STP Timișoara Forum: Oradea - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Oradea

#401 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 02 iunie 2020 - 20:30

Primăria Oradea a anunțat că au fost finalizate lucrările de reabilitare a Căii Bihorului:

Citeaza

Municipalitatea a anunțat marți că lucrările de reabilitarea a străzii Calea Bihorului au fost finalizate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Primăria Oradea, până la finlalul lunii iunie se va realiza semnalizarea rutieră, amenajarea zonelor verzi și recepția lucrărilor.

Redăm în continuare comunicatul integral, transmis de PMO:

"În aceste zile s-au încheiat lucrările de reabilitare a străzii Calea Bihorului, iar până la finalul lunii se va realiza semnalizarea rutieră, amenajare zonelor verzi și recepția lucrărilor. Reabilitarea străzii Calea Bihorului – tronson pod Teodor Neș – intersecție drum de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului s-a realizat în baza contractului de lucrări nr. 271568/06.07.2018 între Municipiul Oradea și asocierea: S.C. DRUM ASFALT S.R.L, S.C. TRAMECO S.A.,S.C. DRUMURI BIHOR S.A., S.C. PROEXCO S.R.L.,S.C. AMPER PROIECT.

Prețul contractului este de 5.152.329,57 lei fără TVA, ordinul de începere a lucrării a fost dat în 14.03.2019, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor a fost iunie 2020. Au fost finalizate lucrările de drum, accese auto, trotuare, ziduri de sprijin, sensul giratoriu cu strada Ion Bogdan, amenajare stații de autobus, racordurile cu străzile laterale, canalizarea pluvială, rigole transversale, ridicări de cămine la cotă, marcaje longitudinale și transversal. Totodată, au fost realizate următoarele lucrări de deviere rețele electrice: ridicare stâlpi de joasă tensiune (3 bucăți), inclusiv fundații de beton zona str. Ion Bogdan; suplimentare celulă 20kv în Post Trafo Depou CFR; subtraversare cablu electric str. Calea Bihorului în dreptul Postului Trafo Depou CFR; montare + manșonare cablu electric 20kv subteran (3 x 35m). De asemenea, în cadrul lucrărilor, pe lungimea de 2051,25 m drum s-au amenajat 22 de locuri de parcare, trotuare noi de 7228 mp și 14.934 mp zone verzi. În ceea ce privește prelungirea drumul expres, aici lucrările continuă, urmând ca drumul să fie deschis circulației în perioada 15-21 iunie”, transmite municipalitatea.

Sursa: Bihon.
0

#402 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 17 iunie 2020 - 14:50

Vezi postareaSPECTR-2, la 13 mai 2020 - 15:25, a spus:

Primăria Oradea a lansat ieri o licitație pentru reabilitarea/modernizarea Bulevardului Dimitrie Cantemir și a Străzii Nufărul. Este inclusă și reabilitarea (și înierbarea) căii de rulare a tramvaielor de pe acest tronson.
Date generale:
- finanțare: POR - Programul Operațional Regional
- buget alocat: 44.530.323,33 RON
- ponderea punctajului:
• 95% preț
• 5% perioada de garanție
- termene limită:
• depuneri oferte: 17.06.2020
• evaluări: 17.06.2021
Link E-licitație: http://e-licitatie.r.../view/100095408

Există un singur ofertant, anume asocierea DRUMURI BIHOR - TRAMECO - DRUM ASFALT, cu următorii subcontractanți:
- MARI VILA COM (17,35%)
- ELECTROCONSTRUCT SILDAC (14,6%)
- S.C. ADENANDRA S.R.L. (5,38%)
- ABED NEGO COM (15,91%)
0

#403 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 17 iunie 2020 - 16:04

Dacă inspecția ISU este în regulă, sâmbătă va fi deschisă o nouă parcare subterană de la Independenței, cu acces gratuit în primele 3 luni:

Citeaza

Parcarea se va deschide sâmbătă, cu condiția să treacă de inspecția ISU. Accesul va fi gratuit în primele trei luni.


Cea mai „longevivă” lucrare municipală din Oradea s-a încheiat parțial, ieri, cu prezentarea Digi-parcării subterane de pe Independenței. Platoul de la suprafață rămâne, în continuare, în actualul stadiu, în așteptarea finanțării europene. Vineri este programată inspecția ISU și, cu condiția ca parcarea să primească OK-ul final, se va deschide sâmbătă, pentru orădeni.

Istoric
Conferința de prezentare a lucrării a fost ținută de viceprimarul Florin Birta, alături de Liviu Andrica – directorul Administrației Domeniului Public SA, de Ștefan Roșca – reprezentantul constructorului și de proiectantul Paul Szasz.
Parcarea are 460 de locuri dispuse pe trei niveluri subterane. Viceprimarul a început prezentarea cu un scurt istoric: „în 2015 au fost începute lucrările la această parcare din strada Independenței, în 2016 au fost constate anumite probleme la proiectarea inițială”. În 2017, proiectul a fost modificat, cu acordul partenerului RCS RDS, care deține 30% din terenul aferent proiectului și care s-a angajat inițial să suporte investiția proporțional. După refacerea proiectului, în 2018, licitația nouă a fost adjudecată de același constructor Construcții Bihor.

„A fost o lucrare destul de complexă, nivelul cel mai de jos al parcării este la -10,5m față de cota drumului plus încă doi metri pentru săpătură. S-a lucrat undeva la minus 12 m. E bine de știut că locurile de parcare de la cel mai jos nivel sunt undeva la minus șase metri sub nivelul Crișului”, a spus viceprimarul.

Inspecția ISU
Vineri urmează vizita celor de la Pompieri, pentru avizul de funcționare, „până atunci trebuie terminat tot ce e legat de instalațiile de ventilație și de stingerea incendiilor. Dacă lucrurile sunt în bună regulă, Pompierii vor da avizul pentru deschiderea parcării și sâmbătă vom deschide parcarea”, a mai spus Birta. El apreciază că aceasta „va fi o gură de oxigen pentru cei care vin în zona centrală”, pentru că pietonalizarea centrului s-a făcut cu desființarea mai multe locuri de parcare de pe asfalt.

La anu`
Deaspra parcării, la minus 60cm față de nivelul șoselei, platoul va rămâne neterminat până la finalul anului viitor. Pe durata a cinci ani de implementare a proiectului parcării, Primăria a prezentat mai multe variante de mobilare a spațiului. Nu a implementat niciuna, prelungind astfel, disconfortul central.

La începutul acestui an, edilii au anunțat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea platoului, până la finalul acestui an urmând să fie desemnat un câștigător. „Vom semna contractul de execuție și vor începe lucrările abia anul viitor pentru că am găsit o sursă de finanțare pe Programul Operațional Regional, axa Mobilitate Urbană. Dorim să finanțăm piațeta pe fonduri europene, valoarea este de aproximativ două milioane de euro și nu este totuna dacă finanțăm din bugetul local sau din fonduri europene. Condiția este să semnăm contractul de execuție a lucrărilor după 1 ianuarie 2021”, precizează Birta.

Trei luni de gratuitate
Andrica Liviu, directorul ADP SA a precizat că investiția sa făcut pe banii constructorului, Construcții Bihor în baza unui credit – furnizor. Firma va primi în rate egale, trimestrial, contravaloarea.
Vicele a mai spus că parcarea va fi gratuită primele trei luni, până în septembrie, „până se obișnuiesc orădenii să o folosească. Este o parcare întortocheată, cu foarte multe locuri, pe trei niveluri, fiecare nivel rupt în două. În trei luni, orădenii vor învăța cum funcționează. După cele trei luni, se vor monta bariere și se va introduce plata”. Fiecare etaj a fost vopsit în altă culoare, pentru a ajuta șoferii la orientare.

În parcare au fost marcate șase locuri pentru persoanele cu handicap, patru stații de încărcare pentru mașini electrice și o spălătorie, care va fi concesionată unui privat.
Chestionat despre motivul pentru care executivul a ales să amenajeze spălătorie subterană într-o incintă altfel foarte scumpă – un calcul simplu arată că locul de parcare iese la peste 17.000 euro, viceprimarul susține că „este un lucru normal să ai spălătoria auto în subteran, într-o zonă centrală”, așa cum au și mallurile, de exemplu. În plus, spune el, nu era loc de așa ceva în piațetele de la suprafață.

Parcarea nu are spațiu unde să poată opri un autobuz de turiști, spre exemplu, înălțimea maximă este de 2,1 m.
Sistemul de intervenție în caz de incendiu constă din sprinklerele cu detectoare, stingătoare mici și mari și sistemul de extracție a fumului, prin sistemul de ventilație forțată folosit să aerisească incinta.
Parcarea are două intrări și două ieșiri pentru mașini, spre Independenței, și trei căi de acces pietonale plus un lift.

Costul parcării a fost de 8,1 milioane euro, conform directorului ADP. Din acesta, 1,5 milioane euro este contribuția RDS. Inițial, aceasta acoperea 30% din valoare, în contul ei firma urma să primescă 121 locuri de parcare. După reproiectare, RCS RDS și-a menținut valoarea finanțării și și-a redus pretențiile, va primi între 80 și 90 de locuri de parcare.

Sursa: Bihon.
Fotografiile din articol (le-am selectat pe cele fără politicieni/reprezentanți, și nu am pus pozele cu toaleta):
Imagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea4-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea6-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea11-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea12-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea13-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea14-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea15-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea16-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea17-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea18-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea19-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea20-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea21-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea22-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea23-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea24-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea25-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea26-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea27-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea28-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea29-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea30-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea31-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea32-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea33-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea34-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea35-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea36-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea37-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea38-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea39-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea40-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea41-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea42-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea43-scaled.jpgImagine atasata: parcaresubteranaindependenteioradea44-scaled.jpg
2

#404 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 18 iunie 2020 - 19:01

Viceprimarul Birta a anunțat finalizarea lucrărilor drumului de legătură dintre Calea Bihorului și Strada Suișului, cu deschiderea programată pentru duminică, 21 iunie:

Citeaza

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 18 iunie, o conferință de presă în teren, în care a anunțat finalizarea lucrărilor la drumul de legătură între str. Suișului și Calea Bihorului. Acest drum reprezintă o continuare a drumului expres realizat în anii trecuți: el pornește din capătul străzii Calea Bihorului de la baza serpentinelor, urcă spre Paleu și continuă pe o lungime de cca 3 km până ajunge în sensul giratoriu de la Magazinul Remarkt din zona Episcopia.

Drumul se deschide circulației auto duminică, 21 iunie

„Anunțăm acum că duminică, 21 iunie, în jurul orei 16:00, acest drum va fi deschis circulației publice. Doresc să mulțumesc pe acestă cale firmei Drumuri Orășenești pentru seriozitate și pentru calitatea conferită acestui drum. Menționez că am avut o întâlnire cu reprezentanții firmei Remarkt, care au venit cu o propunere, astfel că duminică la ora 16:00, în sensul giratoriu, primii 100 de conducători auto care vor trece drumul expres vor primi din partea firmei un voucher de cumpărături de 50 de lei. Practic este un semn de mulțumire a firmei pentru faptul că acest proiect al drumului de legătură între str. Suișului și Calea Bihorului a fost finalizat. Este evident că, după ce această stradă va începe să fie circulată, ea va aduce un plus în dezvoltarea zonei Episcopia", a precizat viceprimarul Florin Birta

Valoarea totală a proiectului este de 28 milioane lei (fără TVA), iar lucrările au fost finanțate din bugetul local. Firma executantă este asocierea formată din S.C. Drumuri Orășenești, S.C MBS Group S.R.L și S.C Abed Nego Com S.R.L.

În luna mai 2018 a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor, iar în luna iulie 2018 au început lucrările la acest drum.

Drumul are o lungime de aprox 3 km, pe ambele părți au fost amenajate trotuare, iar pe o parte o pistă de biciclete cu două sensuri. Totodată, pe întreaga sa lungime, drumul este iluminat.

Lucrarea a fost destul de complexă, culminând cu un viaduct de aproape 250 m. Punctul maxim de înălțime a viaductului se ridică la 20 m față de nivelul solului, iar pentru realizarea lui au fost necesari 92 de piloți forați la o adâncime de 20 m.

În zilele rămase până la deschiderea drumului se mai lucrează la marcaje, se nivelează zonele cu pământ, se montează parapeți pietonali și se fac ultimele retuşuri la lucrările de asfaltare a trotuarelor și a pistei de biciclete.

O centură a municipiului Oradea pentru traficul ușor
Legat de traficul permis pe acest drum, viceprimarul Birta a spus: „Precizez că nu va fi permis traficul greu pe acest drum. Practic, el va fi o centură a municipiului Oradea pentru trafic ușor, mai ales că de curând am terminat de reabilitat și Calea Bihorului și tot anul acesta am finalizat și legătura între Fughiu și Oradea. Așadar, dacă venim dinspre Cluj, putem folosi ca variantă ocolitoare a municipiului Oradea acest drum, care în scurt timp va ieși foarte aproape de Autostrada Transilvania, care ne va lega de Europa."

Viceprimarul Florin Birta a mai adăugat că toate lucrările noi pe care le execută Primăria Oradea vor fi prevăzute cu piste de biciclete, chiar dacă momentan nu sunt legăturile formate între ele. Mai mult, există intenţia întocmirii unui studiu de fezabilitate, pentru ca de la Calea Bihorului să existe un traseu ciclistic care să urce pe serpentine până la Paleu, la Săldăbagiu de Munte și să coboare înapoi în Oradea.

De menționat că toate străzile din zona Episcopia adiacente drumului expres au acum în lucru un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării.

Sursa: Primăria Oradea.
Și câteva fotografii din comunicat:
Imagine atasata: DSC03494.jpegImagine atasata: DSC03515.jpegImagine atasata: DSC03525.jpegImagine atasata: DSC03524.jpegImagine atasata: DSC03527.jpegImagine atasata: DSC03528.jpegImagine atasata: DSC03534.jpegImagine atasata: DSC03455.jpegImagine atasata: DSC03459.jpeg
4

#405 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 19 iunie 2020 - 16:04

Inaugurarea parcării de pe Independenței a fost amânată pentru săptămâna viitoare:

Citeaza

Deși au anunțat inițial că parcarea va fi deschisă începând de sâmbătă, reprezentanții municipalității au amânat deschiderea până săptămâna viitoare.

Așa cum Bihon.ro a relatat zilele trecute, lucrările la parcarea de pe strada Independenței au fost finalizate. Cu toate acestea, în urma consultărilor cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru siguranța celor care vor parca în parcarea realizată pe strada Independenței, administrația locală a decis ca ea să poată fi utilizată începând de săptămâna viitoare.



„Pentru că dorim ca noua parcare subterană să fie un loc sigur pentru cei ce o vor utiliza, azi, 19 iunie 2020, împreună cu echipajele Inspectoratului de Situații de Urgență, am decis amânarea deschiderii parcării de pe strada Independenței pentru săptămâna viitoare. Continuăm în zilele ce urmează testele instalațiilor de utilizare în caz de incendii și testele instalațiilor de evacuare a gazelor. Mulțumim pentru înțelegere, vom reveni cu detalii”, a transmis viceprimarul Florin Birta.

Reamintim că, pentru ca orădenii să se obișnuiască cu parcarea, în primele trei luni accesul va fi gratuit.

Sursa: Bihon.
Și un video din articol:
0

#406 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 23 iunie 2020 - 20:15

Au apărut probleme cu Pasajul Magheru: locatarii blocului turn de pe Bulevardul Magheru acuză lucrările la pasaj pentru faptul că la fiecare ploaie mai serioasă se inundă beciul. Administrația Bazinală de Apă Crișuri neagă, însă, că lucrările la pasaj ar fi cauza. Viceprimarul Birta a anunțat că se vor face verificări:

Citeaza

Blocul turn din Bulevardul Magheru a început să acumuleze apă în beci la fiecare ploaie mai serioasă de după construcţia pasajului subteran de la capătul podului Dacia.

"N-am mai avut probleme..."
Locatarii pun inundaţiile pe seama îngustării pe înălţime, cu 40%, a canalului colector înalt de circa 3 metri prin care pârâul Paris se revarsă în Crişul Repede, lucrare făcută cu ocazia săpăturilor la pasaj.

"De 40 de ani nu am avut astfel de probleme până acum. În urmă cu două săptămâni, când a venit o ploaie mai serioasă a început să se infiltreze apa în beci, iar ieri seară a început să ţâşnească apa pe sub fundaţie", spune preşedintele Asociaţiei de Proprietari Magheru 44-48, Ionuţ Câmpan.

Duminică noaptea, apa acumulată în beci a atins o înălţime de circa 15 -20 centimetri în zona dinspre Aleea Ştrandului, după care s-a infiltrat în pământ.

Un canal îngustat
Locatarii blocului pun infiltraţiile pe seama săpăturilor la pasajul subteran Magheru făcute cu îngustarea pe înălţime a tunelului colector al Pârâului Paris care se revarsă în Crişul Repede în zona de lângă pod. "Probabil pentru că au îngustat canalul de colectare, acesta nu mai poate prelua tot debitul de apă şi aceasta se infiltrează sub bloc", a spus un locatar.

Oamenii au cerut municipalităţii să ia măsuri înainte ca infiltraţiile să afecteze structura construcţiei.

"Culmea, în ciuda ploii de ieri pasajul subteran nu s-a inundat, semn că este bine izolat. În schimb, apa s-a infiltrat pe sub fundaţie în beciul blocului. E clar că este o problemă care trebuie rezolvată urgent", a declarat Ionuţ Câmpan.

„Nici vorbă!”
Contactați pe această temă, reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri au negat că beciul blocului ar putea fi inundat din cauza îngustării canalului colector.

"Nici vorbă! Infiltraţiile nu au cum să fie cauzate de îngustarea canalului. Avizul pentru aceste lucrări a fost dat în baza unor calcule care demonstrau că, oricum, era supradimensionat", a spus directorul Ionel Avrigeanu.

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii Companiei de Apă Oradea. "Se vede clar, la faţa locului, că acel canal colector aduce un aport destul de mic de apă. Acel clopot nu a fost nicio clipă umplut de apă pentru a spune că poate provoca infiltraţii", spune şeful de producţie al CAO, Cristian Popa.

Se vor face verificări...
Viceprimarul Florin Birta, care a fost duminică noaptea la faţa locului, spune că a făcut luni dimineaţă şedinţă cu reprezentanţii Companiei de Apă Oradea şi ai ABA Crişuri în care a cerut rezolvarea problemei. Nici unii, nici alții nu exclud ca apa să se infiltreze în sol de fapt prin săpăturile făcute în zonă la viitorul pasaj şi încă neasfaltate.

"La fel de bine s-ar putea ca undeva în zonă să fie conducte de canalizare afectate de lucrări sau colmatate. Se vor face verificări", a declarat Birta.

Cert este însă că, indiferent de cauză, problema va trebui rezolvată.

Ploile din ultimele zile, cu un debit de cel puțin 40 litri pe metru pătrat, au provocat inundaţii pe mai multe artere orădene, de la strada Louis Pasteur, la pasajul de la intrarea în oraş prin Bulevardul Dacia ori Splaiul Crişanei. Reprezentanţii CAO spun că instalaţia de canalizare din oraş, atâta cât este, nu este proiectată pentru debite atât de mari într-o perioadă scurtă de timp.

Sursa: eBihoreanul.
0

#407 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 03 iulie 2020 - 18:42

Vezi postareaSPECTR-2, la 13 mai 2020 - 15:25, a spus:

Primăria Oradea a lansat ieri o licitație pentru reabilitarea/modernizarea Bulevardului Dimitrie Cantemir și a Străzii Nufărul. Este inclusă și reabilitarea (și înierbarea) căii de rulare a tramvaielor de pe acest tronson.
Date generale:
- finanțare: POR - Programul Operațional Regional
- buget alocat: 44.530.323,33 RON
- ponderea punctajului:
• 95% preț
• 5% perioada de garanție
- termene limită:
• depuneri oferte: 17.06.2020
• evaluări: 17.06.2021
Link E-licitație: http://e-licitatie.r.../view/100095408


A fost semnat contractul de finanțare:

Citeaza

Finanţarea se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de doar 3%. Rămâne problema delicată a demolării caselor din spatele blocurilor amplasate lângă linia de tramvai, în Nufărul.
A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir, anunță Primăria Oradea. Finanţarea se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de doar 3%. Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal, aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Ce se face
Primăria Oradea face o serie de precizări despre acest proiect controversat din cauza demolărilor masive de case, din spatele blocurilor amplasate în vecinătatea liniei de tramvai, în cartierul Nufărul. Aproximativ 20 de case vor fi puse la pământ pentru a muta în curtea blocurilor locurile de parcare, care acum sunt aliniate pe trotuare, de-a lungul liniei de tramvai.
Municipalitatea face o serie de precizări asupra intervențiilor finanțate cu bani europeni.
Proiectul este amplasat în zona funcțională urbană a municipiului Oradea, strada Nufărului aflându-se pe traseul Drumului Național DN 76 (European E 79) Deva – Oradea. Tronsonul din strada Nufărului, propus pentru intervenție, are o lungime de cca 1,6 km.
Strada Dimitrie Cantemir, amplasată în continuarea străzii Nufărului pe traseul drumului naţional DN 76, ajunge până în centrul istoric al municipiului. Tronsonul din strada D. Cantemir propus pentru intervenție are o lungime de cca 1,2 km.
Valoarea totală a proiectului este de 59.626.979,71 de lei, iar durata de implementare este de 31 de luni de la data semnării contractului de finanțare.
În actualul ciclu de finanțare, Primăria Oradea a semnat până în prezent 47 de contracte de finanțare europeană, în valoare totală de peste un miliard de lei (1.179.212.705,35 de lei – echivalentul a 243.948.333,22 de euro), transmite municipalitatea, prin biroul său de presă.

Sursa: Bihon.
Și randările din articol:
Imagine atasata: 11cantemir2randare18K.jpgImagine atasata: 11Nufarul2randare20K.jpgImagine atasata: 11Cantermirrandare20K.jpgImagine atasata: 11Bicicantemirrandare20K.jpg
3

#408 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 04 iulie 2020 - 12:20

Pe partea stanga din poze, peste tot unde se vede verde (mai putin liniile de tramvai, si desigur unde permite locatia) sunt parcari neamenajate. Adica fiecare parcheaza unde poate. Din randari se pare ca acestea nu vor mai exista. Sunt curios cum vor rezolva treaba.
0

#409 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 04 iulie 2020 - 12:54

Eu cred că probabil se mizează pe parcările subterane, în cazul de față cea de la Independenței. Birta spunea despre ea (în articolul de mai sus, despre acea parcare) că va fi gratis până în septembrie, „până se obișnuiesc orădenii să o folosească", ceea ce poate arăta că se încurajează folosirea transportului public și parcarea mașinii în centru.
0

#410 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 07 iulie 2020 - 23:22

"Aproximativ 20 de case vor fi puse la pământ pentru a muta în curtea blocurilor locurile de parcare, care acum sunt aliniate pe trotuare, de-a lungul liniei de tramvai."
Asa s-a procedat si pe Calea Aradului, unde se construieste linia noua, au expropriat casele din spatele blocurilor, desființand toate locurile de parcare de la bulevard.
1

#411 Useril este offline   SPECTR-2 

  • Membru senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 1819
  • Inregistrat: 29 decembrie 18
  • Sexul:masculin
  • Locatia:București

Postat 23 iulie 2020 - 12:20

Vezi postareaSPECTR-2, la 13 mai 2020 - 15:25, a spus:

Primăria Oradea a lansat ieri o licitație pentru reabilitarea/modernizarea Bulevardului Dimitrie Cantemir și a Străzii Nufărul. Este inclusă și reabilitarea (și înierbarea) căii de rulare a tramvaielor de pe acest tronson.
Date generale:
- finanțare: POR - Programul Operațional Regional
- buget alocat: 44.530.323,33 RON
- ponderea punctajului:
• 95% preț
• 5% perioada de garanție
- termene limită:
• depuneri oferte: 17.06.2020
• evaluări: 17.06.2021
Link E-licitație: http://e-licitatie.r.../view/100095408

Pe 17 iulie, licitația a trecut în evaluare financiară.
0

#412 Useril este offline   CataM 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 04 august 2020 - 21:56

https://m.ebihoreanu...ara-157974.html

Waaw...un articolul demn de Scânteia!

Dacă ăștia, cu 4 garnituri noi care vor circula pe toate liniile din oraș au cea mai bună flota de tramvaie din țară, nu mai zic nimic.

Dar comentariile la articol fac tot deliciul... Au paișpe (14) tramvaie decente dar sunt cei mai tari!

Incredibil! Am râs.


Sent from my iPhone using Tapatalk
1

#413 Useril este offline   tm 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 05 august 2020 - 09:30

Nu inteleg de ce radem de altii, sincer la prima vedere cam au, pe langa cele 10 tramvaie de la Astra comandate mai au 10 ULF-uri, tramvaie care de asemenea au capacitate medie. Chiar si Tatrele lor vechi de capacitate mica sunt bine intretinute pentru varsta lor si au si un depou cu dotari decente. In afara de Cluj care are 12 Pesa, nu mai stiu alt oras din tara in prezent cu o flota de mai mult de 14 tramvaie nou construite dupa anul 2000.
1

#414 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 05 august 2020 - 17:43

Clujul are doar 4 PESA. Oradea va scoate din circulație în perioada următoare toate tramaveiele T4D, si au fost comandate 20 de tramvaie ASTRA. Iar referitor la postul lui Cata, cele 30 de tramvaie aduse mai recent, KT4DM, sunt peste oricare tramvai din Timișoara și nu numai, înafară de Armonia, deși Armoniile lasa mult de dorit. Deci cam da, articolul cam are dreptate la capitolul tramvaie, avem in acest moment cea mai bună flota din tara.

Aceasta postare a fost editata de Raven: 05 august 2020 - 18:01

2

#415 Useril este offline   CataM 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 06 august 2020 - 17:53

Nu zic ca nu e adevărat.

Ce ma deranjează pe mine e tonul elogios, pot spune chiar grețos, în care e scris articolul...din punctul meu de vedere.

Nu îmi aduc aminte sa fi văzut vreun asemenea articol scris la modul ăsta de către STPT. Nici atunci când s-a inoit complet întreaga flotă de "firobuze" sau intreaga flotă de autobuze (nu știu cate au fost de toate...dar sigur mai mult de 4). Pe vremea aia foloseam transportul în comun.

Asta pentru ca Timișoara e populată de indivizi veniți din toate direcțiile, care urăsc orașul și nu sunt în stare decât sa comenteze aiurea, bineînțeles cu aere de superioritate și autosuficienta. Cine e timișorean știe foarte bine asta.
Este un exemplu clar unde nu se aplică sintagma "diversity is our strength".

Pe când Oradea e mult mai omogenă din punctul asta de vedere...și se vede asta prin atitudinea și agenția presei și a autorităților locale la modul cum sunt percepuți în exterior.


Sent from my iPhone using Tapatalk
2

#416 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 19 august 2020 - 18:37

A FOST SELECTAT CONSTRUCTORUL DRUMULUI DE LEGĂTURĂ DINTRE ORADEA ȘI AUTOSTRADA TRANSILVANIA


Citeaza

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția drumului de legătură dintre Centura Oradea și A3 (Biharia).

Marți, 18.08.2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectare și execuție ”Legătură Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia), ofertantul desemnat câștigător de către CNAIR fiind SC Strabag SRL, cu preţul de 545.910.100,02 lei fără TVA.

Drumul de legătură va avea o lungime de 18,96 km, cu 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre şoseaua de centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei - Borș - Biharia.

Profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens și cu separator de flux de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime. Termenul de realizare este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

„În condițiile în care procedura de licitație nu va fi contestată în următoarele 11 zile, până la jumătatea lunii septembrie ar putea fi semnat contractul de proiectare și execuție. Vor fi necesare câteva luni pentru realizarea proiectului tehnic iar la primăvară, cel târziu, vor începe lucrările. În doi ani ar trebui ca Oradea și județul Bihor să fie legate direct, pe autostradă, de Europa. Mulțumesc echipei de la Transporturi și de la CNAIR pentru colaborarea pe care am avut-o până acum în vederea realizării acestui proiect", a spus primarul Ilie Bolojan.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Studiul de fezabilitate al proiectului legăturii centurii Oradea cu Autostrada A3 a fost realizat la solicitarea Zonei Metropolitane Oradea, fiind finalizat în anul 2018. Ulterior, lucrarea a fost scoasă la licitație de CNAIR, în luna mai a anului curent.


Sectiunea autostrazii A3 Biharia - Vama Bors II, va fi inaugurata in 4 septembrie.

Aceasta postare a fost editata de Raven: 19 august 2020 - 18:39

0

#417 Useril este offline   CataM 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 19 august 2020 - 19:37

Am văzut pe Facebook articolul ăsta. Începe campania electorala.

Eu pe cine sa mai cred acum? colegii de pe-aici de la care tot aud ca Oradea a absorbit cele mai multe fonduri europene (din galaxie) sau pe băieții de la ziar care spun ca au fost "doar" 250 de milioane...adică la jumătate fata de Timișoara.

Cineva minte grav de tot.

https://m.hotnews.ro/stire/24239580


Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#418 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30178
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 august 2020 - 20:05

Or fi fost mai putini dar mai bine cheltuiti. :04: Glumesc, neinteresandu-ma deloc competitia Timisoara - Oradea.
0

#419 Useril este offline   CataM 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 833
  • Inregistrat: 17 decembrie 14
  • Sexul:masculin

Postat 19 august 2020 - 20:13

Dacă nivelul ăsta de absorbție a fondurilor europene este real, nu e vorba de nicio competiție la mijloc! E scor de neprezentare.

Eu sunt tare curios dacă este adevărat. Tind sa cred ca da, ținând cont ca este un anunț electoral, validat de partidul din care fac parte ambii primari...deci se laudă cu realizările lor.

Poate e vreun expert prin zonă sa verifice datele oficiale și sa ne lumineze.


Sent from my iPhone using Tapatalk
0

#420 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 20 august 2020 - 21:17

https://urbanizehub....-post-covid-19/

Aici scrie altceva, ma indoiesc ca s-au schimbat foarte multe în 3 luni de zile.
Dar nu am chef de polemici nesfârșite, din partea mea sa aveti inzecit fonduri atrase...
0

Arata acest topic


  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi