STP Timișoara Forum: Linia Expres 7 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (73 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Linia Expres 7 Evaluare topic: -----

#1241 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30183
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 06 aprilie 2017 - 21:56

Vezi postareabata, la 06 aprilie 2017 - 10:00, a spus:

...poate ne lamuresti...

:Facepalm_emote_gif: Chiar nu am de gand sa iau parte la un dialog al surzilor (se discuta de luni bune de lipsa soferilor si ti-am scris asta si in raspunsul de ieri) sau la vreun proces in care din eu stiu ce motive, tie iti pare ca eu ar trebui sa fiu acuzatul de serviciu.

Vezi postareabata, la 06 aprilie 2017 - 18:25, a spus:

....nimic nou,adica nici o lamurire...

Credeam ca e relativ simplu si nu trebuie lamuriri suplimentare fata de cele prezentate deja. S-a expus motivatia aceste actiuni si e clar ca ea va deranja pe cei ce sunt corecti, dar din pacate primaria deconteaza doar ce s-a validat, asa ca masuri trebuiau luate.

Vezi postareaange, la 06 aprilie 2017 - 20:10, a spus:

...citeşte cineva pe aici, din cei care au gândit acest "experiment " ?

Te asigur ca da si precis va lua masuri ca cele sesizate aici si ce reduc eficienta "operatiunii" sa fie rezolvate.
0

#1242 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 07 aprilie 2017 - 06:16

Credeti-ma ca nu vreau sa-mi imaginez cum va arata un astfel de experiment - sau cum e numit aici - pe E8. NU vreau! In conditiile in care dupa ora 8:30 autobuzul mai mult nu vine decat vine, sau daca totusi ajunge (printr-un miracol!!) la timp pana la Uzina de apa (dispre Apateu), are de suferit mult si bine pe I. Vulcan. Si dupa ce ca pierde zeci de minute pe portiunea aceea (intre uzina si liniile de tramvai), sa ajunga in statie pe Vulcan sa fie full de calatori, sa mai astepte piarda alte minute pana urca toti pe prima usa...

LE.: Da, ok, inteleg, asa e civilizat, frumos etc. - dar sa pui 20-30 de persoane sa urce pe o singura usa si sa mai stai dupa fiecare alte 2-3 minute pana isi gaseste cardul sau pana isi composteaza biletul (vad deseori calatori care stau mult si bine in fata validatorului: ba nu merge, ba se blocheaza, ba nu introduc suficient biletul in aparat etc.)
Saaau, ok, sa se urce pe prima usa, dar atunci nu coboara nimeni pe prima. Pe prima doar sa se urce si cei care coboara au la dispozitie celelalte usi.

Aceasta postare a fost editata de denisa.d.: 07 aprilie 2017 - 08:05

0

#1243 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 aprilie 2017 - 10:14

Mai fratilor, voi chiar credeti ca astia de la RATT vor se reinventeze roata?
De 5 ani de zile circul cu MTC-urile aici in DE, si de 5 ani vad aceeasi chestie zi de zi dimineata, si cred ca pot sa numar pe o mana de cate ori am intarziat din cauza asta.

Autuzul soseste in statie. Aprox 10-15 persoane doresc sa urce. Toti au pregatit cardul/biletul. Urci, validezi in fata la sofer (2sec/calator). Din aia 15 paote sunt 2-3 care si cumpara bilet, deci de la sofer, faza care ia mai mult, poate 30 de secunde.
Crezi ca se agita careva, injura, e nemultumit, etc.? NU. Si asta deoarece este educat si stie regula.

Eu ce sa va fac, si cum sa va explic, daca din ce vad pe aici cel putin, inteleg ca desi stiu, multi se scarpina in fund dupa card, doar cad deja se vad cu controlorul in fata nasului... Si atunci te miri ca dureaza. Hai sa nu o mai dam in penibil, cu scuze si motivari total aiurea. :Facepalm_emote_gif:
3

#1244 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 aprilie 2017 - 12:11

Nimeni nu neaga ca fructele civilizatiei sunt dulci.

Problema e ce faci cu procesul de civilizare. Ca dureaza, si parca nu-ti vine sa fii prezent la el. Gen, sa fii in autobuzul care intarzie fiindca din 10 calatori care urca, poate 3 si-au pregatit cardul & au un titlu de calatorie pe el.
1

#1245 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 aprilie 2017 - 18:08

Putini stiu sau au uitat deja ca tramvaiele ce au venit in '96 aveau un pult in dreapta vatmanului, un pult special pentru pastrarea monedelor si a banilor incasati de la calatori, deci vatmanul vindea si bilete, neavand desigur cabina inchisa in stil balcanic. Pe plafonul cabinei avea si un mic priector ce se aprindea de pe bord, luminand pultul cu bani si bilete in timpul vanzarii/incasarii.
4

#1246 Useril este offline   RB93 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 298
  • Inregistrat: 16 noiembrie 13

Postat 07 aprilie 2017 - 19:45

Vezi postareacseh_17, la 07 aprilie 2017 - 10:14, a spus:

...

La fel si in state, am ramas a naibii de surprins sa vad ca si in zone foarte aglomerate, oamenii erau obisnuiti sa coboare pe usile din spate, dar urcarea se facea doar prin fata, toti validand (chiar si boschetarii si au mult, mult mai multi ca noi) sau cumparand bilet. Nu comenta nimeni, doar stateau aliniati, cuminti.
O sa fie nasol un timp, nervi, injuraturi, intarzieri (presupun ca se vor regandi graficele) dar m-as bucura sa vad asa ceva si aici. :D

EDIT:

//Din punctul meu de vedere ar fi o campanie mai eficienta daca, dupa 1-2 luni, in toate statiile ratt ar aparea un anunt cu litere mai mari, sa atraga atentia pe modelul urmator:

In februarie 2017 au circulat 10 persoane cu E7
In martie 2017, dupa aplicarea metodei de urcare pe usa din fata, au circulat 1500 persoane.

Respectati modul de urcare, validati biletele altfel chiar daca circulati cu autobuzul, vom anula linia daca oficial nu avem calatori. Atrageti-le atentia si celor din jur !!//

Asa atingi cel putin 2 puncte:
- atragi atentia asupra problemei si oferi o solutie printr-un exemplu concret ==> constientizare
- asmuti oamenii, ii faci sa se civilizeze ei intre ei. Imagineaza-ti persoanele mai in varsta (pe ei ma bazez mai mult Imagine postata) cum o sa stea cu ochii in 14 si cu gura mare pe toti sa valideze de frica sa nu-si piarda plimbarea zilnica. -luati-o ca o gluma, nu ca o rautate-
- pui la inceput controlori pe liniile cele mai importante si aglomerate.

Ideea, textul e brut, dar poate ar da si asta un imbold dupa ce ar fi prelucrata bine.

Aceasta postare a fost editata de RB93: 07 aprilie 2017 - 20:07

3

#1247 Useril este offline   bata 

• Membru activ
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 31 ianuarie 10

Postat 07 aprilie 2017 - 20:46

":Facepalm_emote_gif: Chiar nu am de gand sa iau parte la un dialog al surzilor (se discuta de luni bune de lipsa soferilor si ti-am scris asta si in raspunsul de ieri) sau la vreun proces in care din eu stiu ce motive, tie iti pare ca eu ar trebui sa fiu acuzatul de serviciu."
Mie imi pare rau ca tu ai inteles ca eu as avea ceva cu tine,este total gresit, dar esti singurul ramas pe baricade din partea RATT, toti ceilalti care ar trebui sa dea explicatii prefera metoda strutului pina trece furtuna.Cit despre faptul ca din cauza lipsei soferilor nu sint MTC-uri pe traseu,ce pot sa spun,de multi ani tot aud ca ba nu sint autobuze,ba cind sint autobuze nu sint soferi,ba cind sint si soferi si autobuze nu dint validari asa ca eu unul sint satul de asemenea explicatii si nici o rezolvare .Si nu vad cum aceste controale vor rezolva problema lipsei soferilor,doar eventual prin reducerea numaruluio celor de pe traseu.Ceea ce probabl se va si intimpla.

Aceasta postare a fost editata de bata: 07 aprilie 2017 - 20:48

0

#1248 Useril este offline   denisa.d. 

• Membru Senior**
  • Postari: 610
  • Inregistrat: 26 februarie 14
  • Sexul:feminin
  • Locatia:Timisoara, Romania

Postat 07 aprilie 2017 - 21:03

Vezi postareabata, la 07 aprilie 2017 - 20:46, a spus:

[...]ba cind sint si soferi si autobuze nu dint validari[...]

Eu sunt curioasa ce "interpretari" se fac privind validarile atunci cand aparatul care are loc si pentru bilete nu functioneaza. Am venit astazi de la Shopping City cu un E8 spre Fabrica de bere si la una dintre statii a urcat o domnisoara care a stat minute bune in fata aparatului si numa nu il putea composta. Inteleg eu, cel putin la nivel teoretic, ca in datele RATT-ului acea domnisoara nu aparea (neputandu-si composta biletul) => un calator in minus. A fost anuntat soferul si la una dintre intersectii unde a prins rosu, s-a ridicat de la volan si a introdus ceva chestie pe orificiul unde se introduc biletele si "l-a rezolvat", dar am intalnit situatii in tramvai, spre exemplu, sa nu mearga primul aparat si...atat. Nu merge, circulam fara!
0

#1249 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 aprilie 2017 - 21:15

Problema mare e la decontarea de catre primarie a gratuitatilor... Daca un card ce contine o gratuitate nu are un anumit numar de validari pe luna, primaria nu ar mai vrea sa-l deconteze, deci nu vorbim aici de un bilet si o validare. :(
4

#1250 Useril este offline   RB93 

• Membru activ
  • Postari: 298
  • Inregistrat: 16 noiembrie 13

Postat 07 aprilie 2017 - 21:27

Le fel e si cu universitatile?
0

#1251 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 07 aprilie 2017 - 21:41

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 07 aprilie 2017 - 21:15, a spus:

Problema mare e la decontarea de catre primarie a gratuitatilor... Daca un card ce contine o gratuitate nu are un anumit numar de validari pe luna, primaria nu ar mai vrea sa-l deconteze, deci nu vorbim aici de un bilet si o validare. :(

Asta este o Magarie cu M MAARE daca asa gandeste onor primaria. Ei arunca cu pomeni si apoi vor sa fie doar votati ca doar "da primaria" nu sa si plateasca.. :nervos: :censored: :machine-gun:
Atunci problema s-ar putea rezolva prin aplicarea stricta a regulamentului "de la `al cu tata n gura pan la `al cu barba sura"...ia sa dea jos controlul toti pensionarii plimbareti care nu valideaza si sa vedeti cate decontari vor avea de facut catre RATT. In plus mereu am sustinut ca o facilitate sociala nu trebuie sa devina exagerata...un numar de 60 de calatorii pe luna gratuite e mai mult decat suficient..2 drumuri pe zi in fiecare zi a lunii inclusiv sambata duminica cand esti pensionar mi se pare mai mult decat rezonabil.. Ce se calatoreste in plus nu e o suma uriasa 2 lei calatoria...doar nu vorbim de 2 euro pe bilet...
1

#1252 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 aprilie 2017 - 21:54

Vezi postareaRB93, la 07 aprilie 2017 - 21:27, a spus:

Le fel e si cu universitatile?

Nu stiu amanunte ci doar ce am auzit de la colegi, de asta va rog sa-l luati ca pe un zvon.
1

#1253 Useril este offline   bata 

• Membru activ
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 31 ianuarie 10

Postat 08 aprilie 2017 - 13:52

Astazi pe E7 ZXP si ACJ circula fara controlori.Oare s-a terminat nebunia sau nu sant bani sa se plateasca orele de sambata si duminica controlorilor?
-1

#1254 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 08 aprilie 2017 - 20:32

S-au mutat la E2 pentru o saptamana sa mai invete si altii ca trebuie sa valideze.
4

#1255 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2364
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 09 aprilie 2017 - 21:34

Vezi postareaVisor, la 08 aprilie 2017 - 20:32, a spus:

S-au mutat la E2 pentru o saptamana sa mai invete si altii ca trebuie sa valideze.

Si...din pacate...again...paguba pentru regie...toata linia e7..urmatoarea saptamana nu va mai valida nimeni...sa isi scoata "parleala"...si cfr avea actiuni heirupiste cand oprea trenurile cu jandarmii intre statii..si erau breaking news pe pro tv cand coborau sute de oameni in mijlocul campului...la gradul nostru de necivilizatie sunt doar doua solutii..anularea pomenilor politice si taxatori in fiecare vehicul...si poate asa ajungem prima regie de transport eficienta economic... Controlorii "e si ei oameni" ..pana la procentul din amenzi primit impozabil ca si venit pe fluturasul de salariu..manca si gura lor cativa lei de la fiecare pasager..
0

#1256 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 10 aprilie 2017 - 07:02

Din pacate nu cred ca sunt atatia controlori pentru fiecare vehicul din trasee. :(
0

#1257 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 10 aprilie 2017 - 09:18

Vezi postareaBogdanTm, la 09 aprilie 2017 - 21:34, a spus:

Si...din pacate...again...paguba pentru regie...toata linia e7..urmatoarea saptamana nu va mai valida nimeni...sa isi scoata "parleala"...si cfr avea actiuni heirupiste cand oprea trenurile cu jandarmii intre statii..si erau breaking news pe pro tv cand coborau sute de oameni in mijlocul campului...la gradul nostru de necivilizatie sunt doar doua solutii..anularea pomenilor politice si taxatori in fiecare vehicul...si poate asa ajungem prima regie de transport eficienta economic... Controlorii "e si ei oameni" ..pana la procentul din amenzi primit impozabil ca si venit pe fluturasul de salariu..manca si gura lor cativa lei de la fiecare pasager..

Da, din pacate mentalitatea unora este ca a-ti plati calatoria este un act de generozitate din partea calatorului catre regie, sau o chestie care trebuie facuta doar atunci cand esti si controlat, nicidecum o datorie absolut normala (cum este dincolo, unde e ceva normal ca daca ti se ofera un serviciu, il platesti). Unii considera ca normal sa nu plateasca deloc pentru asemenea servicii oferite de "stat", ca doar deh, "furtul de la stat nu e furt". Iar, la problema controlorilor, ca "e si ei oameni" solutia este simplu de enuntat, insa greu de implementat: salarii motivante (care sa faca aspectul unui ban facut pe langa neatractiv) si raspundere penala pentru orice act de coruptie, sau macar civila (evident cu pierderea serviciului si inclusiv a tuturor beneficiilor rezultate din acesta - vechime, asigurare medicala, drept la somaj dupa, etc.). Din cate am inteles eu cam asa functioneaza lucrurile prin tarile mai cu apa calda, mai ales in cazul functionarilor publici: ai fost prins cu acte de coruptie -> raspunzi penal, sau macar civil, evident trebuie sa returnezi orice beneficiu obtinut ilegal, si in plus si salariul pe care l-ai primit in perioada cat ai fost functionar din momentul in care ai savafrsit fapta si chiar si pensia.
2

#1258 Useril este offline   FxTm 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 08 martie 17

Postat 10 aprilie 2017 - 11:59

Vezi postareaBogdanTm, la 09 aprilie 2017 - 21:34, a spus:

Si...din pacate...again...paguba pentru regie...toata linia e7..urmatoarea saptamana nu va mai valida nimeni...sa isi scoata "parleala"...

Serios? RATT imi restituie bani din abonament daca nu validez? Unde ai gasit asta? S-au iar comentam sa... comentam. Multi va dati cu parerea dar circulati DOAR cu masina.
Cand vine un autobuz la 20-30 minute (teoretic) si chiar la o ora (cand mai dispar autobuze de pe traseu, si asta e zilnic) nu te cred ca mai esti asa calm, sa te vad in ploaie in statiile neamenajate , pe iarba sau in noroi- sa intarzie cu o tura in timp ce tu desi ai plecat de acasa din timp spre servici in 2017 inca mai ai scuza: Sefu, stii n-a venit autobuzul sau cand a venit n-am avut loc...
Inainte sa pedepsim si abonatii astia asa putin cat suntem , hai sa gasim solutii pentru pedepsirea DOAR a celor care calatoresc fraudulos, ce zici?
-2

#1259 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 10 aprilie 2017 - 13:26

Pai si cei care au abonament si nu si-l valideaza, tot fraudulos calatoresc. Mentalitatea asta ca "daca autobuzul intarzie, atunci nici eu nu mai validez, uite asa, de razbunare" nu cred ca duce la nimic bun. In plus, nu stiu de ce noua romanilor ni se pare asa de greu sa respectam niste reguli, trebuie parca tot timpul sa fim Gica-contra. Daca pe afis scrie sa nu calc iarba, bas de-al naibii ma plimb pe ea, daca primaria a desenat o pista pentru biciclisti (indiferent de calitatea ei), bas de-al naibii parchez cu masina pe ea (ca sofer), sau bas de-al naibii circul cu bicicleta pe langa ea (ca biciclist). Sau daca RATT spune ca pe langa achizitionarea abonamentului, acesta trebuie si validat, bas de-al naibii nu validez. Pe cand dincolo se poate face totul cum trebuie, si oamenii inteleg ideea ca "asta e regula si e normal sa o respect". Normal ca imi doresc ca autobuzele sa circule cat mai bine, dar faptul ca un autobuz lipseste de pe traseu sau intarzie nu imi da dreptul sa nu validez de razbunare (nu ma refer la cazul in care fizic nu ai posibilitatea sa validezi, ca stiu ca din pacate exista si acela). Regia ofera un serviciu (bun, prost, cum o fi, e un serviciu). Orice serviciu e normal sa coste bani. Daca nu iti place calitatea serviciului, esti liber sa te orientezi catre un alt serviciu, dar nu iti da dreptul sa-l utilizezi pe gratis. Daca mie nu imi place calitatea painii de la ABC-ul din colt, sau daca se aduce insuficienta paine, si adesea nu mai apuc sa cumpar pentru ca se termina, o sa cumpar din alta parte, dar nu pot sa am pretentia sa primesc paine pe gratis de la magazin.
5

#1260 Useril este offline   timis2 

• Membru activ
  • Postari: 688
  • Inregistrat: 20 octombrie 08

Postat 10 aprilie 2017 - 13:37

ASta cu validatul daca ai abonament e o prostie, de fapt ce vrea RATT sa ne numere?
Ianinte primeai abonament un carton mic pe care stampilau numarul liniei si gata nu mai murea nimeni.
Acuma toti mosii si babele ridica sacosele sa valideze gratuitatea apoi si abonatii si incurca lumea la urcare in loc sa fie foarte clar ca cei cu bilet urca direct in fata la compostor, ceilalti pe celelalte usi, iar la mijloc sa mai fie un validator pentru cei care platesc cu cardul.

Abia ce se obisnuise lumea ca autobuzele alea lungi au compostor la usa a II-a ca mai nou le-au scos. Vine expresul la gara, buluc lumea la mijloc si incepe o foiala sa mearga in fata sa composteze, aia din fata dau sa avanseze spre mijloc si gata, ajunge expresul in Iosefin si cu putin noroc cobori fara sa compostezi.
-3

Arata acest topic

• (73 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou