STP Timișoara Forum: Shopping City Timisoara & Dedeman 2 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (62 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shopping City Timisoara & Dedeman 2 (finalizat) Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#101 Useril este offline   brioti 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 03 iunie 13

Postat 23 iulie 2014 - 21:09

Vezi postareacseh_17, la 23 iulie 2014 - 10:47, a spus:

Mai e inca una. Populatia "cu bani" sa zicem asa, traieste prin modern, si nu prin sagului. De mai uiti si la "calitatea" omului cand construiesti ceva. Inafara de cateva blocuri de pe Sagului si zona Steaua, chiar daca e mai populata zona, nu va aduce mai nimic. Pe de alta parte in modern ai avea destula lume "cu bani". Mai mult, fauna de care aminteam in Sagului, e mai mult cu privitul decat cu cumparatul...

Legat de concurenta, pana in ziua de azi mai in tot vestul tarii (Arad, Oradea) avem un singur mall ADEVARAT: Iulius Mall. Om vedea ce ne aduce acest shopping Cuty...

0

#102 Useril este offline   brioti 

• Membru activ

Postat 23 iulie 2014 - 21:13

Eu sper ca tu glumesti........pai ai avut real pt aia bogati din modeen.si?ati privit....uita te real nord si sud au devenit auchan......si pardon dar la mtc e peste modern.numaratile si vedem.apropo in zona modern in afara de prpfi ala din printul mai e ceva?Ca vad e cacalau....

Aceasta postare a fost editata de brioti: 23 iulie 2014 - 21:14

-2

#103 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 23 iulie 2014 - 21:43

Stiu ca Mile o sa spuna ca ne certam pe tema: cine e mai tare Van Dame sau Chuck Norris :D , dar hai sa vedem, daca tu spui ca asta ar fi un criteriu serios:

Modern:
-Tb 11, E4, E4b, M30, M35, Tv1, Tv2

Dermatina:
-33, E1, E33 si 33b. Hai sa punem si tramvaiele, chiar daca statiile acestora sunt foarte departe de Dermatina (pe cand cele de la Modern ar fi peste drum de magazine), deci Tv7 si Tv9.

Parca e cam egalitate si in cazul Modern, am numarat doar E4, ca daca pun si E4b, e deja 7 la 6 pentru Modern.
De asemenea, nu poti compara locatia fostului Real, care practic era la Ghiroda, cu locatia celorlalte doua hypermarketuri, mult mai aproape de oras.
De cate ori mergeam acolo, nici nu eram sigur daca nu am nevoie de rovigneta... :eusa_think:
Gandeste-te pentru o clipa cati clienti ar avea Auchan daca ar fi la Sag, nu unde e amplasat acum. :)

:up_arow: Nu, in zona Modern nu exista niciun supermarket, nici chiar un market gen Lidl sau Penny.
0

#104 Useril este offline   brioti 

• Membru activ

Postat 23 iulie 2014 - 23:12

Si in Sagului e Profi carrefour express kaufland un pic mai deparye auchan metro.....potentialul dragul meu unde e ?lini mtc intern..ca asa pun si eu chisoda si ar fi egal....mai gandeste te ca ala care vrea sa faca ceva vrea sa aibe si clienti nu sa fie el pe lugojului doar ca merge lumea la lugoj fara sa fiu chuck norris
0

#105 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 24 iulie 2014 - 00:27

@biroti

Profi e cel mai scump, Careffour e bataie de joc, Penny prost aprovizionat...

Pe de alta parte nu compara Auchan Sud si Nord cu locatia viitorului mall sau Modernul. Nu uita ca 80% din clientela Real Sud este din satele vecine, o clientela cara la un mall nu va cosuma/cheltuii cat un timisorean. Asta este FACT! La Nord treaba era putin alta, locuitorii satelor/comunelor din jur nu le-as compara neaparat cu partea de sud... Stim cu totii ce fauna este la Giarmata si Dumbravita.

La faza cu liniile eu as adauga si 32 la Sagului, capatul este mai aprope decat tramvaiele spre exemplu... Insa din nou... Hai sa ne uitam ce cara liniile astea... 32 si 7 nu trebuie sa explic, E8 si 33 isi au si ei clientela. E1 l-as numi cat de cat civilizat.

@mile

Imi pare rau, dar ne place sau nu, zona civilizata al orasului se afla pe partea cealalta a Begai... Chisoda, Ghiroda, Sudului si Girocului... Cam atat avem pe partea sta, in rest e peste Bega.

Cat despre bani... Gradinita sau nu, unii fac astfel de studii, si banuiesc ca nu degeaba.

In plus am crescut in zona, am stat in partea asta si stiu ce vorbesc...

Una peste alta, ce vroiam sa scot in evidenta este faptul ca mall sau nu, nu va fii niciodata o concurenta adevarata pentru Iulius Mall...

- este intr-o zona defavorizata prea rurala
- greu accesibil

In Modern, pe de alta parte, ar fi o locatie favorabila si mult trafic de tranzit.
-1

#106 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10
  • Locatia:Timisoara

Postat 24 iulie 2014 - 01:16

Ca sa va dau niste cifre Auchan Sud:

Intr-o zi banala de miercuri, acum aproape o luna:

3363 de clienti ce au cumparat 37917 produse.

Maximul l-am sesizat week-endul trecut parca, intr-o Sambata - peste 80000 de produse vandute intr-o zi, numarul de clienti l-am uitat.

E clar ca Auchan-ul din Iulius Mall are undeva la triplu probabil.
1

#107 Useril este offline   InF3rNO0o 

• Membru activ
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 24 decembrie 11

Postat 24 iulie 2014 - 09:07

Vezi postareaRaoul94, la 24 iulie 2014 - 01:16, a spus:

Ca sa va dau niste cifre Auchan Sud:

Intr-o zi banala de miercuri, acum aproape o luna:

3363 de clienti ce au cumparat 37917 produse.

Maximul l-am sesizat week-endul trecut parca, intr-o Sambata - peste 80000 de produse vandute intr-o zi, numarul de clienti l-am uitat.

3363 clienti ma gandesc ca sunt bonuri de casa oameni in magazin as inmulti cel putin cu 2

cu siguranta e cel mai bun spatiu ptr hypermarket din oras

Aceasta postare a fost editata de InF3rNO0o: 24 iulie 2014 - 09:09

0

#108 Useril este offline   brioti 

• Membru activ

Postat 24 iulie 2014 - 20:05

Ce contabilizam ce cara mtc....?????am venit cu argumentul caruia se datoreaza ridicarea mallul in zona Sagului si nu in Modern.Si aia care il fac credeti ca nu gaseau loc acolo?ba da dar aici e locul....si fauna despre care vorbeati se vede in numarul de locuitori care isi fac case acolo
0

#109 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 24 iulie 2014 - 20:50

Vezi postareacseh_17, la 24 iulie 2014 - 00:27, a spus:

@mile

Imi pare rau, dar ne place sau nu, zona civilizata al orasului se afla pe partea cealalta a Begai... Chisoda, Ghiroda, Sudului si Girocului... Cam atat avem pe partea sta, in rest e peste Bega.

Cat despre bani... Gradinita sau nu, unii fac astfel de studii, si banuiesc ca nu degeaba.

In plus am crescut in zona, am stat in partea asta si stiu ce vorbesc...

Una peste alta, ce vroiam sa scot in evidenta este faptul ca mall sau nu, nu va fii niciodata o concurenta adevarata pentru Iulius Mall...

- este intr-o zona defavorizata prea rurala
- greu accesibil

In Modern, pe de alta parte, ar fi o locatie favorabila si mult trafic de tranzit.

Daca vei (re)citi postarile mele din primele pagini ale acestui topic, vei afla ca din start am sustinut ca locatia Dermatina nu este una buna pentru un mall dar ... nu din motivele enumerate de tine precum ca in Sagului sunt tarani si oameni saraci iar la Modern locuiesc timisorenii bogati. O astfel de catalogare mi se pare puerila si neconforma cu realitatea iar ca dovada pot anexa chiar cuvintele tale din citat unii fac astfel de studii, deci investitorul/finantatorul banuiesc ca a facut studii si a ales ... Calea Sagului ... fie ca-ti place, fie ca nu-ti place...

Personal, mi-as fi dorit ca orasul sa se dezvolte armonios (suna a limbaj de lemn!) in toate directiile inclusiv si in zona Modern...

Am mai scris ca Real-ul din Lugojului ar fi avut succes (dupa parerea mea) daca ar fi fost ridicat langa actualul sens giratoriu (intersectia cu drumul catre aeroport) inainte de centura. Au ales foarte prost locatia...
1

#110 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 24 iulie 2014 - 21:31

Studii fac multi, dar sa vedem daca realitatea le va confirma sau nu, ca banuiesc ca studii au facut si cei de la Real, Baumax, etc, toate dovedindu-se rateuri, ulterior. Cei care doreau sa faca un mall in locul fabricii Modern, or fi facut si ei un studiu si nu cred ca acesta le indica sa renunte ca nu vor avea clienti acolo. Probabil au ramas fara fonduri.
0

#111 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 25 iulie 2014 - 11:29

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 24 iulie 2014 - 21:31, a spus:

Studii fac multi, dar sa vedem daca realitatea le va confirma sau nu, ca banuiesc ca studii au facut si cei de la Real, Baumax, etc, toate dovedindu-se rateuri, ulterior. Cei care doreau sa faca un mall in locul fabricii Modern, or fi facut si ei un studiu si nu cred ca acesta le indica sa renunte ca nu vor avea clienti acolo. Probabil au ramas fara fonduri.

Cred ca la aceasta intrebare am primit deja un raspuns, cateva pagini mai inapoi :eusa_think:

@mile

Studiu sau nu, din cate am vazut acest "mall" va mai fi si asezat aiurea, in imagini vazandu-se clar ca vom avea mai intai Dedeman-ul si mai apoi lipit, probabil cu acces direct mall-ul...

Deci cum am mai spus-o de X ori. Un shopping mall ca sa poata fi numit mall, trebuie sa aiba printre altele: un cinema, food court un supermarket si cateva magazine de retail international cu renume... Pe cand de primele 2 ma cam indoiesc in cazul de fata. Ba mai mult, daca vrei mall, nu-l faci langa magazinul de bricolaj.

Inca una. Fie ca ne place sau nu, un mall, a devenit o locatie din viata noastra civica care isi cere la randul lui un nivel de civilizatie. Nu o sa mergi la mall imbracat in trening si slapi, sau salopeta de la munca, la fel cum nu vei merge astfel imbracat nici la un restaurant care se respecta.

Concluziile le-am tras dupa ceea ce am vazut in ultimii ani in comparatie la Real Sud si Real Nord.

Si pe final, ca sa nu dezbatem nimicul pe pagini intregi (inca nu avem nici o constructie :lol: ), daca vreaodata vcand ajung pe acasa voi avea pofte de mall, ma voi orienta in locatia care imi ofera ceea ce am nevoie, si nici decum in locatia care este mai aproape...Si asta desigur in defavoarea investitorului. Una peste alta, mall-ul isi paote avea si reactia inversa, si la randul ei sa civilizeze putin zona.
0

#112 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 25 iulie 2014 - 17:37

:up_arow: Sunt absolut deacord cu tot ce-ai scris deasupra. Contradictia mea cu tine a inceput in momentul in care sustineai ca timisorenii bogati stau la Modern iar cei saraci stau in Sagului...Nu putem compara nici pe departe zona Modern din Timisoara cu Cartierul Primaverii sau zona Lacului Snagov din Bucuresti...unde stau intr-adevar bogatasii Romaniei. Si evident ca NU numai acolo...

Nici mie nu-mi place pozitionarea proiectului in acel spatiu, mai ales ca iarasi se intoarce "spatele" caii ferate in loc s-o "civilizam" si pe aceasta si imi displace mult de tot faptul ca intrarea in complex se va face doar de pe o singura artera...

Asemenea complexe comerciale ar trebui sa fie accesibile de pe minimum doua artere importante...
2

#113 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 26 iulie 2014 - 12:23

Chiar mai e nevoie de un nou mall? Mallurile au fost mania est-europenilor in anii `90 - 20. Majoritatea nu-s rentabile fiindca lumea intra mai mult sa se plimbe, eventual sa bea o cafea. N-ar fi mai util sa investesti in conservarea orasului vechi cu magazine traditionale? In fine, doar parerea mea.
-1

#114 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 27 iulie 2014 - 08:11

:up_arow:

Investitia este una privata.
Astfel, dupa cum am mai spus, in mod cert investitorii au facut si refacut analize asupra rentabilitatii.
1

#115 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 12 august 2014 - 13:47

Mai nimic nou, poate in afara de cabinele pentru paznici si completarea gardului lipsa.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 01.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 02.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 03.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 04.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 05.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 06.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 07.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 08.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 09.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 10.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 11.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 12.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 13.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 14.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 15.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.08.11 - 16.jpg

3

#116 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 05 septembrie 2014 - 10:41

Am trecut ieri prin zona, nu a aparut nimic nou, fabrica de pantofi este tot acolo, cu portile incuiate si niciun semn ca doresc sa inceapa demolarea. Chiar ma gindeam ca Dedeman mai amina constructia, pentru ca nu au bani.

Dar lucrurile nu stau (chiar) asa:

Citeaza

3141/04.09.2014
CRISTEA ALIN pentru S.C.DEDEMAN S.R.L.

CALEA SAGULUI nr.100-104-106-110
Lucrari de tip a) - Constructii pentru comert si servicii - Construire Magazin materiale de constructie DEDEMAN Timisoara, cabina poarta, parcare. Lucrari de tip d) Imprejmuiri - Imprejmuire teren. Lucrari de tip h) - Constructii cu caracter provizoriu - Amplasare firme pe fatada magazinului, steaguri de reclama si turn publicitar pe teren proprietate privata. Lucrări de tip c) - Reţele edilitare - apă, canal, gaz, energie electrica. Branşament apă şi racord canal. Branşament gaze naturale prin pozare subterană. Alimentare cu energie electrică prin pozare subterană.Lucrari de tip f) - Organizare de santier

cu - primaria tm
1

#117 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 08 septembrie 2014 - 12:24

Astazi mutau fiare din fabrica de pantofi:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 02.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 03.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 01.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 04.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 05.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 06.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 07.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 08.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 09.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 10.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 11.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 12.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 13.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 14.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 15.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 16.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 17.jpg
  • Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.08 - 18.jpg

5

#118 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 10 septembrie 2014 - 21:03

Ieri incarcau deseurile metalice:

Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.09 - 01.jpg Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.09 - 02.jpg

Astazi se pare ca au inceput sa demoleze fabrica de pantofi:

Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.10 - 01.jpg Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.10 - 02.jpg
1

#119 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 11 septembrie 2014 - 05:35

Interesant este ca dezvoltatorii acestia de la NEPI tocmai au inaugurat in Bucuresti complexul Vulcan Value Center, vor inaugura pana la sfarsitul anului 2014 Shopping City Targu Jiu, apoi vor inaugura Mega Mall in Bucuresti in 2015, vor incepe complexul acesta din TM, cu deschidere in 2015 - zic ei - si inca unul in Piatra Neamt, probabil in 2016.
Iar eu zic ca nu prea au stare :)
0

#120 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 11 septembrie 2014 - 23:59

Atit timp cit nu lucreza cu banci, nu as fi ingrijorat pentru ei. Mai ingrijorat sint pentru Iulius Mall ca nu au stare si vor sa construiasca parcarea etajata plus alte chestii, evident cu credite (in plus fata de alte numeroase).

Poze tot din mers, de data asta se vede clar ca au inceput demolarea fabricii de pantofi unde o sa fie Dedeman:

Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.11 - 01.jpg Imagine atasata: Dermatina - 2014.09.11 - 02.jpg
2

Arata acest topic

• (62 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou