STP Timișoara Forum: Concurs design tramvaie - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (6 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Concurs design tramvaie

#61 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 27 martie 2013 - 01:01

:up_arow:

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 martie 2013 - 13:12, a spus:

Probabil cei care doresc pe partea cu usile, adica spre statie, ar putea fi taxati suplimentar.

Avantajul tramvaielor cu usi pe ambele parti. Taxezi reclama la fel de scump, indiferent pe ce parte o pui!... :rad:

Alte comentarii...

Soarele pe cer iar lumina este aprinsa in tramvai si nu lipseste nici un neon!

Tramvaiul este vopsit extrem de simplu dar cu gust, culorile se asorteaza si ca proportie...

Mai mult imi plac aceste tramvaie vechi, atat pe dinauntru cat si pe din afara, sunt mai "prietenoase" cu omul, cu natura, cu "mediul" (nu ma refer la ecologisti),...astea noi in general sunt colturoase iar in interior au spatiu putin, respectiv locuri putine, pentru ca sunt LF...Tampenii!

Si partea esentiala, reclama sta foarte bine acolo sus. Se pot "reclama" diferite adrese de site-uri cu un desen reprezentativ al firmelor...
0

#62 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 27 martie 2013 - 21:28

S-ar parea ca avem sanse sa vedem un tramvai galben-portocaliu in varianta propusa de mine. La cererea conducerii am realizat o varianta in care predomina culoarea galben-portocaliu:

Imagine postata

Desenul va fi un autocolant.
0

#63 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 27 martie 2013 - 22:26

Si cu partea de sus?
0

#64 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 martie 2013 - 22:29

Pai, aia e pentru orice eventualitate. Are si rol de design, dar si pentru a purta reclame (daca e cazul).
0

#65 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 martie 2013 - 22:32

Nu arata mai bine daca rotunjeati si colturile? panourile vechi dreptunghiulare aveau colturile rontujite :naughty1:
0

#66 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 martie 2013 - 22:36

Asta e o chestiune secundara (foarte posibil sa nici nu avem asa ceva, din cauza costurilor). Esential e autocolantul, cum va arata el.
Oricum, intre cele doua panouri, in dreptul articulatiei, imi pare ca arata mai ok daca nu sunt rotunjite. Da o senzatie de continuitate.
0

#67 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 27 martie 2013 - 22:53

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 martie 2013 - 22:36, a spus:

Da o senzatie de continuitate.

Da dar nemtii au avut un motiv pentru care le-au facut rotunjite si intr-un fel sa nu se prea imbine 100% cu caroseria. Daca poarta reclama trebuie sa fie putin mai aparte asa ar fi doar o bucata de carosierie, si lumea debea se uita dupa tramvai pe strada dara a mite sa se mai uite si la o fasie de pe acoperis mai ales daca aceasta nu iese cu nimic in evidenta.

Ma rog fiecare cu parerea lui, si eu cred ca nu vom vedea panouri din acestea prea curand.
0

#68 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 27 martie 2013 - 23:46

Sincer si eu prefer reclamele "full HD" care acopera tot tramvaiul...
0

#69 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 martie 2013 - 23:55

Da, mai ales alea la Proctoline si la servicii funerare non-stop... :rad_masa: Aduc un "plus de culoare" orasului.
0

#70 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 28 martie 2013 - 00:01

Pai nu? :rad_masa:

Oricum am avut si unele reusite. Sa recunoastem. Pacat ca taote veneau din Germania, si nu erau ale naostre... :whistle:
0

#71 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 martie 2013 - 01:00

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 martie 2013 - 22:36, a spus:

Asta e o chestiune secundara (foarte posibil sa nici nu avem asa ceva, din cauza costurilor). Esential e autocolantul, cum va arata el.
Oricum, intre cele doua panouri, in dreptul articulatiei, imi pare ca arata mai ok daca nu sunt rotunjite. Da o senzatie de continuitate.

Pai costurile panourilor se amortizeaza cu prima reclama pusa pe ele. Asa cred! Apoi se merge pe profit!...

Doamne-Doamne, poate ajungem la normalitate. Galben-portocaliu...
Ma gandesc la 3554 pentru a fi folosit ca "prototip" pentru acest demers. Are si afisaj electronic (portocaliu!), i se pun si panouri pentru reclame si iata, avem primul tramvai cumva cosmetizat la exterior macar....

Astazi seara, la 23:30 aproximativ, am vazut coada unui tramvai cu acoperisul negru, mergand dinspre Carol I si intrand pe Preyer catre depou si care avea scris ceva cu litere portocalii pe zona neagra de pe acoperis. Cred ca n-am avut vedenii. Parea sau semana cu o reclama la Orange! Un slogan, ceva!
In concluzie, cred ca (si) acesta ar fi motivul vopsirii in negru a acoperisurilor tramvaielor...Si nimeni nu ne spune nimic?...Iarasi?... :D

Imi poate confirma cineva cele vazute de mine?...Totul s-a intamplat pe nepusa masa, intr-o fractiune de secunda si n-am putut retine prea multe informatii vizuale...

Aceasta postare a fost editata de mile: 28 martie 2013 - 09:37

0

#72 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 martie 2013 - 09:23

Nu Mile, singurul motiv e acoperirea scurgerilor inestetice pe partile laterale ale acoperisului. Chiar ieri vorbeam cu seful sectiei transport electric despre tramvaiul din desen si el spunea ca daca-l fac galben in partea superioara, se vor vedea aceste pete mult mai usor. De aceea in ultima varianta, acoperisul e albastru inchis (u se vede din cauza panourilor laterale adaugate de mine)
0

#73 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 martie 2013 - 11:01

Vezi postareacseh_17, la 28 martie 2013 - 00:01, a spus:

Pai nu? :rad_masa:

Oricum am avut si unele reusite. Sa recunoastem. Pacat ca taote veneau din Germania, si nu erau ale naostre... :whistle:

Pai da, erau reusitele lor, nu ale noastre...
0

#74 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 aprilie 2013 - 23:27

Exercitiu de design pe baza desenului din catalogul Kiepe:

Fisier atasat  tram.jpg (383.13K)
Number of downloads: 236
2

#75 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 02 aprilie 2013 - 20:11

... si alta schema de culori :)

Fisier atasat  tram2.jpg (245.87K)
Number of downloads: 261
1

#76 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 05 aprilie 2013 - 10:38

Pentru Wegmann as propune schema initiala. Frontul in culori diferite, restul alb (sau cu reclama). Aratau bine in Bremen, deci de ce sa reinventam roata? Pentru GT-uri as propune modelul clasic vienez, insa adaptat. In Viena tramvaiele clasice au schema: acoperis gri+ alb (bej) si rosu. Rosu am putea inlocui cu verde (steagul inoficial al Banatului e alb-verde inchis). La tramvaie noi (daca vor fi vreodata) se pot gasi alte scheme.

Si inca ceva, usor offtopic (copiat de pe moebahn.de)

:In Bremen geht eine Ära zu Ende: Die zwischen 1973 und 1977 gebauten Straßenbahnzüge („Stadtbahnwagen“ oder „Wegmann-Züge“ nach der Herstellerfirma) verabschieden sich aus dem Liniendienst. Derzeit fahren nur noch zwei Einheiten im Fußballverkehr. Aus diesem Anlass veranstaltet der Verein Freunde der Bremer Straßenbahn einen Gelenkwagen-Tag. Am Sonntag, den 10. März 2013 fahren zum Öffnungstag des Straßenbahn-Museums „Das Depot“ vier historische Gelenkzüge. Zum Einsatz kommen neben Triebwagen 917 (Baujahr 1957) und dem Hansa-Gelenkzug 446+1458 (Baujahr 1966/67), auch die beiden letzten Wegmann-Züge mit den Nummern 3524+3724 und 3530+3734 (Baujahr 1976/77).

Era Wegmann in Bremen s-a terminat definitiv. Eventual vor mai iesi cand Werder Bremen joaca acasa.
4

#77 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 05 aprilie 2013 - 10:51

Citeaza

Pentru Wegmann as propune schema initiala. Frontul in culori diferite, restul alb (sau cu reclama). Aratau bine in Bremen, deci de ce sa reinventam roata?

Pai asta tot spun si eu dar nu aude nimeni! Daca n-avem talent "in culori" macar sa nu stricam ce au facut cei cu talent!...

Citeaza

Rosu am putea inlocui cu verde (steagul inoficial al Banatului e alb-verde inchis). La tramvaie noi (daca vor fi vreodata) se pot gasi alte scheme.

Iata o motivatie serioasa pentru o schema de culori! Insa 80 % dintre "timisoreni" nici nu stiu de acest steag iar de culorile lui si mai putini. Iar daca se invoca steagul si culorile sale, imediat lucrurile se interpreteaza altfel. Si atunci despre ce democratie si libertati vorbim?...
0

#78 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850

Postat 07 aprilie 2013 - 01:46

Nu imi plac panourile cu capete oblice. Daca ar fi drepte , cum se vad in poza cu rathgeberul, si cum sunt si la articulatie, ar fi super
0

#79 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 aprilie 2013 - 21:28

Bun, eu am zis ca-i da o tenta mai dinamica asa. -_-

A se observa ca si bucurestenii au montat exact asa ceva, dupa cum vad in poza lui Doppler:

Fisier atasat  RATB 408 - 2013.04.06.jpg (84.94K)
Number of downloads: 238
0

#80 Useril este offline   violetblood 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 23 septembrie 09
  • Locatia:Banat

Postat 23 aprilie 2013 - 20:44

Primul și probabil ultimul meu post pe acest forum.
Incredibil ce frustrări au unii gen mile, că de ce violet și nu galben-albastru.

Noroc că "regia autonomă"TT nu are alte probleme cum ar fi faptul că e falimentară și ar fi trebuit desființată de mult și înființată alta care să nu fie asociată vreunei conduceri politice care să închidă ochii la furturi, etc..

Aceasta postare a fost editata de violetblood: 23 aprilie 2013 - 20:45

-5

Arata acest topic

• (6 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou