STP Timișoara Forum: Armonia GT4MT - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (113 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Armonia GT4MT Tramvaie modernizate la Astra Arad si Electroputere Pascani Evaluare topic: ***** 4 Voturi

Poll: Tramvaie noi sau vechi? (173 membri au votat)

Sunteti deacord cu modernizarea tramvaielor actuale?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ca si alternativa, ati prefera tramvaie noi sau SH?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1381 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 10 septembrie 2016 - 19:43

Citeaza

...si vor fi la fel de bune ca primele doua

Mai vorbim dupa 4-5 ani, pana una alta au circulat cam cu "taraita" primele 2, sa vedem ce "le poate pielea" dupa cativa ani de exploatare. Pana una alta prima impresie lasa de dorit.
0

#1382 Useril este offline   iulik01 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 18 ianuarie 16

Postat 10 septembrie 2016 - 19:44

Eu nu inteleg o chestie...de ce nu s-au renovat vechile tramvaie GT4? Acum un an cand am fost in Munchen era unul, circula fara probleme, inteleg ca probabil nu mai sunt piese originale dar sunt aproape sigur ca si aia au improvizat cu ceva.... Recunosc nu am urmarit topicul de la inceput dar nici nu am gasit raspunsul pe unde l-am cautat...:)
0

#1383 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 10 septembrie 2016 - 19:45

Din Munchen mai sunt numai 7 garnituri si difera fata de restul.
0

#1384 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30204
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 septembrie 2016 - 19:51

@ iulik01

Pentru ca s-a dorit modernizarea, nu doar o cosmetizare in stilul celei de la Craiova. Ideea in sine nu e rea si pe tramvaie sunt multe elemente moderne, componente de la firme renumite din strainatate, solutii tehnice recente, etc. Din pacate, executia lasa de dorit (nu comentez decat ce se vede si ce putem observa cu totii, nu ma leg (deocamdata) de alte aspecte)
Fara a tine parte cuiva (chiar daca sunt sigur ca voi fi acuzat de asta), e clar ca la Arad se lucră mai ingrijit si cu tehnologie mai moderna. Asta e parerea mea, desigur.

Singurul lucru de care-mi pare rau e ca in mod sigur tot RATT va fi acuzat peste cativa ani ca doar din cauza proastei intretineri, nepriceperii celor de la intretinere, proastei exploatari, etc, au ajuns tramvaiele modernizate asa cum sigur vor ajunge. Iata deja si dovada intr-un comentariu de pe "Opinia Timisoarei":

Citeaza

Nu uitati, ele sunt date pe mana unor meseriasi atat de snobi si primitivi, incat confunda dornul cu alezorul.
Deci, este de prevazut ce soarta va avea si acest vagon, la fel cu celelalte.

4

#1385 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 septembrie 2016 - 09:49

Si eu am sustinut de-a lungul timpului varianta modernizarii tramvaielor si mai ales modernizarea lor in interiorul tarii insa nu mi-am putut inchipui nicidecum o executie atat de proasta pe unele aspecte!...

Si asta mai ales dupa ce la primele doua tramvaie au putut fi constatate unele greseli in executie, era absolut normal ca la urmatoarele vagoane modernizate, deficientele de la primele sa fie eliminate total abordandu-se solutii in executie mai calitative...

Dar putem constata ca doar atata...putem, ca meseriasi, ca profesionisti, ca natie...

Ideea de-a moderniza tramvaiele (in tara) a fost buna si are tot sprijinul meu insa s-a materializat prost...Deocamdata cel putin!...
5

#1386 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 11 septembrie 2016 - 14:56

Dacă RATT ar dispune de scule performante, nu s-ar apela la expediente de genul "dorn". Am trecut recent prin câteva service-uri cât de cât mai puse la punct, și am rămas efectiv blocat văzând cu ce instrumente se lucrează acolo. Te doare mintea. Aproape că nu se mai lucrează manual, cu cheia și ciocanul. Toate operațiile se execută electric, pneumatic sau hidraulic. Bașca, diagnoza computerizată 100%.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 11 septembrie 2016 - 15:00

5

#1387 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2016 - 17:18

Pai, pentru partea de motor si managementul acestuia, se foseste si in garaj diagnoza computerizata, (chiar ultimul software de la Mercedes) la fel si pentru partea de invertor de pe Skoda. Nu stiu cum e la Armonia, dar probabil ca diagnoza se face pe monitoarele din bord, in mod service. Mai nou, troleibuzele au la dispozitie fosta facilitate de ITP, unde pot sa-si testeze vehiculele.
Pentru clime, avem aparate computerizate, de ultima generatie si dintre cele mai scumpe. Probabil mecanicii sunt cel mai putin dotati cu scule...
3

#1388 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 13 septembrie 2016 - 20:49

Tramvaiul de la Arad trebuia sa soseasca vinerea trecuta sau vinerea asta?
0

#1389 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 septembrie 2016 - 20:53

Am vazut azi in curte o "Armonie" care arata foarte bine de la distanta, mai ales vopseaua era foarte lucioasa in comparatie cu Pascaniul, deci e posibil sa fi venit, dar eram in masina, in mers si ne grabeam prea tare ca sa ne oprim sa-l studiem. Ori a sosit sambata-duminica, ori era cel de la Arad pe care-l stim cu totii (dar parca prea arata nou-nout)
Nu o luati ca pe o informatie sigura, nefiind deloc asa ceva. :(
2

#1390 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 13 septembrie 2016 - 21:03

TION a spus:

Primarul Nicolae Robu a anunțat, marți, că săptămâna viitoare urmează să ajungă la Timișoara alte două tramvaie reabilitate, unul de la Pașcani și unul de la Arad. Acestea se vor adăuga celui deja sosit, recent, la Timișoara, precum și celor două care deja circulă prin oraș. Astfel, susține Robu, până la finalul anului vor circula prin Timișoara un număr total de cinci tramvaie reabilitate.„De săptămâna viitoare o să ne mai vină încă două. Cel care e deja sosit e făcut la Pașcani. Va mai veni încă unul de la Pașcani și unul de la Arad. Vom ajunge ca de la două tramvaie noi să avem în curând cinci. Eu cred că vor circula toate cele trei până la sfârșitul anului. Ele vor fi mai întâi supuse unor verificări să nu se fi produs stricăciuni în timpul transportului și apoi se va intra în teste. Exact cum s-a procedat și cu celelalte două. Numai că acum procedura e mai simplă. La început s-a impus și omologarea tramvaielor”, a afirmat primarul Timișoara.El speră ca anul viitor să ajungă și celelalte nouă tramvaie parte a contractului de reabilitare încheiat de municipalitate. La finele anului trecut, primarul Nicolae Robu spera să avem 12 noi tramvaie Armonia la Timișoara, doar în prima jumătate a acestui an. Evident, însă, lucrările de reabilitare a acestora au durat semnificativ mai mult.

E Aradul cu siguranta. Imagine postata

LE: din pozele de la arad vazui ca armonia de acolo avea pantographul rosu. Văzui așe?

Aceasta postare a fost editata de dan.s: 13 septembrie 2016 - 21:10

1

#1391 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 13 septembrie 2016 - 21:13

Tramvaiele astea n-ar trebui livrate toate la fel?
0

#1392 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 13 septembrie 2016 - 21:18

Intre arad si pascani e concurenta de parca n-ar avea acelasi contract Imagine postata. Fiecare vine cu ceva in plus/minus la fiecare tramvai si daca o tine tot asa fiecare armonie va fi personalizata si ultimele ce v-or veni ar trebiu sa fie cele mai bune (macar alea).
1

#1393 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 13 septembrie 2016 - 23:37

Poate tragi o fuga maine, sa face ceva spionaj ;) :04:
0

#1394 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 14 septembrie 2016 - 13:45

Pascaniul venit saptamana trecuta nu mai era la vedere. (n-are cineva un card de acces si o salopeta ca sa intru sub acoperire? Imagine postata)
Se faceau manevre cu 3517.
0

#1395 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 14 septembrie 2016 - 18:30

Eu lucrez la centrala, la un nou dispecerat central (cred ca e al patrulea sau al cincilea pe care il facem de la zero) si nu am avut timp sa trec prin Dambovita zilele astea. :(
0

#1396 Useril este offline   ioio_viola 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 17 septembrie 15

Postat 15 septembrie 2016 - 15:55

eu nu am sustinut aceasta carpeala tocmai ca ma asteptam sa se intample asa ceva. Daca facem calculele bine vedem ca nu-s nici macar asa ieftine pe cat se spune. Un tramvai nou parca era undeva pe la 1.8 sau 2.3 mE. Dar era muuult mai lung si mai ok ca si cele reconditionate. deci dam bani putini pe lucruri ieftine care nu o sa tina pentru ca s-a facut economie. apoi peste cativa ani ne va ajunge costul de reconditionare peste unul nou.
7

#1397 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 septembrie 2016 - 21:29

Cred ca se putea obtine Swing-ul de la Pesa cu 1,3 mil.€
3

#1398 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 17 septembrie 2016 - 12:08

Am primit informatii cum ca ieri spre seara ar fi ajuns Armonia din Arad. :eusa_think:
0

#1399 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific

Postat 17 septembrie 2016 - 12:16

Cica nu mai e voie sa puna armoniile nou venite la vedere. Azi (acum un ceas jumate) am trecut pe langa depou si nimic.
0

#1400 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 17 septembrie 2016 - 12:18

Oare de ce? :so pe iei: :naughty1: :rad_masa:

Sa nu vada curiosii defectele!
0