mio, la 20 septembrie 2015 - 22:54, a spus:
Cred ca cele doua intrari ar deveni mult mai accesibile daca s-ar face legatura intre Paul Constantinescu si Banatul, dar nu stiu daca terenul respectiv e privat sau nu.
Daca acel teren este privat, tot ce se poate ca Nepi sa cumpere terenul pentru a faca o strada noua.
mile, la 26 septembrie 2015 - 19:09, a spus:
Se iscau si probleme de carte funciara insa in acea epoca acest lucru era relativ minor deoarece statul era prea puternic in fata unei proprietati sau a unei persoane...
Trebuie sa mentionez aici (pentru cei care nu cunosc acest lucru) faptul ca proprietarii de case din acea vreme erau proprietari doar pe casa si pe terenul de sub casa. Gradinile erau ale statului!...Din acest motiv putem vedea si azi blocuri construite in gradinile unor case aflate la strada...Statul putea face ce dorea in gradina aferenta casei tale aflata intr-o zona de sistematizare, fara a ti se acorda nici o despagubire. Doar daca erai evacuat si ti se demola casa, primeai despagubiri in functie de evaluarea casei demolate. In general se mergea pe un "schimb", primeai un apartament sau si o garsoniera sau mai rar primeai si o diferenta in bani...si ramaneai de obicei in aceeasi zona...
Cei care se trezeau cu 1 - 2 blocuri in gradina se consolau ca au ramas cu casa nedemolata. Referitor la blocurile din acea zona am citit parca in Adevarul de seara sau alt ziar local ca Ceausescu ar fi dat ordin ca blocurile sa fie indesite in acea zona. Precizez ca merg cu bicicleta si tot am dificultati sa gasesc intrarile in Shopping City Timisoara. Referitor la despagubiri, primeai niste bani si un apartament la bloc cu CHIRIE, cu un numar de camere corespunzator cu numarul de persoane si nu dupa marimea casei demolate.

26 septembrie (simbata):