:48
Daca pentru pasajul subteran au fost pusi oamenii legii pentru paza doar ca sa nu fie graffitati peretii, atunci cred ca se pot pune si la rastele. Hotii sunt oameni descurcareti...odata si odata tot vor reusi si nu m-ar mira sa plece cu tot cu rastel

Aceasta postare a fost editata de Elektriska: 24 iunie 2015 - 20:54
Postat 24 iunie 2015 - 20:50
th3lurker, la 24 iunie 2015 - 13:50, a spus:
Asta nu tine, trebuind sa mai folosesti cardul inca o data cand iei bicicleta, in dreptul ei.
Elektriska, la 24 iunie 2015 - 20:48, a spus:
Vezi solutia propusa de mine pentru apararea pasajului...

Postat 24 iunie 2015 - 20:57

Aceasta postare a fost editata de Elektriska: 24 iunie 2015 - 21:00
Postat 26 iunie 2015 - 17:23
Elektriska, la 24 iunie 2015 - 20:57, a spus:

la ce hack-eri priceputi avem (in special in zona Valcea...si sudisti) ar fura intai mijloacele de aparare

Postat 26 iunie 2015 - 20:13
Trimis de pe al meu GT-I9100 folosind Tapatalk
Postat 26 iunie 2015 - 20:59
Postat 26 iunie 2015 - 23:20
Trimis de pe al meu GT-I9100 folosind Tapatalk
Postat 27 iunie 2015 - 06:36
Insa ma mir si ma intreb cum de la CAP 2 Dambovita nu s-a amenajat o statie de biciclete...
Cel putin din doua motive deosebite trebuia amenajata si aici o statie...
1) Nod deosebit de transport in comun...Tramvaiele 2, 7 si 9, autobuzele E 7 si 3, adica 5 linii de transport in comun. Daca pun la socoteala si viitoarea linie de transport cu vaporasele, ar fi 6 linii!...
2) Sediul RATT in preajma...
Mi se pare ca avem de-a face cu o scapare majora a factorilor decidenti! In unele locuri aceste statii sunt cam "inghesuite" iar aici in Dambovita "bate vantul"...
Postat 27 iunie 2015 - 09:42