Zonă comercială DN69 Dumbrăvița IKEA + DEDEMAN + alte unități de retail & food (soon)
Postat 10 martie 2023 - 11:01

Postat 10 martie 2023 - 12:12

Pe bune dragi colegi, cu ce va ajuta discutiile de genul?
Daca nu ar fi fost vorba de Ikea, nu discuta nimeni nici de salarii nici de reclamele din oras(apropo de reclame, nu Ikea vine si pune reclamele pe fatade! Ikea doar cumpara spatiu de publicitate outdoor de la o companie terta).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 10 martie 2023 - 13:12

Postat 10 martie 2023 - 13:17
Postat 10 martie 2023 - 14:18
BogdanVld, la 10 martie 2023 - 12:12, a spus:

Pe bune dragi colegi, cu ce va ajuta discutiile de genul?
Daca nu ar fi fost vorba de Ikea, nu discuta nimeni nici de salarii nici de reclamele din oras(apropo de reclame, nu Ikea vine si pune reclamele pe fatade! Ikea doar cumpara spatiu de publicitate outdoor de la o companie terta).
Cand cineva te scuipa la tine in casa, tu trebuie sa-l pupi?...

Postat 10 martie 2023 - 15:52
https://www.ziuadeve...rul-timisoarei/
Or fi batut palma cu locuitorii din acea cladire pe niste chiftele, fara sa treaca mai intai pe la Primarie sa intrebe daca au voie sa faca asa ceva.
Postat 10 martie 2023 - 16:59

Este Camera de Comert, este in renovare, are schele si plasa verde peste schele.
Si peste schele au pus si reclama aia - eu zic ca arata mai bine reclama decat plasa verde toata rupta. Mesh-ul nu il pune Casa de Comert sau locatarii - ci vine o firma de publicitate care comanda folia si o instaleaza. Problema este ca in zona centrala sunt conditii mai speciale pentru reclame si probabil ca nu le-au respectat.
Ieri inca era acolo mesh-ul, deci probabil amenda nu inseamna ca imediat cineva il da jos ...
Revenind la subiect - prea multa pasiune pe forum

Acum un an-doi lumea era revoltata ca la Iulius Town nu "creste" destul blocul ala si mai putin se lasa cu injuraturi.
Acuma va certati pentru salariile de la Ikea ?
Aceasta postare a fost editata de Elphax: 10 martie 2023 - 17:02
Postat 10 martie 2023 - 18:37
mile, la 10 martie 2023 - 14:18, a spus:

Inteleg intr-o oarecare masura mandria de a fi banatean/timisorean dar asta mi se pare deja exagerat

1. Nu a venit ikea si a zis ceva de naspa se timisoreni sau de oras.
2. Pe logica asta si restul de firme care platesc aceleasi salarii ne “scuipa” la noi acasa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 10 martie 2023 - 20:16

Pe mine m-a deranjat enorm declaratia din toamna dinspre Ikea cand spuneau cu non-salanta ca daca nu gasesc angajati locali, vor apela la imigranti. Acesta a fost scuipatul lor "pe mine la mine in casa".
Puteam sa fiu iesean, puteam sa fiu clujean, tot scuipat ma simteam. Sau daca vrei altfel spus, ma simteam ca nu dau doi bani pe mine. Deci nu e deloc vorba de mandrie de banatean/timisorean.
Cand au dat ei acea declaratie nefericita inca nu se auzise nimic de salariile oferite dar orice om inteligent care stie sa citeasca printre randuri (precum m-au invatat pe mine profesorii la scoala) putea deduce ca ar fi ceva probleme cu angajarile. Mai tarziu, dupa cateva luni, au aparut si povestile cu salariile oferite...
Cei tineri de pe aici nu stiti care era situatia la angajari intre 1990 si 2000 si un pic dupa 2000 cand din start orice patron mai mic sau mai mare iti spunea ca daca nu-ti convine oferta facuta, esti liber sa pleci pentru ca sunt 100 la poarta care asteapta job-ul tocmai refuzat de tine...
Dupa ani de zile cand romanii s-au trezit la realitate si au emigrat, acei patroni plangeau ca nu mai gaseau forta de munca deloc cu atat mai putin cea calificata. Mai ales constructorii.
Personal am acelasi sentiment si legat de Ikea prin declaratia lor nefericita. Repet ce am mai spus, puteau angaja din partea mea si imigranti dar nu trebuiau s-o spuna in gura mare, nu trebuiau sa ne scuipe!
Dar voi merge la ei cand vor deschide, macar si pentru chiftelute pentru ca mi-au placut cand le-am servit in Spania.
Postat 10 martie 2023 - 20:36
Toata campania asta agresiva e ultima sansa de a mai atrage niste oameni cu oferta lor de azi. Daca nici asa nu atrag oameni vor trebui sa bage mana in buzunar si sa mai pluseze cu cateva sute de lei.
Nu arata mai bine decat plasa verde pentru ca nu e vreo zona industriala din Lugoj.
Postat 10 martie 2023 - 21:25
mile, la 10 martie 2023 - 20:16, a spus:
Adica faptul ca o firma este dispusa sa ajute niste refugiati, care sunt aici din cauza unui razboi, nu de placere, reprezinta un scuipat la adresa ta/timisorenilor? Ciudat mod de a gandi...
Postat 10 martie 2023 - 22:56
Este exact aceeasi chestie ca si in urma cu 20-25 de ani cand ti se spunea ca daca nu accepti oferta, sunt 100 afara care o vor accepta.
Acum li s-a transmis localnicilor ca daca nu acceptati oferta Ikea, sunt o suta (sute) de imigranti la poarta care o vor accepta.
Este cel putin jignitor la adresa localnicilor.
Si daca vrei, iti voi repeta de 100 de ori aceasta pozitie a mea pana vei intelege sau o vei lasa balta pentru lucrurile sunt limpezi. Dar cine nu vrea sa le vada, nu le va vedea.
PS Nu ajuta ei nici un imigrant. Ei au nevoie de angajati iar imigrantii (harnici!) au nevoie de un job. Practic este o operatie comerciala. O parte cumpara forta de munca si cealalta parte isi vinde forta de munca. Este ca la piata, o targuiala.
Unde va este minima demnitate umana dragi colegi neintelegatori?
Postat 11 martie 2023 - 02:19
La fel si in partea de comunicare, au persoane si strategii specilizate si nu comunica la intamplare. Si in mod sigur nu isi jignesc clientii, cu atat mai mult la intrarea intro piata noua.
Totusi, noi, ca romani, ar trebui sa stim cel mai bine ce inseamna sa lucrezi ca strain in alta tara si care sunt regulile jocului, iar daca Kaufland sau alti operatori au nepalezi/sri lankezi etc...probabil ca si IKEA poate recurge la aceeasi metoda.
Postat 11 martie 2023 - 10:05
mc80, la 11 martie 2023 - 02:19, a spus:
As zice ca ducem teoria conspiratiei prea departe. Nu cred ca cineva are interese politice sa discrediteze IKEA.
Poate doar, sa zicem, ca un oarecare partid mai de stanga ar face asta pentru a obtine salarii mai mari pentru angajati, ca ulterior sa transforme o eventuala reusita in capital electoral... Pai daca le si reuseste sa faca asta, nu merita decat voturi din partea celor ce vor beneficia de aceste salarii mai mari.
Postat 11 martie 2023 - 11:22
Cam tot ei ar fi cei care l-au convins pe mile ca oferind un loc de munca unor refugiati de razboi nu ii ajuta, ci ne scuipa pe noi in fata. Asta desi stie si mile ca acesti refugiati de razboi vor pleca instant acasa in momentul in care nu ar mai fi razboi. Si nicio firma nu isi permite sa piarda oameni deodata, mai ales daca investesc in ei. Internetul asta e mare si daca nu luam de bun tot ce arunca unii sau altii putem sa aflam fel de fel de informatii utile. Cum ar fi modul in care s-a implicat IKEA in problema refugiatilor. Dar "flacara nationalista" arde puternic in noi, in special cei care au prins o educatie pe vremea raposatului. Plus ca e mai simplu sa iei informatiile de-a gata in loc sa faci un mic research.
Postat 11 martie 2023 - 11:38
NATO e o alianta militara si nu are nici o relevanta in discutie. (nu o sa iasa Romania din NATO din cauza IKEA)
P.S. Ce are nationalismul cu dorinta de a fi platit decent pentru munca prestata, sau doar da bine in fraza? (eu as cataloga-o ca o doctrina sociala, nicidecum nationalista) Noi astia ce ne-am dori salarii decente suntem nationalisti? Eu unul lucrez la o firma romaneasca pana in maduva oaselor, dar tot imi doresc asta. Chiar daca IKEA era o mega-firma romaneasca, infiintata la Caracal sau Dabuleni, tot asta era parerea mea despre salariile ce ar trebui sa le acorde angajatilor si tot de mizerie imi parea 2000 de lei net.
Postat 11 martie 2023 - 13:27
Sunt absolut de acord cu salariile decente! Ce ofera IKEA e in linie cu oricare alta firma similara (adica nu 2000 RON) deci discutia despre salarii (decente sau nu) nu are treaba cu ei. Ma mir ca aduci in discutie decenta salariilor cand, cu 2 pagini in urma spuneai
Citeaza

Postat 11 martie 2023 - 14:06

Ce as avea de remarcat este ca. Daca ai avut oameni in subordine, inseamna ca esti totusi bun la ceva, sa te multumesti cu un salar de doar 3500 in mana e... cam modest. La fel, daca ai avut o astfel de functie, nu mergi si astepti la interviu. Asta este greseala care am facuto eu cand eram la inceputurile mele, am stat ca un bou la ETA2U, pentru un "interviu", sa astept o ora ca sa m-i se tina morala ca nu sunt "destul de corporate" si ca "de ce m-ar aganja pe mine"...

Tot legat de salar, ca s-a pomenit in articol, era ceva de decont pentru transport. Unde lucram inainte am avut transportul asigur, dar sincer, asta este doar o fumigena, cu care patronii prefera sa se ascunda. Este mai ieftin ca si firma sa cumperi o masina, sa plateasca firma rata pentru ea, decat sa maresti efectiv salariile ca oamenii sa aiba ei posibilitatea sa isi asigure transportul. Iar lucrul acesta se intampla doar pentru ca cineva trebe sa o duca mai bine.
Apoi legat de tabere. Adevarul (daca urmariti Recorder), este un ziar care primeste bani publici, sincer nu imi apara mie nici un interes, daca vine si zice ceva rau de IKEA. Pe fata asa ar parea, dar ce avem noi aici in batatura e doar in competitie cu ce e venit din vest, nimic mai mult, dai o firma pe alta. Privatul roman ofera aceleasi salarii, aceleasi obiceiuri, aceleasi ticalosenii ca si cel strain. Diferenta o face, ca unele firme straine mai au traditie si daca ai noroc poti ajunge undeva unde strainii inca nu au localizat conducerea si se respecta anumite reguli de bun simt, care la unele firme straine s-au extirpat deja, fiecare crezanduse un mic duce s-au rege pe moasia Kaufland, Auchan, Profi etc.
Nu in ultimul rand, IKEA. Nu am citit raspunsul persoanei lor, dar banuiesc ca e doar garagara. Sunt obisnuit cu jargonul, si cuvintele inventate sa discrediteze. Pana la urma persoana e de aici, a locului, daca a uitat de unde a plecat, si crede ca acum e in Suedia, dar acasa seara merge tot in Dorobantilor... nu pot sa spun ca demult, unii traiesc intr-o realitatea virtuala, de aceea vedeti oameni tot mai multi pasivi la probleme mari.
Nu stiu cine a scris de UE (am vazut doar ca a comentat Shhh), ideea cu spatiul european este buna, nu mi-as fi dorit sa vad unde se ajungea daca Romania nu intra un UE, mai ales in contextul de azi. Baiul este ca a murit greu vechiul regim cu obiceiurile sale si de aceea nu suntem indeajuns de ambitiosi sa mergem sa "atacam" si noi pietele celor din vest, asa cum au facut polonezii de exemplu. Vedem prea putin in fata, si ca sa dau un exemplu, tot de la Recorder. Baiatu de la PSD care este sef la vama Giurgiu, are dita mai casa in oras. Ai zice ca cu banii aia bagati in buzunari de la tiristi, macar lui si-o fi facut ceva ca lumea, dar nu, e o casa banala, doar mare, de pe care pica tencuiala

Eu astept deschiderea magazinului, nu am fost niciodata, sunt curios doar de preturi, ca tot am auzit ba ca sunt mari, ba ca sunt mici, ba ca marfa e slaba, ba ca e foarte buna. In rest, pentru mine cel putin, va ramane doar o hala pe care scie un cuvant inventat.
Postat 11 martie 2023 - 14:52
Shhhh, la 11 martie 2023 - 11:22, a spus:
Cam tot ei ar fi cei care l-au convins pe mile ca oferind un loc de munca unor refugiati de razboi nu ii ajuta, ci ne scuipa pe noi in fata. Asta desi stie si mile ca acesti refugiati de razboi vor pleca instant acasa in momentul in care nu ar mai fi razboi. Si nicio firma nu isi permite sa piarda oameni deodata, mai ales daca investesc in ei. Internetul asta e mare si daca nu luam de bun tot ce arunca unii sau altii putem sa aflam fel de fel de informatii utile. Cum ar fi modul in care s-a implicat IKEA in problema refugiatilor. Dar "flacara nationalista" arde puternic in noi, in special cei care au prins o educatie pe vremea raposatului. Plus ca e mai simplu sa iei informatiile de-a gata in loc sa faci un mic research.
Observ ca nu poti scrie doua fraze fara sa ma pomenesti de doua ori. Esti obsedat cumva de mine, ai facut o obsesie pentru numele meu?
Pe de alta parte nu toti din "tabara mea" sunt anagramati precum sugerezi mai sus in postarea ta. Mai exista si "cititi".
Legat de refugiati, am spus-o de cateva ori dar vad ca nu esti in stare sa intelegi, nu ma deranjeaza angajarea lor ci ma deranjeaza trambitarea acestui lucru. Sunt atat de greu de priceput cele doua sensuri de exprimare, respectiv diferenta dintre ele. O fi devina scoala facuta in democatie?
Sunt chiar mandru de scoala facuta pe vremea raposatului (cum spui tu) si de profesorii pe care i-am avut si care m-au facut sa gandesc cu propriul creier si nu sa stau cu palnia pe cap sa-mi toarne unii si altii informatii prelucrate abil de ei. Iar daca nu-mi cunosteai varsta, cu ce argument veneai legat de educatia mea "proasta"?
Dar mai observ un lucru grav in societate in general dar si pe forum si anume ca "democratii" de azi se comporta in realitate ca si comunistii de ieri. Nu suporta deloc si alte puncte de vedere. Ori esti cu ei intrutotul, ori esti marele dusman al societatii, al tarii, al democartiei, etc,...
Ati ajuns exact ca si comunistii pe care ii urati atat de mult! Si asta pentru ca sunteti indoctrinati de dimineata pana seara si in fiecare zi prin toate felurile. Eu pot compara trecutul cu prezentul dar voi stiti doar prezentul si cu asta aveti impresia ca stiti totul...