STP Timișoara Forum: Sarcinile şoferilor - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Sarcinile şoferilor

#21 Useril este offline   marius_cyp 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 09 aprilie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 02 noiembrie 2009 - 14:15

Pe site-ul Ratt.ro spune:

"In acest scop, ne angajam:
• Sa respectam prevederile legale in vigoare si alte cerinte legale si de reglementare aplicabile domeniului nostru de activitate."

Acest sofer trebuie sa comporte civilizat in trafic si siguranta calatorilor. Nu are voie sa deschida usile in afara statii indiferent ce se intampla in trafic.

Am citit undeva pe forum .....

"soferul raspunzand de siguranta calatorilor si de respectarea graficului, nu mai are posibilitatea sa opreasca ..........."

Eu cred ca siguranta calatorilor trebuie sa primeze in fata graficului si nu invers.

Politia rutiera e ocupa in caz doar cand sa produs un accident, eu am oprit la timp ca sa evit lovirea oglinda stanga sau cine stie .... acest sofer se credea pot trece si nu il intereseaza siguranta pasagerilor acest autobuz.

Oricum am sa trimit pozele in mass-media sa vada lumea cum conduce angajati Ratt-ului aceasta aceasta situatie.

Numai bine.
0

#22 Useril este offline   fan 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 11 iunie 08
  • Sexul:masculin
  • Interese:Tramvaiele

Postat 02 noiembrie 2009 - 14:23

Poti trimite pozele unde vrei, se vede un autobuz oprit, blocat dintre 2 masini oprite pe marginile drumului, cat despre restul,.... e cuvantul tau contra cuvantului soferului si dupa cum spui o masina de calatori, slabe sanse de credibilitate, totusi pe viitor poate reusesti sa nu opresti pe marginea drumului paralel cu o alta masina oprita pe partea opusa, la mintea cocosului ca gabaritul lasat e insuficient pentru un autobuz.
0

#23 Useril este offline   marius_cyp 

• Membru începător
  • Pip

Postat 02 noiembrie 2009 - 14:42

Nu am putut trece din motive de siguranta, cele 2 masini parcate mai in spate exista loc liber, soferul autobuzului nu vroia sa opreasca, probabil nu avea chef sa puna frana si sa schimbe vitezele (autbuzul e f vechi si sigur mergea greu cu treptele vitezei) nici nu semnaliza care intoentiona ca va depasi masinile parcate.

Autobuzul nu a oprit cand eram eu in mers, pana am oprit eu pentru motive de siguranta si soferul a oprit de tot cu motorul, si-a deschis usile ..... soferul ma injura, nu tinea siguranta calatorilor.
0

#24 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 02 noiembrie 2009 - 15:38

Inteleg ca pentru a depasi trebuie sa intre pe contrasens, dar daca are masini parcate, trebuie sa astepte(el, cel care are in fata masini parcate) pana trec masinile din partea opusa, iar mai apoi sa intre in depasire.Ii logic, ca doar pe Tm-Arad, nu o sa se bage autocaru ca ii mai mare in depasire si masina de pe contrasens sa se bage in iarba sau pe bordura...
Eu as reclama si la politie, exact cum a spus domnul florin, dar nu stiu daca rezolva ceva.Dar in mass-media ai putea da pozele :)
0

#25 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 noiembrie 2009 - 16:37

1. Pun pariu ca autobuzul era angajat in depasire de mult, pana cand tu ai ajuns.
2. Pericol, pericol, pericol... Singurul pericol pe care il vad ca putea sa-i ameninte pe calatori, este o raceala serioasa... :)
3. Iar pozele nu-s de calitatea unui reportaj...
4. Pana la urma cum ati trecut?
0

#26 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30209
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 02 noiembrie 2009 - 18:43

fan cred ca ai inteles gresit. marius_cyp venea din fata, deci nu era parcat acolo (s-a oprit doar cand a observat ca trebuie sa iasa in afara partii carosabile pentru a putea trece). Normal era ca autobuzul sa opreasca in spatele masinilor parcate pe dreapta si sa astepte sa treaca vehiculul din fata (daca era un camion, in mod sigur asa proceda :) ). Pana se schimba legislatia in Romania, sanctionarea unui sofer care nu se asigura si nu cedeaza trecerea vehiculului din sens opus, tine de politie. De aceea i-am recomandat sa se adreseze celor in drept a lua masuri. Cum a fost cu cearta si cu instigarea calatorilor nu stiu si nu ma pronunt.
0

#27 Useril este offline   fan 

• Vatman

Postat 02 noiembrie 2009 - 19:14

Da am inteles logica, e mai usor sa opreasca un mijloc de transport in comun plin cu calatori decat sa opreasca o masina, ce sa spun facea tromboflebita soferul masinii daca lasa sa treaca autobuzul, dar pentru asta trebuie sa fi in stare sa anticipezi, daca tot ne intereseaza siguranta calatorilor oare de ce nu suntem mai intelegatori cu cei ce ii transporta?
Acum pentru cei cu imaginatia bogata (alecs) as mentiona ca, situatia de fata nu se compara cu traficul interurban Arad - Timisoara, e vorba de un gest firesc in care cu un mic efort se putea evita situatia data, efortul consumat cu scrierea comentariilor este mult mai mare decat efortul prin care putea fi lasat acel autobuz sa treaca dar asa suntem noi romanii mereu asteptam de la altii intelegere, rabdare, etc.
0

#28 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 noiembrie 2009 - 20:09

Nu exista prioritate de "mijloc de transport in comun plin cu calatori", la fel cum nu exista prioritate de "camion de 20t" (asta se opreste si mai greu decat un autobuz). Din punct de vedere legal toti participantii la trafic sunt egali, daca nu sunt dotati cu girofar si sirena. Nu acuz si nu iau apararea nimanui, vorbesc din punct de vedere legal. E pacat sa fim partinitori pe aici, mai ales ca nu stim exact ce s-a intamplat.
0

#29 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 02 noiembrie 2009 - 20:34

Exact cum am spus si eu...soferul trebuia sa astpete.
@fan : am dat doar un exemplu....este aceeasi chestie doar ca la o "scara" mai mare, adica daca era un autocar si masina pe toata soseaua la fel se proceda...(trebuia sa se procedeze)
0

#30 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 noiembrie 2009 - 20:35

NU comentez ,ci va reamintesc de acelestickere vechi, de pe spatele autobuzelorNici acolo nu obliga legea...
Se putea aplica si aici ... :)
0

#31 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific

Postat 02 noiembrie 2009 - 20:41

Acolo este altceva.Si da legea spune ca daca un autovehicul iasa din statie, TREBUIE sa ii dai prioritate.Aici iarasi este altceva (prioritate vehiculului din sens opus) in caz ca ai o masina parcata in fata ta...
0

#32 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 noiembrie 2009 - 20:54

Chiar si cu acele autocolante, vehiculele de transport in comun au prioritate la iesirea din alveolele special amenajate. Nu, nu putem compara situatia descrisa mai sus (asigurare si efectuarea depasirii unui vehicul oprit) cu iesirea din statie. Conduc de 26 de ani si cam stiu ce vorbesc, altfel nu ma bagam in discutie. :)
0

#33 Useril este offline   fan 

• Vatman

Postat 03 noiembrie 2009 - 08:36

Si noi stim ce vorbim, evident nu suferim de boli mentale, iar legile le stim si noi citi evident, chiar si interpreta, vorbeam de un simplu gest in care autobuzul putea fi lasat sa treaca fara a analiza legalitatea faptei, dar se pare ca la ratt totul decurge in litera legii ma bucur sa aud asta.

Aceasta postare a fost editata de fan: 03 noiembrie 2009 - 08:40

0

#34 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 noiembrie 2009 - 14:51

Nu vreau sa ma cert cu tine, vad ca esti suparat tare. <_<

Daca din ce spuneam eu tu ai reusit sa interpretezi ca am facut pe cineva suferind de boli mintale...
P.S. Legile sunt facute pentru a fi respectate ca atare nu pentru a fi interpretate (ca tot vorbeai de interpretarea legii) :)
0

#35 Useril este offline   marius_cyp 

• Membru începător
  • Pip

Postat 04 noiembrie 2009 - 11:06

Alt sofer ............ nu baga seama cum descurca pietoni ......

Fisiere atasate

0

#36 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 04 noiembrie 2009 - 18:07

Acolo opresc autobuzele zilnic - cred ca Politia Rutiera ar da amenzi la kilogram daca ar vrea. Problema ar fi ca nu exista statie amenajata in zona. De pietoni nu mi-as face griji, se descurca ei <_<
0

#37 Useril este offline   Bogdan14 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 16 august 09

Postat 04 noiembrie 2009 - 20:15

off-topic: ce statie e aia? <_<
0

#38 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 noiembrie 2009 - 20:17

Autobuz 3, Dambovita
0

#39 Useril este offline   Bogdan14 

• Membru activ
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 16 august 09

Postat 04 noiembrie 2009 - 20:21

multumesc <_<
acum am realizat si eu ca aia-i zona,ca o stiam :lol:
0

#40 Useril este offline   AMD 

• Membru activ
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 14 martie 08
  • Locatia:TM
  • Interese:fan AMD,PC-uri, masini...

Postat 04 noiembrie 2009 - 20:39

Vezi postareafan, la 2 Nov 2009, 19:14, a spus:

Da am inteles logica, e mai usor sa opreasca un mijloc de transport in comun plin cu calatori decat sa opreasca o masina

imi cer scuze in numele tuturor nesimtitilor care au avut tupeul sa cumpere un autoturism si au nesimtirea sa mai si circule cu el prin oras incurcand circulatia autobuzelor RATT care e clar ca au prioritate in orice conditii (parca "prioritate de smecher" se cheama) <_<
0

Arata acest topic

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi