Citeaza
Magazinul este situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 79, bloc C29 și are o suprafață de 412 mp.
„Venim alături de comunitatea din Oradea într-o perioadă în care credem că este important să continuăm să investim, atât în dezvoltare, cât și în producătorii locali care au nevoie de susținere mai mult decât oricând. Oferim astfel o sortimentație completă de produse prin parteneriate strategice cu producători români, din întreaga țară, dar și din regiune, alături de produse internaționale cu specific, care vor face o diferență la cumpărături,” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.
Producători locali
Reprezentanții Mega Image spun că pe rafturile magazinului se vor putea regăsi și produse locale de panificație de la Dorbob, Brutăria Mădăras, Panificație Felix, prăjituri de la Scala și Bunexim, ouă de la Avivest și mezeluri Szekely Falat.
Mega Image aduce la Oradea și produsele marcă proprie Delhaize și 365 (produse alimentare, menaj și de îngrijire), Bun de tot (carne de pui provenită de la producători români), Mega Apetit (soluții pentru mese gata pregătite), Delicata (ciocolată belgiană). „Marca proprie Gusturi Românești îi va surprinde pe orădeni cu produse create după rețete tradiționale, autentice. Legumele și fructele proaspete de sezon sunt livrate direct de către producătorii locali din programul Gusturi românești de la gospodari și au o zonă dedicată în magazin”, transmit reprezentanții Mega Image.
Programul primului magazin Mega Image din Oradea este de luni până duminică în intervalul 07:00 – 22:00.
Reprezentanții Mega Image intenționează să deschidă încă două magazine în Oradea până la finalul anului. Unul dintre acestea este situat pe locația fostei Piețe din Ioșia. În prezent, lanțul Mega Image cuprinde 782 de magazine distribuite în toată țara.
De asemenea, iată stadiul construcției noii săli polivalente din Oradea, în alt articol de pe Bihon:
Citeaza
Lucrările la noua Sală Polivalentă a Oradiei sunt realizate în procent de 40%, anunță Primăria Oradea, care contribuie cu 19% din valoarea totală a investiției. Însă finalizarea investiției depinde de felul în care vor fi bugetate, în continuare, lucrările. Grupul Selina – Trameco și Construcții Erbașu lucrează pe șantier în tandem. Selina realizează în principal lucrările ce țin de structura de rezistență a sălii. Construcții Erbașu se ocupă de acoperiș, învelitoare, fațade și desigur, de partea de dotare a sălii. Inginerul Silviu Mateuța, de la Selina, preconizează finalizarea structurii de rezistență până la mijlocul lunii iulie, iar mai departe, Selina se va axa pe zidărie și fațade.
La parter, sala este realizată din zidărie și termosistem (uși și ferestre), iar de la etajul I și până la acoperiș, clădirea va fi placată cu panouri metalice de tip sandwich, cu aluminiu compozit la exterior și poliizocianură de 15 cm grosime, ca material izolant.
2021 sau 2022
Investiția ar putea fi gata în 2021 sau chiar în 2022. O recunoaște chiar și Beniamin Rus, care afirmă că totul depinde de modul în care vor merge decontările. Plățile nu merg strălucit, admite Rus. De altfel, aspectul poate fi lesne observat prin faptul că, la un an și jumătate de la startul lucrărilor, sala este doar la un stadiu de 40%. Platnicul este Compania Națională de Investiții, subordonată ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan. Investiția este derulată de către CNI, însă și Primăria Oradea și-a asumat un procent de 19% din lucrarea cifrată la 27,6 milioane de euro. O investiție plecată dintr-o idee a fostului viceprimar de Oradea, Ovidiu Mureșan, pe atunci pesedist în USL. În mai 2014, Mureșan îi dăruia o minge de baschet premierului de la acea vreme, Victor Ponta, cerându-i acestuia să-și dea OK-ul pentru o nouă sală polivalentă la Oradea, în plină rivalitate între CSM Oradea și Asesoft Ploiești, echipa prietenului lui Ponta, Sebastian Ghiță.
Azi, Sala Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, pe str. Traian Blajovici nr. 24. După ce va fi finalizată, sala cu o capacitate de 5.000-7.000 de locuri va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii sau târguri etc.
Ce face Primăria
În februarie 2018, s-a semnat contractul de lucrări, dar acestea au demarat propriu-zis câteva luni bune mai târziu. „Primăria Oradea contribuie cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea, va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.
Din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane de euro, reprezentând 19% din valoarea investiției. Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este, conform contractului, de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane de euro. Construcția va beneficia și de o sală de antrenament, iar o parte din tribune vor fi telescopice, fiind retractabile.
Stadiul fizic al lucrărilor
Până acum, au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje, iar în prezent, stadiul lucrărilor este următorul:
– structura beton – sala mare – planșeu parter: 100%;
– planșeu etaj 1 – 85%; planșeu etaj 2: 45%;
– sala de antrenament: s-au turnat grinzile peste parter;
– gradene prefabricate tribună: executate în proporție de 95%;
– șarpanta metalică: s-a livrat parțial confecția metalică în șantier;
– în perioada următoare va începe preasamblarea formelor metalice și ulterior, montajul lor;
– arhitectura: închideri perimetrale zidărie parter – 95%;
– compartimentări interioare gips carton parte: 90%;
– tâmplărie exterioară: ferestre parter – montate 100%;
– uși parter: executate 100%, montate 40%;
– instalații: se lucrează la instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice la parter;
– în ceea ce privește introducerea utilităților, realizarea acceselor, parcărilor și amenajărilor exterioare, este în lucru studiul de fezabilitate aferent acestora.
Fotografiile din articol:







