STP Timișoara Forum: Despre troleibuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (55 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »

Despre troleibuze in general Evaluare topic: ****- 8 Voturi

#1021 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 06 mai 2017 - 15:19

Hop si eu sa ma bag in seama... :D

De cele mai multe ori (80-90 % din cazuri) cand am asistat la asemenea situatii fiind in interiorul mtc-ului, persoana care a fost asteptata cu bun simt si omenie de catre conducatorul vehicolului, nu si-a validat calatoria...In cel mai bun caz i-a aruncat un "multumesc" soferului/vatmanului...

Cand esti o persoana corecta si asisti la asemenea scene, iti vine sa-l dai personal jos la prima statie pe intrus!...Mai ales daca se si aseaza!...

Chiar sunt curios daca biciclistul patit isi platea calatoria?...Inclin sa cred ca nu!...

LE Am o alta nedumerire...

Cel putin (eu) am dedus din discutiile de pe forum ca motorul auxiliar diesel produce curent (deci este un generator de curent) iar firobuzul se deplaseaza in continuare pe baza curentului produs de acest motor...
Si atunci de ce se accelereaza acest motor la plecarea de pe loc...sau de fapt se aude motorul electric ca se accelereaza?...

Poate intreb niste prostii insa si eu am fost intrebat la randul meu si n-am stiut sa raspund, respectiv sa fiu sigur ca raspunsul meu este cel corect...
1

#1022 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3161
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 mai 2017 - 15:48

Si la locomotivele diesel-electrice, cand mecanicul invarte de maneta pentru a accelera, motorul diesel, care antreneaza generatorul, tureaza mai tare pentru a produce mai mult curent pentru rulare la viteza mai mare. Probabil principiul e acelasi si aici. Altfel motorul diesel ar merge nonstop la aceeasi turatie producand poate mai mult curent decat ar fi nevoie.

Exemplu:

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 06 mai 2017 - 15:48

1

#1023 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 06 mai 2017 - 22:59

Vezi postareaemilut, la 06 mai 2017 - 13:47, a spus:

Hi, hi, hi !!! După tine, ar fi trebuit să moară cineva pt a se reglementa situația.

Am presupus ca se subintelege, ca in tarile cu apa calda, in astfel de cazuri, conducatorii de MTC nu inchid usa peste cel care sta in usa, nici nu se pune problema sa mai si plece din statie.
0

#1024 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30175
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 mai 2017 - 23:07

Mile, e cum spunea Gygy, in plus accelerarea motorului diesel se face automat, in functie de puterea necesara.
1

#1025 Useril este offline   Infra 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 27 februarie 16

Postat 10 mai 2017 - 21:35

Buna, nu stiu daca este topicul bun, dar am gasit o stire foarte interesanta, legata de dezafectarea retelei de troleibuz din Targoviste. Reteaua are 9.6km cale dubla de retea si 1.4 km cale simpla ,fiind exploatata intre 1995 si 2005. Reteaua se afla in stare buna si este dotata cu o serie de macaze si incrucisari, fiind destul de complexa datorita tramei stradale. Eu propun implicare pentru achizitionarea elementelor retelei de catre Timisoara, in vederea electrificarii mai multor viitoare trasee de troleibuz circulate. Ganditi-va si haideti sa realizam o propunere pentru a achizitiona aceste elemente, pentru a nu ajunge la fier vechi!

Aceasta postare a fost editata de Infra: 10 mai 2017 - 21:39

2

#1026 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 mai 2017 - 21:51

Stiu ca intentia ta e una buna, dar nu cred ca cineva va cumpara componente SH a unei astfel de retele, doar daca nu se ocupa cu colectarea fierului vechi.
0

