Extindere pasaj Jiul | Construire podul Jiul in continuarea strazii (pasaj finalizat) constructor: PORR | (pod in elaborare)
Postat 03 octombrie 2017 - 14:13
Am impresia că intenționat nu se aprinde lumina la Jiul pentru a nu-i ajuta cu lumina pe cei cu șantierul când lucrează noaptea, respectiv să plătească dacă vor lumina stradală...Alta explicație nu am!...
Postat 03 octombrie 2017 - 21:13

P.S. In 3 august s-a inceput lucrarea la pasaj, dar santierul s-a deschis mult mai repede (incepand cu spargerea strazii Jiul), deci ar mai trebui sa scadem cel putin o luna din cele 9 de anul acesta.
Daca avem vreun "matematician" pe aici, il rog sa ne lamureasca,

Postat 03 octombrie 2017 - 21:31

Ei au spus ca lucreaza 14 luni, nu ca lucreaza si fac pauza in acest timp.
Postat 03 octombrie 2017 - 21:46
„Unii văd că continuă să dezinformeze. Bine, dacă atâta îi duce mintea, bine, există și dreptul de a fi penibil și de a fi prost al cuiva care are opțiune. Desigur că fiecare nu are decât să etaleze ce poate. Este atât de simplu, am explicat. Dacă o lucrare durează 14 luni, atât e contractul să o realizeze o firmă, în 14 luni. Dar în cele 14 luni se dă ordin de sistare a lucrărilor pentru trei luni de iarnă, o lună de ploaie, pentru cercetări arheologice. Evident că toate lunile în care se întrerupe lucrul se adaugă perioadei calendaristice de 14 luni. Și termenul oficial nu poate fi cel care e anunțat la începutul lucrării pe ipoteza că cele 14 luni de timp efectiv care urmează sunt și luni de lucru. Dacă ar fi fost toate luni de lucru, ar fi trebuit să fie gata nu știu când. Acel termen care e scris pe tablă, nimeni nu poate anticipa la o lucrare cât o să țină iarna, cât o să fie ploi și condiții meteo la care legea nu te lasă să lucrezi, să faci anumite operații tehnologice în construcții. E atât de simplu, am explicat de multe ori, dar unii insistă să etaleze”, a declarat Robu.
https://www.pressale...u-pasajul-jiul/
Postat 03 octombrie 2017 - 21:54

Citeaza

P.S. Citatul e din revista "Urzica"?... ca asa pare
Postat 03 octombrie 2017 - 23:07

Nicio autorizatie de construire emisa de oricare primarie din Romania nu se prelungeste pe baza raportului INH al zilelor cu ger sau ploi.

Nu se vede dar pe banda dinspre Incubo au fost montate cablurile de degivrare.
Postat 04 octombrie 2017 - 05:58
Postat 04 octombrie 2017 - 06:42
gabi80, la 04 octombrie 2017 - 05:58, a spus:
Nu contest problemele reale aparute in cursul lucrarii. Dar ca sa invoci faptul ca nu iti intra utilajele sub pasaj..si uimitor te-ai prins de chestia asta dupa metoda "Dorel" adica atunci cand trebuie sa intre.. Pai nu a fost publicata in documentatia de licitatie tot ce tinea de proiect? Un coleg de forum fara studii de specialitate a masurat cu un aparat aproape artizanal inaltimile..si ditamai firma se baga la o lucrare de 4 milioane de euro fara sa realizeze ca vor fi probleme cu accesul utilajelor?
Stiu prea bine ca la licitatiile publice in documentatia depusa este si un contract "in alb" pe care participantul il semneaza fara sa poata impune clauze proprii aceasta fiind o conditie de participare. Dar again revin cu intrebarea ...cand vrei 4 milioane de euro si vezi ca fizic nu faci fata te bagi? E ca si cum ne-am face toti membrii forumului un srl de apartament, si castigam licitatia de reabilitare a tramvaielor dupa ce vorbim cu EL Insusi...punem pretul cel mai mic..castigam licitatia..si apoi facem subcontractari..sau...mai vedem noi din mers...daca avem PR si vorbaret public din partea beneficiarului..se tooot poate amana. Decontarile clar se aproba, chiar si in avans...ca doar suntem pe mana cu EL Insusi..mai dam ceva sponsorizare la echipa de suflet a orasului si toata lumea e fericita.. Scuze se gasesc oricand, unele chiar obiective. Dar daca proiectul e tampit facut, sau daca firma vede profesionist ca nu poate respecta aberatiile scrise...nu se baga..sau...again...4 milioane de euro sunt ispititori...
Stiu din practica ca primariei nu ii place cand constructorul nu lucreaza pe "credit furnizor" si cand mai si scuipa in presa erorile de proiectare platite deja. Amintit-va de scandalul de la reabilitarea liceului Lenau...cand proiectul nu a prevazut cantitati enorme de lucrari suplimentare si cand firma executanta a refuzat sa le faca a inceput circul. Daca nu a pompat in jucaria cea mai poli dintre poli..nu s-au mai facut acte aditionale si NCS -uri..aka nota de comanda suplimentara...
Daca furnizorii de utilitati nu isi fac treaba la timp, de ce nu poate constructorul executa conform graficului de lucrari asumat ca si documentatie la licitatie? Si cand "desteptii" ENEL EON si restul vor din nou sa strice ceea ce e deja facut sa spuna public si sa opreasca santierul si sa ceara NCS? Sa stie tot omul platitor de impozite de ce se sparge din nou, de ce nu e gata la termen si de ce costa in plus? Poate din nou ispita celor 4 milioane de euro?
Oarecum off topic dar totusi nu...
http://www.zf.ro/zf-...locuri-16750877
pe bune dragi colegi de forum cand ne facem si noi un srl de reabilitat mtc si constructii cai ferate?

Postat 04 octombrie 2017 - 07:02

Postat 04 octombrie 2017 - 09:07
gabi80, la 04 octombrie 2017 - 05:58, a spus:
Gabi, nu cred ca a contestat nimeni asta, ci doar afirmatia primarului ca lucrarea va fi gata inainte de termen. Pai cum dumnezeu sa fie gata inainte de termen, din moment ce termenul era de 14 luni care au trecut deja

In cazuri din astea vi cu scuze spunand ca din diverse motive (meteo, terti, etc) nu se poate respecta termenul initial, nu te apuci sa-i faci prosti pe toti.
Postat 04 octombrie 2017 - 09:22
Postat 04 octombrie 2017 - 09:25

Postat 04 octombrie 2017 - 10:02
Am stat de vorba cu ei si NIMENI nu spune cit a asteptat Porr dupa cei de la gaz sa isi ingroape o amarita de conducta. Sa tot fie 2 luni de asteptat aiurea. Daca teava de gaz era ingropata la timp, pasajul era gata de mult timp.
Postat 04 octombrie 2017 - 10:22
Doppler, la 04 octombrie 2017 - 10:02, a spus:
Aici cred ca toata lumea e de vina. Constructorul ar trebui sa ceara prin contract ca primaria sa organizeze diferitii constructori ca sa nu fie timpi de asteptare intre etape.
Constructorul cred ca stie ca peste 2 saptamani se pot apuca cei de la EON de conducta de gaz, anunta primaria, primaria anunta EON-ul, EON-ul stie sa isi programeze o echipa pentru data respectiva. Poate nu se stie cu 1/2 de an inainte exact cand trebuie sa aibe loc etapa, dar pe masura ce se apropie termenul sigur sa poate stabili mai precis. Tot constructorul cred ca poate sa isi organizeze, daca vrea, santierul astfel incat sa isi poata ocupa timpul cu ceva cat timp asteapta dupa alte lucrari.
In cazul nostru pot sa faca placajul, pot sa lucreze la iluminat, macar la unele trotuare.
Nu e vina nimanui in special, ce e nasol e ca trebuie bunavointa si competenta de la toate cele 3-4 parti implicate, si e suf ca una sa nu isi faca partea ca se blocheaza tot.
Postat 04 octombrie 2017 - 10:47
Postat 04 octombrie 2017 - 10:53
th3lurker, la 04 octombrie 2017 - 10:22, a spus:
Constructorul cred ca stie ca peste 2 saptamani se pot apuca cei de la EON de conducta de gaz, anunta primaria, primaria anunta EON-ul, EON-ul stie sa isi programeze o echipa pentru data respectiva.
Astea sunt vise. Pentru un amărât bransament la gaz este nevoie de 6luni+.
EON este o societate privată care urmărește procesele interne stufoase, comparabile cu birocrația din instituțiile noastre de stat. Nu este normal, dar asta este situația reală.
Hai sa nu fim naivi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 04 octombrie 2017 - 11:03

Postat 04 octombrie 2017 - 12:57
Mai zicea cineva de utilități. Nu poți să ii obligi sa facă lucrarea in x zile. Din păcate nu la noi in tara. Chiar daca stai langa ei, nu poți să ii faci sa lucreze , nu mai zic de cum fac lucrările.
Postat 04 octombrie 2017 - 13:00
Am vazut cu totii reactia Lui imediat dupa furtuna cand a fost intrebat de poarta de pe Lugojului. Aceste reactii nu fac deloc cinste unui primar de oras asa cum e Timisoara. Omul pare ca nu-si mai poate stapani nervii de fiecare data cand e contrazis.
Aceasta postare a fost editata de CristiPC: 04 octombrie 2017 - 13:11
Postat 04 octombrie 2017 - 13:18
cseh_17, la 04 octombrie 2017 - 11:03, a spus:

Sau daca ar spune ca "din ziua X se prelungeste termenul cu Y zile pentru ca..." sa putem si noi calcula noua data de finalizare. Asa, dupa un an, ne spune ca termenul este aprilie 2018.....de ce? Care-s motivele exacte?