sorinm, la 01 februarie 2014 - 19:40, a spus:
Decolmatarea si lucrarile la pereu s-au facut acum 3-4 ani.
Am cautat prin plansele de pe e-licitatie si am gasit o singura mentiune legata de refacere pereu si grinda pe taluz langa statiile de vaporetto. Din pozele postate de Chagall si Doppler se vad lucrari doar la taluz.
Decolmatarea asta nu trebuia sa fie mai de amploare adica inclusiv pe margini si nu doar pe mijlocul canalului?
Sa inteleg ca doar s-a gadilat nisipul de pe mijloc iar bolovanii ce erau mai greu de scos i-au lasat la margine?
La o cautare pe net gasim mai ales in Europa o sumedenie de orase similare care sunt strabatute de canale sau rauri si acolo nu vedem acesti bolvani, insulite de pamant sau stufaris pe margini. Pe de alta parte e adevarat si ca nivelul Begai e mai scazut acum decat alta data.
Nu stiam ce inseamna pereu si i-am cautat definitia pe care am sa o pun aici ca sa stie si altii:
PERÉU, peree, s. n. Strat de piatră care căptușește un taluz, un șanț sau o suprafață înclinată de teren pentru a împiedica surparea pământului sau eroziunea lui de către ape. – Din fr. perré.
Practic daca acest pereu nu va fi amenajat sau daca nici nu este inclus in proiect nici nu putem vorbi despre reabilitarea malurilor.
Pare a fi mai degraba vorba despre lucrari la splaiuri, piste si trotuare.
Acest pereu la margini e inexistent iar central unde a fost candva reabilitat vedem in foarte multe locuri ca acum e extrem de deteriorat.
Eram foarte incantat cand au inceput lucrarile si chiar cred ca s-a avansat destul de bine cu ele dar pe zi ce trece incep sa fiu tot mai pesimist si sa cred ca acest proiect este departe de cum mi-l imaginam eu sau cum si l-ar fi dorit majoritatea timisorenilor.
Aceasta postare a fost editata de devizah: 01 februarie 2014 - 21:05