Wegmann, la 30 iulie 2014 - 14:12, a spus:
Eu as avea trei propuneri:
1. Varianta "clasica", adica cum erau vopsite de ex. si Timis-urile
2. Alb(bej) si rosu inchis. Daca tot ne numim "Mica Viena" putem folosi si aceleasi culori.
3. Alb/verde inchis. E singurul steag banatean pe care l-am vazut si combinatia nu arata rau.
Bravo Wegmann!
Asa se creeaza identitatea unui oras si nu prin culorile unui club de fotbal care azi este iar maine nu mai este sau apare altul cu alte culori pe tricouri ... sau putem avea doua echipe simultan in prima liga si atunci de ce una sa fie avantajata si alta dezavantajata....Deci nu pe culorile unui club de fotbal trecator puse pe mtc-uri se creeaza identitatea unui oras...
sorinm, la 30 iulie 2014 - 19:36, a spus:
Putin mai sus se facea referire la identitatea/brandul orasului. Am si eu o propunere: stalpii de iluminat ai orasului.
Timisoara este (probabil) primul oras cu iluminare stradala din Europa - 12 noiembrie 1884 - 731 de lampi de iluminat electric pe strazile orasului in lungime de 59 de kilometri.
De ce nu avem niste stalpi mai deosebiti si de forme similare in tot orasul? Stalpi fara reclame si milioane de semne de circulatie sau reclame total inestetice.
Acesta este un element care poate care poate face parte din brandul orasului.
De mult m-am gandit la acest aspect dar cand avem de-a face cu alte lucruri si lucrari mai marunte facute alandala, nici nu indrazneam sa fac sugestii de acest fel...Bravo
sorinm!
Am mai scris totusi pe undeva ca ar trebui ca macar pe bulevardele modernizate stalpii de iluminat cu cate doua lampi sa fie pusi pe mijlocul bulevardelor pentru a se asigura o aliniere mai facila a lampilor. Avem cateva exemple de acest gen in oras insa nu sunt nici pe departe elocvente...
Stalpii pusi pe marginea bulevardelor timisorene foarte greu pot fi aliniati din diverse motive...apoi nu prea pot fi vazuti in intregime si de la distanta datorita pomilor care in multe situatii depasesc pe verticala stalpii de iluminat...
Pe Dragalina avem stalpii de sustinere a firelor pentru tramvaie pe mijloc insa cei de iluminat sunt pe margine iar unii se vad de la distanta iar altii mai putin...
Pe Dorobantilor stalpii de sustinere a firelor pentru tramvaie sunt si pentru iluminat insa strada este curbata si nu se poate vedea o linie lunga in zare formata in lampi...
Pe traseul Liniei 9 de la AEM pana la Sagului se puteau monta central stalpi comuni (de iluminat si de sustinere a liniei electrice pentru tramvaie) dar nu s-a facut asa desi era (si) mai economicos (se reducea numarul stalpilor cu 50%)...Iar aspectul Bulevardului ar fi fost altul chiar daca pe alocuri are si usoare curbe...
Pe Stan Vidrighin (Buziasului) ar putea pune stalpii de iluminat pe mijloc pana la AEM, cu ocazia modernizarii. Credeti ca o vor face? Nici vorba! Vor pune stalpi ciuntiti pe mijloc pentru firul tramvaielor iar pe stanga-dreapta alti stalpi pentru iluminat stradal, ca pe Dragalina...Bataie de joc pe bani publici!
Iar daca acesti stalpi de care tot pomenesc ar avea si un design deosebit, atunci, iata am avea si o identitate (noua si veche in acelasi timp) a orasului...vorba lui
sorinm...