cseh_17 a spus:
Cat despre Oradea, ai fost si personal si ai vazut/auzit care este situatia. Linia s-a reabilitat cat s-a putut, si inca se mai lucreaza/se va lucra (am fost in octombrie si am vazut PERSONAL (a scoate in evidenta faptul ca de la Iasi e usor de vorbit),pentru a oferi tramvaielor cele necesare. Acolo s-a putut pentru ca a existat mana de fier al lui Muresan. Si ai vazut cum arata un atelier la ei, si ai auzit ca s-a deschis si acea unitate noua. Mai mult au fsot selectati ce-i mai buni, si langa ei s-au angajat forte noi, tinere si au fost scolarizati cu luni inaintea aducerii tramvaielor.
Din nou, privesti lucrurile superficial si doar prin prisma unor spuse, chiar si ale celebrului domn Muresan de la OTL. Te-ai gandit macar o secunda ca e posibil ca domnul Muresan sa iti fi zis doar partea de adevar care sa te dea pe tine pe spate? Deci, nu te-a mintit, dar ti-a zis doar ce a vrut el sa-ti zica din intregul adevar...
Cine cunoaste cu adevarat povestile de la Oradea (eu le cunosc perfect - si trebuie sa ma crezi pe cuvant, ca nu ti-am vorbit niciodata "din burta") a zambit larg citind ce ai scris tu mai sus... Mai multe nu pot sa-ti zic, ca nu e treaba mea sa ma bag in borsul (ciorba, adica) lor, insa gandeste-te ca realitatea ramane cea pe care am aratat-o mai sus: cel putin 9 (poate o fi fost si al 10-lea intr-o hala) ULF-uri in depou simultan, ceea ce e dementa curata... Hala aia nu face minuni, dragule, tramvaiele nu intra acolo stricate si ies ca prin minune reparate, gratis si fara sa se mai strice vreodata! Iar hala (ma rog, corect ar fi sa-i zicem "halicica" - si nu-i ironizez pe cei de la OTL, pentru care am tot respectul ca au reusit sa duca la bun sfarsit un proiect care avea sanse mici sa ajunga la finalul fericit pe care il stiti, ci ironizez dementa autoritatilor locale din tara asta, care acorda atat de putina atentie acestui serviciu public vital pentru comunitati) aia s-a nascut greu si in chinuri dupa 6 ani de la aparitia ULF-urilor in oras. Si ce a rezolvat cumpararea acelor tramvaie pe bani grei in 2008? Au cumparat dupa aceea tramvaie la mana a doua ridicate de unde zaceau, adica din curtea unui dealer din portul Brandenburg. Cea mai recenta transa chiar in 2013. E frumos? Ma crezi ca de fiecare data cand am mers la Oradea, desi am circulat foarte mult cu tramvaiul, doar de cateva ori (pe care le pot numara pe degetele de la o singura mana) am prins un ULF? Deci, mersul cu tramvaie noi la Oradea e doar chestie de ruleta ruseasca in conditiile astea. Deci, efect zero. ZERO. Si au trecut 6 ani din 10 prezisi de stimabilul domn cu experienta in domeniu, de la PPDD, pentru refacerea totala a unui parc de tramvaie ca al RATT (nici nu mai iau in considerare, zicand asta, ca parcul de la Oradea e mai mic decat cel al RATT)...
Cat despre "vorbitul de la Iasi"... dragule, uiti un lucru esential: lucrez in sistem, sunt coleg cu cei de la RATT, coleg cu cei de la CTP Arad, coleg cu cei de la CTP Cluj, coleg cu cei de la OTL Oradea, coleg cu cei din Occident, s.a.m.d., deci colaboram, facem schimburi de experienta (oricat de comunist ar suna notiunea pentru frumosii tineri liberi) si cate si mai cate. Viata e complicata, Cseh, draga!
Aceasta postare a fost editata de radub: 05 februarie 2014 - 16:33