STP Timișoara Forum: Armonia GT4MT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (113 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Armonia GT4MT Tramvaie modernizate la Astra Arad si Electroputere Pascani Evaluare topic: ***** 4 Voturi

Poll: Tramvaie noi sau vechi? (173 membri au votat)

Sunteti deacord cu modernizarea tramvaielor actuale?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ca si alternativa, ati prefera tramvaie noi sau SH?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#541 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 august 2014 - 00:13

Eu nu vad unde anume se va atasa o eventuala remorca...
0

#542 Useril este offline   radub 

• --
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banati 2
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 04 iunie 08

Postat 27 august 2014 - 00:58

Gygyman6 a spus:

Faptul ca vor avea probleme la incadrarea in curba datorita lungimii aparent mai mari...?

Da, cam asta ar fi problema pe care o vad eu - distanta mai mare intre capete si boghiuri.

Pe langa caroseria adaptata de la Imperio, mastile par inspirate dupa Stadler Tango DT8.12 de la Stuttgart...
0

#543 Useril este offline   Robert201 

• Membru suspendat
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 13 februarie 14
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:PC, RATT, Timișoara, zona metropolitană, harti, headere, imbunatatire a site-urilor, hartilor, headerelor si Stirile transportului in comun din Timisoara.

Postat 27 august 2014 - 07:25

Unele linii de tramvai folosesc alt tip de antena in forma de romb de exemplu: 1,2,4 si 5 mai rar,6,7,8,9. Deci aproape toate liniile folosesc aceasta antena inafara de 4 si 5 care le folosesc mai rar, in rest totul va fi perfect cu aceste tramvaie.
0

#544 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 27 august 2014 - 07:38

Arata ca un adidas contrafacut in China. Daca tot au trebuit sa-i schimbe aspectul exterior macar ar fi putut crea ceva mai individual. Pana si inscrisul (in afara de numele total idiot) e furat de la Astra. Macar daca -iar fi bagat atunci si tehnologie Siemens.
3

#545 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 27 august 2014 - 08:33

Vezi postareaRobert201, la 27 august 2014 - 07:25, a spus:

Unele linii de tramvai folosesc alt tip de antena in forma de romb de exemplu: 1,2,4 si 5 mai rar,6,7,8,9. Deci aproape toate liniile folosesc aceasta antena inafara de 4 si 5 care le folosesc mai rar, in rest totul va fi perfect cu aceste tramvaie.

Acele "antene", sunt de fapt pantografe. Sunt de doua tipuri (pe tramvaie): simetrice (acel romb de care spuneai) si asimetrice. In cazul celor noi, se va folosi unul asimetric.

P.S. Nu s-au obosit sa adauge in desen si afisaje laterale, sau cel din spate. -_- Sunt amanunte care dau bine la randare.
2

#546 Useril este offline   radub 

• --
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 august 2014 - 09:49

Wegmann a spus:

furat de la Astra

Huh?!
0

#547 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 27 august 2014 - 15:47

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 august 2014 - 08:33, a spus:

Acele "antene", sunt de fapt pantografe.

Mai stiti, or avea si parabolice pe undeva ascunse, iar noi nu stim :rad_masa: .
1

#548 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 27 august 2014 - 18:40

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 27 august 2014 - 08:33, a spus:

P.S. Nu s-au obosit sa adauge in desen si afisaje laterale, sau cel din spate. -_- Sunt amanunte care dau bine la randare.

Probabil a fost o chestie fusarita, nu stim daca s-au facut sau nu presiuni de la Timisoara, doar ca sa mai posteze ceva primarul pe "fugibuc". Ma gandesc ca la o firma/firme care se respecta au macar un om care se pricepe sa faca o plansa de prezentare la un produs nou (sau ma rog aproape nou), doar e spre interesul companiei sa isi promoveze munca, daca e facuta cinstit...
1

#549 Useril este offline   radub 

• --
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 august 2014 - 20:19

Nu stiu cine a facut randarile alea, insa cel putin pentru masti proiectant ar trebui sa fie AVI Craiova (daca a ramas asa cum stiam la inceput). Portofoliul firmei cred ca spune destule despre ea.

http://www.avi.ro
0

#550 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 august 2014 - 20:48

Poate nu l-au platit destul pe desenatorul cu care si-au facut portofoliul si au ramas fara... :04: Sau poate primesc desenele de la cei ce comanda piesele (nu sunt ei proiectantii), ei doar executand subansamblele respective.
0

#551 Useril este offline   Goldmember 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 10 decembrie 09

Postat 28 august 2014 - 20:58

Parca s-au trimis 2 tramvaie,unul la Arad si altul la Pascani,desenele astea pe care dintre cele doua il reprezina,sau sunt la fel?Personal,prefearm sa fie pastrata forma clasica,originala a tramvaielor si doar interiorul sa fie modernizat.Un design modern,acum e in voga,peste cativa ani nu,clasicul ramane clasic,de combinatia de culori nu mai zic nimic ca ma enervez.

Aceasta postare a fost editata de Goldmember: 28 august 2014 - 21:02

1

#552 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 august 2014 - 21:05

Amandoua vor arata la fel. Nu aveau cum sa pastreze vechiul aspect, din moment ce s-a pastrat doar sasiul, nu si caroseria.
0

#553 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 30 august 2014 - 14:06

Si totusi... Mi-am exprimat parerea si pe pagina de FB. Tramvaiele au un design modern, si totusi arata ca naiba... Dat fiind faptul ca designul este unul modern, ar fi mers perfect pe ceva low-floor... Asa arata ca si ceva pus pe butuci. Pentru comparatie:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: #3448.JPG

1

#554 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 30 august 2014 - 14:21

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 28 august 2014 - 21:05, a spus:

Amandoua vor arata la fel. Nu aveau cum sa pastreze vechiul aspect, din moment ce s-a pastrat doar sasiul, nu si caroseria.

De reprodus ceva asemanator cred ca nu era prea greu, dar nu cred ca a interesat pe nimeni asta, iar aici e buba de partea clientul, adica a noastra. Dar nu imi fac eu griji imprivinta aspectului, doar avem sondaj, daca nu ne place o sa faca alta caroserie, nu?

Cel mai mult ma ingrijoreaza lungimea, aia chiar o sa fie o problema, daca 2 tramvaie nu se pot incadra in curba in acelasi timp, atunci banii chiar vor fii aruncati degeaba.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 30 august 2014 - 14:21

0

#555 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2373
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 30 august 2014 - 14:28

Vezi postareaGygyman6, la 30 august 2014 - 14:21, a spus:

De reprodus ceva asemanator cred ca nu era prea greu, dar nu cred ca a interesat pe nimeni asta, iar aici e buba de partea clientul, adica a noastra. Dar nu imi fac eu griji imprivinta aspectului, doar avem sondaj, daca nu ne place o sa faca alta caroserie, nu?

Cel mai mult ma ingrijoreaza lungimea, aia chiar o sa fie o problema, daca 2 tramvaie nu se pot incadra in curba in acelasi timp, atunci banii chiar vor fii aruncati degeaba.

Cum sa fie aruncati degeaba? Sunt aruncati cu folos maxim..in buzunarele potrivite..Daca nu se pot incadra in curba mai facem o licitatie si modernizam..modernizarea...eventual organizam si o modernizare a sinelor ca sa se poata merge pe ele cu tramvaiele...modernizate...
0

#556 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 30 august 2014 - 18:01

Parerea mea e ca oricat de SF ar fi aratat caroseria chiar desenata de Porsche Design sau de Pininfarina, arata bine doar in varianta cu podea joasa. In configuratia actuala, va arata ca in randari.
2

#557 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 august 2014 - 10:03

Ca vorbeam de randari... Cam asa ar trebui sa arate o randare de prezentare, zic eu:

Imagine postata

Mai multe randari, in topicul dedicat.
2

#558 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 31 august 2014 - 11:02

Iata cum au rezolvat cei din Reims (Franta) "schema" de culori la tramvaiele lor...Au folosit 9 culori in total si toate placute ochiului...Astfel s-a creat si o diversitate coloristica in oras...

0

#559 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 31 august 2014 - 11:31

Asta arata bine, dar nu e practic. In loc sa ai in depozit elemente de caroserie de schimb, trebuie sa ai elementele respective in 'spe culori. Si asa sunt probleme cu elementele noi a caror culoare nu se mai potriveste cu restul, acestea decolorate fiind in timp. (ele nu sut vopsite, ci vin in culoarea violet direct din fabrica)
0

#560 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 31 august 2014 - 11:39

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 31 august 2014 - 10:03, a spus:

Ca vorbeam de randari... Cam asa ar trebui sa arate o randare de prezentare, zic eu:

Nu am acuma timp sa fac eu asa ceva dar, o plansa de prezentara ar trebuii sa arate cam asa :down: . Trebuie in principiu sa cuprinda intregul produs, el sa fie centru de interes pe plansa, trebuie aratat in "actiune", cu macar o usa deschisa si o imagine in detaliu cu rampa pentru persoanele cu handicap in functiune (daca are asa ceva), o imagine macar cu interiorul in ansamblu si inca o imagine sa zicem cu un scaun ca si centru de interes. Astea toate trebuie sa iti apara pe plansa, cel putin asa lucreaza profesionistii, o randare trantita acolo e doar o imagine cu... ceva si atat, ori plansa are rolul sa ma convinga ca produsul e ceea ce am nevoie. Bine, la ce client "pretentios" e primarul nostru cand vine vorba de tramvaie puteau sa ii puna 2 (sau 6 dupa caz) cai si sa nu schimbe nimica.

Imagine postata

NOTA: Imaginea nu imi apartine!

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 31 august 2014 - 11:42

0

Arata acest topic

• (113 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29