Am citit atent toate postările şi am câteva comentarii
- Solventul are proiectul făcut(
din nou!) cu pasaj subteran(
sau varianta Robu "subpasaj")cu 2 linii de tramvai mediane, 2 benzi auto pe sens, o întoarcere auto pe capăt la Bogdăneştilor şi un sens giratoriu în faţă la fostul Solventul(Strada Gării) Costurile estimate sunt la 50.000.000eur. Ţinând cont că ultimul control al Curţii de conturi pe cei 3 ani de "domnie" a lui Robu au scos la iveală sume de peste 30.000.000eur cheltuite aiurea, eu zic că bani pentru Solventul ar fi fost, în condiţiile unei gestiuni financiare corecte...
- Solventul, plus podul aferent de peste Bega ar fi eliberat puternic presiunea pe Jiul şi principial pe zona centrală. Se pare că "noi" mergem în contra-timp, după idei urbanistice din anii 80, de a fluidiza circulaţia pe zonele centrale... Chiar şi fără pod ar fi o legătură rapidă spre Dragalina, Maniu, etc...
- Revenind la Jiul, pentru cine vrea detalii pt Jiul,
documentaţia întreagă e pe SEAP... (
câţiva giga 
) PMT nu s-a deranjat nici la o minimă prezentare(
să nu pomenesc de o dezbatere publică, că deja vorbim de lucruri sfinte!)
Ce probleme văd eu:
- accesul de pe Nera, rămâne cu exact aceleaşi probleme ca şi acum
- am dubii la soluţia propusă cu culeea cea nouă ce se toarnă separat şi apoi se înfinge sub linia de CF...
asta în condiţiile in care pânza freatică e la 2m. Dar mă rog, încă n-am citit totul
Alte detalii:
- durata de execuţie e de 14 luni. Oficială! Poate depăşii 2 ani lejer, dacă mă uit la Michelangelo...
- preţul estimat bate spre 7.000.000 eur
- în teorie câştigătorul licitaţiei se află până la sfârşitul lunii... probabil vor urma contestaţiile
- pe ce scrie în proiect, constructorul trebuie să ţină deschise două sensuri prin pasaj.
Probabil va fi sensul dinspre Republicii spre Circumvalaţiunii şi banda a doua în sens invers
- acum vine partea
tricky : deschiderea asta rămâne activă doar până la introducerea culeei noi în poziţie. Cel mai probabil odată finalizată plasarea în poziţie, prin pasaj se va închide circulaţia rutieră pentru a face lucrările la CF.
(Jihad!

)
- Am un dubiu aici pe legislaţia SSM. Legal, executantul poartă răspunderea pe tot ce se întâmplă pe şantier, deci după ce-i este predat amplasamentul, putem avea ipoteza unei închideri totale a traficului auto prin pasaj
- partea cea mai urâtă :
PMT nu are soluţii alternative de deviere a traficului şi pasează "chestiunea" în sarcina excutantului.
Primarele vorbea în şedinţa de săptămâna trecută a CL, că a umblat cu ruleta în mână să măsoare "trecerile" de peste CF. Bănuiesc că s-a uitat şi la fostul pasaj pietonal, căci după măsurătorile lui ar intra o maşină acolo(
n-am înţeles dacă ar şi ieşi 
) Mai pomenea de eventuale bariere la Solventul. Dar... deocamdată PMT se comportă ca "meseriaşii" ce-şi depozitează materialele de construcţii în curtea vecinului
Aceasta postare a fost editata de gmtro: 22 octombrie 2015 - 20:17