#1027 Useril este offline   Infra 

• Membru activ

Postat 10 mai 2017 - 22:17

Am aici un fragment, cu ultimul capitol al lucrarii mele de licenta, si anume Dezvoltarea retelei de tramvai si troleibuz, la sectiunea troleibuz am propus extinderile acestea:
"Liege-Grigore Alexandrescu-Aradului: 1500m cale dubla
Institutul Agronomic-Selgros: 400m cale dubla
Piata Iuliu Maniu-Pod Calea Sagului: 2300m cale dubla+250m cale simpla pe strada Porumbescu
Popa Sapca: 1100m cale dubla
Posta Mare-Punctele Cardinale:1100m cale simpla
Divizia 9 Cavalerie-Demetriade-Sf Ap.Petru si Pavel :3100m cale dubla
Calea Circumvalatiunii:1800m cale dubla
Piata de Gros-Pasaj CF:1300m cale dubla
Bulevardul Sudului-AEM:1200m cale dubla
Strada Lacului (Depou)-Strada Banatul-Abator :4800m cale dubla
Trasee noi propuse si modificarile traseelor propuse:
Linia 11 nu se modifica
Linia 13 nu se modifica
Linia 14 nu se modifica
Linia 15 va fi comasata cu linia 40, avand traseu:Bucla Versului-Cluj-Catedrala-Posta Mare-Popa Sapca-Stuparilor si retur Stuparilor-Popa Sapca-Posta Mare-Catedrala-Cluj-Bucla Versului
Linia 16 va avea traseul liniei E2
Linia 17 se extinde până la Arena Aquasport
Linia 18 se extinde de la Gară până la Pod Calea Șagului
Se vor înființa următoarele linii:
Linia 12 cu traseul: Pod Calea Șagului-Piața Bălcescu-UVT-Poșta Mare-Piața Badea Cârțan-Arena Aquasport
Linia 19 cu traseul: Selgros-Grigore Alexandrescu-Torontalului-Circumvalațiunii-Gară-Pod Calea Șagului (actuala linie E1)
Linia 20 cu traseul: Poșta Mare-Piața Bălcescu-Piața Iuliu Maniu-Strada Banatul-Abator (actuala linie E7)
Linia 21 cu traseul: Bucla Versului (Apicultorilor)-Cluj-UVT-Catedrală-Gară-Piața Iuliu Maniu-Abator (actuala linie E3)"
În lucrare am propus realizarea unei linii principale de autobuz rapidă cu traseul, înlocuind liniile 33 și E8: Liceul Auto-Ovidiu-Cotruș-Calea Șagului-Catedrală (stație nouă în zona Parcului Central)-Pod Andrei Șaguna-UVT-Pestalozzi-Printul Turcesc-Școala Plopi,
Pentru troleibuze se vor putea converti 10 sau 14 autobuze Conecto G articulate, acestea trebuind dotate însă și cu un motor diesel auxiliar.
2

#1028 Useril este offline   Infra 

• Membru activ

Postat 10 mai 2017 - 22:19

Ar fi păcat dacă nu s-ar achiziționa. Cu lungimea asta, s-ar putea dezvolta mulți kilometri de rețea nouă, chiar mare parte din extinderile propuse de mine
0

#1029 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 mai 2017 - 22:19

Pai, ai nostri schimba ce e vechi sau au in plan sa faca asta, deci nu cred ca la extindere se va folosi ceva SH.
In plus, cuprul are valoare mare ca material reciclabil, deci nu-l va vinde nimeni prea ieftin.
0

#1030 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 11 mai 2017 - 03:42

Niciodata linia 33 nu se poate schimba ......Traseul e batut in cuie si n ai cum sa il modifici...Plus ca trebuie doar articulate acolo non stop.E cea mai buna linie de transport.Daca ar fi facut si din Nord,Est,si Vest acceasi treaba cu capatul in centru...poate vorbeam altfel

Aceasta postare a fost editata de brioti: 11 mai 2017 - 03:43

1

#1031 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 11 mai 2017 - 10:09

Nici eu nu vad linia 33 transformata in troleibuz. In schimb, dat fiind faptul ca s-a construit acea linie de tramvai intre Veteranilor si SCT, iar Robu tot vorbeste de o prelungire pana la B-dul Liviu Rebreanu, ar mai lipsi aproximativ 1.5 km pana la Mocioni / R. Carol pentru a avea linia 33 total acoperita de tramvai. Deci, pe viitor, mai degraba as vedea-o transformata in tramvai. De fapt, linia 33 este inlocuitoarea unei portiuni din fosta linie 7 (in 1969 cand s-a scos linia intre Mocioni si Veteranilor, s-a introdus linia de autobuz 13, actualul 33).
0

#1032 Useril este offline   Infra 

• Membru activ

Postat 11 mai 2017 - 15:20

Defapt, daca linia 2 se va extinde pana la SCT, se va realiza o varianta la linia 33, implicit pierzandu-si din calatori. De asta am gandit comasarea ei cu linia E8 si extinderea pana in Freidorf, fiind o linie de autobuz principala care nu va dubla niciun traseu de tramvai/troleibuz. In lucrarea mea de licenta am propus dezvoltarea retelei electrice, deoarece din fericire, Timisoara are o retea care acopera mare parte din oras.
0

#1033 Useril este offline   dan.s 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Locatia:Everywhere

Postat 12 mai 2017 - 20:38

Linia 18 spre capat:

Imagine atasata: IMG_20170512_183241.jpg Imagine atasata: IMG_20170512_183246.jpg
Imagine postata Din pacate un incarcator de Nokia nu poate alimenta firele... Macar a incercat omu`...
2

#1034 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 mai 2017 - 20:59

Eu cred ca a incercat sa fure curent, sa-si incarce mobilu'... :rad_masa:
1

#1035 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 19 iunie 2017 - 09:34

Am vazut ieri pe linia 16 troleibuzul nr. 12 cu cabina inchisa (separata de cupeu). Se are in plan inchiderea cabinelor la troleibuze?
0

#1036 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 iunie 2017 - 11:09

Sunt cateva cu cabina inchisa... Probabil vor sa le inchida pe toate, dar in functie de cum e disponibil fabricantul.
0

#1037 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 iulie 2017 - 12:05

La fel cum spuneam si la tramvaie, am calatorit si cu troleibuzele. Si aici culmea din 4 ocazii, de 2 ori am nimerit exact acelasi troleu cu acelasi sofer, 2 zile la rand. Clima functiona, folia de pe ferestre ajuta, iar m-a surprins sa vad ca validatoare de bilete exista si la mijloc mai nou. In rest, parerea mi-o pastrez! Cea mai reusita achizitie pe care a facuto RATT vreodata, sunt aceste Skode. Desi incetul cu incetul vor face 10 ani, se tin bine, arata bine, si daca ar fi exploatate corespunzator, ar arata ca si noi. Se vede ca au fost construite de catre 'blocul comunist' pentru 'blocul comunist'.

Aici mai doresc sa mentionez, deoarece ma atinge personal, faptul ca comasarea liniei 16 cu 19, e o aberatie absoluta. Daca se dorea ceva asemanator, mai bine luau 15 si ii faceau traseul cum are 16 actual, iar 16le ramanea la traseul initial. Sa ai 20 de ani linia 19 in Girocului, ca mai apoi aceasta sa dispara peste noapte fara alternativa directa, mi se pare o stupizenie de zile mari. :Facepalm_emote_gif: Sa numai vorbesc de faptul ca acuma am realizat defapt cata aberatia este sa cumperi un bilet care sa fie valabil doar pe o singura linie, pentru o transbordare fiind necesare 2 bilete. :Facepalm_emote_gif:
3

#1038 Useril este offline   GPS 

• Membru Senior**
  • Postari: 837
  • Inregistrat: 25 iulie 17
  • Locatia:București

Postat 10 august 2017 - 21:30

Pana la urma ce S-a întâmplat cu troleibuzul 5, cel care a luat foc? Se va modifica troleibuzul 14 in locul acestuia?
0

#1039 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 august 2017 - 21:39

Probabil. Deocamdata nu am auzit nimic despre asta.
0

#1040 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 septembrie 2017 - 17:47

:uimit2: Efectul unei ancore rupte in furtuna de ieri (bucata din ancora se vede infipta in panoul de fibra de sticla din partea superioara)

Imagine atasata: 20170918_113500.jpg
1

Arata acest topic

• (55 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »