Shopping City Timisoara & Dedeman 2 (finalizat)
Postat 16 septembrie 2015 - 20:46
Doppler, la 16 septembrie 2015 - 17:55, a spus:
Tot in urma vizionarii clipului am inceput sa cred ca e posibil sa existe si un al treilea acces: stand cu fata la Dedeman, in partea dreapta se vede ceea ce ar putea fi inceputul unei legaturi cu str. Paul Constantinescu. Daca se va materializa, s-ar intersecta cu strada respectiva in drept cu parcul ce a fost anuntat pe locul fostei balti din zona Lacului.
Momentan e doar o presupunere, poate are cineva informatii mai concrete in acest sens ?
Postat 16 septembrie 2015 - 21:11
Postat 17 septembrie 2015 - 12:58
Postat 17 septembrie 2015 - 13:46
Postat 18 septembrie 2015 - 19:25
Postat 18 septembrie 2015 - 23:13

Postat 19 septembrie 2015 - 00:59
Eh, cred ca aici se vad totusi avantajele iluminarii cu LED.

Postat 19 septembrie 2015 - 14:36

http://s000.tinyuplo...826886123388173
Postat 20 septembrie 2015 - 13:34
Postat 20 septembrie 2015 - 18:30

In urma imaginilor Eye in The Sky s-a constatat ca o sa fie 3 intrari pe latura din nord.

Una pe str. Gradinei:

2 pe str. Paul Constantinescu:

Nu stiu citi dintre voi ati incercat sa ajungeti in zona dar eu ma ratacesc de fiecare data. Blocurile au fost asezate intr-un labirint fara niciun sens sau logica. Acolo ar fi trebuit sa faca comandamentul de apararea orasului si niciun dusman nu ar fi putut sa ajunga, nici macar pe jos...

Prima de pe str. Paul Constantinescu:

A doua de pe str. Paul Constantinescu, unde era inainte o cladire (stie cineva ce era acolo?):

Restul de poze (duminica 20 septembrie):
Postat 20 septembrie 2015 - 22:54
Doppler, la 20 septembrie 2015 - 18:30, a spus:

Prin anii '90, zona era mai aerisita. Exista balta, parc, teren viran. Acum e intr-adevar un labirint: nu stiu ce norme de ocupare a terenului (POT), spatiu verde si locuri de parcare asigurate in incinta respecta blocurile ce s-au construit pe Lacului, Paul Constantinescu si Pavel Jumanca, dar sunt cam inghesuite.
Legat de cele doua intrari la mall de pe Paul Constantinescu (eu aveam impresia ca e doar una):
- prima e peste o fosta mlastina cu stufaris; era un podet din beton in dreptul ei (incepea dupa actuala clinica de oftalmologie) si comunica cu fosta balta
- in locul unde se face a doua, a fost prin anii '90 o fabrica de imbuteliat bere, mai recent nu stiu; cladirea rosie e sediul unei firme ce se ocupa cu acoperisuri si panouri din tabla
Cred ca cele doua intrari ar deveni mult mai accesibile daca s-ar face legatura intre Paul Constantinescu si Banatul, dar nu stiu daca terenul respectiv e privat sau nu.
Aceasta postare a fost editata de mio: 20 septembrie 2015 - 23:15
Postat 26 septembrie 2015 - 19:09
Se iscau si probleme de carte funciara insa in acea epoca acest lucru era relativ minor deoarece statul era prea puternic in fata unei proprietati sau a unei persoane...
Trebuie sa mentionez aici (pentru cei care nu cunosc acest lucru) faptul ca proprietarii de case din acea vreme erau proprietari doar pe casa si pe terenul de sub casa. Gradinile erau ale statului!...Din acest motiv putem vedea si azi blocuri construite in gradinile unor case aflate la strada...Statul putea face ce dorea in gradina aferenta casei tale aflata intr-o zona de sistematizare, fara a ti se acorda nici o despagubire. Doar daca erai evacuat si ti se demola casa, primeai despagubiri in functie de evaluarea casei demolate. In general se mergea pe un "schimb", primeai un apartament sau si o garsoniera sau mai rar primeai si o diferenta in bani...si ramaneai de obicei in aceeasi zona...