STP Timișoara Forum: Arad - STP Timișoara Forum

Salt la continut

 • (9 Pagini)
 • +
 • « Prima
 • 7
 • 8
 • 9
 • Nu puteti crea un topic nou
 • Nu puteti replica pe acest topic

Arad Proiecte si constructii

#161 Useril este offline   mile 

 • Moderator
 • Grup: Moderatori
 • Postari: 10862
 • Inregistrat: 08 octombrie 08
 • Sexul:masculin
 • Locatia:Regiunea Banat
 • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 23 octombrie 2022 - 17:54

Am ajuns azi noapte/dimineata cumva intamplator la gara din Arad.
N-am mai fost acolo de cativa ani si anume in apropierea finalizarii modernizarii acestei gari.
Am scris atunci, cu acea ocazie, diferite observatii constatate de mine, fie pozitive, fie negative. Cred ca am scris atunci si despre toaleta garii pe care am gasit-o intr-o stare nu foarte placuta.

Iata ca acum doar despre toaleta din gara vreau sa scriu.
Nu am gasit-o foarte luxos amenajata insa era curatenie. Insa cel mai mult m-a surprins faptul ca la intrare, un hol comun pentru ambele sexe, era turnichet ca la metrou si la care trebuia sa-i bagi in "buzunar" 2 lei ca sa te lase sa treci. Nu stiu daca merge cumva si cu cardul insa eu am avut noroc ca am avut maruntisul necesar. Iluminatul era pe baza de senzori plus si ceva lumina slaba de veghe.

Nu stiu cum se mai prezinta toaleta din gara Timisoara Nord (pe vremuri era ... de nevizitat) insa ma gandeam ca un astfel de sistem de plata si de acces ar fi foarte bun la toaleta publica de langa Opera si nu numai acolo. In urma cu ceva vreme era o doamna care dadea ceva hartie igienica cu 50 de bani in timp ce pipi era gratuit.
Cred ca s-ar strange astfel niste bani pentru intretinere mai serioasa a spatiului respectiv.
1

#162 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 03 noiembrie 2022 - 15:33

Monsson pregătește cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Proiectul va fi construit în Arad, o investiție de 900 mil. euro
0

#163 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 25 februarie 2023 - 14:12

O fabrică de tractoare ar urma să se construiască în vestul țării. Investiția de 400 de milioane de euro ar aduce 600 de locuri de muncă

Citeaza

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de muncă ar urma să fie construită în localitatea arădeană Ghioroc, investiţie austriacă de 400 de milioane de euro, primarul comunei afirmând că documentaţiile în vedere emiterii autorizaţiei de construire sunt în lucru

Investiţia a fost anunţată iniţial în primăvara anului 2022, de către reprezentanţii unei companii austriece, care spuneau că primul tractor va ieşi de pe linia de fabricaţie în octombrie 2023, însă lucrările la halele de asamblare ar urma să înceapă abia în acest an.

„Compania Syn Trac a reuşit între timp să înfiinţeze firma din România şi ne-a transmis că lucrează în prezent la documentaţiile care vor fi depuse la noi pentru a putea emite autorizaţia de construire. Iniţial se spera că lucrările efective vor începe în această primăvară, dar mai este necesar timp pentru finalizarea tuturor documentaţiilor.

Sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările, aşa cum au promis investitorii, pentru că această investiţie ar aduce dezvoltare nu doar comunei noastre, ci şi judeţului”
, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

Edilul a spus că fabrica va funcţiona într-un parc industrial care este în curs de dezvoltare în Ghioroc, unde au fost anunţate alte trei investiţii străine.

„Vor mai exista un depozit regional de medicamente, care este în faza cea mai avansată de implementare, o fabrică de conserve şi un service pentru vehicule de transport marfă. Parcul industrial va avea aproximativ 15 hectare”, a declarat primarul.

În aprilie 2022, managerul consorţiului de firme care ar urma să activeze la Ghioroc, Patrick Monac, declarase, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică se vor asambla anual circa 400 de tractoare, care vor fi vândute în special în Europa de Est.

El spunea că primul tractor va ieşit de pe linia de asamblare în octombrie 2023.

„Producţia din România va fi focusată pe toate ţările de est ale Europei şi pe Orientul Mijlociu. În acest an (2022 – n.r.) vom dezvolta şi proiectul pentru fabrica de remorci şi mecanisme hidraulice şi cutii de viteză.

Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafaţă de zece hectare. Avem deja o comandă de 1500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”
, declarase Patrick Monac.

El precizase că aceeaşi companie produce în Austria tot în jur de 400 de tractoare pe an, cu un număr de 85 de angajaţi, în condiţiile în care fabrica de acolo este una robotizată.

Patronul Syn Trac, Stefan Putz, declarase, în aceeaşi conferinţă de presă, că modelul de tractor care va fi asamblat la Ghioroc poate atinge viteza de 110 kilometri pe oră are capacităţi unice de lucru, beneficiind de tehnologii brevetate.

„De 30 de ani construiesc maşini care se găsesc acum în toată lumea. Sunt şi un mic inventator şi am găsit ceva nou la aceste tractoare, care sunt unice.

De exemplu, aceste utilaje nu au motorul în faţă, ca toate utilajele, ci sub podea, iar asta ne dă posibilitatea să facem legături cu mecanisme în faţă şi spate.

În 60 de secunde se face trecerea de la agricultură la lucrări comunale, la curăţenie de păduri sau alte activităţi”
, spunea Stefan Putz.

0

#164 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 14 septembrie 2023 - 23:51

Se pare că la Arad se vor produce în curând autobuze electrice

Citeaza

ARAD. Orașul nostru rămâne în atenția investitorilor. O nouă fabrică, având ca obiect producția de autobuze electrice, are mari șanse să își înceapă aici activitatea

UPDATE. Au continuat discuțiile cu investitorii chinezi

Primarul Călin Bibarț a continuat discuțiile cu investitorii chinezi și în cursul dimineții de joi, urmând ca toate informațiile privind o investiție la Arad să fie prezentate conducerii companiei din China.

„În prima parte a zilei am continuat discuțiile cu reprezentantul firmei chineze interesată să deschidă o linie de producție de autobuze electrice la Arad. Acestuia i s-au pus la dispoziție toate informațiile necesare în vederea demarării unei astfel de investiții în municipiul Arad, informații ce urmează să le prezinte conducerii fabricii pe care o reprezintă. I-am asigurat de toată deschiderea noastră, conștienți fiind de importanța și beneficiile unei asemenea investiții în orașul nostru”, a transmis primarul Călin Bibarț.

Investitorul, om de afaceri din China, a fost adus miercuri la Arad de către fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a vizita fabrica de tramvaie Astra și pentru a se întâlni cu Valer Blidar, patronul acesteia. În cadrul vizitei efectuate, chinezul a fost impresionat de ceea ce a văzut și nu este exclus ca în viitorul apropiat, alături de celebrele tramvaie Imperio, la Arad să se producă și autobuze electrice. A fost doar o primă rundă de tatonări, dar joi delegația chineză va fi primită la discuții si de către primarul Călin Bibarț.

0

#165 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 19 septembrie 2023 - 06:52

ARAD: O hala pentru depozitare va fi dezvoltata pe un teren de 57.000 mp

Citeaza

Status: nou | Cod: AR40256;
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională: 20,00 milioane euro;
Regim înălțime: P+2E;
Stadiu: PRE-Execuție, Pregătire Investiție
Județ: Arad;
Localitate: Arad.


Descriere: O hală pentru depozitare (regim maxim admis de înălțime P+2E) va fi edificată pe un teren de 57.343 mp. Potrivit indicatorilor urbanistici propuși, suprafața construibilă va fi de 28.671 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 43.006 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale, spații verzi.

0

#166 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 19 septembrie 2023 - 21:47

Peste 40% din spațiile din parcul industrial CTP Arad West au fost preînchiriate

Citeaza

Prima fază a CTPark Arad West cuprinde aproximativ 44.000 de metri pătrați și este deja preînchiriată în proporție de peste 40%, fiind programată să fie finalizată în primul trimestru al anului 2024

„CTPark Arad West încorporează cele mai recente standarde atât pentru spațiile industriale, cât și pentru depozitare, iar calitatea spațiului și locația sa excelentă se reflectă în interesul considerabil pe care l-am avut pentru acest proiect, cu peste 40% din spații preînchiriate deja”, a declarat Ana Dumitrache, managing director al CTP România.

Parcul industrial este amplasat în Arad, aproape de granița cu Ungaria și Serbia. Parcul industrial este planificat să găzduiască aproximativ 100.000 de metri pătrați în mai multe clădiri.

0

#167 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 19 septembrie 2023 - 21:54

VGP avea peste 700.000 de spații logistice în construcție în primul semestru

Citeaza

VGP dezvoltă parcuri industriale în București, Arad și Timișoara

VGP avea în România, la finalul primului semestru, 14 clădiri finalizate cu o suprafață de 295.000 mp și o clădire în stadiul de construcție cu o suprafață de 21.000 mp

VGP Park Arad este dezvoltat pe un teren de 390.000 mp, cu o suprafață de închiriere de până la 200.000 mp.

VGP Park Timișoara se întinde pe un teren de 360.000 mp și are o suprafață închiriabilă de 180.000 mp.

VGP Park București Nord este dezvoltat pe un teren de aproximativ 250.000 mp cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 120.000 mp, divizată în patru clădiri.

0

#168 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 20 septembrie 2023 - 17:00

Stadiul lucrărilor la pasajul denivelat de pe centura de ocolire Arad este de aproape 70%

Citeaza

Stadiul lucrărilor la pasajul denivelat de pe centura de ocolire Arad este de aproape 70%

La șantierul pasajului denivelat de pe centura de ocolire Arad (DN 7) peste CF Arad – București au fost finalizate, zilele trecute, lucrările de amplasare a grinzilor, transmite Direcția Regională de Poduri și Drumuri Timișoara.

”Pe 12 deschideri ale podului au fost montate câte 9 grinzi a câte 22 de metri fiecare, iar peste deschiderea peste calea ferată, grinzi de 28 metri. Au fost finalizate și relocările de rețele electrice. Echipele antreprenorului SPIC SRL lucrează la placa de suprabetonare, la rampele de acces pe pasaj, montarea consolelor pentru trotuar etc. Stadiul șantierului este de aproape 70%, iar termenul de finalizare este luna noiembrie 2023”, informează sursa citată.

0

#169 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 22 septembrie 2023 - 06:08

ARAD: Un complex industrial va fi dezvoltat pe un teren de peste 91.000 mp

Citeaza

Status: nou | Cod: AR40273;
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională: 25,00 milioane euro;
Regim înălțime: P+2E;
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Arad;
Localitate: Arad.


Descriere: Pe un teren de 91.496 mp se pregătește construcția unui complex industrial cu 6 hale (regim maxim admis de înălțime P+2E). Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați, suprafața construibilă va fi de 50.677 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 91.219 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale, spații verzi.

0

#170 Useril este offline   MHN 

 • Moderator
 • Grup: Moderatori
 • Postari: 5931
 • Inregistrat: 29 noiembrie 09
 • Sexul:masculin
 • Locatia:Timisoara
 • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 25 septembrie 2023 - 13:24

Un nou hotel ibis:

Grupul Polach investește 6 milioane de euro în extinderea flotei auto, o stație Rompetrol și un hotel IBIS

Later edit: din câte deduc, acesta va fi în zona nodului A1 cu Dj682, adică ieșirea din Arad spre Zădăreni
1

#171 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 26 septembrie 2023 - 07:09

ARAD: Un nou complex industrial va fi dezvoltat pe un teren de peste 15 hectare

Citeaza

Status: nou | Cod: AR40282;
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională: 20,00 milioane euro;
Regim înălțime: P+2E;
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Arad;
Localitate: Arad.


Descriere: Pe un teren de peste 15 hectare va fi construit un complex industrial care va include mai multe hale de producție/ depozitare și functiuni complementare (regim maxim admis de înălțime P+2E). Potrivit indicatorilor urbanistici aprobați, suprafața construibilă va fi de 54.018 mp, iar obiectivul va putea genera o arie desfășurată de cel mult 97.233 mp. Vor fi amenajate platforme betonate, locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale și spații verzi.

0

#172 Userul este online   Pablo 

 • Membru activ
 • Grup: * Membri activi *
 • Postari: 2127
 • Inregistrat: 09 aprilie 20

Postat 03 octombrie 2023 - 20:40

ARAD: O zonă industrială va fi dezvoltată pe un teren de peste 73 hectare

Citeaza

Status: nou | Cod: AR40297;
Domeniu: Obiective Industriale & Logistică;
Subdomeniu: Hală industrială, Parc Industrial, Parc Tehnologic, Incubator de Afaceri;
Valoare investițională 150,00 milioane euro;
Regim înălțime: P+2E;
Stadiu: PRE-Execuție, PUZ;
Județ: Arad;
Localitate: Arad.


Descriere: O zonă industrială, cu spații pentru depozitare și logistice (regim maxim admis de înălțime P+2E), va fi edificată pe un teren de peste 73,6 hectare. Potrivit indicatorilor urbanistici propuși, obiectivul va avea o suprafață construibilă de 323.143 mp. Vor fi amenajate locuri de parcare, alei carosabile/ pietonale și spații verzi. Noul parc industrial poate acomoda investiții estimate la circa 150 de milioane de euro.

0

Arata acest topic


 • (9 Pagini)
 • +
 • « Prima
 • 7
 • 8
 • 9
 • Nu puteti crea un topic nou
 • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi