Vali, la 08 noiembrie 2014 - 20:16, a spus:
Un lucru mi se pare putred

cehi au venit sa monteze si sau oprit, si se vede clar ca nu o mai continuat dar de ce? Ce asteapta? sa termine constructorul statile si largirea drumului?

ca la cat de repede sau miscat baieti se putea da clar drumu in maxim 1 luna de cand o inceput sa puna firele.
Cehii nu respecta contractul semnat.
In proiectul prelungirii liniei 14 este inclusa si ingroparea liniilor de medie si inalta tensiune, proiect finantat de UE. Ei au inceput si aproape au terminat ceea ce tine de linia 14, dar ingroparea liniilor de medie si inalta tensiune nu s-au apucat pentru ca este un mic litigiu la mijloc. Legislatia romana spune ca orice lucrare care se face la aceste "linii de curent" (adica unde ii implicat Enelul) firma castigatoare trebuie sa dea banii inainte la Enel, Enelul aproba proiectul, iar dupa dupa finalizarea lucrarilor, plateste lucrarea efectuata (adica aceiasi bani care le-au fost dati; mai pe romaneste, au fost finantati gratis, au folosit cateva luni niste bani care nu erau a lor). Acum cehii cer banii inainte sa inceapa lucrarea liderului de proiect, adica Primariei Timisoara ca sa dea banii mai departe Enelului. PT nu vrea sa-i dea pentru ca lucrarea nu ii gata, Primaria Dumbravita nu are de unde... Si uite asa s-a ajuns intr-un impas; asa am pierdut cateva luni bune de munca.
P.S. nu sunt in domeniu, nu cunosc exact legislatia; va rog sa ma corectati daca am gresit. Aceste lucruri le stiu de la cineva din primarie. Sper sa nu fi inteles ceva gresit
Ca si o completare, legislatia spune ca nu ai voie sa ai linii de medie sau inalta tensiune peste sau pe langa firele de troleibuz. Cred ca de asta ambele lucrari au fost incluse in acelasi proiect si licitate impreuna.