STP Timișoara Forum: Carduri - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (28 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »

Carduri

Poll: Votati varianta de card care va place mai mult. (numarul variantei e notat cu rosu langa imaginea respectiva) (61 membri au votat)

Alegeti varianta

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#301 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Braila

Postat 21 ianuarie 2011 - 12:47

Probabil ca vor sa i invete pe cettenii Craiovei sa foloseasca automatele pentru incarcare.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 21 ianuarie 2011 - 12:47

0

#302 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 21 ianuarie 2011 - 13:24

Ciudat. Daca ai un sistem functional.... il folosesti, nu il ti pana la vara.
0

#303 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2361
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 21 ianuarie 2011 - 15:59

Mi se pare interesanta facilitatea data vatmanului de a schimba culoarea semaforului. La tramvaiele noastre nu se reuseste nici macar comanda macazelor din cabina..decat prin metoda "ranga".

De asemenea si pretul sistemului lor de ticeting si monitorizare flota din cat scrie in articol a fost de 2.6 milioane euro, ..fata de 4.5 milioane euro cit a costat la Timisoara...e o diferenta destul de importanta.
0

#304 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 ianuarie 2011 - 18:08

Atat la pret, cat si la calitate, si cunostiinte.

Deci sa ne uitam in primul rand cum arata un validator de al lor. Apoi un panou din statie. Din cate am dedus eu ei vor avea panouri doar in statiile centrale. Si etc. etc...
0

#305 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 ianuarie 2011 - 19:44

Vezi postareaBogdanTm, la 21 ianuarie 2011 - 15:59, a spus:

De asemenea si pretul sistemului lor de ticeting si monitorizare flota din cat scrie in articol a fost de 2.6 milioane euro, ..fata de 4.5 milioane euro cit a costat la Timisoara...e o diferenta destul de importanta.

Nu au atatea vehicule cate avem noi, nici panouri pentru statii cate am cumparat noi (120 fata de 20 in Craiova). Sistemul nostru are patru posturi de dispecerizare (4 PC si 12 monitoare fata de unul cu doua monitoare in Craiova). Tot din sistem fac parte si cele 16 chioscuri cu echipamentul din ele, dispecerate in garaje si depou, etc. Per total, nu se compara cele doua sisteme, al nostru e mult mai complex (chiar daca nu avem 10 automate de bilete) deci e clar de ce a costat mai mult.

P.S. Nu am fost prin Craiova, dar Adevarul scrie ca automatele de bilete sunt, citez: "o investitie cu probleme". Poate ne lamureste cineva care a fost pe acolo.
0

#306 Useril este offline   George1000 

• Membru activ

Postat 22 ianuarie 2011 - 00:52

Nu am fost la Craiova dar si la Braila avem automate de bilete. lumea nu stie sa le foloseasca si le blocheaza, fe le blocheaza intentionat baieti ide cartier bagnd diverse; scobitori, betisoare, etc. O dat cand ma intorceam de la cumparaturi ma pun sa astpt tramvaoiul in statie la Bariera Calarasi. Incerc sa iau bilet dar surpriza, automatul este blocat. Vine tramvaiul si cand vatmanul coboara sa schimb macazul, ma duc si vorbesc cu el, si el ma primeste inauntru dupa ce vede ca automatul e bocat. ii platesc 1 leu cam atat era pe atunci, acum e 1,2 lei. Si el avea usa la cabina lui deschisa si eu stateam nu in cabina ci pe scaunul de imediat langa cabina. adica priml rand. Si el pe el il apuca vorba. Imi spune ca cu cateva zile in urma cand s-a plans un calator ca automatul e blocat, acelasi automat de la Bariera, a gasit in el in lacasul de la bancnote: Iaurt.
Vara cand este canicula si iarna cand este ger de crapa pietrele, automatele se defecteaza. Fie se blocheaza, fie manaca banii si nu elibereaza bilet, fie se joaca de-a loteria cu calatorii :intrebare: Adica scapa bilete prin statie. Cei care trec la timpul potrivit in locul potrivit, se aleg cu cateva calatorii gratuite. Am beneficiat si eu de astfel de oferte :naughty1:

Aceasta postare a fost editata de George1000: 22 ianuarie 2011 - 00:55

0

#307 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 ianuarie 2011 - 10:42

Ma asteptam la un astfel de raspuns. E clar ca in Romania, in acest moment e dificil de implementat un asemenea sistem. Si noi avem o gramada de validatoare vandalizate (si acestea sunt in vehicule nu pe strada). Fara un politist sau jandarm langa ele probabil ca vor rezista foarte putin sau echipele de mentenanta vor trebui sa lucreze non stop ca sa le tina cat de cat in functiune.
0

#308 Useril este offline   InTheAir 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 29 decembrie 10

Postat 05 august 2011 - 13:07

Am vazut in unele tramvaie / autobuze etc. ca unii oameni ( batrani, copii etc. ) valideaza 2 carduri. Care-i scopul ? Nu ajunge unul ?
0

#309 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 05 august 2011 - 13:38

Nu cred că poţi deţine mai mult decât un card, prin urmare cei care validează două probabil fac un serviciu altcuiva care a urcat cu ei :huh:
0

#310 Useril este offline   InTheAir 

• Membru începător
  • Pip

Postat 05 august 2011 - 14:55

Nu cred ca validezi si altcuiva din moment ce scoti din portofel 2 carduri. :huh: Si le validezi pe ambele. La cineva am vazut pe validator ca scria " tarif social " la al doilea card.
0

#311 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 05 august 2011 - 15:00

Vezi postareaInTheAir, la 05 august 2011 - 14:55, a spus:

Nu cred ca validezi si altcuiva din moment ce scoti din portofel 2 carduri. :huh: Si le validezi pe ambele. La cineva am vazut pe validator ca scria " tarif social " la al doilea card.

Oricum este aberant. ce rost are sa validezi 2 carduri ??? Ori il ai pe al tau...si e legal si ok..ori mergi cu cardul "bunicului" (tarif social)..."la tupeu"...si risti amenda in caz de control.
0

#312 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 august 2011 - 17:31

Da, nu vad de ce ar valida doua carduri. Teoretic si practic nu are rost. :huh:
0

#313 Useril este offline   InTheAir 

• Membru începător
  • Pip

Postat 05 august 2011 - 21:22

Vezi postareaBogdanTm, la 05 august 2011 - 15:00, a spus:

Oricum este aberant. ce rost are sa validezi 2 carduri ??? Ori il ai pe al tau...si e legal si ok..ori mergi cu cardul "bunicului" (tarif social)..."la tupeu"...si risti amenda in caz de control.

aberant, ne-aberant.. se intampla. Ma gandeam ca stie careva care-i scopul celui de-al doilea card. Ca nici eu nu-mi explic fenomenul.
0

#314 Useril este offline   George1000 

• Membru activ

Postat 05 august 2011 - 23:09

Nici eu nu inteleg care sunt asa fraieri sa bage bani dublu la RATT.

A stai ca cred ca m-am prins. Au aparut cardurile clona de la hackeri probabil. Valideaza cu cardu legal iar celalat este card clona si si-l realimenteaza :hooray: Adica isi ia inapoi banii dati.

Nu e mare inginerie ca x hacker sa cloneze un card Ratt si sa il faca pe sistem invers incat cand il validezi sa se alimenteze. Apoi duci cardul la haker, hackerul iti plateste banii inscrisi pe cardul Clona dar bineinteles ca isi opreste un mic comision sa zicem 10%

Aceasta postare a fost editata de George1000: 05 august 2011 - 23:10

0

#315 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 august 2011 - 23:18

Reincarcarea cardului cu ajutorul validatorului e imposibila. Inca nu au aparut niciun fel de carduri piratate si nici nu cred ca asta se va intampla in viitorul apropiat. :hooray:
Cum spuneam: validarea a doua carduri pentru o singura calatorie, nu are niciun rost.
0

#316 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 21 august 2011 - 02:35

Raspunsul e simplu: cel care a validat 2 carduri nu calatorea de unul singur, ci probabil impreuna cu cineva (de exemplu, un pensionar) si a validat ambele carduri.
0

#317 Useril este offline   George1000 

• Membru activ

Postat 08 octombrie 2011 - 12:21

Nu reusesc sa inteleg si eu ce vina are calatorul caruia i se fura cardul de trebuie sa plateasca 5 lei? In caz de pierdere (din negijenta) deteriorare (ex ca uia sa il scoata din buzunar pantalonilor cand ii baga in masina de spalat) da sunt de acord sa plateasca 5 lei neglijenta se plateste. Dar and ti se fura cardul de ce tot tu calatorul tb sa platesti? De ce sa nu il prinda pe hot si sa plateasca hotul? Acei 5 lei ar trebui considerati prejudiciu adus calatorului si sa fie achitati de catre hot.
RAT incepe sa devina smenarie pe fata.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 08 octombrie 2011 - 12:23

0

#318 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 08 octombrie 2011 - 13:13

Hai ca asta-i buna :up_arow:

Pai e neglijenta ta daca ti-l fura cineva nu e vina RATT. Ia du-te la politie si spune ca ti-a fost furat C.I.-ul, pasaportul, permisul, talonul de la masina, etc., sa vezi daca iti elibereaza cineva altele gratuit (ba mai trebuie sa mergi si pe la ziare sau monitorul oficial sa le declari nule.

P.S. Totul era ok in postarea ta daca nu mai adaugai si:

Citeaza

P.S.2 Orice ametit care pierde ceva declara imediat ca i-a fost furat. Am avut cazuri cand calatori au reclamat lucruri furate in vehicule, ca la vizionarea inregistrarii sa fie clar ca pur si simplu le-au uitat in vehicul. -_-
0

#319 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP

Postat 08 octombrie 2011 - 14:22

Chiar cei de la evidenta populatiei m-au sfatuit sa declar pierdut si nu furat buletinul..ca sa nu aiba ei cazuri de furt nerezolvate..:up_arow:..evident ca eliberarea unui act sau copie trebuie achitata..si de fapt e firesc ca cel din a carui netentie, neglijenta...apare aceasta situatie sa suporte costul. Si la banca daca se pierde cardul platesti taxa de emitere card nou..

Aceasta postare a fost editata de BogdanTm: 08 octombrie 2011 - 14:24

0

#320 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 08 octombrie 2011 - 15:04

Vezi postareaGeorge1000, la 08 octombrie 2011 - 12:21, a spus:

Nu reusesc sa inteleg si eu ce vina are calatorul caruia i se fura cardul de trebuie sa plateasca 5 lei? In caz de pierdere (din negijenta) deteriorare (ex ca uia sa il scoata din buzunar pantalonilor cand ii baga in masina de spalat) da sunt de acord sa plateasca 5 lei neglijenta se plateste. Dar and ti se fura cardul de ce tot tu calatorul tb sa platesti? De ce sa nu il prinda pe hot si sa plateasca hotul? Acei 5 lei ar trebui considerati prejudiciu adus calatorului si sa fie achitati de catre hot.

Man, primul card l-ai primit pe de-a fetea. Nu te-am auzit comentând nimic atunci. Tu crezi că RATT e instituţie caritabilă? Deşi, pe undeva.....hmmm!?!?!
Pe viitor, ai grijă de lucrurile tale. Şi nu te aştepta ca altcineva să plătească oalele pe care le-ai spart.
Ţi s-au cerut 5 lei pt noul card şi operaţiunea necesară eliberării lui. Nu pt că l-ai fi pierdut sau pt că ţi-ar fi fost furat.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 08 octombrie 2011 - 15:06

0

Arata acest topic

• (28 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »