STP Timișoara Forum: Armonia GT4MT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (113 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Armonia GT4MT Tramvaie modernizate la Astra Arad si Electroputere Pascani Evaluare topic: ***** 4 Voturi

Poll: Tramvaie noi sau vechi? (173 membri au votat)

Sunteti deacord cu modernizarea tramvaielor actuale?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ca si alternativa, ati prefera tramvaie noi sau SH?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#521 Useril este offline   InF3rNO0o 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 24 decembrie 11

Postat 30 iulie 2014 - 10:02

Eu doar mi-am spus doar parerea nu vreau sa intru in controverse. :) Vad ca la unii le plesneste o vena pe subiectu asta :wacko: :blink:
Mai important ca partea estetica pentru mine e ca tramvaiele sa aibe clima care sa mearga tot timpu in zile de vara, sa bage caldura iarna. Iar cel mai important sa fie fiabile. Am mari emotii cu reabilitarea asta, degeaba o sa arate mai bine ca inainte daca dupa un an sau doi or sa ajunga pe butuci.

Aceasta postare a fost editata de InF3rNO0o: 30 iulie 2014 - 10:05

3

#522 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 30 iulie 2014 - 11:44

Vezi postareaViktor, la 30 iulie 2014 - 01:06, a spus:

Exista, iar acesta este brandul Milka. Multi straini care au venit in Ro si au trecut pe la TV/TB/AB au intrebat daca cumva facem reclama la Milka!?

Asta-i o prostie, si o presupunere tembela... Un mit urban... Nu cred ca cineva s-a adresat personal conducerii RATT sa intrebe as o tampenie.... :Facepalm_emote_gif:

Poate nimeni de pe acest forum(dar si alte persoane din oras) nu ar fi fost deranjat daca fiecare sectie(TV/TB/AB) are fi avut culoarea ei. Era frumos sa fie o diversitate de culori, nu numai combinatia de alb-negru-violet.

Varianta asta cu curcubeul, era o tampenie comunista... De ce credeti ca nu aveam toate vehiculele in aceleasi culori? SA NU UITAM ca tramvaiele veneau din ograda proprie, altfel puteam sa uitam de scheme identice... Autobuze si troleibuze, mai primeam/cumparam si ce refuzau altii, altfel aveai un adevarat curcubeu.

Orice regie care se respecta, are o schema de culori care o respecta... Eh, iata ca RATT a ales anul 2005 sa-si schimbe schema. Adevarata cuiloare in FIECARE regie normala este adusa de RECLAME, care culmea la RATT sunt interzise si dupa expirarea ratelor...

Prostie?! DA!

Vezi postareaInF3rNO0o, la 30 iulie 2014 - 10:02, a spus:

Eu doar mi-am spus doar parerea nu vreau sa intru in controverse. :) Vad ca la unii le plesneste o vena pe subiectu asta :wacko: :blink:

Intodeauna trebuie sa fie 2-3 Gica-Contra... :eusa_think:
0

#523 Useril este offline   RB93 

• Membru activ
  • Postari: 298
  • Inregistrat: 16 noiembrie 13
  • Locatia:Timisoara

Postat 30 iulie 2014 - 12:33

Vezi postareaChagall, la 29 iulie 2014 - 18:40, a spus:

De data asta, parca ar fi mai bine sa fie violet, ca sa nu se vada jegul de pe tapiterie.

Exact la asta ma gandeam si eu.
Pe violet murdaria e mai greu observabila, dar portocaliu e mai placut ochiului.

Aceasta postare a fost editata de Barna: 30 iulie 2014 - 16:14

0

#524 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 30 iulie 2014 - 12:54

Alb-violet pe dinauntru, alb-portocaliu pe dinafara. ;)
5

#525 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 30 iulie 2014 - 13:02

Vezi postareaInF3rNO0o, la 30 iulie 2014 - 10:02, a spus:

Eu doar mi-am spus doar parerea nu vreau sa intru in controverse. :) Vad ca la unii le plesneste o vena pe subiectu asta

Deocamdata nu mi-a plesnit nimic :rad_masa:(eventual ma amuzat faza ta cu plesnitu' :lol: )
Eu unul nu m-am suparat, doar ti-am aratat ca Timisoara nu este singurul oras din lume care are schema de culori in alb-violet :).
Sper ca nu te-ai suparat pe mine pentru acest lucru. :please:

Citeaza

Asta-i o prostie, si o presupunere tembela... Un mit urban... Nu cred ca cineva s-a adresat personal conducerii RATT sa intrebe as o tampenie

Nu am spus-o eu, ci au spus-o altii. Daca nu ma crezi pe mine il poti intreba pe dl Illes.

Citeaza

Varianta asta cu curcubeul, era o tampenie comunista... De ce credeti ca nu aveam toate vehiculele in aceleasi culori? SA NU UITAM ca tramvaiele veneau din ograda proprie, altfel puteam sa uitam de scheme identice... Autobuze si troleibuze, mai primeam/cumparam si ce refuzau altii, altfel aveai un adevarat curcubeu.

Daaaaa sigurrrr cum sa nu. Tramvaiele cand au venit din Bremen si aveau mai multe variante de culori cum aratau? Cumva ca si curcubeul? Eu cred ca aratau foarte bine si frumos, iar cand erau si laolalta cu cele din restul oraselor(Karlsruhe, Frankfurt etc) parca iti era mai mare dragul sa le privesti.
Este ca si acum, cand il vezi pe 3443 care este galben, vezi ceva diferit care nu este monoton, ca si celelalte.

Citeaza

Eh, iata ca RATT a ales anul 2005 sa-si schimbe schema.

:rad_masa: Ce gluma buna, mersi ca m-ai facut sa rad. Cica RATT... :rad_masa:

Citeaza

Adevarata cuiloare in FIECARE regie normala este adusa de RECLAME, care culmea la RATT sunt interzise si dupa expirarea ratelor...

Sincer mai bine ma lipsesc de reclame gen "fisuri anale", "hemoroizi", "morga" sau alte idiotenii si le prefer curate in culorile originale.
1

#526 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 30 iulie 2014 - 13:46

Pai si nu te contrazici singur?

Tramvaiele nemtesti: Hansa - aveau schemba veche (cea cu crem si dungi), cea noua albe cu fusta rosie
Rathgeber - schema de München, care se poarta si azi, cea cu albastru
Düwag - avea toate schema Karlsruhe cea cu galben si rosu
Düwag - din frankfurt, aveau schema locala de pe atunci, cu verdele acela
Wegmann - Sunt singurele care au venit cu noua schema BSAG, care este cam singura pe care am intalnit-o mai viu colorata, dar si aici doar botul

Troleibuze:

Saurer - aveau schema rosie
Berliet I generatie - aveau schema veche de Lyon, ceam cu maro-alb-portocaliu
Berliet II si III aveau toate schema noua Lyon

Autobuze:

Ikarus-urile le-am primit din diverse orase, insa si acolo predominau 2 scheme: galben cu fusta albastra si alb cu fusta verde
Renault-urile cu violet-ul... (chiar inainte de '90 exista aceasta schema... deci nu am inventat noi apa calda)

TOT, dar absolut tot ceea ce tu numesti curcubeu, se datora in mare parte culoriilor vii aduse de reclamele nemtesti de pe Hanse in special si mai tarziu de pe Wegmann-uri. Atat!

Si pe langa acele prostii cu "fisuri anale" si atele, au existat si la noi cateva reclame cu gust.
0

#527 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 30 iulie 2014 - 14:12

Eu as avea trei propuneri:

1. Varianta "clasica", adica cum erau vopsite de ex. si Timis-urile
2. Alb(bej) si rosu inchis. Daca tot ne numim "Mica Viena" putem folosi si aceleasi culori.
3. Alb/verde inchis. E singurul steag banatean pe care l-am vazut si combinatia nu arata rau.
7

#528 Useril este offline   sorinm 

• Membru activ
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 30 aprilie 13

Postat 30 iulie 2014 - 19:36

Robu=Rromu

Credeam ca am depasit perioada de trista amintire in care conducatorul suprem isi da cu parerea si face alegeri care nu tin de competentele lui. Trebuie sa gasim oameni politici maturi care sa-si vada de treburile pentru care au fost alesi: sa gaseasca surse de finantare, sa monitorizeze implementarea proiectelor etc. Kitsch-ul nu se poate impune prin sondaje de opinie, democratia are si ea limitele ei. Nu pot sa nu compar alegerea rromului de a avea turnulete cu alegerea Robului de a introduce varianta alb-violet. Acesti indivizi, intr-o lume normala, nu trebuie sa faca alegeri, sunt alte persoane competente sa faca astfel de alegeri.

Putin mai sus se facea referire la identitatea/brandul orasului. Am si eu o propunere: stalpii de iluminat ai orasului.
Timisoara este (probabil) primul oras cu iluminare stradala din Europa - 12 noiembrie 1884 - 731 de lampi de iluminat electric pe strazile orasului in lungime de 59 de kilometri.
De ce nu avem niste stalpi mai deosebiti si de forme similare in tot orasul? Stalpi fara reclame si milioane de semne de circulatie sau reclame total inestetice.
Acesta este un element care poate face parte din brandul orasului.

Aceasta postare a fost editata de sorinm: 30 iulie 2014 - 20:35

11

#529 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 30 iulie 2014 - 20:31

Vezi postareaWegmann, la 30 iulie 2014 - 14:12, a spus:

Eu as avea trei propuneri:

1. Varianta "clasica", adica cum erau vopsite de ex. si Timis-urile
2. Alb(bej) si rosu inchis. Daca tot ne numim "Mica Viena" putem folosi si aceleasi culori.
3. Alb/verde inchis. E singurul steag banatean pe care l-am vazut si combinatia nu arata rau.

Bravo Wegmann!
Asa se creeaza identitatea unui oras si nu prin culorile unui club de fotbal care azi este iar maine nu mai este sau apare altul cu alte culori pe tricouri ... sau putem avea doua echipe simultan in prima liga si atunci de ce una sa fie avantajata si alta dezavantajata....Deci nu pe culorile unui club de fotbal trecator puse pe mtc-uri se creeaza identitatea unui oras...

Vezi postareasorinm, la 30 iulie 2014 - 19:36, a spus:

Putin mai sus se facea referire la identitatea/brandul orasului. Am si eu o propunere: stalpii de iluminat ai orasului.
Timisoara este (probabil) primul oras cu iluminare stradala din Europa - 12 noiembrie 1884 - 731 de lampi de iluminat electric pe strazile orasului in lungime de 59 de kilometri.
De ce nu avem niste stalpi mai deosebiti si de forme similare in tot orasul? Stalpi fara reclame si milioane de semne de circulatie sau reclame total inestetice.
Acesta este un element care poate care poate face parte din brandul orasului.

De mult m-am gandit la acest aspect dar cand avem de-a face cu alte lucruri si lucrari mai marunte facute alandala, nici nu indrazneam sa fac sugestii de acest fel...Bravo sorinm!

Am mai scris totusi pe undeva ca ar trebui ca macar pe bulevardele modernizate stalpii de iluminat cu cate doua lampi sa fie pusi pe mijlocul bulevardelor pentru a se asigura o aliniere mai facila a lampilor. Avem cateva exemple de acest gen in oras insa nu sunt nici pe departe elocvente...
Stalpii pusi pe marginea bulevardelor timisorene foarte greu pot fi aliniati din diverse motive...apoi nu prea pot fi vazuti in intregime si de la distanta datorita pomilor care in multe situatii depasesc pe verticala stalpii de iluminat...

Pe Dragalina avem stalpii de sustinere a firelor pentru tramvaie pe mijloc insa cei de iluminat sunt pe margine iar unii se vad de la distanta iar altii mai putin...

Pe Dorobantilor stalpii de sustinere a firelor pentru tramvaie sunt si pentru iluminat insa strada este curbata si nu se poate vedea o linie lunga in zare formata in lampi...

Pe traseul Liniei 9 de la AEM pana la Sagului se puteau monta central stalpi comuni (de iluminat si de sustinere a liniei electrice pentru tramvaie) dar nu s-a facut asa desi era (si) mai economicos (se reducea numarul stalpilor cu 50%)...Iar aspectul Bulevardului ar fi fost altul chiar daca pe alocuri are si usoare curbe...

Pe Stan Vidrighin (Buziasului) ar putea pune stalpii de iluminat pe mijloc pana la AEM, cu ocazia modernizarii. Credeti ca o vor face? Nici vorba! Vor pune stalpi ciuntiti pe mijloc pentru firul tramvaielor iar pe stanga-dreapta alti stalpi pentru iluminat stradal, ca pe Dragalina...Bataie de joc pe bani publici!

Iar daca acesti stalpi de care tot pomenesc ar avea si un design deosebit, atunci, iata am avea si o identitate (noua si veche in acelasi timp) a orasului...vorba lui sorinm...
3

#530 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 30 iulie 2014 - 22:09

Un lucru interesant in cele 2 poze este ca indiferent de culoarea aleasa alb-violet interior barile is portocali si la cel alb-portocaliu barile mov.... frumoasa alegere Imagine postata
0

#531 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 02 august 2014 - 17:14

Vezi postareaChagall, la 29 iulie 2014 - 18:40, a spus:

Hopaa! Avem primele randari cu interiorul.
De data asta, parca ar fi mai bine sa fie violet, ca sa nu se vada jegul de pe tapiterie.

Vezi postareaBarna, la 30 iulie 2014 - 12:33, a spus:

Exact la asta ma gandeam si eu.
Pe violet murdaria e mai greu observabila, dar portocaliu e mai placut ochiului.

Sa lasam cartea cu moace adolescentilor si sa intrebam vinzatorii de masini noi si la mina n-spea: ce culoare de interior prefera clientii. Raspunsul este usor de ghicit: negru sau alte culori inchise.

Sa intrebam pe un samsar de masini la mina 2-a care este culoarea de interior care ii garanteaza ca masina o va vinde dupa luni/ani de asteptare si o pierdere de bani: culoare deschisa.
2

#532 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 02 august 2014 - 17:50

Culoare inchisa poate fi si "un visiniu", poate fi si "un albastru mai inchis", poate fi si "un verde mai inchis", toate astea combinate cu bej sau galbui (bare, manere, etc.), pot fi si materiale pestrite mai inchise, deci exista gama variata de culori si materiale. Nu mai trebuie umplut orasul cu alb-violet caci este deja prea suficient,....
6

#533 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 26 august 2014 - 11:38

Primele imagini cu tramvaiele reabilitate ale Timisoarei. Primarul Robu vrea sa stie daca va plac.

Citeaza

Primarul Nicolae Robu a postat, marţi, pe Facebook, primele imagini cu viitoarele tramvaie modernizate ale Timişoarei. Edilul-şef vrea să afle, totodată, şi părerea timişorenilor despre viitorul aspect al acestora. Voi ce credeţi?

Sursa Tion
0

#534 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 26 august 2014 - 12:46

Personalitate nu prea au, dar, in fine, sa vedem cum se comporta. Oricum, denumirea ("Revolut") m-a dat pe spate! :)
1

#535 Useril este offline   radub 

• --
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banati 2
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 04 iunie 08

Postat 26 august 2014 - 13:03

Este foarte usor de remarcat ca e caroserie de Imperio adaptata sasiului existent, la care se adauga mastile frontala si posterioara proiectate de la zero.

Eu observ o micuta mare problema. Voi?

Aceasta postare a fost editata de radub: 26 august 2014 - 15:12

0

#536 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 26 august 2014 - 15:14

Acum in ce stadiu sint tramvaiele?

Poze o sa primim inainte de livrare?
0

#537 Useril este offline   radub 

• --
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banati 2
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 04 iunie 08

Postat 26 august 2014 - 15:23

In acelasi stadiu, pentru ca a durat mult proiectarea (nu e vorba doar de ce vedeti voi in imaginile publicate de primar, ci de multe alte componente ce necesita proiectare), din motive obiective (Florin poate confirma ca motivele sunt obiective). Odata depasita aceasta etapa ritmul va fi cu totul altul.
3

#538 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30202
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 26 august 2014 - 18:31

Vazand desenele prezentate, imi dau seama de o chestie: ma pricep bine la desen 3D :)
4

#539 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 26 august 2014 - 18:52

Vezi postarearadub, la 26 august 2014 - 13:03, a spus:

Eu observ o micuta mare problema. Voi?

Faptul ca vor avea probleme la incadrarea in curba datorita lungimii aparent mai mari...?

Vezi postareaFerraryTm, la 26 august 2014 - 11:38, a spus:

Primarul Robu vrea sa stie daca va plac.

De parca ii pasa... <_< , oricum daca cineva ar spune ca nu ii place ce vede, primarul ar spune imediat despre acea persoana ca are intentii rele si nu vede faptu buna.

LE: o si vad ca acuma avem pantograful pe segmentul 2?

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 26 august 2014 - 18:56

2

#540 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 26 august 2014 - 19:52

Randarile cu tramvaiul modernizat, ca sa le avem postate si aici pe forum. ;)

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-30-031568000 1409075415.txt

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-30-065494000 1409075415.txt

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-30-089906600 1409075417.txt
0

Arata acest topic

• (113 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28