STP Timișoara Forum: Carduri - STP Timișoara Forum

Salt la continut

In cazul in care doriti obtinerea unui raspuns oficial la o plangere in legatura cu sistemul de taxare, aceasta se poate obtine doar depunand o reclamatie la registratura regiei. Raspunsurile primite pe forum exprima parerea membrilor acestuia.
  • (28 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »

Carduri

Poll: Votati varianta de card care va place mai mult. (numarul variantei e notat cu rosu langa imaginea respectiva) (61 membri au votat)

Alegeti varianta

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#241 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 19 ianuarie 2010 - 20:30

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 18 Jan 2010, 13:44, a spus:

Da, functioneaza. Au fost instruite si vanzatoarele/vanzatorii in legatura cu posibilitatea de vanzare a unui card tip portofel electronic, fara ca pe acel card sa fie prezent un alt titlu de calatorie (abonament).

Domnule Florin, am şi eu o nedumerire. De care factor depinde suma retrasă din "portofel" pt o călătorie? De timp (minutele pe care călătorul le petrece în unitatea de transport), sau de numărul de km parcurşi cu aceeaşi unitate de transport? V-am pus această întrebare pt că e evident că în cazul în care factorul determinant este timpul, pt aceaşi distanţă parcursă la ore diferite, călătorii vor suporta preţuri diferite. Se ştie că mijloacele de transport în comun parcurg aceleaşi distanţe în timpi complet diferiţi, funcţie de traficul existent în oraş.
Ca să fiu mai explicit, o persoană poate plăti (de ex) 80 de bani atunci când foloseşte troleibuzul dimineaţa la ora 6, şi 1,5 lei atunci când îl foloseşte la ora 17.
0

#242 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 19 ianuarie 2010 - 20:43

Deocamdata nu avem aprobare pentru tarifare diferentiata, deci suma trasa este echivalentul unui bilet (pe liniile M si E se taxeaza 2 lei).

Sistemul a fost testat de catre cei de pe forum dar si de cativa angajati ai regiei (10-10) si functioneaza si diferentiat, dupa numarul de statii. In perioada testelor am folosit un tarif, experimental, de 10 bani/statie. Taxarea se facea la sfarsitul calatoriei cand cardul trebuia validat a doua oara. Daca nu se facea acest lucru, se taxa suma maxima (60 bani, tot experimental, suma neavand legatura cu realitatea).
0

#243 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 20 ianuarie 2010 - 08:40

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 19 Jan 2010, 20:43, a spus:

Deocamdata nu avem aprobare pentru tarifare diferentiata, deci suma trasa este echivalentul unui bilet (pe liniile M si E se taxeaza 2 lei).

Sistemul a fost testat de catre cei de pe forum dar si de cativa angajati ai regiei (10-10) si functioneaza si diferentiat, dupa numarul de statii. In perioada testelor am folosit un tarif, experimental, de 10 bani/statie. Taxarea se facea la sfarsitul calatoriei cand cardul trebuia validat a doua oara. Daca nu se facea acest lucru, se taxa suma maxima (60 bani, tot experimental, suma neavand legatura cu realitatea).

Am înţeles. Dacă se va practica tarifarea funcţie de numărul de staţii parcurse, va fi OK.
0

#244 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 20 ianuarie 2010 - 15:55

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 19 Jan 2010, 19:43, a spus:

Taxarea se facea la sfarsitul calatoriei cand cardul trebuia validat a doua oara.

Ar putea functiona, insa in acest caz ar trebui instalate validatoare la fiecare usa. Altfel va fi un haos total.
0

#245 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 ianuarie 2010 - 17:44

Reinstalarea lor e o treaba cu mult mai complicata decat pare.
0

#246 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 ianuarie 2010 - 18:29

Hm.

Am fost astazi in Dambovita sa incarc (din nou) portofelul electronic. Dau cardul si banii, tanti butoaneaza acolo si-mi zice ca nu poate :blink: . Intreb de ce, cica-i trebuie CNP'ul meu. Am incercat sa-i explic ca-i card nenominal, ca alea alea, ea o tinea pe-a ei. In final i-am zis CNP si am bagat-o si mai tare in ceata - acum sistemul ii afisa detaliile de la vechiul card.

N-am inteles ce-a facut dar in final a reusit incarcarea :lol:
0

#247 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 ianuarie 2010 - 20:38

Nu se fac carduri nepersonalizate, chiar portofel electronic fiind.
0

#248 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 20 ianuarie 2010 - 21:24

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 20 Jan 2010, 21:38, a spus:

Nu se fac carduri nepersonalizate, chiar portofel electronic fiind.

Si prima data cum a putu dAimon sa il reincarce ?
0

#249 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 ianuarie 2010 - 22:58

Nu stiu, dar s-au mai modificat unele lucruri in program.
0

#250 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 21 ianuarie 2010 - 03:18

"Nu se fac" echivaleaza cu "pot sa il arunc pe asta nenominal la cos"? Sau va putea fi incarcat totusi? Chiar daca asta inseamna sa inmanez vanzatoarei si o foaie cu instructiuni cum sa faca asta :blink:
0

#251 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 ianuarie 2010 - 07:58

Card nenominal/nepersonalizat nu exista in oferta tarifara RATT. Alea au fost niste exceptii doar pentru perioada de proba. Fara un CNP valid vanzatoarea nu poate (nu o lasa programul) elibera carduri, de nici un fel.
0

#252 Useril este offline   alecs 

• Membru Onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 3145
  • Inregistrat: 20 martie 08
  • Locatia:timisoara
  • Interese:http://soferderomania.promotor.ro/carmen_m click plz

Postat 21 ianuarie 2010 - 20:11

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 21 Jan 2010, 08:58, a spus:

Card nenominal/nepersonalizat nu exista in oferta tarifara RATT. Alea au fost niste exceptii doar pentru perioada de proba. Fara un CNP valid vanzatoarea nu poate (nu o lasa programul) elibera carduri, de nici un fel.

Deci se pot arunca ?
0

#253 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 ianuarie 2010 - 21:15

...sau pastra ca amintire. :eusa_think:
0

#254 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 22 ianuarie 2010 - 18:48

O intrebare: Daca un strain vrea un card RATT, softul accepta si CNP-urile de pe un ID-card sau pasaport strain? De ex. daca esti student strain in TM?

In alta ordine de idei: S-au discutat deja posibilitatile (cel putin teoretice) ale cardului. Iata o idee din Cluj:

Citeaza

Organizatia Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai (OSUBB) si Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica (OSUT) au lansat astazi noul card studentesc Omnipass StudentPlus. Cardul, care va putea fi obtinut cu doar cateva click-uri direct de acasa, presupune o metoda simpla de a avea acces la multe servicii folosind un singur card.

„Cardul poate fi folosit pentru bazinele universitatilor, gradina botanica, biblioteci, dar si pentru transportul in comun sau pentru acces la muzee si alte institutii de acest gen”, a declarat Andrei Ciubuc, prefectul studentilor din UBB. Bogdan Buta, presedintele OSUT, a declarat ca, in timp, prin cardul Omnipass si prin cardul bancar Euro<26, emis de Banca Transilvania, se vor putea efectua electronic toate taxele aferente vietii studentesti: taxe de studiu, restante, cantina sau chiar taxa de camin.

0

#255 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 ianuarie 2010 - 19:54

Despre CNP-uri ale strainilor nu stiu. O sa intreb si iti spun.
0

#256 Useril este offline   tavi29 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 22 ianuarie 10

Postat 24 ianuarie 2010 - 10:51

Sunt un timisorean care foloseste relativ frecvent transportul in comun, in medie cam 30-35 de calatorii lunar.
Din pacate, ma deplasez pe linii diferite motiv care nu justifica economic nici achizitionarea unui abonament lunar pe o linie si nici un abonament general.
Mi s-a parut un lucru benefic aparitia cardului cu posibilitatea de pre-plata ca sa scap de multele bilete pe care trebuia sa le tin prin portofel si sa am grija sa le procur.
Cand insa am vrut sa-mi iau un card am aflat ca pretul unei calatorii care mi se scade din sold este de 1.60 lei. Si chiar nu inteleg de ce.
E adevarat ca un bilet pentru o calatorie costa 1.60 lei dar un bilet pentru doua calatorii este 3.00 lei (deci 1.50 lei/ calatorie). Motivul? Probabil faptul ca pentru achizitionarea a 2 calatorii primesti un discount de 0.10 lei per calatorie.
Insa cel care achizitioneaza un card mai mult ca sigur ca are de gand sa foloseasca mijloacele de transport in comun mai des si este greu de crezut ca isi va alimenta soldul doar cu cate o singura calatorie odata.
Eu as fi dispus sa-l incarc pentru 20-30 calatorii sa nu mai am grija asta si ca mine, sunt sigur ar fi multi alti timisoreni. Si cu toate astea, desi fac o pre-plata mult mai substantiala decat cumpararea a doua bilete, deci RATT se alege cu niste sume incasate in avans, nu numai ca nu primesc nici un discount dar sunt taxat cu 1.60 lei/calatorie.
Mi se pare o aberatie motiv pentru care sunt nevoit sa raman mai departe pe sistemul "BILETE".
Chiar nu inteleg si poate, cineva din cadrul RATT, reuseste sa-mi ofere o explicatie pertinenta si logica.

O zi buna!
0

#257 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 ianuarie 2010 - 12:40

Se doreste acordarea unui discount in functie de numarul de calatorii efectuate (numarul de validari). Problema e in studiu.
0

#258 Useril este offline   tavi29 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 22 ianuarie 10

Postat 24 ianuarie 2010 - 20:01

Va referiti la numarul de calatorii efectuate anterior de persoana respectiva sau de numarul de calatorii incarcate pe card?
0

#259 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 ianuarie 2010 - 21:28

La numarul de calatorii efectuate anterior. Deci, validari multe vor aduce bonusuri chiar daca sumele incarcate au fost cele minime.
0

#260 Useril este offline   timo89 

• Membru începător
  • Pip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 29 octombrie 08

Postat 24 ianuarie 2010 - 21:55

Eu as propune ca diferenta sa fie data inapoi ca si bonus pe card (desi nici ideea cu validarile multe e rea).

De exemplu, cineva plateste 6 lei si 40 de bani (echivalentul a 2 calatorii care ar costa 6 lei) iar pe card suma sa fie 6 lei si 80 de bani.
0

Arata acest topic

• (28 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »

1 useri citesc topicul