STP Timișoara Forum: Oradea - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Oradea

#261 Useril este offline   CristiPC 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 365
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 03 decembrie 2018 - 20:42

@ lionking

O sa iti raspund puntual si fara filozofii.

Cu postarea de mai sus nu vreau sa-mi dau examenul de dizertatie, nu e nici macar o analiza, e pur si simplu un sumar de proiecte pe topicul aferent orasului in discutie. Dar imaginea nu e falsa deloc.

Unde vezi in postarea mea sa specific ca acel pod e frumos sau sa fiu impresionat de el? Doar l-am trecut la proiecte finalizate.

Timisoara nu e deloc mai verde decat cele doua orase la un loc. Din ce stiu eu doar Oradea are mai multi mp de spatiu verde pe cap de locuitor decat Tm. Daca ai alte statistici impartaseste-le. Timisoara sta in acele parcuri din jurul cetatii. In ultimii 30 de ani nu s-a conceput nici un parc nou de mari dimensiuni. Timisoara are nevoie de centura verde in partea de vest... centura lasata de izbeliste.

O centura sau o polivalenta poate e doar o fractiune a unui oras. Eu insa imi doresc la Timisoara cateva lucruri simple si firesti ce le-am vazut la Oradea. O centura pe 2 benzi pe sens iluminata macar la sensurile giratorii, un bazin olimpic decent, un aquapark la acelasi nivel si o parcare supraetajata in zona centrala. Ca sa te parafrazez, eu cred ca Timisoarei ii lipsesc cateva fractiuni importante.

Sugerezi ca la Timisoara s-au construit camine studentesti. In ultimii 30 de ani eu stiu de unul singur nefinalizat langa BRD. Spitale noi... identic unu singur nefinalizat la Spitalul de copii. Daramarea garajelor? E un lucru firesc, nu un motiv de mandrie. Acel pod il arunci in derizoriu, dar te mandresti cu daramarea a catorva garaje.

Inteleg din postarea ta ca nu e firesc si oportun sa comparam orasele intre ele. Pentru mine e un lucru normal, constructiv si o voi face si de acum inainte.

Tocmai asta faci... diminuezi reusitele altor orase, dand exemplu ca la Timisoara s-au demolat cateva garaje. Iar acel pod e intr-adevar banal, dar un pod la fel de banal ar fi util pe inelul IV de exemplu sa traverseze Bega spre Bobalnei.

@ mile

Ai dreptate. Bineinteles ca e vorba de 5000 de locuri.

Aceasta postare a fost editata de CristiPC: 03 decembrie 2018 - 21:50

6

#262 Useril este offline   CristiPC 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 365
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 03 decembrie 2018 - 21:59

Iata ca am gasit statistica stiuta de mine, unde Timisoara are 15.8 mp pe cap de locuitor fiind undeva la mijloc. Cj are 25 iar Oradea 22. Nu stiu daca e cea exacta, dar datele sunt luate de la INS. Intr-adevar e din 2016, dar prea mari schimbari nu cred ca sunt.

Imagine atasata: Orase verzi.jpg

Aceasta postare a fost editata de CristiPC: 03 decembrie 2018 - 22:01

2

#263 Useril este offline   dan.s 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 4388
  • Inregistrat: 11 septembrie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Everywhere

Postat 03 decembrie 2018 - 22:11

Timisoara ar avea potential mare in privirea spatilor verzi, dar pentru a se schimba clasamentul trebuie sa avem o primarie eficienta. Avem `spe spatii pe care ori cresc buruieni, ori sunt ingradite si tot pline de buruieni, si aici ma refer la spatii publice, detinute de primarie in majoritatea cartierelor. In alte cartiere ar trebui achizitionate terenuri pentru parcuri...
2

#264 Useril este offline   CristiPC 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 365
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 03 decembrie 2018 - 22:15

Corect. Doar privind Timisoara cu Google Earth identifici cu usurinta spatii de diferite dimensiuni ce se pot transforma in spatii verzi si parcuri. Iar centura verde in vestul orasului este un must in opinia mea.
2

#265 Useril este offline   lionking 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 10 noiembrie 17

Postat 04 decembrie 2018 - 03:19

Pentru a se schimba clasamentul legat de spatiile verzi e nevoie de corectitudine, mai exact e nevoie ca padurile care sunt in afara oraselor se nu fie incluse la spatiu verde urban. Dar cum corectitudinea inca lipseste in anumite locuri iar metodologia de calcul permite acestor oameni( primari)sa-si minta locuitorii si pe cei de la UE, avem parte de statistici. Mai grav de atat e faptul ca locuitorii/cetatenii au uitat cum sa-si foloseasca ochii de cand a aparut statistica pe meleagurile astea, adevarul din fata ochilor este inlocuit de numere. Cum sunt calculate numerele alea si de catre cine? Nu conteaza, asa scrie acolo!

Cristi, poti sa compari ce vrei tu, esti liber din '89, de cand te-a scapat Timisoara de dictatura. Eu incercam sa-ti spun ca ce faci tu nu se numeste comparatie intre orase, se numeste comparatie intre aspecte -putine- ori asta nu iti permite concluzii absolute despre administratii sau orase. Sa stii ca si filozofia este folositoare, chiar daca romanul s-a obisnuit sa supravietuiasca fara ea.

Citeaza

Ca si concluzii, realitatea e ca Oradea sta relativ bine la capitolul investitii din fonduri publice sau fonduri europene. E totusi un oras echilibrat care a progresat enorm in ultimii ani.
Cred ca cel mai echilibrat oras in acest moment (investitii private vs inv publice) e totusi Clujul.


Din cele cateva enumerate de tine nu poti sa tragi concluziile astea, nu ai cum si incep sa ma tem ca indiferent cat iti explic nu ai sa pricepi, vad ca reusesc doar sa te impacientez.
Poti sa ai ce parere vrei tu, cum am spus, esti liber, dar ce faci tu nu este o comparatie intre orase, chiar deloc. Iar concluziile sunt departe de adevar, sunt doar niste pareri nascute din frustrare -pe care o inteleg- nu dintr-o analiza pertinenta.
Interventiile mele au un singur scop, de a impiedica raspandirea unei mentalitati daunatoare care este intalnita la un numar tot mai mare de oameni. Este o abordare distructiva, cu efecte din cele mai rele.
Un oras nu este numai drumuri, poduri si cladiri. Daca ar fi, multe din orasele romaniei pot fi numite peisaj depasit, obosit. Un oras este inainte de toate un spirit, este viata din el.
Din pacate, Timisoara are parte de multi comentatori sportivi, care se plang si cred ca au rezolvat ceva. Din fericire, ceilalti sunt mai multi.


Presa oradeana a invatat propaganda de la cea clujeana si vad ca si unii si altii sunt dispusi sa minta si sa exagereze, pentru asta o numesc propaganda, altii o numesc presa moderna.
Presa noastra e prinsa in jocul distructiv despre care vorbesc, in loc sa promoveze orasul la nivel national si international- ca avem cu ce- jurnalistii locali se delecteaza cu atacuri si alte nimicuri, cu fel si fel de pareri si concluzii. Daca ar fi obiective macar, sa poti sa intelegi ceva, dar nu sunt, e vorba doar de mizerii si mai rar cate un articol documentat care merita sa fie citit.
Timisoara este orasul tiganilor in mentalul colectiv national, te intreb: de ce una ca asta?
Pentru ca orasul asta a fost -si este- atacat de presa, iar locuitorii sunt si ei victime, unii mai sunt si complici.

