Poze din Muzeul Transportului "Corneliu Miklosi"
Postat 17 iunie 2012 - 20:03

Pacat doar ca muzeul asta arata mai mult a cimitir, cel putin fostul depou 1, arata dezolant, cu sinele acoperite de praf si un gard tras ad-hoc intre "pseudo biserica" si curtea depoului, sa nu mai zic de tramvaiele "disecate" pentru piese, care alaturi de cateva exponatele de muzeu stau prada vandalilor. Cine se gandea in 2007 ca o sa se ajunga aici

Postat 17 iunie 2012 - 20:31
asta e si mie imi pare rau cand vad asemenea lucruri dar trebe sa le acceptam bine ca avem cateva exponate si ne putem mandri cu ele eu de abea astept sa avem muzeu oficial si acoperit si ferit de vandali daca e nevoie merg eu de paza acolo
P.S: AM LUCRAT CA AGENT DE PAZA LA 4 FIRME SI AM DESTULA EXPERIENTA
in poze sunt copii de la scoala paul popescu neveanu profesoara lor eu si sotia mea
P.S: AM LUCRAT CA AGENT DE PAZA LA 4 FIRME SI AM DESTULA EXPERIENTA
in poze sunt copii de la scoala paul popescu neveanu profesoara lor eu si sotia mea
Postat 10 octombrie 2012 - 21:22
Nu am găsit un topic mai bun:
http://www.adevarul...._784721780.html
Citeaza
Planuri de casă nouă pentru Muzeul de transport public din Timişoara
Vagoanele de tramvai care spun istoria transportului public în Timişoara pot fi văzute în curtea sediului Regiei Autonome de Transport (RATT), însă în viitorul apropiat exponatele vor avea un loc doar al lor.
Instituţia a început demersurile birocratice pentru amenajarea unui depou aflat chiar peste drum de sediu şi care va gădui Muzeul de transport public "Corneliu Miklosi". „Este un efort material destul de mare şi un proiect cu bătaie lungă, care poate deveni un punct de atracţie turistică", a spus Cosmin Bradu, reprezentant RATT.
Clădirea din apropierea pieţei Badea Cârţan va fi consolidată şi recompartimentată, urmând a fi amenajate spaţii pentru activităţi culturale în aer liber. Muzeul aflat momentan în curtea RATT poate fi vizitat doar la cerere, cu programare. Acolo puteţi vedea inclusiv primul tramvai care a circulat pe teritoriul actual al României, un vagon din 1869, tras de cai.
Vagoanele de tramvai care spun istoria transportului public în Timişoara pot fi văzute în curtea sediului Regiei Autonome de Transport (RATT), însă în viitorul apropiat exponatele vor avea un loc doar al lor.
Instituţia a început demersurile birocratice pentru amenajarea unui depou aflat chiar peste drum de sediu şi care va gădui Muzeul de transport public "Corneliu Miklosi". „Este un efort material destul de mare şi un proiect cu bătaie lungă, care poate deveni un punct de atracţie turistică", a spus Cosmin Bradu, reprezentant RATT.
Clădirea din apropierea pieţei Badea Cârţan va fi consolidată şi recompartimentată, urmând a fi amenajate spaţii pentru activităţi culturale în aer liber. Muzeul aflat momentan în curtea RATT poate fi vizitat doar la cerere, cu programare. Acolo puteţi vedea inclusiv primul tramvai care a circulat pe teritoriul actual al României, un vagon din 1869, tras de cai.
http://www.adevarul...._784721780.html
Postat 10 octombrie 2012 - 23:02
Cum adica: "Clădirea din apropierea pieţei Badea Cârţan va fi consolidată şi recompartimentată, urmând a fi amenajate spaţii pentru activităţi culturale în aer liber"
Poate doreau sa spuna "si activitati in aer liber", ca daca sunt in spatiul recompartimentat al depoului, nu au cum sa fie in aer liber.

Postat 31 mai 2013 - 09:03
Am observat in ultima perioada o intensa activitate de reparatii si infrumusetare a fostului depou de pe Take Ionescu, vis-a-vis de sediul central al RATT.
Se lucreaza cumva la viitorul muzeu sau ...
Oricum, portile (mari) arata minunat in urma revopsirii. Sunt curios daca se va reface si pavajul din curte. Turnul "de control" a fost si el curatat...
Se intampla si lucruri bune?...
Se lucreaza cumva la viitorul muzeu sau ...
Oricum, portile (mari) arata minunat in urma revopsirii. Sunt curios daca se va reface si pavajul din curte. Turnul "de control" a fost si el curatat...
Se intampla si lucruri bune?...

Postat 31 mai 2013 - 11:29
Din cate stiu, se doreste deschiderea muzeului. Silvia spunea ceva si de un banner pentru muzeu, banner ce va fi afisat pe cladirea depoului.
Postat 03 iulie 2014 - 20:03
Postat 03 iulie 2014 - 20:14
De aia ma intrebam daca vom mai avea exponate pe cand se va deschide muzeul...

Postat 20 februarie 2015 - 19:41
Vechea cladire care avea ateliere la parter si birouri la etaj, a fost renovata la exterior (acum se renoveaza si interiorul) si asa arata acum:

La etaj, era de mult un vechi seif vopsit in verde la exterior, foarte greu si a carui cheie nu o mai avea nimeni. Iata ce interesanta e partea interioara a usii:

Se poate vedea
mecanismul de inchidere si un vechi certificat care atesta calitatile acestei vechi case de bani fabricata in imperiul Austro-Ungar ("Rezistenta la foc si efractie"
)
In prezent, cladirea adaposteste la parter arhiva, biroul sindicatului si sala serverelor (dupa mutarea lor de pe Doinei). Cum va fi organizat etajul dupa renovare, vom vedea.

La etaj, era de mult un vechi seif vopsit in verde la exterior, foarte greu si a carui cheie nu o mai avea nimeni. Iata ce interesanta e partea interioara a usii:

Se poate vedea

In prezent, cladirea adaposteste la parter arhiva, biroul sindicatului si sala serverelor (dupa mutarea lor de pe Doinei). Cum va fi organizat etajul dupa renovare, vom vedea.
Postat 20 martie 2015 - 15:28
Citeaza
276/19.03.2015
REGIA AUTONOMA DE TRANSPORT TIMISOARA
Take Ionescu nr.83
Lucrari de tip a),d),h)-Constructii pentru institutii publice-Modificare la A.C. nr.nr.1970/20.12.2012-Schimbare destinatie spatiu din remiza tramvai in Muzeu Transport Public C.Miklosi si modificari interioare cladire muzeu ,modificari interioare si exterioare cladire poarta,constructie noua P,amenajare loc de joaca pentru copii si statie tramvai turistic,reamenajare incinta,modificare imprejmuire,amplasare catarge si panouri publicitare.Zona B.Sc=Sd=208,3 mp,Steren=6.634 mp
REGIA AUTONOMA DE TRANSPORT TIMISOARA
Take Ionescu nr.83
Lucrari de tip a),d),h)-Constructii pentru institutii publice-Modificare la A.C. nr.nr.1970/20.12.2012-Schimbare destinatie spatiu din remiza tramvai in Muzeu Transport Public C.Miklosi si modificari interioare cladire muzeu ,modificari interioare si exterioare cladire poarta,constructie noua P,amenajare loc de joaca pentru copii si statie tramvai turistic,reamenajare incinta,modificare imprejmuire,amplasare catarge si panouri publicitare.Zona B.Sc=Sd=208,3 mp,Steren=6.634 mp
ac primaria tm