STP Timișoara Forum: Despre troleibuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (55 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »

Despre troleibuze in general Evaluare topic: ****- 8 Voturi

#401 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 decembrie 2010 - 09:47

A spus cineva death metal? :left:

0

#402 Useril este offline   Goldmember 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 10 decembrie 09

Postat 27 decembrie 2010 - 10:14

Vezi postareaBogdanTm, la 26 decembrie 2010 - 22:32, a spus:

nu ascultarea radioului este scopul calatoriei, dar cind un drum de la gara de nord pina la mall dura saptamina trecuta 40 de minute..nu strica putina muzica

In 40min traversezi orasul pe jos,chiar nu-i inteleg pe lenosii din ziua de azi care merg 1 statie cu troleul (ex.Piata Marasti-Iulius Mall)stau ingesuiti acolo,afara era cald si frumos ,pe jos ajungeai in 5 min iar cu troleul faceai 10-15 min.

Aceasta postare a fost editata de Goldmember: 27 decembrie 2010 - 10:14

0

#403 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 27 decembrie 2010 - 10:31

90 % din cei care se folosesc o statie de mtc uri ( marasti - iulius mall ) si alte distante scurte sunt categoriile "subventionate" de onor primarie..pensionarii si elevii osteniti de marile eforturi de invatare. Personal ma intorceam din calatorie, si dupa 10 ore de drum pe calea ferata, cu tot cu bagaje ultimul lucru care mi-ar fi venit in minte era sa fac o plimbare in vremea frumoasa de afara pe distanta gara de nord iulius mall. Oricum durata de 40 de minute s-a datorat "lenosilor" care merg cu masina persoanala fie si 2 mm..asa se formeaza coloanele nesfirsite...si desigur "interesului major" al autoritariii locale care nu e capabila sa creeze o banda separata de trafic pt mtc uri.
0

#404 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 27 decembrie 2010 - 11:23

Cu bagaje e intradevar o problema. Daca insa n-ai bagaje, treci peste sine si sari gardul in dreptul stadionului CFR. Faci pe jos sub 30min. pana pe Aradului.
0

#405 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 27 decembrie 2010 - 19:34

Vezi postareaBogdanTm, la 27 decembrie 2010 - 10:31, a spus:

90 % din cei care se folosesc o statie de mtc uri ( marasti - iulius mall ) si alte distante scurte sunt categoriile "subventionate" de onor primarie..pensionarii si elevii osteniti de marile eforturi de invatare. Personal ma intorceam din calatorie, si dupa 10 ore de drum pe calea ferata, cu tot cu bagaje ultimul lucru care mi-ar fi venit in minte era sa fac o plimbare in vremea frumoasa de afara pe distanta gara de nord iulius mall. Oricum durata de 40 de minute s-a datorat "lenosilor" care merg cu masina persoanala fie si 2 mm..asa se formeaza coloanele nesfirsite...si desigur "interesului major" al autoritariii locale care nu e capabila sa creeze o banda separata de trafic pt mtc uri.

Mare adevar! Chiar de la ora 12, chiar daca scolile tin pana la orele 14 - 15, deja multi plozi sunt satui de invatare si la 700, apoi Marasti, troleibuzul 14 este plin ochi, mai si imping acei adolescenti, cu bucurie, fiind un fel de distractie pentru ei, dar la persoanele care n-au varsta lor nu se gandesc... Evident, nu numai la ora 12, de la 12 pana-n 15, toti, "obositi" de la scoala, exact cu 14-le pana la Mall. Asta e sigur: culmea de cand s-a facut Mall-ul e full troleibuzul din centru, iar la Mall se goleste. Chiar niciun asa-zis "elev" nu mai merge acasa dupa scoala? Scuze, elevii pleaca de la scoala acasa, doar plozii au o a doua casa dupa orele scolii, probabil au reducere si la Mall, la fel ca la transportul in comun.
Culmea, toti in 14 din 700 si Marasti, chiar daca 18-le vine peste 2-3 minute. Poate reducerea din Mall e cu limita de timp, fiind distanta mare la traversarea dintre statia L18 si statia L14 la P-ta C. Europei.

Vezi postareadAImon, la 27 decembrie 2010 - 09:47, a spus:

A spus cineva death metal? :(

Doamne fereste! Am circulat o data cu un troleibuz condus de un tanar cu acest gen de muzica la maxim, stateam la mijloc. Abia asteptam sa cobor. Daca ii place asa ceva, dupa cum a spus Wegmann: Keep it for your self! Ma refer si la soferi si la calatori si la oameni de pe strada/din parcuri!
0

#406 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08

Postat 27 decembrie 2010 - 21:50

Pot să ascult dacă e vag ritmat, deşi mi se pare o idioţenie cruntă având în vedere că "versurile" sunt neinteligibile, iar dacă le citeşti te cruceşti. Moving on .. :(

V-aş sugera să nu vorbiţi despre elevi prea urât având în vedere că sunt literalmente ZECI de bătrânei care iau tramvaiul fix o staţie din centru până în 700 la orele prânzului. Mai repede le-ar fi să meargă pe jos decât să traverseze până în staţie.
0

#407 Useril este offline   Goldmember 

• Membru activ
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 10 decembrie 09

Postat 27 decembrie 2010 - 21:51

Cam la fel se intampla si "pe partea cealata" adica troleibuzele 16 si 15 sunt full,cu studenti obositi bine-nteles, de la statia Posta Mare pana in Complexul Studentesc...chiar daca e coloana de masini de la Conti pana in sensul din complex.Parcurgi pe jos distanta asta in max 10 min,si cu troleul daca e aglomerat faci cu singuranta mai mult.

Aceasta postare a fost editata de Goldmember: 27 decembrie 2010 - 21:52

0

#408 Useril este offline   gil 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 19 ianuarie 09

Postat 28 decembrie 2010 - 21:52

eu in timpul scolii mergeam aproape zilnic cu 14 pana intr-o dimineata cu zapada cand am plecat mai tarziu de acasa si am pierdut firobuzul.Am mers pe jos si am ajuns la scoala in 30 minute, dar am mers mai incet, ca mai eram cu cineva.
Cand incepe scoala o sa mai repet experienta.
Uneori cand merg acasa mai iau 18 pana la mall si uneori am norocul sa prind autobuzul E2, dar am citit nu de mult ca nu se considera validare pe linie comuna daca linia comuna e expres.
Sunt de acord cu ce zice dAImon in legatura cu pensionarii. In 14 90% din calatori cred ca sunt pensionari. Am mers si miercuri, prima zi de vacanta pt elevi, cu firobuzul 14 pe la ora 13 si era plin. Din pacate circula foarte multi oameni bolnavi. Eu cred ca e bine sa aibe gratuitate pensionarii, unii nu isi permit sa mearga cu taxi, dar numai in anumite ore, de exemplu: intre 8:30- 13:30, cand majoritatea oamenilor sunt la servici, intre orele 15:30- 17:45, cand elevii au ajuns acasa si dupa ora 19, deoarece majoritatea oamenilor ies de la serviciu la ora 18.
Am o intrebare pentru domnul Florin: Cu ajutorul sistemului de validare, se pot urmarii si categoriile de calatori care circula cu un mijloc de transport in comun?
0

#409 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30184
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 28 decembrie 2010 - 22:38

Da, se poate. Sper sa primesc la inceputul anului viitor cateva statistici privind anul 2010.
0

#410 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 28 decembrie 2010 - 23:29

Nu mai fiti asa rai :P Nu de mult, pe un alt topic, vorbeati ca MTC-urile sunt folosite din ce in ce mai putin din cauza ca toti se simt mai "cool" sa aiba masina. Daca toti care folosesc MTC-urile pentru o statie vor merge pe jos, MTC-urile vor circula goale :unsure:
La urma urmei, fiecare e liber sa circule cum vrea, nu cred ca e corect sa ne luam de nimeni :)
0

#411 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 29 decembrie 2010 - 11:03

Da, s-ar intampla asta fiindca grosul calatorilor sunt chiar cei care au gratis (dupa cum bine stim nu RATT e de vina aici), dar cei de varsta a 3-a ar putea avea gratis doar in anumite ore totusi, iar elevii doar in timpul scolii gratis. :unsure: Chiar de aceea multi s-au saturat de inchesuiala si au preferat sa cumpere autoturism.
0

#412 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 30 decembrie 2010 - 09:48

Sincer voi nu stiu cum ganditi in privinta acestei teme, dar eu gandesc in felul urmator:

Daca si-asa numarul calatoriilor este mic, si 90% din aia putini circula gratis, hai sa facem in altfel! Din cei care circula gratis, sa-i taxam pe cei mai multi, iar din cei care nu circula deloc, sa-i atragem prin gratuitati!

Si anume. RATT ar putea depista foarte usor care sunt zonele(firmele) care atrag un numar mare de potentiali calatori. Sa faca un fel de contract cu acele firme prin care angajatii au gratuit sa zicem 2 calatorii pe zi, adica de acasa la servici, si retur, acesta fiind platit de firma. Din toti cei angajati, garantat 60% vor renunta la masina!

Iar acum gratuitii... Pensionarii sub 70 platesc, iar peste 70 intre acele ore amintite mai sus, in rest platesc. La fel si cu elevii... Clasa a 8-a gratis. Tot ce e sub gratis, tot ce e peste plateste. SI desigur categoriile speciale gratis. Si asa am relansa incetul cu incetul transportul in comun...

Asta e parerea mea!
0

#413 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 06 ianuarie 2011 - 01:03

Vezi postareaWegmann, la 26 decembrie 2010 - 21:09, a spus:

Voi va plimbati cu MTC ca sa ascultati radio? Imagine postata

Eu da... numai că radioul e în căşti :)) Desigur, postul de radio preferat nu se prinde în Timişoara :( aşa că apelez la capacitatea de stocare a MP3 Player-ului :D

---
@cseh17: nu ştiu cum e la Timişoara, dar în Bucureşti şi studenţii au gratuit. De fapt, ei plătesc către RATB, apoi facultatea le decontează abonamentele.
În ceea ce priveşte gratuităţile, din partea mea să circule toţi gratis, câtă vreme RATT-ul îşi primeşte banii pe călătorii. Abonamentele pentru elevi şi studenţi sunt plătite de Ministerul Educaţiei, cele pentru pensionari ar trebui să fie plătite (sunt?) de Casa de Pensii ş.a.md.. Desigur, toată discuţia despre gratuităţi nu prea are legătură cu troleibuzele.

Citeaza

Am circulat o data cu un troleibuz condus de un tanar cu acest gen de muzica la maxim

Vreau şi eu nr. lui (de inventar) să ştiu cu ce troleu mă plimb când mai ajung pe la voi :ok: Dacă o mai dă şi pe simfonic metal, chiar nu mai cobor decât la depou.
0

#414 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 06 ianuarie 2011 - 14:50

Hai, nu faceti misto! :ok: A fost doar un exemplu. Si eu acasa ascult metal de tot soiul. Ideea era ca in spatiul public asculti pe casti ce vrei tu fara sa deranjezi vecinul. Chestie de respect reciproc. Intr-un firobuz vreau sa aud doar anuntarea urmatoarei statii si nimic mai mult. Daca vreau muzica bag dopurile in urechi si gata. Nu trebuie neaparat s-o fericesc pe babuta de langa mine cu Rammstein.

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 06 ianuarie 2011 - 15:00

0

#415 Useril este offline   George1000 

• Membru activ
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 21 noiembrie 08
  • Locatia:Braila

Postat 06 ianuarie 2011 - 15:24

Stiu ca fac off-topic dar parerea mea e ca Transportul ar trebuoi sa fie gratuit catre cetateni si regia sa primeasca banii si pentru ceilalti care momentan suntem pltitori de la ITM. Dar asta e un vis frumos.

Aceasta postare a fost editata de George1000: 06 ianuarie 2011 - 15:25

0

#416 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 06 ianuarie 2011 - 15:31

Nu, George. E o utopie, cu realitatea n-are legatura. Nu merge nici macar in state bogate. Totusi, e o oferta care - stat sau privat - costa ceva. Cineva plateste benzina, curentul, salariile, investitiile... Nu pica banii din cer. Si Romania e in pragul falimentului.

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 06 ianuarie 2011 - 15:32

0

#417 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 06 ianuarie 2011 - 15:44

Vezi postareaGeorge1000, la 06 ianuarie 2011 - 15:24, a spus:

Stiu ca fac off-topic dar parerea mea e ca Transportul ar trebuoi sa fie gratuit catre cetateni si regia sa primeasca banii si pentru ceilalti care momentan suntem pltitori de la ITM. Dar asta e un vis frumos.

Transportul în comun este un serviciu ca oricare altul. În consecinţă, trebuie plătit, mai ales că investiţiile în el nu sunt chiar de lepădat.
Chiar şi în ţările cu PIB enorm, ţări în care statul subvenţionează transporul în comun cu până la 90%, călătorii sunt plătitori. Şi, la urma urmei, nu este obligatorie folosirea lui.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 06 ianuarie 2011 - 15:45

0

#418 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 05 februarie 2011 - 21:24

Domnu' Florin, mai aveam vre-un troleu la Iveco?
0

#419 Useril este offline   iulius 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 12 decembrie 10

Postat 05 februarie 2011 - 22:13

2,3 troleibuze sunt in fiecare zi la iveco. Altadata sunt si cate 4, 5
0

#420 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 05 februarie 2011 - 22:17

:coolspeak: Si totusi care e motivul?

Bun, eu defapt la unul care sastea de muult timp ma refeream? De exemplu cel care a avut accidentul anul trecut...
0

Arata acest topic

• (55 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »

1 useri citesc topicul