Cu siguranta Robu nu este cel mai bun primar, dar nu este nici pe atat de slab pe cat il varuie presa. Punctual, cum le place unora, e mai bun decat Boc -ca primar. Boc a facut lucruri pentru Cluj cat a fost in guvern, de atunci prea putine dar se bucura inca de inertie. In schimb, clujenii considera administratia una interactiva, care se ingrijeste in mod deosebit de doleantele locuitorilor tocmai datorita presei, pentru ca e mijlocul prin care se face chiar daca se intampla unilateral, informativ. Boc spune, presa scrie si clujenii aplauda, asta se intampla atunci cand administratia, locuitorii si presa sunt pe acelasi palier. Doar nu aveti impresia ca interactiv inseamna sedinte zilnice cu mii si mii de cetateni?! Cu proiectele se intampla la fel, realizare sau promisiune, mica sau mare, apare in zeci de ziare si site-uri web, astfel imaginea se umfla, creste ca aluatul si odata cu el si capitalul politic si promotional. Cei mai multi cetateni romani nici macar nu au calcat in Cluj, dar au impresia ca se intampla lucruri marete acolo, si nu-i cazul. Imagine!

Chiar daca l-am avea pe Bolojan primar in Timisoara, presa ar face acelasi lucru, ar incerca continuu sa-i diminueze reusitele si sa-l denigreze, nicio centura si niciun pod nu l-ar salva, asta e ideea. Pana la urma nici el nu a facut prea multe in Oradea, dar ce a facut, cat de mare sau mic, stie toata tara, pentru ca presa lucreaza pentru oras.
Mie nu-mi place de Robu si nici nu l-am votat, dar asta nu inseamna ca nu observ ce se intampla.

Diferenta de imagine este formata de presa, iar cea din Timisoara este in mare parte aservita psd-ului, acestui partid de rahat care incearca sa puna mana pe oras. Orasul nostru a mostenit un numar mare de securisti si multi dintre ei sunt implicati in presa si o folosesc ca instrument politic, uite asa timisorenii inca sufera din cauza intereselor potrivnice, pare ca nu se mai termina cosmarul asta. Parte din proces este si aruncarea cu noroi in administratia locala, prin urmare in oras. In acelasi timp priveaza Timisoara de reprezentare corecta la nivel national/international, pentru ca sunt multe lucruri bune si frumoase pe care ar putea sa le promoveze, nu doar mizeria cu care se ocupa acum. Din pacate multi timisoreni au picat in capcana, au intrat in acest joc al sabotarii, nu-si dau seama ca isi fac singuri rau.

Politica este un joc de imagine iar capitalul politic nu se castiga din moralitate si corectitudine, ori multi dintre locuitorii Timisoarei fix asta nu au inteles. Nu au inteles nici care e jocul si cum se joaca!
Ganditi-va cat de mult si in cate randuri exagerati -pozitiv- aspecte legate de voi. Normal, cum ati putea face invers, v-ati roade fundatia!? Dar plangandu-va, cate ati reusit sa obtineti?

Schimbarea chiar asa incepe, cu fiecare din noi. Nu e vorba de primarii din Oradea sau Cluj, e vorba de ei, de oameni de acolo.

Aceasta postare a fost editata de lionking: 04 decembrie 2018 - 07:41

2

#266 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 04 decembrie 2018 - 11:15

Denigreze... la Robu nici nu trebuie să îl facă presa de ras, se face el singur, la fiecare postare pe facebook si conferința de presa... omul este pur si simplu un bufon, ca sa ma exprim elegant.
Iar sa zici ca Bolojan nu a facut prea multe pentru Oradea dai dovada de ignoranta. Tu nu cred ca prea ai idee cate a facut Bolojan în Oradea, si ne povestești din impresii. Ca sa ai o idee, Oradea a implementat proiecte europene undeva la 270 de milioane de euro pentru ciclul care a trecut, iar pentru cel în care ne aflăm, proiectele însumează undeva la 300 de milioane de euro. Nu intru in detalii, le găsești pe net, iar referitor la spațiul verde, la Oradea se amenajeaza an de an noi parcuri și spatii verzi, deci statistica din 2016 nu mai e valabilă la acest capitol în Oradea.
1

#267 Useril este offline   lionking 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 10 noiembrie 17

Postat 04 decembrie 2018 - 12:49

Chiar te rog sa intri in detalii, ca pe net nu le gasesc. Tot aud cifre legate de proiectele din Oradea, tot timpul diferite, dar nimeni nu vrea sa intre in detalii, nici macar Bolojan. Asa ca te rog sa-ti sustii afirmatiile, nu ai vrea sa te considere lumea un ignorant care arunca cifre la intamplare. Te rog, prezinta-ne o lista de proiecte realizate care insumeaza 270 de milioane de euro, bani europeni, si inca una care insumeaza restul de 300 de milioane de euro, bani care urmeaza sa intre in oras.
Si daca tot vorbim, poate pui o lista si cu parcurile alea noi facute in Oradea in ultimii ani.

In Timisoara s-au bagat 700 de milioane de euro si mai urmeaza un miliard, bani europeni. Nu ma crezi? Pai de ce?

Aceasta postare a fost editata de lionking: 04 decembrie 2018 - 12:50

0

#268 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 04 decembrie 2018 - 12:57

Parcuri infiintate, o parte dintre cele mai importante amenajate în mandatele lui Bolojan, din terenuri virane, cimitire abandonate, etc. deci nu reamenajate:
Parcurile Salca (1, 2 si 3), Parcul Olosig, Parcul Seleus, Parcul Xenopol, in curs de amenajare, Culoarul Verde din Iosia, asta fără parcurile mai mici de prin cartiere sau reamenajat.
0

#269 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 04 decembrie 2018 - 12:58

Parcuri infiintate, o parte dintre cele mai importante amenajate în mandatele lui Bolojan, din terenuri virane, cimitire abandonate, etc. deci nu reamenajate:
Parcurile Salca (1, 2 si 3), Parcul Olosig, Parcul Seleus, Parcul Xenopol, in curs de amenajare Culoarul Verde din Iosia, asta fără parcurile mai mici de prin cartiere sau reamenajate.
0

#270 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 04 decembrie 2018 - 13:23

80 de milioane un CET nou, 33 de milioane etapa 1 de schimbare a rețelelor de termoficare (în prezent se derulează etapa a 3-a), 22 de milioane aquaparkul, peste 20 de milioane de euro reabilitarea cetății (în prezent încep lucrarile la ziduri si bastoane, doar în prima fază aici mai sunt încă 11 milioane de euro), Piata Unirii, N poduri si pasaje, atelier de mecatronica pentru repararea tramvaielor, drumul "express", reabilitarea diferitelor clădiri emblematice ale orașului, asta asa în mare.
Iar referitor la noul ciclu, iti spun doar ca se face o linie noua de tramvai de care s-au apucat deja, s-a semnat contractul de achizitie pentru primwle 10 tramvaie noi, mai urmeaza 10, prin octombrie anul viitor urmeaza sa sosească primele tramvaie noi.
Complexul de pasaje din centrul civic, va fi probabil cea mai mare investitie în infrastructură urbană din afara Bucureștiului asa ca exemplu...
Are rost sa iti scriu mai multe? Despre Muzee, spitale, Zoo, scoli, pietonalizari de străzi etc...
1

#271 Useril este offline   BogdanTm 

  • Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 04 decembrie 2018 - 15:22

Vezi postarealionking, la 04 decembrie 2018 - 03:19, a spus:

Pentru a se schimba clasamentul legat de spatiile verzi e nevoie de corectitudine, mai exact e nevoie ca padurile care sunt in afara oraselor se nu fie incluse la spatiu verde urban. Dar cum corectitudinea inca lipseste in anumite locuri iar metodologia de calcul permite acestor oameni( primari)sa-si minta locuitorii si pe cei de la UE, avem parte de statistici. Mai grav de atat e faptul ca locuitorii/cetatenii au uitat cum sa-si foloseasca ochii de cand a aparut statistica pe meleagurile astea, adevarul din fata ochilor este inlocuit de numere. Cum sunt calculate numerele alea si de catre cine? Nu conteaza, asa scrie acolo!

Pana la urma statistica este cea care ne arata evolutia sau involutia unei tendinte sociale sau a unei dezvoltari sau involuari economice. Nu putem spune ca avem crestere economica "ca asa ni se pare noua la ochi" sau ca productia marfa (termen atat de adorat in epoca socialista) a crescut..ca asa vrem noi. Totul in esenta se bazeaza pe cifre...precum spunea si Eminescu...
Iar colo bătrânul dascăl cu-a lui haină roasă-n coate,
Într-un calcul fără capăt tot socoate si socoate
Si de frig la piept si-ncheie tremurând halatul vechi,
Îsi infunda gâtu-n guler si bumbacul în urechi;
Uscătiv asa cum este, gârbovit si de nimic,
Universul fără margini e în degetul lui mic,
Căci sub frunte-i viitorul si trecutul se încheagă,
Noapte-adânc-a veciniciei el în siruri o dezleagă;
Precum Atlas în vehime sprijinea cerul pe umăr
Asa sprijină el lumea si vecia într-un număr.
Sunt de acord cu tine ca statistica e "modelata" dupa metoda noastra specifica ..interpretam romaneste normele si facem sa fie bine ca sa nu fie rau ..vorba lui Hagi...evident ca la noi in tara nu s-a respectat si nu se respecta norma..ca doar nu degeaba avem sute de mii de tone de halde de steril neecologizate..dar ...again...masuram cu ochiul. Care ochi poate sa se si insele dar admira un spatiu verde si chiar ii da cu virgula cand piata Libertatii e epilata subcatanat cu nici o urma de fir de par(vegetatie) pentru ca asa vrea EL Insusi. Recunosc ca nu ma duce capul prea mult dar tot nu inteleg de ce "targul" de craciun nu poate fi gazduit in golul imens din piata Libertatii si trebuie inghesuite 100 de casute de lemn primitiv cioplite in spatiul dintre teatru si Catedrala...
Piata Victoriei (operei) o tot reabilitam de ani de zile..dar nu se intampla..nu e sa fie..faada teatrului tot sinistru arata...firma ff "prietena" a actualei conduceri din CD Loga SC ALEX DIA SRL tot "reabiliteaza" precum si cladirile de pe str. Alecsandri...precum si firma STARETO care a "reabilitat" poarta de pe Lugojului..na..a murit un om..soarta..dar daca lui EL Insusi ii e confortabila mobila din birou oferita de acea firma..se mai pune?


Cristi, poti sa compari ce vrei tu, esti liber din '89, de cand te-a scapat Timisoara de dictatura. Eu incercam sa-ti spun ca ce faci tu nu se numeste comparatie intre orase, se numeste comparatie intre aspecte -putine- ori asta nu iti permite concluzii absolute despre administratii sau orase. Sa stii ca si filozofia este folositoare, chiar daca romanul s-a obisnuit sa supravietuiasca fara ea.



Din cele cateva enumerate de tine nu poti sa tragi concluziile astea, nu ai cum si incep sa ma tem ca indiferent cat iti explic nu ai sa pricepi, vad ca reusesc doar sa te impacientez.
Poti sa ai ce parere vrei tu, cum am spus, esti liber, dar ce faci tu nu este o comparatie intre orase, chiar deloc. Iar concluziile sunt departe de adevar, sunt doar niste pareri nascute din frustrare -pe care o inteleg- nu dintr-o analiza pertinenta.
Interventiile mele au un singur scop, de a impiedica raspandirea unei mentalitati daunatoare care este intalnita la un numar tot mai mare de oameni. Este o abordare distructiva, cu efecte din cele mai rele.
Bun, intrebare de om prost si retard..daca concluzia e departe de adevar...care e adevarul? Si cine ni-l explica? Asa pe intelesul nostru..
Un oras nu este numai drumuri, poduri si cladiri. Daca ar fi, multe din orasele romaniei pot fi numite peisaj depasit, obosit. Un oras este inainte de toate un spirit, este viata din el.
Frumos formulat dar partial..gresit in opinia mea. Orasul in sine este o localitate (cetate, asezare cum vrei sa il definesti) in care comunitatea exista. Sa spui unei comunitati ca e ok cu jegul pe strazile in bezna..cu soareci sobolani viermi si tantari dar sa ai "spiritul de a apartine unei comunitati" mi se pare deja cam mult...
Din pacate, Timisoara are parte de multi comentatori sportivi, care se plang si cred ca au rezolvat ceva. Din fericire, ceilalti sunt mai multi. Din nefericire pentru acei multi la care faci mentiune parerea lor nu valoreaza in fata augustei priviri a lui EL Insusi.si a fostei conduceri a urhei. De asta avem valuri violete pe tramvaie si fonduri pompate ilegal catre CeaMaiPolidinrePoli..Dar sa me bucuram comentatorii sunt ff optimisti inca asteapta sala polivalenta inceputa in 2012...si bazinele alea olimpice in fiecare cartier...poate...candva..daca va fi?


Presa oradeana a invatat propaganda de la cea clujeana si vad ca si unii si altii sunt dispusi sa minta si sa exagereze, pentru asta o numesc propaganda, altii o numesc presa moderna.
Presa noastra e prinsa in jocul distructiv despre care vorbesc, in loc sa promoveze orasul la nivel national si international- ca avem cu ce- jurnalistii locali se delecteaza cu atacuri si alte nimicuri, cu fel si fel de pareri si concluzii. Daca ar fi obiective macar, sa poti sa intelegi ceva, dar nu sunt, e vorba doar de mizerii si mai rar cate un articol documentat care merita sa fie citit.
Timisoara este orasul tiganilor in mentalul colectiv national, te intreb: de ce una ca asta?
Pentru ca orasul asta a fost -si este- atacat de presa, iar locuitorii sunt si ei victime, unii mai sunt si complici.
Aici nu pot fi de acord cu punctul tau de vedere, faptul ca suntem perceputi ca fiind orasul tiganilor separat de opinia exprimata in presa este dat de nuntile cu Porsche Bentley Rolls Royce si Ferrari in sunet de manele defilate pe bulevardele orasului IN FIECARE VARA dar na..daca veneau tiganii pe bicicleta prin centru isi luau amenda de la purcelusii comunitari..asa...again..e bine ca sa nu fie rau..Locuitorii sunt victime in masura in care au ghinionul sa aiba vecini din comunitatea tiganeasca si sa simta pe cont propriu cat sprijin aparare legala si drepturi respectate primiesc din partea autoritatilor..restpectiv organul vorba unui personaj de asa zisa comedie...E trist aiurea si cum vrei sa ii zici tu ca un oras in care spiritul tolerantei a fost intors in defavoarea locuitorilor lui sa suporte asemenea aspecte..

Cu siguranta Robu nu este cel mai bun primar, dar nu este nici pe atat de slab pe cat il varuie presa.
Imaginea publica si-a facut-o singur..sa zic cu "manuta" proprie? Narcisismul omniescenta si excitarea patologica de a jigni oricine are alta parere precum defunctul CV Tudor nu are cum sa ii aduca prietenii mediatice...Un om care toata viata a fost bugetar, grade universitare obtinute in contextul potrivit, care nici o secunda nu a performat sub nici un aspect in economia reala dar care are pretentii de Cezar...
Punctual, cum le place unora, e mai bun decat Boc -ca primar. Boc a facut lucruri pentru Cluj cat a fost in guvern, de atunci prea putine dar se bucura inca de inertie. Si domnul profesor universitar doctor docent honoris causa si senator PNL al statului romana centarlizat unitar si indivizibil a fost la "borcanul cu miere". Nu prea am vazut aici rezultate..asta daca nu ne gandim la cea mai poli dintre poli si la acea frumoasa sala polivalenta a politehnicii inceputa sub mandatul domniei sale...chiar...ce se mai aude cu ea? just asking.
In schimb, clujenii considera administratia una interactiva, noua ni s-a explicat clar cu subiect si predicat ca democratia participativa si un buget dezbatut public e o chestie bolsevio socialista apartinand de epoca de trista amintire... care se ingrijeste in mod deosebit de doleantele locuitorilor tocmai datorita presei, pentru ca e mijlocul prin care se face chiar daca se intampla unilateral, informativ. Boc spune, presa scrie si clujenii aplauda, asta se intampla atunci cand administratia, locuitorii si presa sunt pe acelasi palier. Doar nu aveti impresia ca interactiv inseamna sedinte zilnice cu mii si mii de cetateni?! Cu proiectele se intampla la fel, realizare sau promisiune, mica sau mare, apare in zeci de ziare si site-uri web, astfel imaginea se umfla, creste ca aluatul si odata cu el si capitalul politic si promotional. Cei mai multi cetateni romani nici macar nu au calcat in Cluj, dar au impresia ca se intampla lucruri marete acolo, si nu-i cazul. Imagine!
Din nou ne intoarcem la ideea de baza. De multe ori imagine, dar pe ici colea si cata realizari. Sunt autobuze NOI la Cluj? SUNT. Vin troleibuze si tramvaie noi noute in Cluj? VIN. E un depou intretinut impecabil si tramvaie low floor in Oradea? SUNT. Noi numaram promisiunile guvernamentale, ne plesnesc suruburile pe Armonii. inca avem termene in procesele de reabilitare a bietelor Wegman uri..

Chiar daca l-am avea pe Bolojan primar in Timisoara, presa ar face acelasi lucru, ar incerca continuu sa-i diminueze reusitele si sa-l denigreze, nicio centura si niciun pod nu l-ar salva, asta e ideea. Pana la urma nici el nu a facut prea multe in Oradea, dar ce a facut, cat de mare sau mic, stie toata tara, pentru ca presa lucreaza pentru oras.
Mie nu-mi place de Robu si nici nu l-am votat, dar asta nu inseamna ca nu observ ce se intampla.

Adevarat ca se vede mult mai usor intr-un oras mic ce se intampla decat intr-un oras mare..si chiar si Bucurestiul s-a laudat maxim cu pasajul Basarb care era un simplu pod peste o cale ferata...dar inca o data tocmai pentru ca acest oras are o ISTORIE mi-e scarba si ma doare ca si cetatean ca dupa 30 de ani de la miscarea sociala din 1989 merg din nou prin gropi pe strazi ingropate in bezna din anii 80 si sa trebuiasca sa strivesc sobolanii si soarecii cand cobor din bloc intr-o zona asa zis centrala a orasului.. azi dimineata imi pare rau ca nu am facut poza sa va arat langa "clopotul" ecologic verde al RETIM pentru colectarea deseurilor de sticla era un "munte" de sticle pentru ca dadea de afara de plin ce era. Ora 5.50 dimineata chiar trecea masina RETIM pe strada. L-am intrebat pe sofer cand se va colecta sticla...mi-a strigat din cabina ca ei numai cu asociatiile de locatari mai au contract..si ca il doare in...""" nu pot reproduce aici. Bine ca EL Insusi merge din cinste cu limuzina Mercedes platita de mai sus mentionatul Retim..."o masina obisnuita de serviciu" precum ne-a explicat EL.
Diferenta de imagine este formata de presa, iar cea din Timisoara este in mare parte aservita psd-ului, acestui partid de rahat care incearca sa puna mana pe oras. Orasul nostru a mostenit un numar mare de securisti si multi dintre ei sunt implicati in presa si o folosesc ca instrument politic, uite asa timisorenii inca sufera din cauza intereselor potrivnice, pare ca nu se mai termina cosmarul asta. Parte din proces este si aruncarea cu noroi in administratia locala, prin urmare in oras. In acelasi timp priveaza Timisoara de reprezentare corecta la nivel national/international, pentru ca sunt multe lucruri bune si frumoase pe care ar putea sa le promoveze, nu doar mizeria cu care se ocupa acum. Din pacate multi timisoreni au picat in capcana, au intrat in acest joc al sabotarii, nu-si dau seama ca isi fac singuri rau.

Politica este un joc de imagine iar capitalul politic nu se castiga din moralitate si corectitudine, ori multi dintre locuitorii Timisoarei fix asta nu au inteles. Nu au inteles nici care e jocul si cum se joaca!
Ganditi-va cat de mult si in cate randuri exagerati -pozitiv- aspecte legate de voi. Normal, cum ati putea face invers, v-ati roade fundatia!? Dar plangandu-va, cate ati reusit sa obtineti?

Schimbarea chiar asa incepe, cu fiecare din noi. Nu e vorba de primarii din Oradea sau Cluj, e vorba de ei, de oameni de acolo.

Schimbarea cu adevarat incepe cu fiecare din noi, si pestele de la cap se impute. Sunt 99,99999 % convis ca nici unuia dintre colegii mei de forum nu le-ar fi venit ideea sa isi faca selfie cand vecinul isi toarna fundatia casei ..precum a facut liderul nostru din CD Loga cu pantalonii suflecati pe santierul OV..si sa ne mai si explcice ca la tampiti ca "treaba merge bine".. Ca si cum ar fi pe undeva meritul domniei sale...
1

#272 Useril este offline   lionking 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 10 noiembrie 17

Postat 04 decembrie 2018 - 17:49

Deturnam putin subiectul dar e pentru o cauza buna. :)

Inainte de orice, tin sa mentionez ca nu consider concentrarea atentiei pe aspectele rele -indiferent cat de frustrante sunt- mai mult decat pe cele bune, o abordare sanatoasa a situatiei. Nu e nici macar corecta, aia ar insemna un consum egal de energie si discutii in ambele directii. Spun asta pentru ca in orasul nostru exista o multime de oameni deosebiti care au realizari notabile si care se pierd in negura frustrarii locuitorilor, sau mai bine zis in apetitul oamenilor pentru vremelnicul Robu. Acesti oameni merita locul lor in atentia cetatenilor si aici pe paginile forumului, mai ales pentru ca munca lor face subiectul discutiilor noastre. Din pacate, multi colegi de forum, prea multi, orbiteaza in jurul personajului Robu si nu mai au ochi si pentru altcineva sau altceva, cu toate ca asta nu rezolva nimic. E doar un consum inutil de energie iar orasul are nevoie ca fiecare locuitor capabil sa-si concentreze efortul acolo unde e nevoie de el, unde poate face o schimbare.

Inteleg si faptul ca romanii in general au critica si drama in sange intr-o cantitate demna de un popor care chiar are realizari. Intr-o tara care se afla intr-o situatie buna si isi permite sa se puna pe criticat e mai usor de inteles, dar cand traiesti intr-o tara care are nevoie de intelegere, unitate si implicare mai mult ca oricand e putin mai dificil sa accepti o atitudine de genul. Dar inteleg, cum am spus, inteleg ca romanii s-au saturat si asa pricep ei ca se vor rezolva lucrurile, prin caterinca sau jale, alternativ.

