STP Timișoara Forum: Intersectia din Piata Balcescu devine sens giratoriu - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (22 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intersectia din Piata Balcescu devine sens giratoriu (finalizat) - Constructor: PORR

#321 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 388
  • Inregistrat: 15 noiembrie 11
  • Sexul:masculin

Postat 09 octombrie 2013 - 12:04

Sens giratoriu si nu prea in Piata Balcescu

Citat din articol:
Intrebat daca cei care sunt in sens trebuie sa cedeze trecerea celor ce vin dinspre Mihai Viteazu, edilul a raspuns ca ‘da, fiind vorba de o banda secundara’.

“Pe inelul interior, pe pista interioara, da, pentru ca este o pista secundara. Sigur ca da, se da prioritate fluxurilor principale. Unde se face giratie, este sens giratoriu, care are doua benzi care functioneaza dupa principiul sensurilor giratorii si o a treia banda, asta este o a treia banda despre care vorbim, care este creata pentru un flux secundar de trafic. Foarte putine masini urmeaza acel flux. Deci pentru cele 2 benzi este sens giratoriu si din punct de vedere al regulilor de circulatie, pe a treia banda se poate face giratie, dar cu un semn de cedeaza trecerea”, a explicat Nicolae Robu.

http://www.opiniatim...escu/09/10/2013
0

#322 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12
  • Locatia:Timisoara

Postat 09 octombrie 2013 - 14:02

Vezi postareaaristotelro, la 08 octombrie 2013 - 20:48, a spus:

(Cred că voiai să spui că virează la dreapta) - marcajul acela e mai vizibil de sus, dar la fața locului este derutant dacă te gândești cum se circula înainte. Ciudățenia e că, deși teoretic ai prioritate odată intrat în intersecție, cam stai cu ochii în oglinzi după tramvaie, care nu au un traseu regulat în raport cu tine.

Nu ar trebui sa acordam circumstante atenuante celor care nu respecta regulile. Se vede foarte bine marcajul la fata locului, eu nu am avut nici o problema in a-l respecta si am trecut de multe ori pe acolo.
Marea ingrijorare a mea este ca multi soferi habar nu au cum sa isi pastreze banda si sa urmeze marcajele. Sunt foarte multe locuri in oras unde daca nu esti atent, risti sa intre unul peste tine. Cel mai elocvent exemplu e la semaforul dinspre P-ta Maria spre Catedrala.

Articolul de mai sus e unul din cele mai proaste citite de mine in opiniatimisoarei.ro. Uneori am impresia ca nici nu exista presa ca lumea in orasul nostru.

Aceasta postare a fost editata de Pelbartus: 09 octombrie 2013 - 14:02

3

#323 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 09 octombrie 2013 - 14:11

Sa fim seriosi... Tre si fii orb sau prost ca sa nu vezi marcajele, semnele de crculatie... Si cum prima categorie nu primeste carnet, trageti voi concluziile. Deci sa nu va arat ce intersectii sunt in Germnaia, si cum se descurca si o soferita care are carnet de 2 luni, si nu mai mult de 19 ani...

De la "sensuri giratorii" in care te aflii pe banda I ca sa o parasesti, si dintr-o data esti pe a III-a, urmand ca sa schimbi 3 benzi pentru a o parasi, pana la intersectii de autostrazi, unde din 4 se fac dintr-odata 8 benzi, si s vezi ce valuri de masini sunt, si interesant ca nu se intampla tamponari...

Aici e o problema tipic romaneasca. Am masina mara, trec pe unde vreau. Si pe acest principiu va rog sa vedeti si poza nr. 3 din setul lui narco.
0

#324 Useril este offline   nacro 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 04 august 13

Postat 09 octombrie 2013 - 20:38

In dreptul trecerilor de pietoni bordurile sunt coborate aproape de nivelul asfaltului.
Parcul din fata scolii (cel fara poarta) a devenit de fapt curtea scolii generale. Din domeniu public a trecut in domeniul scolii...
0

#325 Useril este offline   nacro 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 09 octombrie 2013 - 23:34

Se pare ca poza din articolul de mai sus (Opinia Timisoarei) este luata de aici de pe forum. Este ultima poza din setul de 5 facute de mine in data de 06.10.2013. E chiar asa greu pentru unii ziaristi sa precizeze sursa?
0

#326 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 10 octombrie 2013 - 04:12

Cred ca asta a fost cea mai mare grija a autoarei articolului, care are, de fapt, alta misiune!
0

#327 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 10 octombrie 2013 - 09:15

Vezi postareanacro, la 09 octombrie 2013 - 23:34, a spus:

Se pare ca poza din articolul de mai sus (Opinia Timisoarei) este luata de aici de pe forum. Este ultima poza din setul de 5 facute de mine in data de 06.10.2013. E chiar asa greu pentru unii ziaristi sa precizeze sursa?

Acum are precizat sub poza "foto: ratt.ro/forum" ;)
0

#328 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 10 octombrie 2013 - 09:24

Pai da, este vorba de "prietena mea", Roxana Deaconescu, care de ceva timp bun a luat-o pe drumuri gresite. Sunt doar curios daca scrie la comanda sau din proprie initiativa. Daca-i valabila varianta a doua, atunci s-a scolit degeaba...nu s-a prins nimic de ea...
0

#329 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10594
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 10 octombrie 2013 - 10:10

Vezi postareanacro, la 09 octombrie 2013 - 23:34, a spus:

Am ezitat mult dar pina la urma am pus watermark la poze. Shrink-O-Matic stie sa puna dar trebuie facut un fisier cu fundal transparent (l-am facut cu gimp, alt program gratuit).
0

#330 Useril este offline   nacro 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 11 octombrie 2013 - 09:51

Se planteaza copaci si flori...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: image_01.JPG
  • Imagine atasata: image_02.JPG
  • Imagine atasata: image_03.JPG

1

#331 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 11 octombrie 2013 - 11:07

Pun si eu o poza din primele pagini, pentru comparatie.

Imagine atasata: PB1.jpg

@nacro: poate gasesti alte cateva de-ale tale de la inceputuri pentru a vedea mai bine diferentele.

Per total eu sunt foarte multumit
0

#332 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 octombrie 2013 - 11:31

Vezi postareaShhhh, la 11 octombrie 2013 - 11:07, a spus:

Daca vrei sa compari "peisajul", deocamdata este pre-matur. Abia dupa ce va fi adus monumentul si dupa ce se vor prinde florile si pomii plantati se vor putea face comparatii....Peste vreo 2 ani...

Si eu voi fi multumit daca Piata Balcescu va arata asa cum mi-o inchipui eu...Dar si in actuala faza sunt multumit de cum au mers si decurs lucrarile. Probabil ca trebuia reasfaltata toata piata insa s-a lucrat dupa proiectul intocmit iar constructorul l-a respectat...
0

#333 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 11 octombrie 2013 - 14:14

Probabil ai dreptate.

Despre statuie, personal nu cred ca va ajunge vreodata in piata. Acum vreo saptamana am vazut ca domnul Robu va analiza daca aceasta statuie va da bine in piata.
In urma acestei analize (probabil personale), va lua si decizia daca monumentul ajunge sau nu acolo.

Citeaza

„Când va fi curăţată intersecţia, când vor dispărea şi rulotele şantieriştilor de acolo şi absolut totul, atunci vom putea să ne facem o imagine şi din punct de vedere estetic, pentru că singura mea reţinere este legată de integrarea monumentului din punct de vedere estetic în acea zonă. Altminteri, nu am niciun motiv să am vreo reţinere. Noi nu avem încrâncenări istorice”

tion

Citeaza

"Decizia va fi luata in momentul in care intersectia va fi complet degajata. Vom face exercitii de imaginatie la fata locului. Voi cere o simulare, fotografierea pietei si pe fotografia facuta sa se simuleze plasarea coloanei. Ar fi un gest de rea credinta pentru cineva sa etnicizeze aceasta tema. Dezavuez orice atitudine sovina indiferent din partea cui ar aparea ea"

opinia timisoarei
0

#334 Useril este offline   nacro 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 11 octombrie 2013 - 15:26

Azi dimineata, dupa ce am urcat pozele pe forum, a venit primarul in zona, dupa care au disparut toti copacii plantati in centrul intersectiei, ramanand doar cei de pe langa trotuar. Se pare ca sefu' nu a fost multumit de calitatea puietului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: image_01.JPG

0

#335 Useril este offline   violetblood 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 23 septembrie 09
  • Locatia:Banat

Postat 11 octombrie 2013 - 18:15

Unde duce trecerea aia de pietoni?
0

#336 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 octombrie 2013 - 19:36

Asta ne intrebam azi si noi... Probabil in parculetul central.
0

#337 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 11 octombrie 2013 - 20:30

Au apărut informaţii despre pomii ce vor fi plantaţi în zonă:

Citeaza

Pe de altă parte, primarul a anunţat că în zona Bălcescu vor fi plantaţi 75 de pomi, respectiv frasini, tei şi meri ornamentali.
renasterea.ro
0

#338 Useril este offline   bizone 

• Membru activ
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 08 octombrie 13

Postat 11 octombrie 2013 - 23:26

Va salut, sunt nou pe forum, bine v-am gasit!

Stie cineva care-i scopul la zona aia mare hasurata din mijlocul sensului giratoriu?
0

#339 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10594
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 11 octombrie 2013 - 23:31

Marcaj spatii interzise:

Imagine postata

Sper sa nu completeze marcajul cu popice...

Vezi postareaShhhh, la 11 octombrie 2013 - 11:07, a spus:

Atasament PB1.jpg

@nacro: poate gasesti alte cateva de-ale tale de la inceputuri pentru a vedea mai bine diferentele.

Cele 2 ar trebui sa fie incarcate in acelasi post si sa fie facute aproximativ din acelasi unghi, am putea "anima" din tastatura/mouse transformarea inainte - dupa.
0

#340 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30180
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 12 octombrie 2013 - 11:20

Vezi postareabinzone, la 11 octombrie 2013 - 23:26, a spus:

Va salut, sunt nou pe forum, bine v-am gasit!

:welcome_2:
0

Arata acest topic

• (22 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »