E spre binele nostru ca acuma tramvaiele vor arata ca dracu, ca vor fi exact cum am spus. Niste jeguri facute cu manopera de 2 lei. Dar hei, sa ne bucuram ca facem gunoaie ca pana la urma asta conteaza, iar cand si colaboram cu o firma care face gunoaie si ne joaca feste ceva in pantaloni pentru ca in sfarsit gustam umpic din ceva modern dintr-o firma capusa de stat, nu mai conteaza ca ceea ce se face se face prost, fara cap si pe bani publici din care unii isi primesc blidul de mancare pe masa, doar daca nu il primesc se pun pe greve si se plang imediat la sindicat.
Nu face tramvaie firma unde lucrez, dar ai dat de dracu daca se carpeste ceva asa cum se carpesc tramvaiele astea acuma, nu ai cum sa ii spui clientului asa ceva: "a pai acuma ai acces mai bun!", foarte rau daca cineva din regie nu s-a interesat de treaba asta, cand s-au pus mastile nu s-a gandit nimeni? nu a fost prezentat proiectul cuiva? pur si simplu s-au dat tramvaiele si din ce mai avea Astra si VFU Pascani pe stoc au incropit o caruta cu ceva subansamble din strainatate? Asta inseamna sa "modernizezi", sa ii dai la altu sa iti carpeasca ceva, de aia si sustineam ideea de a face ceva aici sau sa luam ceva nou, orice, oamenii care lucreaza cu vehiculele astea in fiecare zii aici stiu mai bine decat oricine de oriunde altundeva, ce ar avea nevoie si cum ar avea nevoie. Pe langa asta, firma care proiecteaza nu e cea si care iti spune cum faci intretinerea la vehicul? Pentru o firma arhilaudata si atat de secretoasa, sa apelezi la o astfel de solutie mi se pare... ieftin, lipisit de orice spirit tehnic si denota ca atata timp cat erai intr-o pozitie favorabila dupa revolutie puteai sa iti faci o firma cu ramasitele departamentelor de testare si dezvoltare ale fostelor intreprinderi de stat, care uite azi prospera prin contracte cu dedicatie.
Asta arta ca e inca ceva putred la mijloc, poate e doar o bucata de plastic taiata, dar nu asa se face, asa foarte bine mai exista compromisuri care s-au facut de care habar nu avem si ne trezim cu ele cand nu ne asteptam (asta e doar cosmetic sare la ochi, mie frica sa ma gandesc la ce sa ma astept cand intra in circulate galetile astea). Cu o astfel de carpeala imi pot da singur o palma ca am avut poate umpic de incredere ca "hei, poate sunt prea radical, poate va fi bine si poate nu e chiar asa de rea situatia asta cu modernizarile", dar nu, tara asta va ramane mereu de c####, pentru ca ne place sa ne complacem in astfel de situatii, facem ceva fara sa masuram de 2 ori "a pai lasa ca mai taiem dupa", nu merge masina la prima cheie "lasa ca trimitem pe cineva sa va impinga nu-i stres!", aragazul explodeaza la prima aprindere "nu este vina cuiva, este doar soarta".
@dan.s: imi pare rau ca "te-ai fript" dar eu cred ca daca vrei o informatie mai bine astepti linistit sau o cauti chiar si din alte surse, una mentionata chiar de "agentul de vanzari". Si un ceas stricat arata ora buna de 2 ori pe zi, dar asta nu inseamna ca e un ceas bun si ca trebe pastrat sau folosit.
LE: mare lucur nu s-a invatat de cand am iesit din comunism, stiu ca si Timisurile noastre parca au fost ciopartite umpic in fata sub laterale.
Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 08 septembrie 2016 - 20:17