Asa cum spui, o statistica ne arata o tendinta sau evolutia unui aspect dar ce nu ne arata este imaginea de ansamblu a unui oras, exact cum un om care proceseaza date nu se poate numi analist. Bine, in Romania se poate, dupa cum am vazut.

Piata Libertatii este foarte bine cum este, si nu este opera lui Robu, chiar daca este o realizare din mandatul lui. Exista o diferenta si sper s-o observi. Aici intervine o alta cutuma romaneasca, nazuinta ca un om este responsabil pentru tot si ca tine toata parghiile in mana, ca are control total. Facem asta pentru ca ne scapa pe noi de gandire si responsabilitate. E mai usor de trait asa, el si noi, asupritii. La nivel national bau-bau e Dragnea iar la nivel local e Robu. Chiar ma intreb ce ne-am face fara ei, probabil ca am fi oradeni.
Chiar daca exista oameni responsabili de estetica proiectelor si nu numai, romanii au obiceiul sa-i impute celui mai vizibil dintre functionari creditul in caz de reusita sau responsabilitatea atunci cand nu se obtine un rezultat bun. Asa am ajuns sa avem tatuci in tara asta, ca ne inghesuim mintea, nazuintele si necazul intr-un om - si prin urmare concentram puterea de care ne plangem mai tarziu. Simplificam prea mult lucrurile, suntem prea comozi si ne costa.

Targul de craciun este acolo unde este pentru ca asa impune logistica. Desigur, asta e parerea mea, dar cred ca in situatia actuala nu ar fi reusit sa organizeze targul in alta piata din centru. Probabil ca vor reusi in viitor.

Jegul de pe strazi...Da, este o problema serioasa, doar ca incep sa ma intreb daca locuitorii orasului inteleg care sunt atributiile unui primar si mai ales care ii sunt limitele legale, ca la nivel national am vazut ca nu prea stiu oamenii ce ar trebui sa faca un presedinte. Este cel putin interesant faptul ca stim cu totii cat de bune sunt legile si cum functioneaza birocratia in Romania si totusi nu parem ca am intelege ca nu totul depinde de primar si de vointa sau putinta lui. In curand am sa-i cer sa ma plateasca, ca spunand adevarul sunt acuzat de reclama.

Nu poti sa castigi o licitatie cu pretul cel mai mic si sa faci si o lucrare de calitate si frumoasa, pentru ca nu poti pur si simplu. Dar poti sa castigi licitatia, cum am zis. Exact la fel se intampla si cu alte aspecte, nu poti sa faci lucrurile corect si sa se intampla si bine si repede, nu in paradigma actuala. Nu spun ca nu se poate deloc, spun doar ca sunt mai multi factori la mijloc si se lovesc de ei si celelalte administratii din tara, doar aspectele difera.
Cristi vorbea de investitii facute in CET, la noi s-au facut pe vremea cand la Oradea nici macar nu se vorbea de ele, acum se investesc inca 30 de milioane de euro. Tu vorbesti de autobuze si tramvaie in Cluj, noi am avut/avem autobuze/tramvaie bune de ceva vreme si acum cumparam si noi unele noi. In Timisoara am reabilitat infrastructura subterana cand restul nici macar nu prea aveau una. Ce incerc sa spun e ca proiectele astea nu se intampla in paralel in toate orasele, exista un decalaj intre ele si in cele mai multe cazuri si comparatii este in favoarea noastra.

Adevarul despre care ma intrebi, este ca fiecare oras se insumeaza altfel, compozitiile difera si nu ai cum sa compari doua lucruri intre ele din miile existente si sa concluzionezi ca gata, sa spui ca tu stii, cunosti.

In fine, sunt multe de spus dar mi-am pierdut cheful si pana la urma cine sunt eu sa va opresc din lupta voastra impotriva Lui, cum va place sa-i spuneti ironic. Ma tem ca nu ati inteles corect nici ironia.
Poate mai povestim altadata, pe un alt topic.

P.S: Raven, ai dovedit exact exagerarea si minciuna despre care vorbeam mai devreme. Centrala a costat putin peste 50 de milioane de euro si nu 80 de milioane cum ai spus. 80 de milioane, mai exact 77 de milioane costa cu tot cu etapele de reablitare e retelei de termoficare pe care tu le-ai adaugat cu inca 33 de milioane. Asta e dubla minciuna sau o mare exagerare, ca nu stiu cum s-o contorizez?
Cetatea a costat 18 milioane, nu 20, hai sa zicem ca aici a fost doar o rotunijire in sus, se accepta ca nu dau de la mine. Cat despre ce urmeaza pe noul exercitiu in Cetate, e vorba despre vreo 10 milioane de lei si nu de 11 milioane de euro cum spui, adica vorbim de 2 milioane de euro si doi e mai mic decat 11, chiar mult mai mic. Aici e minciuna, nu mai e exagerare.
Asa, mai departe. Piata Unirii a costat 4.5 milioane de euro, asta stiu. Ce nu stiu, in schimb, e cat costa N poduri si pasaje. Atelierul de mecatronica a costat si el 4 milioane iar drumul expres a costat tot 4 milioane, doar ca in lei, adica nici macar 1 milion de euro.
Ce ramane? Reabilitarea unor cladiri, ok, nici la astea nu le stim pretul dar sunt sigur ca ai sa ne asiguri ca sunt scumpe, cu siguranta.
Inainte de concluzie, mai mentionez o minciuna -sau exagerare?...o lasam exagerare pe asta, ca sa nu exagerez- si anume afirmatia ca toate acestea sunt facute cu fonduri europene, lucru care nu este adevarat.
Ok, hai sa facem o adunare. Am facut, trecem putin peste 100 de milioane de euro si uite asa am aflat si cat costa N poduri si pasaje, restul de 170 pana la numarul magic de 270 de milioane. Voi vedeti N poduri si pasaje de 170 de milioane de euro sau vedeti doar o alta minciuna exagerata, ca eu asta vad?
PPS: Culoarul verde Iosia nu este o realizare, urmeaza sa se faca. E si asta o exagerare dar trecem peste pentru ca este amestecata cu adevarul, celelalte parculete chiar s-au facut.

Ce spuneai despre viitorul exercitiu, despre cati bani vorbeai, 300 de milioane de euro?

Citeaza

Are rost sa iti scriu mai multe?


Scrie cat de mult, eu am sa citesc, dar nu fi clujean.

Aceasta postare a fost editata de lionking: 04 decembrie 2018 - 18:31

1

#273 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 05 decembrie 2018 - 00:11

Fiind de pe telefon nu am stat sa caut datele exacte si toate proiectele defalcate. Mai sunt o grămadă pe care nu le-am scris, dar nici nu am chef sa caut, poti sa o faci singur.
Nu sunt clujean, sunt mândru sa fiu oradean.
Referitor la coridorul verde, o porțiune a fost amenajată, iar terenul a fost curățat de clădiri și ce mai era pe acolo...

CET & stuff + Aquapark + Cetate = cca. 120 de milioane. Deci care puțin peste 100 de milioane? Si scuteste-ma cu ce s-a făcut acum nspe zeci de ani. In Oradea anilor 2000 se schimbau linii de tramvai prin mare parte din oraș, si cu ce ma încălzește ca a fost acum vreo 20 de ani cu alte tehnologii etc... ca unele lucrari încep să le expiră durata de exploatare.
0

#274 Useril este offline   ioio_viola 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1449
  • Inregistrat: 17 septembrie 15
  • Sexul:masculin

Postat 10 decembrie 2018 - 22:35

scriu aici pentru ca a fost discutia despre atragerea de fonduri europene. inca un "succes" marca Robu:

https://www.pressale...r-fost-respins/

....
Astfel, din document aflăm că proiectul „Servicii de reparație generală cu reconstrucție și modernizare a vagoanelor de tramvai GT4”, depus de Primăria Timișoara în luna octombrie a acestui an, apare ca fiind „proiect respins”.

....

Aceasta postare a fost editata de ioio_viola: 10 decembrie 2018 - 22:36

0

#275 Useril este offline   octav1an 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 07 martie 15

Postat 12 decembrie 2018 - 19:18

Si Oradea, in antiteza.
Au semnat pentru finanţarea pasajelor subterane din Centrul Civic

Dar da, situatia nu e comparabila pentru ca centrul lor e patrat si al nostru rotund. Si in Timisoara salariile sunt mai mari, deci oricum uber alles, chiar daca nu avem becuri in centru, curatenie, cladiri renovate, transport in comun functional si in modernizare :76:
4

#276 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 14 decembrie 2018 - 13:38

@lionking

Nu sunt nici 100% deacord cu ceea ce spui, si nici complet contra. Insa iti dau credit pentru o chestie care o faci bine, chiar foarte bine!
In toate argumentatiile, bine documentate as zice, joci cartea cea mai mare, si anume ne rasucesti atentia, si o intrebti, foarte important, fara a minti sau a exagera, in directia dorita de tine.
Marea majoritate a comparatiilor daca nu chiar toate, date ca si exemplu de catre tine, au un singur comun: NU au fost realizate sub conducerea lui ROBU.
Nu o sa intru in a da exemple deoarece le stim deja pe de rost, insa ai tot amintit de CET si lucrarile din subteran si tramvaie etc. Toate acestea s-au petrecut intr-adevar intr-o perioada demult apusa, in care TM chiar era in frunte si arata altor orase cu ce se mananca modernizarea. Si exact cum Boc a profitat de inertie, asa a profitat si Robu, ajungand sa castige inca un mandat. Pentru ca da, tu si eu stim amandoi ca atat autobuzele/troleibuzele cat si pasajul Michelangelo si tot centrul au fost realizate dupa proiecte de pe vremea fostei administratii, insa daca intrebi orasul, multi vor zice Robu fara sa clipeasca.

Si atunci stau si te intreb pe tine, ca de la timisorean la timisorean (pentru ca aceasta impresia mi-ai lasat-o) unde este adevarul?

Adevarul este mandatul Robu II. Mizerie, bezna, modernizari taraganate, dezinsectie/dezapezire/ salubritate ioc si lista poate continua.
Si da intre a scrie si a transmite un mesaj este o diferenta mare. Asa cum multi colegi vor sa transmita un mesaj, dar ajung sa transmita un altul, doar prin faptul ca formualrea este mai nefericita.

Insa am sa incerc eu sa ma rezum la mesajul majoritatii, si sa il formulez cat se poate de clar:

Desi la prima vedera comparam orase si realizari si investitii, acesta nu se fac de la sine, ci de catre conducerea oraselor, care in cazul nostru sun CJT, CL si insusi EL primarul. Si da, aceste 3 definitii apar rar in aceste mesaje de comparatie, ele sunt tocmai baza lor. Deaceea hai sa incercam sa vedem si adevaratul mesaj al acestor texte, si sa nu incercam sa deviem foarte isteti atentia cititorului catre alte aspecte poate mai putin relevante.

De dupa '89 si pana azi, Robu este de departe cel mai jalnic primar pe care l-a avut TM. Un fel de Mazare al nostru, desi macar el a bagat banii in Mamaia...
8

#277 Useril este offline   lionking 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 10 noiembrie 17

Postat 14 decembrie 2018 - 16:28

N-am stiut ca pe topicul asta vorbim despre Robu, ca o faceam. Dincolo de gluma, chiar se intampla un fenomen distructiv pe care am sa incerc cat pot sa-l opresc: orasul Timisoara si personajul Robu par sa se confunde foarte des. Nu e corect fata de locuitorii acestui oras si nu-i nici cazul, nici macar daca era un personaj eminamente pozitiv nu ar trebui sa se intampla una ca asta.

Eu nu argumentez pentru Robu, dimpotriva, argumentez pentru orasul meu, pentru orasul in care m-am nascut si pentru orasul care este tinta unor afirmatii nefondate si tendentioase. Oamenii nu discern intre a desconsidera personajul si a desconsidera orasul si in cel mai scurt timp ne vom trezi cu o imagine a Timisoarei patata de prostia acestui personaj si de prostia celor care nu au discernamant. Functioneaza si invers treaba asta, uite, oradenii se simt mai bine si mai motivati pentru ca au primar bun( desigur, nu doar datorita lui), dar cel mai important lucru e ca la nivel regional si national si ceilalti romani au tendinta de a-i asocia cu primarul lor si drept consecinta sa-i considere mai harnici si mai civilizati. Sunt ei oare, mai harnici si mai civilizati decat timisorenii, de exemplu?

La fel s-a intamplat si cu tiganii, orasul a avut - si inca are- de suferit din cauza prostiei oamenilor in primul rand, pentru ca etichetau orasul generalizand acele cateva cazuri de retrocedari ilegale iar nuntile pe care le fac tiganii le agatau de gatul timisorenilor, lucru care e stupid si incorect. Raportat la populatie si la intamplari nefericite din cauza lor, sunt convins ca cele mai multe orase -daca nu toate- au mai multi tigani decat Timisoara.
Presa locala, controlata de securisti, a amplificat fenomenul in loc sa-l opreasca explicand concret ce se intampla. Cateodata sa nu faci ceva e chiar mai daunator decat sa faci. Presa locala a si scris prost, intentionat, si nici nu a facut ce trebuia atunci cand trebuia, tot intentionat.

Ca tot ai pomenit de al doilea mandat a lui Robu, el a fost la fel de letargic si inainte dar s-a schimbat paradigma, psd-ul a castigat puternic teren si Timisoara a devenit o tinta tot mai accesibila lor si si-au indreptat tunurile asupra orasului nostru, dupa bucuresti -pe care l-au agatat- fiind cea mai bogata prada. Cateva dintre redactiile timisorene de presa nu prea par sa aiba alta ocupatie in afara de a ataca primaria si consiliul local, Robu doar se intampla sa fie tinta cea mai evidenta dar ei rod la radacina primariei, scriu articole menite sa distruga increderea in singura institutie care a apartinut timisorenilor de-a lungul timpului. Partidul asta de rahat stie ca primaria e ultimul bastion al Timisoarei si nu se dau inapoi de la nimic, vor face orice sa puna pe ea. Distrug increderea in Primaria Timisoara si isi betoneaza candidatul pe pozitie, prin promisiuni si prin minciuni si prin lipsa de la vot a timisoreanului. Ai lor vor fi prezenti in ziua votului, ca intotdeauna.
Nu doar neputinta si lenea de mandat consecutiv sunt cele care il ataca pe Robu, e vorba si de un atac concertat al pesedeului in colaborare cu presa, cu institutiile pe care le are in control -cei de la mediu, de exemplu- si ajutati chiar si de BOR, din pacate. Pana la urma el va pierde, va veni altcineva la primarie, dar pana atunci pierdem noi si pierdem si mai mult daca castiga rahatii astia si primaria.

Consiliul judetean este pe de-a intregul mult mai incapabil si lipsit de rezultate dar pentru ca are treaba cu judetul, si nu cu orasul -asa au cei mai multi timisoreni, in mod gresit, impresia- avem impresia ca nu ne priveste si nu ne agitam prea tare. Nu auzi prea multe despre consiliul judetean prin presa sau pe forum. Nici macar prin tara nu prea auzi despre CJ desi judetul e mai mare decat orasul, chiar cel mai mare si mai important. Ti se pare ca ce se intampla -mai nimic- e demn de cel mai mare si mai important judet din tara? Te agiti in legatura cu asta? Sau nu conteaza judetul in care se dezvolta orasul tau? Oare nu se dezvolta si orasul odata cu judetul si invers?! Intelegi diversiunea si cum a deturnat atentia si reflectoarele de pe acesta institutie condusa de psd? Ca sa nu fiu acuzat ca sunt partinitor voi spune ca doar jumatate de atentie a fost deturnata, jumatate sa ramana totusi pe EL, nu?!
Cred ca putem sa tinem ochii pe toti fara sa ajungem sa ne uitam crucis.
Cum spuneam si in alte randuri, timisorenii graviteaza prea mult in jurul lui Robu - nu intamplator, presa e de vina pentru asta- si pierd din vedere faptul ca acest CJ conteaza la fel de mult pentru oras ca primaria, in unele aspecte chiar mai mult. Cu ce se lauda Clujul, cu un stadion in care se intampla Untold si o polivalenta -si alte maruntisuri. Cine le-a facut pe alea? Consiliul judetean Cluj cu sprijinul guvernului Boc, dar CJ.
Hai, te provoc, zii rapid o realizare notabila realizata de CJ Timis! Exact, asa ma gandeam si eu. Tine cont de faptul ca guvernarea e pesedista, la fel si conducerea CJ Timis, si tot nu se intampla nimic!

Cum spuneam, nu e vorba despre apararea lui Robu sau despre faptul ca s-a tampit in al doilea mandat, sunt forte mai mari implicate iar timisorenii mei sunt inghesuiti in mijloc, intre ciocan si nicovala. Stabilesti tu care-i fiecare.
Traim vremuri agitate din punct de vedere politic dar si mai important, spun eu, agitate social. Este imperios necesar sa ne pastram concentrarea in cap si nu pe lucrurile pe care ni le arunca presa in fata ochilor. E gunoi pe strada, ok, te iei frumos si te duci la primarie, pentru ca stii unde e, si faci o plangere sau ceri o audienta cu primarul. Mai sunt si intalnirile periodice pe care le face cu locuitorii orasului, este si asta un alt prilej pentru a-ti face cunoscute nemultumirile.
Sunt atatea moduri prin care poti produce o schimbare fara sa-ti manjesti cu noroi orasul in timp ce o faci, trebuie doar sa vrei. Si vrea omul, pentru ca simtim fiecare din noi frustrarea, simtim chemarea dreptatii si impulsul actiunii provocat de ea, doar ca esuam in incercarea asta, o facem mizerabil, comentam aiurea pe internet; timisoara a ajuns un oras de lumea treia, guinosoara, etc. Din pacate nu ne limitam la comentat pe internet, mai improscam si verbal frustrarea, la familie, la prieteni, si chiar mai rau, la vizitatori. Vezi, cat de mult rau ne putem face singuri. Si cand te gandesti ca traim in cel mai frumos si mai occidental oras din tara asta...De-ar putea orasul sa vorbeasca, ne-ar renega pe toti, si pe cei care isi bat joc de el si pe cei care permit sa se intample. Ne holbam toti spre autoritati si nu mai vedem neputinta din spatele ochilor, faptul ca esuam in datoria si in responsabilitatile noastre de locuitori ai orasului. Simtul civic nu indeamna la improscat noroi, la injurii sau la defaimare si nici nu are nevoie de ele, dimpotriva, astea il amortesc.

Orasul nostru are un altfel de dinamism fata de alte orase din tara, mare parte prin prisma faptului ca e un creuzet in care se topesc multe mentalitati, apucaturi si obiceiuri. Oradea si Clujul, de exemplu, au populatii mult mai omogene, atat ca origine cat si ca mentalitatea si obiceiuri. Conteaza foarte mult abordarea fata de o situatie ca asta, lasata sa curga in voie nu va avea un curs lin si armonios, trebuie directionata ferm si sustinut atat timp cat este necesar, dar noi injuram, atunci cand nu negam realitatea. E evident ca-i inutil.
Timisorenii mai batrani nu prea baga de seama situatia pentru ca sunt obisnuiti cu tot felul de oameni, dar ei au apucat sa se obisnuiasca si cu spiritul banatean si obiceiurile lui. In schimb, cei mai tineri dintre timisoreni nu mai stiu cu ce fel de spirit si mentalitate sa se identifice, pentru ca au avut unii grija de asta. Sau mai bine zis, nu au avut.

Comunismul a lovit puternic in sufletul locului, a distrus mare parte din el si pe urma, cand am terminat cu el - ca noi am terminat, aici in banat si-a gasit comunismul sfarsitul- cand am crezut ca vom putea sa ne tratam ranile si ca vom avea din nou spiritul puternic si liber au venit guvernarile nascute tot in comunism si inca un val de oameni noi. De atunci tot vin, val dupa val, oameni si guvernari iar ranile noastre nu se mai inchid.
Suntem in criza de identitate si suferim din cauza asta. Suntem divizati, lipsiti de concentrare, nu ne mai punem de acord in mai nimic.
La nivel mare, doar popoarele cele mai unite, cu un nucleu cat mai tare, doar alea trec prin vremuri cu capul sus si prospera in timp ce o fac. Acelasi lucru se aplica si la nivel mai mic, de regiune si de oras. Nucleul nostru, al Timisoarei este slab momentan dar asta nu-i o condamnare. E doar o situatie si un avertisment, e nevoie de concentrare si actiune. La nivel national suferim de aceeasi boala, asta e motivul pentru care nu realizam mai nimic, pentru ca nu reusim sa ne punem de acord, nu pentru ca nu am avea specialisti. Nu reusim sa ne punem de acord cu cine, cand, cat, cum si unde trebuie s-o faca. Pierdem!
La Oradea si la Cluj se intampla mai usor lucrurile pentru ca exista un nucleu mai puternic, o populatie mai omogena, unita in mentalitate si in simtiri si un spirit care nu a fost lovit atat de puternic, de atatea ori.

Chiar si asa, eu cred ca putem sa ne revenim destul de usor, vremurile sunt si ele mai usoare acum si contextul tine si el cu noi. Orasele mentionate sunt pe acelasi palier cu Timisoara si cu greu se mentin langa noi cu toate ca nu au problemele noastre. Mai mult, cred ca si acest fapt, ca avem o populatia atat de diversa va constitui pana la urma un mare avantaj si va contribui la dezvoltarea potentialului pe care il are Timisoara, pentru ca are mai mult decat orice oras din tara -poate doar Constanta sa mai aiba un potential atat de mare dar acolo nu exista nici nucleu si sunt probleme mai mari.
Orasul nostru este si el un organism viu, va reusi sa-i asimileze pe cei mai noi dintre copiii lui si incetul cu incetul ii va educa in spiritul lui, va reusi sa insufle atitudinea corecta si iubirea fata de el. Eu am locuit si prin alte orase si am calatorit mult si indraznesc sa afirm ca Timisoara e unul dintre cei mai buni educatori din cati exista, are un spirit puternic si rabdator.
Suntem atacati, dar asta ne face puternici. Stim si sa atacam, decisiv in '89, decisiv si acum, prin Alianta Vestului. Trebuie doar sa intelegem ca orasul asta si judetul din care face parte el sunt mai mari decat fiecare dintre noi, mai mari decat orice primar sau partid si trebuie sa avem grija sa ramana asa.

Iar am alunecat pe timp, va las, mai vorbim.

Aceasta postare a fost editata de lionking: 15 decembrie 2018 - 07:26

6

#278 Useril este offline   octav1an 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 07 martie 15

Postat 16 decembrie 2018 - 15:38

Off, modul serios si fara conotatii negative: Lionking, daca nu esti politician sau ceva in directia aia, iti irosesti viata profesionala :)
1

#279 Useril este offline   mile 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 16 decembrie 2018 - 17:55

@lionking

Ai dreptate 90-95% in ce ai scris mai sus...din punctul meu de vedere...
Doar o singura observatie as avea...esti prea optimist in ceea ce priveste redresarea situatiei din orasul nostru si in acest sens arat cu degetul spre pseudo-presa locala...
Avem un coleg jurnalist care scrie si pe forum care are materiale pozitive insa cu o floare nu se face primavara si cred ca este folosit ca paravan pentru a se ascunde cei inregimentati...
0

#280 Useril este offline   Raven 

  • Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 260
  • Inregistrat: 18 octombrie 15

Postat 19 decembrie 2018 - 09:32

AU FOST APROBATE SPRE FINANȚARE 5 PROIECTE DEPUSE ÎN CADRUL PROGRAMULUI INTERREG V-A ROMÂNIA-UNGARIA

Citeaza

In urma finalizării etapei de evaluare calitativă a aplicațiilor de finanțare depuse la deschiderea celui de-al 3-lea Apel Deschis de Proiecte în cadrul Programului Interreg V-a România-Ungaria și ca urmare a deciziilor adoptate de Comitetul de Monitorizare a Programului din luna decembrie 2018 privind selecția spre finanțare a proiectelor, au fost aprobate și propuse spre finanțare următoarele proiecte spre beneficiul Primăriei Municipiului Oradea:


Citeaza

1. Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în judetul Bihor, Oradea și în Hajdúböszörmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local - Centrul de antreprenoriat Piața Cetate

Proiectul are ca obiective specifice dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale și a ocupării forței de muncă prin crearea Centrului de antreprenoriat din Oradea, Centrului mobil pentru sprijinirea producătorilor locali din județul Bihor și a Centrului pentru antreprenoriat incluziv în Hajdúböszörmény.
Valoarea totală a bugetului proiectului este de 7.526.798,22 euro cu TVA. Valoarea totală a bugetului aferent Municipiului Oradea este 6.532.092,22 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 1.988.194,61 euro, iar contribuția proprie a Municipiului Oradea 4.543.897,61 euro.


Citeaza

2. Îmbunătățirea serviciilor medicale transfrontaliere prin dotarea cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Dr. Gavril Curteanu din Oradea și Spitalului Central Județean Békés

Aparatura medicală va fi instalată, montată, amplasată pe următoarele secții sau departamente, cu impact la nivelul întregului Spital:

- Centrul / laborator de imagistică, în cadrul căruia se vor monta un RMN, trei ecografe;

- Secția ATI, în cadrul căreia se vor monta un aparat C-arm, 5 monitoare de înaltă performanță, cinci aparate ventilație mecanică de înaltă performanță;

- Secția Radiologie, în cadrul căreia se va monta un aparat digital radiografie - scopie

- Laborator cu punct de lucru în fiecare secție - în cadrul căruia se va monta un sistem de transport vacuum pentru probe de Laborator și Medicamente;

- Secția Chirurgie Adulți și Chirurgie Pediatrie, în cadrul căreia se va monta un turn complet 3D Full HD pentru Chirurgie Endoscopică Laparoscopică.

Suplimentar, se dorește achiziționarea unui sistem de telemedicină care va fi instalat în compartimentul de IT al Spitalului, cu terminalele în Camerele de gardă ale Spitalului (acoperind aproape integral secțiile Spitalului Municipal din Oradea), și realizarea de schimburi de practică între personalul medical al celor două spitale partenere.

Valoarea totală a bugetului proiectului este 2,954,338.00 euro cu TVA. Valoarea totală a bugetului aferent Spitalului Dr. Gavril Curteanu Oradea este 2,454,338.00 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 2.405.226,70 euro, iar contribuția proprie a Municipiului Oradea este de 49.111,30 euro.


Citeaza

3. Cooperare pentru standarde medicale înalte în prevenirea, identificarea timpurie și tratarea eficientă a bolilor în Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar

Principalele rezultate ale proiectului pentru Oradea va fi o linie automatizată pentru Laboratorul de analize medicale a Spitalului, un sistem de transport a probelor intre secții și laborator (probele ajungând în laborator în câteva secunde), precum și implementarea unei soluții informatice de informare a populației privind analizele medicale pe care și le pot face.

Valoarea totală a bugetului proiectului este 3.000.000 euro cu TVA. Valoarea totală a bugetului aferent Spitalului Clininc Județean de Urgență Oradea este 2.000.000 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 1.960.000,00 euro, contribuția proprie a Municipiului Oradea fiind 40.000,00 euro.


Citeaza

4. Îmbunătățirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice în zona transfrontalieră

Principalele rezultate ale proiectului de cooperare sunt dotarea Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara cu echipamentele necesare pentru chirurgia cardiovasculară pediatrică, specializare care nu este acoperită în zona transfronalieră, reabilitarea și dotarea secției de ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea (bloc operator, ATI și secție cu paturi), realizarea de schimburi de experiență și training pentru personalul medical in comun cu partenerii de proiect, precum și acțiuni de screening pentru pacienți (ex: pentru defecte cardiace fetale, tumori ovariene).

Valoarea totală a bugetului proiectului este 3.000.000 euro cu TVA. Valoarea totală a bugetului aferent Spitalului Clininc Județean de Urgență Oradea este 1.200.000 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 1.176.000,00 euro, contribuția proprie a Municipiului Oradea fiind 24.000,00 euro.

Citeaza


5. Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani Oradea și Debrecen


Liderul de Proiect este Oradea Transport Local SA, partenerii de proiect fiind ADI Transregio și Compania de Transport Debrecen.

Activitățile proiectului cuprind achiziția a 7 autobuze noi, de tip Euro 6, pentru S.C. Oradea Transport Local S.A., elaborarea unui Studiu de Flux de călători la nivelul rețelei de transport public local din Oradea, Borș, Sînmartin și Biharkeresztes, realizarea unor anchete Origine-Destinație în Municipiul Oradea, elaborarea unui Plan de Dezvoltare/Actualizare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția unui sistem automat de localizare vehicule și informare călători (inclusiv achiziția și instalarea unui număr de 50 de panouri de informare în timp real în stațiile de transport public din Oradea) și realizarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea, Borș, Sînmartin și Biharkeresztes.

Valoarea totală a bugetului proiectului este 2.930.600 euro cu TVA. Valoarea totală a bugetului aferent Liderului de Proiect este 1.992.600,00 euro cu TVA, din care fonduri nerambursabile 1.952.748,00 euro, contribuția proprie a Municipiului Oradea fiind 39.852,00 euro.


Valoarea investiţiilor atrase de municipalitate se ridică la 14,2 milioane euro, în condiţiile în care contribuţia oraşului va fi de 4,6 milioane euro.


Viitoarea Piata Cetate (proiectul 1).

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Raven: 19 decembrie 2018 - 09:35

2

Arata acest topic


  • (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi