radutm, la 07 decembrie 2017 - 22:33, a spus:
Daca ne raportam la Occident, unde un mic oras german de 80-100.000 locuitori are mai multa industrie si infrastructura, mai moderna si mai dezvoltata decat Timisoara, atunci da, ce se intampla acum este inapoiat si nesatisfacator. Suntem prinsi intre doua lumi, aspiram la occident si il vrem acum, dar mijloacele de care dispunem sunt inca demne de o tara in curs de dezvoltare. Sa nu uitam ca pentru multe investitii am primit bani gratis de la europeni pentru ca noi nici acum nu ni le permitem...
Aici ai dreptate, dar e Germania, alti oameni cu alta gandire, alte resurse deci alte rezultate.
Florin.B RATT, la 08 decembrie 2017 - 19:44, a spus:
Pai si nu ar fi bine sa se faca, dar atat de bine incat sa nu mai aiba nimeni ce comenta?

Gioco, la 08 decembrie 2017 - 22:05, a spus:
@TM90CBA
De ce să nu facem/avem lucruri de calitate și în România?! Oriunde în România!
Nu te supăra pe mine dar asta e o mentalitate nepotrivită și de-a dreptul paguboasă pentru toți. Chiar dacă suntem în România…și aici trebuie să existe și să se facă lucruri și investiții (publice și private) de calitate. Cred că pentru o persoană care realizează/produce efectiv un lucru, pentru autoritățile publice locale și centrale care dispun de puterea politică și/sau economică de a realiza o investiție, produsul final trebuie să reprezinte în primul rând o formă de autorespect și implicit o formă de respect pentru beneficiar.
Vreau să spun un lucru care m-a marcat în adolescență și la care mă gândesc periodic. Imediat după Revoluție (eram la liceu) d-na dirigintă a invitat la ora de dirigenție un lector de la Politehnică. Omul a punctat un lucru pe care mi-l aduc aminte perfect: Noi, am fost generațiile lui fiecum, nu contează cum, conta doar să fie făcut. De acum voi trebuie să fiți generațiile altfel! Apoi a detaliat ce înțelege el prin altfel…orice vom face, indiferent de poziția și domeniul în care vom ajunge să profesăm …să fie facut bine, să fie de calitate. Cred că bine și calitate înseamnă și frumos/estetic.
Ar fi perfect. Dar inca sunt oameni in tabara autoritatilor sau a celor privati, care lucreaza cu autoritatile, care spun "lasa ca merge si asa"
Consider ca autoritatile sunt cel mai vinovate in aceasta problema, a lucrarilor prost facute, sau pe fuga. cine ar trebui sa urmareasca lucrarile si modul in care se fac ele, nu isi face datoria. Nu se pedepseste constructorul pentru greseli.
Cu "dar totusi suntem in Romania..." nu am dorit sa va spun ca e ok si ca ar trebui sa ne consolam cu asta, dar la ce va asteptati? Pe bune! Stim toti cum se fac lucrurile la noi, cat de "rapid" sau "calitativ"
Suntem prea mici si prea binevoitori ca sa avem loc acolo unde am putea lua decizii bune pentru oras/tara sau unde am avea un cuvant de spus.
Pana avem o tara ca afara, ne bucuram de putinul pe care il primim.