STP Timișoara Forum: Pista de biciclete Timisoara - frontiera Serbia - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (17 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pista de biciclete Timisoara - frontiera Serbia Programul IPA: România –Serbia, din fonduri UE. const: Coniz Romarg Evaluare topic: ***** 1 Voturi

#221 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 26 aprilie 2015 - 21:23

Unde-i bariera de la Sânmihai? Iar au reușit să o ridice?
0

#222 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 27 aprilie 2015 - 07:53

Bariera este (inca) la locul ei insa in acele momente era un nenea pe acolo care a ridicat de cateva ori bariera (nu era hotarat cum s-o lase), odata pentru a trece o camioneta de la Apele Romane pentru a merge pe mal (nu pe pista) pentru a aduna sacii umpluti cu "gunoaie" adunate de numerosi voluntari care au actionat sambata...

Ii apreciez mult pe acesti voluntari, erau raspanditi cam pe tot traseul, incepand din oras (zona golfului) pana la Sanmihai, punct terminus pentru mine. Se pot vedea si pe filmulet. Mi-as dori tare ca munca lor sa nu fi fost in zadar...multa vreme!

Si un album foto mai amplu de la actiunea de sambata (Rotary-TRW)...

https://www.facebook...51447242&type=1
0

#223 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior

Postat 02 mai 2015 - 09:52

Am văzut ieri două mașini pe pistă, între Utvin și Timișoara. Mai sunt între Sânmihaiu Român și Uivar numeroase urme de la tractoare și mașini (vedeți poze mai jos). Săptămâna trecută am văzut și motociclete. Au apărut alte gropi și alte fisuri în asfalt. Unii preferă să își ducă vitele/oile la păscut pe pistă. Am văzut de multe ori resturi de la animale. Tot ieri un grup de... needucați pe biciclete din Sânmihaiu Român loveau cu picioarele stâlpii reflectorizanți de pe marginea pistei. Probabil tot ei au pictat cele două popasuri de lângă Sânmihaiu Român, asfaltul și au scris înjurături în betonul proaspăt turnat de la popasuri.

Lăsând l o parte părțile negative și nesimțiții care nu merită această pistă, ieri am văzut mulți bicicliști care au mers până la Otelec/frontieră. Am văzut multe biciclete studentObike. Cred că dacă vor putea fi închiriate bicicletele RATT vom vedea și mai mulți bicicliști pe pistă.

Poze cu gropile și fisurile din asfalt și cu urmele mașinilor:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_20150501_125651.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_125655.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_125659.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_125704.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_125717.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_125730.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_130750.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_133040.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_142653.jpg
  • Imagine atasata: IMG_20150501_143713.jpg

2

#224 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior

Postat 10 mai 2015 - 10:46

Poze proaspete cu pista ecologică: :Facepalm_emote_gif:

Imagine atasata: IMG_20150508_183723.jpg Imagine atasata: IMG_20150508_183728.jpg Imagine atasata: IMG_20150508_183735.jpg Imagine atasata: IMG_20150508_184321.jpg Imagine atasata: IMG_20150508_184325.jpg

...

Imagine atasata: IMG_20150508_184010.jpg Imagine atasata: IMG_20150508_184342.jpg

3

#225 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 10 mai 2015 - 10:55

:rad_masa: Iti dai seama ce strat de asfalt au pus baietii acolo... :Facepalm_emote_gif:
2

#226 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 10 mai 2015 - 11:15

Au pus mai intii stratul de uzura, cel de rezistenta urmeaza ulterior... :whistle:
0

#227 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 mai 2015 - 11:19

Tot e bine ca nu a costat spe' milioane de euro kilometrul.
0

#228 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 14 mai 2015 - 19:53

În data de 12 mai am încercat şi eu pista-Gara de Nord-Utvin pod; Gară-Pasarela Gelu mal nordic, după aceea mal sudic.
Câteva probleme:
...-partea din Timişoara cu întreruperi,(de şerpuiri nu zic nimic)
-neasfaltata total,
-podurile cu trotuare distruse
-la golf ar trebui ceva protecţie -poţi să faci o baie în Bega
...-pista CJT
-la pod la Utvin rampa ar trebui lăţită-poţi să cazi câţiva metri
-unii stâlpi reflectorizanţi nu mai au bucata reflectorizantă

Alte probleme:(sub Podul Muncii)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pista bega-1.jpg
  • Imagine atasata: pista bega-2.jpg
  • Imagine atasata: pista bega-3.jpg
  • Imagine atasata: pista bega-4.jpg
  • Imagine atasata: pista bega-5.jpg
  • Imagine atasata: pista bega-6.jpg
  • Imagine atasata: pista bega-7.jpg

Aceasta postare a fost editata de Andy: 15 mai 2015 - 16:35

2

#229 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 18 mai 2015 - 09:57

Citeaza

Dosar penal si amenzi pentru biciclistii care au mers pe pista Timisoara – Serbia! Cum a fost posibil?

17 mai, 2015 - 08:17 PMAutor: Anonim Categorie: SOCIAL14

TIMIS. Mai multi biciclisti care au folosit pista dintre Timisoara si Serbia au fost amendati pentru ca au intrat in zona interzisa a frontierei. Desi, teoretic, pista ar trebui sa mearga de la Timisoara pana la Zrenianin, pana acum nu a fost deschis un punct de trecere a frontierei, asa ca pista se opreste la granita cu Serbia.

OT

Primul comentariu (intrebare) care-mi vine in minte ar fi...

De ce s-a facut pista pana la granita cand de fapt nu se poate circula pe acel segment?...

Apoi, nici macar nu exista un termen pana la care sa se deschida un PTCF in aceasta locatie...Insusi deschiderea punctului este sub un mare semn de intrebare dupa parerea mea deoarece ar fi un trafic de biciclisti enorm de meteo-dependent, in concluzie prea putin justificabil...

Doar daca s-ar construi si o sosea pe langa el, in lungime de aprox 12 km, care sa fac legatura intre soseaua noastra de la Otelec si a lor de la Srpski Itebej, abia atunci justificarea acestui PTCF ar creste considerabil. Iar intr-o buna zi acest PTCF ar putea servi si la controlul ambarcatiunilor care vor naviga pe Bega dintr-o parte in alta a frontierei...Altfel nu prea sunt sanse...
1

#230 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 mai 2015 - 19:05

Nu discutam de prostia celor care au facut aceasta bucata de pista pe care legal nu se poate circula pana nu intram si noi si sarbii in Schengen, dar e clar pentru oricine cu o minima informare ca trecerea frontierei nu se face decat prin puncte special amenajate.
0

#231 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10593
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 18 mai 2015 - 19:30

Dupa cum comenta cineva articolul dintr-un ziar local, cum o sa inteleaga un strain textul in limba romana ca nu are voie sa mearga mai departe? :Facepalm_emote_gif:
1

#232 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 mai 2015 - 21:35

Cel mai corect ar fi o inscriptie in cateva limbi importante, ceva de genul "Frontiera de stat. Nu treceti!".

Pentru straini: "TRESPASSERS WILL BE SHOT. SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN" :rad_masa:
5

#233 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior

Postat 18 mai 2015 - 22:38

Ar fi putut pune un indicator care să interzică trecerea. Pe ăla l-ar înțelege toată lumea.

1

#234 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 13 iunie 2015 - 15:26

In urma cu fix 4 saptamani, in data de 16 mai 2015, a avut loc o "pedalare" intre Zrenjanin si Klek pentru promovarea proiectului de constructie a pistei pentru biciclisti pe partea sarba...

La aceasta pedalare au participat atat primarul cat si viceprimarul orasului Zrenjanin...

In mare suntem dati ca exemplu serios in constructia pistei pe partea noastra...La ei cam treneaza lucrurile...

Imagine atasata: biciklisti-promocija-staze-2.jpgImagine atasata: biciklisti-promocija-staze-1.jpg

Articol din presa...
2

#235 Useril este offline   vicente 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 19 februarie 15

Postat 28 iunie 2015 - 14:58

http://livetimisoara...gn=Postcron.com
Aceeasi veche problema am crezut ca s-a rezolvat, dar NESIMTIREA NU ARE LIMITE. :angry:

Aceasta postare a fost editata de vicente: 28 iunie 2015 - 15:00

2

#236 Useril este offline   marius2002 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 30 mai 14

Postat 12 iulie 2015 - 14:00

Aceasta problema s-ar putea rezolva foarte usor si cu costuri minime. De exemplu, in fiecare loc unde se poate urca cu masina, sa se puna cativa parapeti new jersey pe mijlocul pistei (in lungul liniei intrerupte), in stanga si in dreapta drumului de acces. Da, stiu, arata destul de urat. Dar decat sa vedem cu se degradeaza pista pe zi ce trece din cauza nesimtitilor care se urca cu masina pe pista, mai bine sa vedem cateva blocuri de beton pe pista, care se pot ocolii foarte usor cu bicicleta.
0

#237 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior

Postat 12 iulie 2015 - 18:12

Vezi postareavicente, la 28 iunie 2015 - 14:58, a spus:

http://livetimisoara...gn=Postcron.com
Aceeasi veche problema am crezut ca s-a rezolvat, dar NESIMTIREA NU ARE LIMITE. :angry:

Este un panou langa ecluza de la Sanmihai pe care este scris ca daca se trimit dovezile (poze, filmari, etc. cu masinile, scuterele, motocicletele, etc. pe dig/pista) la o adresa de mail se vor lua masuri, iar amenda este intre 6500 si 7000 de lei. De asemenea, mai este notat si un numar de telefon.

Voi reveni cu detalii.

PS Am fost la inceputul saptamanii, seara, pe pista. Mai multi motociclisti mergeau cu viteza pe pista intre Timisoara si Sanmihaiu Roman. Nu aveau faruri. Auzeai doar un zgomot puternic care se indreapta spre tine. Aa, da. Mai s-a urcat un sofer pe pista pe la fabrica Nestle. Astazi, pe la orele pranzului, aceeasi situatie... motociclisti si scuteristi pe pista. :angry: Promit ca de acum imi voi lua aparatul foto cu mine, iar cand vad un autovehicul pe dig il voi poza si voi trimite pozele la acea adresa de mail (voi reveni cu detalii; momentan nu am nicio poza cu acel panou). Dupa ce vor fi amendati 4-5 bizoni din acestia nu cred ca vom mai vedea nesimtiti pe dig.

0

#238 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 iulie 2015 - 20:51

E foarte ok si sunt de acord cu ce spui, doar ca... nu cred ca se poate da o amenda cu o astfel de valoare. De fapt e contraventia de a circula pe un drum cu accesul interzis unor categorii de vehicule. Ca o paralela, nu cred ca un biciclist poate fi amendat in Romania cu 1500€ daca ruleaza pe autostrada, sa zicem.
De asemenea, nu cred ca sunt valabile probe video realizate cu aparate neomologate in acest scop, deci soferii sau motociclistii vor castiga in instanta fara nicio problema. :(
1

#239 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 12 iulie 2015 - 21:15

Solutia ar fi sa chemi politisti pe biciclete sa ii amendeze pe soferi .
0

#240 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 iulie 2015 - 21:22

Exact (dar sunt sigur ca nu se pot da amenzi de 7000 de lei), sau blocarea accesului cu diverse dispozitive.
0

Arata acest topic

• (17 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou