STP Timișoara Forum: Palmieri in Timisoara ! - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (5 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Palmieri in Timisoara ! Evaluare topic: -----

Poll: Palmieri in Timisoara

Acest chestionar este public. Alti membri vor putea vedea ce ai votat.

Vi se pare utila aceasta investitie ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#61 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 16 iunie 2013 - 21:13

Timişoara avea palmieri şi în perioada interbelică

Citeaza

Dezbaterea cu privire la „palmierii lui Robu” din centrul Timişoarei continuă atât în presă, cât şi pe reţelele de socializare. Chiar dacă amplasarea unor asemenea arbori exotici în Timişoara li s-a părut unora de-a dreptul ciudată, se pare că ideea primarului nu este fără precedent în urbea de pe Bega.

În primele decenii ale secolului XX, după dărâmarea zidurilor cetăţii, a fost amenejată actuala Piaţă a Victoriei. Din perioada respectivă - cel mai probabil după Primul Război Mondial - ne-au rămas şi imagini care surprind vechea faţadă a operei şi aranjamentele florale din piaţă. În una dintre aceste imagini, cea de mai sus, se poate vedea şi un palmier, dovadă clară că şi alţi edili ai Timişoarei au apelat la astfel de arbori pentru a înfrumuseţa oraşul.

Imagine atasata: 1b216a8a0fd43b544f2f3dd1b2b4fa8ce506fbaf_500x362_Q75.jpeg

Sursa: Ziua de Vest
0

#62 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 17 iunie 2013 - 08:07

Deci, nici macar n-a fost original Robu in acest demers. A copiat de la altii. Rusine!...ar zice unii! :rad:
0

#63 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 17 iunie 2013 - 21:19

:up_arow: Plagiat... :rad:

2 poze facute cam pe intuneric (in calatorie de documentare la Pasajul Michelangelo :04: ):

Imagine atasata: Palmieri - 2013.06.17 - 1.jpg Imagine atasata: Palmieri - 2013.06.17 - 2.jpg
1

#64 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 20 iunie 2013 - 17:20

Nimic nou sau special:

Imagine atasata: Palmieri - 2013.06.20 - 1.jpg Imagine atasata: Palmieri - 2013.06.20 - 2.jpg Imagine atasata: Palmieri - 2013.06.20 - 3.jpg Imagine atasata: Palmieri - 2013.06.20 - 4.jpg
1

#65 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 20 iunie 2013 - 23:21

:up_arow: Cu alte cuvinte, absolut normal! Mai mult a fost goana dupa senzational din partea presei...

Aceasta postare a fost editata de mile: 20 iunie 2013 - 23:22

0

#66 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 iunie 2013 - 18:15

Vezi postareaChagall, la 13 iunie 2013 - 19:14, a spus:

Noutati din Palm Square. B)

Deci pamflet la drumu mare... :rad_masa: Asta mi-a scapat pana acuma, insa cred ca tehnica abordata de cei de la Kanal este una interesanta...
0

#67 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 21 iunie 2013 - 20:08

Aşa vom ajunge:

Imagine atasata: 5541_465429403547482_1986759668_n.jpg
facebook, foto: Andrei Balint

:rad_masa:

Aceasta postare a fost editata de Andy: 21 iunie 2013 - 20:09

0

#68 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 06 iulie 2013 - 08:02

Urmeaza palmieri si-n alte zone ale Timisoarei :censored:

Citeaza

„N-am stabilit unde să punem palmierii, acum am fost concentraţi pe alte lucruri, cel puţin eu – lucrurile astea, daţi-mi voie să vă spun, le hotărăsc eu până la urmă. Vrem să mai punem palmieri şi-n alte locuri, are dreptate domnul Stoia, dacă v-a divulgat asta, eu am vrut să vă fac o surpriză. N-am stabilit încă unde vor fi puşi, urmează să fac o trecere prin oraş şi să văd, trebuie să mă consult şi cu specialişti să văd :pinochio: (ceva de genul.. eu propun, eu decid) unde ar fi locul cel mai potrivit să mai amplasăm câţiva. Mă voi consulta şi cu arhitecţi, cu urbanişti. :pinochio: (... as fi curios sa-l vad pe arhitectul sau urbanistul care spune NU ideii lui Robu) Nu va fi un număr atât de mare într-un loc, asta în mod cert, poate că nici în total nu vor fi atât de mulţi. Mai sunt achiziţionaţi, numai că unii sunt şi la comanda altor oraşe, pentru că vreau să vă spun că la Horticultura au apărut comenzi din partea altor oraşe (probabil Caracal, Botosani, Vaslui.... ), este un mare interes pentru palmieri”, a declarat, vineri, Robu, fără să precizeze exact câţi arbori exotici au mai fost cumpăraţi.

Citeaza

„Ziua nu mai sunt păziţi palmierii de mult, a fost doar la început o pază ca să evităm nişte manifestări huliganice care ar fi putut avea loc şi care ar fi produs pagubă municipiului Timişoara. Iată că palmierii se dovedesc foarte bineveniţi acolo şi sunt foarte apreciaţi şi de timişoreni şi de vizitatorii Timişoarei. Vedeţi şi dumneavoastră pe Facebook multă lume îşi pune poze, chiar bucureşteni veniţi în Timişoara se fotografiază lângă palmieri…” (un adevarat etalon "cartea cu moace" pentru noi :slap: ), a conchis Robu.

Sursa: TiON
1

#69 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 06 iulie 2013 - 08:34

In caz ca nu este o cauza medicala, fara indoiala mentorul lui Robu a fost Ceausescu. Si asta nu o spun ironic. Nu este amuzant, este chiar de plins. :censored:
2

#70 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 09 august 2013 - 11:15

Daca tot avem Palmieri sa avem si PLAJA.

Palmisoara Beach! Viceprimarul Timisoarei, Traian Stoia: Din 2015 vom avea plaja pe malurile Begai, terase si zona de pescuit in Plopi. De unde bani?

Sursa OT

1

#71 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 09 august 2013 - 14:19

Uite aici un lucru interesant, chiar peste Bega (si vitoarea plaja), langa cartierul Plopi se afla cartierul Crisan. Isi aduce cineva aminte cum se face accesul in cartierul Crisan? Pe un podet langa Turbina, podet care nici pana in ziua de azi nu e reparat, ca sa permita din nou trecerea autobuzului, si care ba se inchide ba se deschide. Acum vad ca se schimba bordurile langa acel podet, altfel nu stiu daca mai ramanea Timisoara oras de 5(sute) de stele.
0

#72 Useril este offline   lkalexandru 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 10 octombrie 12

Postat 09 august 2013 - 16:37

Asta nu-i deloc o idee rea a viceprimarului. Daca imi aduc bine aminte am vazut la un moment dat niste poze pe forum cu un strand care era amenajat pe bega, chiar mai sus de uzina de apa.
0

#73 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 09 august 2013 - 17:01

:up_arow: Exact. Plaja era amenajata pe malul lacului de acumulare inaintea turbinei.

Daca te vei uita la Tramvaie-Evolutia traseelor vei vedea ca, capatul Liniei 1 era tocmai aici, la aceasta fosta plaja (sau strand)...

Si in loc sa se desfiinteze aceasta bucata de linie in 1958-1959, Piata Sarmisegetuza<>Plaja, mai bine se prelungea linia pana in Plopi, deservind astfel partial si Ghiroda de peste Bega...
0

#74 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 19 august 2013 - 20:27

Vezi postareaGygyman6, la 09 august 2013 - 14:19, a spus:

Uite aici un lucru interesant, chiar peste Bega (si vitoarea plaja), langa cartierul Plopi se afla cartierul Crisan. Isi aduce cineva aminte cum se face accesul in cartierul Crisan? Pe un podet langa Turbina, podet care nici pana in ziua de azi nu e reparat, ca sa permita din nou trecerea autobuzului, si care ba se inchide ba se deschide. Acum vad ca se schimba bordurile langa acel podet, altfel nu stiu daca mai ramanea Timisoara oras de 5(sute) de stele.

Imi retrag cele spuse, si imi cer scuze, am fost azi prin zona despre care vorbeam si vad ca... sa construit un pod nou langa cel vechi. Chiar azi am trecut pe el, ce am de reprosat ar fi ca nu se gandeste ,ca de obicei, umpic ma in ansamblu, adica dupa pod trotuarul se termina intr-o panta si continua cel vechi care e plin de iarba si denivelat de la radacinile pomilor crescute pe dedesubt.
2

#75 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 20 septembrie 2013 - 21:57

După modelul maidanezilor, deputatul Popoviciu lansează campania „Adoptă un palmier”

Citeaza

Nu a fost de acord cu achiziţia palmierilor de către municipalitate acuzându-l pe primarul Nicolae Robu că nu are în vedere priorităţile oraşului, însă acum deputatul PDL Alin Popoviciu are o soluţie pentru ca plantele exotice să treacă peste iarnă cu bine. Parlamentarul a precizat, vineri, că un angajat de la Horticultura i-a spus că societatea nu are spaţiu pentru depozitarea palmierilor în sezonul rece, astfel că a gândit o soluţie. Mai mult, spune Popoviciu, sursa sa din Horticultura ar fi recunoscut faptul că palmierii pe care îi putem vedea în zona Liceului MIU sunt de interior.

Ne-am gândit să adoptăm câte un palmier. Eu deja mi-am fixat unul dintre ei, mă duc să îl ud, am găsit o locaţie să îi depozităm, îl luăm pe semnătură. Vă garantez că în primăvară fiecare membru al PDL va ştii istoria palmierului pe care îl are în grijă. Poate îi şi înmulţim până în primăvară. La modul cel mai serios, suntem pregătiţi să îi preluăm. Demarăm campania Adoptă un palmier. Pe cel mai mic îl iau, o să văd cum îl denumesc. M-am interesat şi aceşti palmieri cresc mult mai uşor dacă le pui muzică simfonică între anumite ore ale zilei, ca să nu mai zică lumea că nu am vrut palmierii, a afirmat, vineri, deputatul PDL Alin Popoviciu.
oradetimis.ro
0

#76 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 21 septembrie 2013 - 03:34

De ce n-au plantat trandafiri? Erau mai ieftini, rezista peste iarna si arata mai bine.
1

#77 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2373
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 21 septembrie 2013 - 07:17

Vezi postareaWegmann, la 21 septembrie 2013 - 03:34, a spus:

De ce n-au plantat trandafiri? Erau mai ieftini, rezista peste iarna si arata mai bine.

Tocmai de aceea !. Erau mai IEFTINI. Cine se deranja pentru o spaga de cativa euro ?
1

#78 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 21 septembrie 2013 - 07:22

Oare in Africa de ce nu se planteaza prune de exemplu? :Facepalm_emote_gif:
0

#79 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30204
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 21 septembrie 2013 - 10:06

Sau falnici brazi... :04:
0

#80 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 22 septembrie 2013 - 13:53

Citeaza

O masina care a intrat cu viteza in intersectia din fata liceului MIU a retezat un stalp de circulatie, a scos din pamant doua borduri si a daramat unul dintre palmierii plantati acolo de Primarie. Muncitorii de la Horticultura incearca sa salveze acum palmierul.
...
Imagine postata

opinia timisoarei
0

Arata acest topic

• (5 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5